Izbori u PDP-u: Da li će iko na »megdan« Borenoviću?

N.N.
30.10.2015 19:51
BANJALUKA - U PDP-u se intenzivno pripremaju za predstojeći stranački sabor.
Budućem predsjedniku potrebna je podrška najmanje 20 opštinskih odbora.
U pojedinim, kako saznaje ATV, "lome" se da li podrže najozbiljnijeg kandidata, Branislava Borenovića.
Iako je Borenović spreman da preuzme funkciju, sudeći po situaciji na terenu, moraće još da pričeka. Spekuliše se da dilemu imaju u Čelincu i Kotor Varošu.
"To što se predsjednik Mladen Ivanić neće kandidovati, ne prejudicira ništa, ne prejudicira ničije ime. Ja mislim da je rano govoriti o tome", rekao je Velimir Sakan iz Opštinskog odbora PDP-a Kotor Varoš.
U narednim danima i najveća gradska organizacija PDP-a u Banjaluci trebalo bi da se izjasni koga podržava.
U Kozarskoj Dubici nemaju dilemu. Perica Bundalo potvrđuje da je doskorašnji potpredsjednik zaslužio da preuzme kormilo stranke.
Borenović tvrdi da mu ne bi smetalo da ima protivkandidata.
"U slučaju da dobijem dovoljnu podršku opštinskih odbora i ukoliko budem izabran, sigurno je da će to biti novi izazov za mene lično i jednu mlađu strukturu ljudi u PDP-u", rekao je on.
Doskorašnji lider studenata, a odnedavno novo lice PDP-a tvrdi da je konačno došao red da neko mlađi dođe na čelo jedne političke stranke u Srpskoj. Ko god da dođe na tu poziciju, Nikoli Dronjku je bitno da mladi dobiju šansu.
"Savjet mladih ima svoj dio unutar partije, biće član Predsjedništva ispred Savjeta mladih, član Glavnog odbora, sprovodićemo neke svoje pravce", rekao je Dronjak, predsjednik Savjeta mladih PDP-a.
Sabor PDP-a zakazan je za 28. novembar. Osim novog predsjednika, u banjalučkom Banskom dvoru biće izabrani i novi članovi Glavnog odbora.
Za 20 godina konačno Dronjak...