Na žalost, ne odgledah taj derbi, zbog čega mi je jako žao, ali ne bi valjalo da se diže prevelika euforija, nakon ovoga.Istina, ako je suditi po izvještajima, Zvezda je odigrala bolje, bila dominantnija i to je dobro, štaviše odlično, ali najgore bi bilo da sad navijači stvore euforično okruženje, a igrači poneseni time, u narednih par utakmica, uđu sa očwkivanjem da će protivnik, naročito Partizan u prvenstvenom derbiju, da skine gaće i sam ponudi dupe za trpanje... Dosad je Robi pokazao da zna da iskontroliše situaciju, što se toga tiče, a ova pobjeda i igra, dokazuju da njegov rad, apsolutno daje rezultate... No sve je to daleko, od onih vremena i igre, odnosno dominacije, kada su i ekipe dolazile na mečeve sa Zvezdom, svjesne da samo čudom mogu do pobjede, zbog čega i naglašavam, prvi dio posta... Dakle ta reputacija, imidž, strahopoštovanje od strane protivnika, mora da se ponovo uspostavi kroz dominaciju, a dominacija na terenu, najbolji je put za to. 'oću da kažem, prvi korak ka tome...
Potpisujem većinu onoga što bigman reče (usput bigman nema te nešto u zadnje vrijeme) i dodao bih da ozbiljan plan o daljem napretku, već iziskuje ozibljna razmatranja u pogledu ojačavanja tima. Makar to za značilo da već sada javlja Rambu, šta to Robiju još nedostaje u timu.Po meni, prvo i osnovno, ljevak... Lijevi bek, neki ofanzivni krilni igrač i štoper,jer sve što se dosad radi, obično krpljenje i pronalaženje prinudnih rješenja na bar 2-3 pozicije, a to nije malo. I pored toga, pored vidnih manjkavosti u pogledu igračkog kadra, Robi je napravio ekipu, koja pokazuje naznake formiranja prepoznatljive igre...
_________________ "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup."
|