banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 16:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 362 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 19  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Apr 2011, 12:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Bennet je napisao:
ajkula je napisao:
Citiraj:
ovdje skoro da i nema nasih ljudi s fakultetom, zapravo ih je jako mali broj.

To ovdje se misli na: bolnicu u kojoj pravis praksu? U gradu u kojem se nalazis? U drzavi u kojoj se nalazis? Tvoje vidjenje problematike se svodi na medicinu a koliko si upoznat sa ekonomijom? Znas li koliko nasih ljudi ima u toj bransi? Ili IT? Ili inzenjera? Da li po toj logici, ja trebam reci da ovdje nema nasih sa losim obrazovanjem, samo zato jer ih nema u mojoj okolini? Uostalom, ovo je tema gdje svako od nas ima razlicito vidjenje stvari i ne moze biti objektivan a i udaljili smo se od pocetne teme. Stvar je da onaj ko hoce da radi, ko zna sa novcima, gdje god da bude snaci ce se. I ne razumijem one ljude koji su odavno na zapadu ali pricaju protiv istog i odgovaraju druge da dodju. Zapad nudi mogucnost zarade i svako za sebe treba odluciti sta su mu prioriteti u zivotu. Svako od nas ima drugaciju percepciju kvaliteta zivljenja i prema tome treba da postupa. Neko zivi 30 godina u odredjenoj sredini i smatra se strancem a neko se poslije godinu dana integrise. Ljudi smo, razliciti smo ali ne moze se nista generalizovati.

Slika

samo kad pogledam svoju generaciju, koji su bili po raznim fakultetima..

ali, nije da nema toga, sto se ovde navodi o ponasanju po dolasku na odmor. moj komsija za tjedan dana potrosi 1000 eura po kafanama, uz njega prione svi - a on metar od zemlje. a radi u njemackoj u bolnickoj kuhinji. njemu je taj tjedan sav odmor.

ima i onih koji zaborave nas jezik - a savladali strani jos nisu. to je veoma simpa kombinacija novih rijeci Slika

:lol: :lol: :lol: , uvijek se nasmijem na neke novokovanice, cak sam ih jedno vrijeme i zapisivao, narocito njemacke rijeci sa nasim nastavcima - draufkomenovala, herausfindenovala... :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 12:23 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
laoce, sticem utisak da se ti iskljucivo druzis sa obrazovanim ljudima, odnosno sa "ljudima koji imaju diplomu", dok " neobrazovane " (ljude bez faksa) izbjegavas. Da li se to meni samo cini ili je zaista tako?
Vidim da stalno spominjes neki fakultet i govoris kako je zalosno jer nema vise ljudi sa faksom.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 12:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jul 2008, 20:45
Leona je napisao:
laoce, sticem utisak da se ti iskljucivo druzis sa obrazovanim ljudima, odnosno sa "ljudima koji imaju diplomu", dok " neobrazovane " (ljude bez faksa) izbjegavas. Da li se to meni samo cini ili je zaista tako?
Vidim da stalno spominjes neki fakultet i govoris kako je zalosno jer nema vise ljudi sa faksom.

Zato ona nece samnom da se pise :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 12:27 
Stara kuka
Stara kuka

Men's cini da je laoce musko, a ne zensko. :D

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 12:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Leona je napisao:

To je jednostavno sticaj okolnosti. Svi ljudi u BL s kojima sam se druzio jos od osnovne ili srednje skole su upisali fakultet, a i zavrsili ga. Samo jedan prijeatelj nije bio u mogucnosti da studira, ali on se snasao bolje od vecine i to ne u inostranstvu vec kod nas( ima svoju firmu s kompjuterima i jos ponesto, a krenuo je od nule, sposoban).
Kad zivis u studentskom domu, logicno je da si okruzen studentima, samo portrir i cistacice nisu studenti :D .
Jednostavno sa ljudima bez faksa i nemam bas puno kontakta, ne srecem ih.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 12:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jul 2008, 20:45
Leona je napisao:

To ti je kad covek misli na jedno a pise drugo, tako i ja... gledam u tvoju sliku a pisem o tome laoce :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 12:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Leona je napisao:

I men`s cini, a ako nisam onda se priroda gadno poigrala sa mojom dlakavoscu :D .

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 12:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
BARABA-IT je napisao:
Leona je napisao:

Zato ona nece samnom da se pise :lol:

Ne razumije te on. Laoce, pita te čovjek zašto se sa njim ne schreibenuješ. :lol:

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 12:38 
Stara kuka
Stara kuka

Citiraj:
cak sam ih jedno vrijeme i zapisivao, narocito njemacke rijeci sa nasim nastavcima - draufkomenovala, herausfindenovala... :lol:

http://www.facebook.com/home.php#!/page ... 1268974906

:D

Citiraj:

Znaci ti od kuce do faksa/posla zavezes oci i nikog ne vidis i ne cujes ? :D Ili se mozda "hologramises" do posla(do svojih fakultetskih ljudi). :D
A sta je sa soferom busa, sa kondukterom voza, sa prodavacicom u supermarketu, sa postarom, komsijom Franzom, ... sve su to ljudi bez faksa... nije valjda da oni nisu vrijedni tvoje paznje? A tvoji roditelji, braca, sestre, strine, tetke , ujaci... sve ljudi sa fakultetom? :)

Poslednji put menjao Leona dana 10 Apr 2011, 12:39, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 12:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TxGG-vWwwRc[/youtube]
Evo malo za ove naše optimiste :D

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 12:40 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Jan 2010, 20:11
Leona je napisao:
Citiraj:
cak sam ih jedno vrijeme i zapisivao, narocito njemacke rijeci sa nasim nastavcima - draufkomenovala, herausfindenovala... :lol:

ja ne is klar :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 12:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Joj Leona, pa druzis li se ti sa svim ljudima koje vidis u zivotu :D (Nije ''hologramises'', vec teleportiras ;) )

Pa Stari Laoce se ne druzi ni sa svima koji su zavrsili fakultet, cak sta vise neke i ne voli :D

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 10 Apr 2011, 12:59, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 12:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Leona je napisao:
Citiraj:

Citiraj:

Znaci ti od kuce do faksa/posla zavezes oci i nikog ne vidis i ne cujes ? :D Ili se mozda "hologramises" do posla(do svojih fakultetskih ljudi). :D
A sta je sa soferom busa, sa kondukterom voza, sa prodavacicom u supermarketu, sa postarom, komsijom Franzom, ... sve su to ljudi bez faksa... nije valjda da oni nisu vrijedni tvoje paznje? A tvoji roditelji, braca, sestre, strine, tetke , ujaci... sve ljudi sa fakultetom? :)

Uglavnom ne koristim javni prevoz, kad negdje idem, onda sam na biciklu i tada slusam radio. A ako slucajno udjem u neki vid javnog prevoza, onda uglavnom cujem nas jezik, turski ili neki meni nepoznati, njemacki uglavnom ne. Prodavacice - uglavnom grisgot - grisgot i to je to ( ima jedna stara koja ne nikad ne pozdravi - garant mrzi nas strance), postare ne srecem, komsiju Francuza nemam, kao sto rekoh , sve komsije su studenti i ima ih iz dvadesetak zemalja. Ovdje nemam rodbine, sam sam, s rodbinom bez fakulteta ne zelim komunicirati jer nisu na mom nivou :lol: - kad odem kuci budem par dana , sve proleti kao u snu, svi se trude biti ljubazni ( lako me istrpiti tu sedmicu) i onda nazad medj studentariju. Moji ukucani ne kukaju ( kuka onaj koji je naucio da kuka), ali zato mnogi drugi kukaju i kazu kako mi zavide i da ne budem lud da se vracam i da bi i oni, kad bi bili u mogucnosti , isto otisli.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 12:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Joj Leona, pa druzis li se ti sa svim ljudima koje vidis u zivotu :D (Nije ''hologrmaises'', vec teleportiras ;) )

Pa Stari Laoce se ne druzi ni sa svima koji su zavrsili fakultet, cak sta vise neke i ne voli :D

stari Laoce ne zna sta je to mrznja, to je protiv njegove filozofije :D .

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 13:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Cuti tamo, ne kvari mi koncepciju :lol:

A citaj malo bolje jer sa razlogom nisam stavio rijec ''mrzi'' :D

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 13:08 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
A možda je laoce nedruštven kao i sam što sam i ne osjeća potrebu da progovori sa svakim koga sretne... :)

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 13:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ok, mea culpa. Ne znam za ne voli :D .

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 13:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sorry, nisam znao da si zaljubljen ;) Da nisi malo ostario za to?

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 13:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
old fashion men je napisao:
Gastarbajteri, a pogotovo oni prijeratni svi odreda, to su najveći seljoši na svijetu, zaostalij ljudi od njih ne postoje na cijeloj planeti. Znam ih puno i svi su ko jaje jajetu, nedo bog nikome, oni su ustvari karikatura o kojoj se rade istraživanja, a o njihovoj zaostalosti se snimaju dokumentarni filmovi.
Volim i zabavlja me kad dođu ovde sa svojim hendijma i smješnoj garderobi, volim slušati njihove priče i ako ste primjetili u njihovim pričama skoro kod svih, čitav život im se vrti oko nekakvog banofa, taj banof im je orijentir za sve, ma iz kog grada dolazili, sve im je pored jebenog banofa, a kuće koje ovde prave to je posebna komedija, inače preferiraju antički stil :lol: vole lavove i dorske stupiće, čak piju i čudna pića poput nekakvog špeci mješaju pivu i kolu i slične glupost :roll:
Jednostavno ljudi su cirkus živi i jedva čekam da se počnu pojavljivati sa svojim gumenim bombonama koje donose svojim najmilijma u otadžbini.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: tastatura ti se pozlatila brate! Imam ja dalje rodbine u Austriji i Švabiji e ko da ih sad gledam ajoj! Ništa čudno što nas ne vole :evil3:

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 13:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
ево, прољеће стиже.
сад ће навалити дијаспорци. имам доста познаника вани и већина их је нормална.
али што има свега.. идем јуче мејданом, крај мале пијаце и иде баја у аудију, караван, аустријске табле... одврн`о неку крканску музику, отворио све прозоре у ауту и окреће се на сред цесте. зауставио је саобраћај у обе траке ал` он је тај.
а унутра.. лик метар и аплауз, контам да је подбацио јастук под гузицу, једва вири из оног аудија.. иксварцан или је циган, тешко је процјенити. кило гела на глави, минђуша у увету, црна шајтећа мајица са цирконима.. прави бајонац.
гледам се и питам, који је смисао твог живота?

једина добра ствар код дијаспорки је што ако им се допаднеш, нема пуно приче, иде се одмах до краја. :D

а не бих генерализовао да су сви такви.. они који су тамо такви били би и овде.. они који су овде нормални, нормални су и тамо.
реалност је да је већина нашег становништва "заостало" тако да им не помаже никаква европа ни запад.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 362 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 19  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]