banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 12:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5634 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 282  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Apr 2011, 19:53 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Al' čičak je fino napisao da traži recept za američki dresing.....a iskreno,ja u životu nisam čuo za dresing dok nisam počeo raditi u Sindiju.Ono,salati se dodavalo sirće i ulje,al' nije se to zvalo dresing... :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2011, 19:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
_zoka je napisao:
Al' čičak je fino napisao da traži recept za američki dresing.....

Vidim. Ne čitam. :oops: Ja sam vidjela da je tu svakakvo povrće (njam) i neki dresing koji sadrži slatku pavlaku i jogurt (fuuuj) i meni je to jasna asocijacija, koju već spomenuh.

Pored toliko divnog povrća, nema tu dresing šta da radi, samo so je potrebna. Njaaaaammmm!!! (Još manje ta kombinacija: jogurt, slatka pavlaka, kečap, senf... ughhh :-? )... Jogurt posebno ili slatka pavlaka na nekom dezertu poslije-> o da, da... :D
Sorry Čičak, nije ništa lično...

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2011, 20:01 
Administrator
Korisnikov avatar

Meni je dobra kombinacija paradajz,b.luk i pOvlaka ili krastavac,b.luk i opet pOvlaka... :)

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2011, 20:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja jedino volim što kažu taRtar sos: sitno sjeckani ili rendani kiseli krastavac (uz ocijeđen višak vode), majoneza i pavlaka, ali i to mi je neko polučvrsto stanje kad ga napravim. Ne kao kod nekih, kad ne ocijede onu vodu iz krastavaca ili uzmu previše vodenu pOvlaku, pa se ono nešto razvodni. :-? Ali ne volim ni tatar da miješam sa povrćem, samo uz šNJiclu ili pohovane palačinke.

Povrće je najbolje kad se isjecka, pomiješa i posoli, ništa mu drugo nije potrebno. :-D Mada, jednom sam u Grčkoj jela neku njihovu salatu, ja je zovem bućkuriš salata i oduševila sam se. Svo moguće i nemoguće povrće, masline, sve isjeckano/naribano i posoljeno, sa mrvu maslinovog ulja i nekih začina (malo samo da naglasi ukus a ne da preuzme) i komadić fete uz to. Ajoooooj... :-D

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2011, 20:23 
Administrator
Korisnikov avatar

Phoenix je napisao:
Povrće je najbolje kad se isjecka, pomiješa i posoli, ništa mu drugo nije potrebno. :-D Mada, jednom sam u Grčkoj jela neku njihovu salatu, ja je zovem bućkuriš salata i oduševila sam se. Svo moguće i nemoguće povrće, masline, sve isjeckano/naribano i posoljeno, sa mrvu maslinovog ulja i nekih začina (malo samo da naglasi ukus a ne da preuzme) i komadić fete uz to. Ajoooooj... :-D

Nešto ovako:
SlikaMislim da je ovo jedna od varijanti tzatziki salate....

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2011, 20:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Cicak - to vidilo karbonare nije, kad sam poceo citati: luk - ok, kobaja - moze proci, gljive- oke, ali paradajz sos - pa to tvoje vise lici na bolonjez.
Ja sam inace na karbonari doktorirao i jos se nije desilo da neko ne kaze da je to najbolja karbonara koju je jeo/jela ( al sam skroman).
Nekad davno sam ovdje postavio recept ( il to bi moj ex cimer kefalo ?).
Nije zgorega da se ponovi :
-na malo ulja se kratko proprzi nesto mesnato, a sto nije meso ( moze bilo koja salama, mozda je najbolja presovana sunka, a moze i parizer najobicniji, uz to ne bi bilo zgorega malo suvovine ili slanine, ali tek toliko da zamirisi)
- u to se ubace makarone , najbolje spirale jer se najbolje mijessaju (mada original recept ide sa spagetima , jer se i oni dobro mijesaju) i mijesa se kratko-
-u sve to se ubaci mozzarella i sad pazite - sa vodom u kojoj pliva ( mozzarellu prehthodno usistniti - moze i prstima) i mijesati, mijesati
-u to se ubaci par izmucenih jaja ( dugo uuuuuuu, da ne bude zabune :D ) i mijesa
I to je to.
Original recept ide sa pancetom i slagom za kuhanje.

Inace , danas sam pravio nesto nalik karadjordjevoj:
Izlupao snicle, premazao wasabijem (nisam nasao senf), stavio neke salame i sira, urolao, brasno, jaja i prezla i u ulje. Kao prilog riza i ubili se jeduci.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2011, 21:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
cicak,da nije cezar dresing ,to ameri bas puno koriste ili budi sam svoj majstor,valjda prepoznajes ukuse sta bi to moglo biti unutra pa onda pokusaj kuci to sve smiksati pa onda doradis po svom ukusu
joj miline,cim je ugrijalo veca ponuda povrca ,milion ideja za brzinski zdrav rucak
ja sam danas pravila light verziju "eggplant parmigiana" nesto kao lazanje sa patlidzanima,sirom i paradajzom,bas je bilo ukusno,mada bi bilo bolje da sam smjela vise sira staviti :(

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2011, 08:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
laoce je napisao:
Cicak - to vidilo karbonare nije,

ja se duboko izvinjavam postovanom publikumu, ovo je bila CONTADINA, a ne CARBONARA.
carbonaru pravim sa: margarin, slanina, sir, slatko vrhnje, mlijeko, bijeli biber ii 1 zutanjak kad je gotovo...
fakat, greska, sorry. eto sad imate i ovaj drugi.

nego Laoce, posto vidim da si veci poguzija od mene, daj nesto ciletu danas za rucak, imam tonu posla, a morat cu i da jedem nesto...

(otvoren sajam u utorak i ja nemam vremena da odem, prvi put nakon 13 godina, ne mogu da vjerujem, jedino da nekako sutra kliznem s posla, a tesko, nece nista samo da se uradi...)

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 15:29 
Imate kakav dobar predlog za nesto masno i dobro da spremim sutra, ali po mogucnosti da ne treba rerna??

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 15:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

rostilj :D

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 15:54 
Fina ideja, mogao bih ga fino raspaliti sutra, samo moram ovdje naci dobro meso. :)

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 18:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Jel' postoji neka fora prilikom pripreme prokelja da se smanji gorčina?

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 22:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

guess who je napisao:

obaris ga s kasikom sirceta,isperes i onda pripremas,ja najcesce prokulice jedem s rizom,neku poluintegralnu rizu proprzim na malo maslaca,dodam vodu i so i kad je gotovo kuhana,ubacim prokulice(ako su krupnije,prepolovis)eventualno pospes parmezanom kad sipas u tanjur,uz to neke pilece ili purece sniclice i supicu i superiska rucak za cas,e ovo moze i tenssa jesti :D

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 22:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Phoenix je napisao:

Nešto ovako:
SlikaMislim da je ovo jedna od varijanti tzatziki salate....

Mhmmm... Samo je povrće bilo više naribano (u smislu tanjih kriški)...

Kako se ovo zove? Tzatziki salata...

Ko nema u vugla...

Hvala _zoka. :-****

Joj, sad kad krene povrće. Već se napasam zeljenom salatom, špinatom i koprivama a tek kad ostalo povrće krene... :evil3:

Edit: još kontam što mi je naziv salate poznat. Nisam baš ljubitelj klasične tzatziki salate... A ne znam da li je ovo neka njena verzija, ni čika gugl nije siguran...

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 23:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

pa ovo moze proci pod grcke salate ,feta,luk,masline...mozes posuti onaj tzatziki u prahu ili svjeze zacine,ja posijala bosiljak,vlasac,safran...jos da nikne :D

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 23:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
guess who je napisao:

kada ih kuhas nemoj soliti vodu, jer so samo pojacava gorcinu.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 23:45 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Možda pomaže i ubaciti kocku šećera, to inače zna ubiti gorčinu pri kuvanju?

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 09:42 
Administrator
Korisnikov avatar

Ne samo pri kuhanju....Ja,recimo,volim ubaciti kocku šećera u kafu,ubije gorčinu :P

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 09:45 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
:lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 12:50 
Pojeo jaja sa hrenovkicama, a zatim navro na slatkise...

Kupio jos pola kile snicli svinjskih za rostilja...

Slika

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5634 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 282  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]