banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 08:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Apr 2011, 17:34 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 06 Apr 2011, 17:27
E ovako, trebalo bi se nesto upisati na jesen 8) , interesuju me vasa misljenja, koji fax danas pruza najvece sanse za bolji zivot?
Ukratko kad bi ste upisivali, sta biste upisivali i zasto? I da, da li tezina faxa ima veze sa boljim poslom danas sutra?

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2011, 17:45 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2010, 10:36
Sve zavisi od tvojih zelja i srednje skole koju si zavrsio.

Ja npr. studiram na ETF i preporucio bih ga samo onima koji stvarno mogu i zele da uce i vjezbaju.
Prva godina je apsolutna katastrofa sto se tice tezine.

Ali kada ga zavrsis, znas da si "gospodin covjek". :D

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2011, 17:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Mar 2011, 10:23
Dobro moras razmisliti sta ces upisati. Pre svega moras imati na umu da ce to mozda biti tvoja zivotna profesija.. Upisi ono u cemu si najbolji... Fakultet se nemjeri po tezini jer se tezina izrazava u NJutnima :) Nema tu laksi tezi. svaki je tezak ako se neces truditi..

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2011, 17:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
cobraunited89 je napisao:
Nema tu laksi tezi. svaki je tezak ako se neces truditi..

Ne bih se ja baš sa ovim složila... Ima tu itekako lakši, teži. Naravno, stoji to da ako se ne trudiš sve će ti biti teško.
Gledaj nekako da uklopiš ono što voliš, što ti ide sa onim što je društvu potrebno. Da ne bude, napatiš se, učiš i nemaš posao. Naravno, fakultet nije garancija ali opet.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2011, 17:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Ako si u mogućnosti ganjaj školovanje vani ovi naši fakulteti su goli qrac na batini po svakom kriterijumu! Bolje godinu dana robije nego tri na našem fakultetu. Toliko od mene.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2011, 17:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Mar 2011, 10:23
mrkvica je napisao:

Ne bih se ja baš sa ovim složila... Ima tu itekako lakši, teži. Naravno, stoji to da ako se ne trudiš sve će ti biti teško.
Gledaj nekako da uklopiš ono što voliš, što ti ide sa onim što je društvu potrebno. Da ne bude, napatiš se, učiš i nemaš posao. Naravno, fakultet nije garancija ali opet.

Donekle si u pravu i postujem tvoje misljenje.. Ali ako nemisli da ulozi neki trud i napor sve je tesko./. Tako da sine zagrij stolicu.. Danas je bez faxa tesko naci pristojan posao.. Ovo se naravno ne odnosi na privatne fakultete

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2011, 17:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
факултет: "ПАЛИ ОДАВДЕ"

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2011, 17:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da! Tu si u pravu. Zagrij stolicu i sve ide. :D

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2011, 17:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

АЛЕКСАНДАР je napisao:
факултет: "ПАЛИ ОДАВДЕ"

E taj je najbolji! Ovdje samo pare i veza čine perspektivu ostalo je zamlaćivanje.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2011, 18:25 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 06 Apr 2011, 17:27
mrkvica je napisao:

Ne bih se ja baš sa ovim složila... Ima tu itekako lakši, teži. Da ne bude, napatiš se, učiš i nemaš posao.

Sta ti studiras? Koje mozes svrstati u lakse, a koje u teze? I jos me zanima na kojima se napatis a da nema posla? Jer te bi valjda trebalo izbjegavat u sirokom luku. :D

Ne znam ETF kazu da je bas tezak, a i matis ne interesuje. Zapravo ono sto se meni vrti po glavi su:
medicina, kazu da je teska i neorganizovana, a ja sam oduvijek kontao da se bavim sudskom medicinom 8) 8) 8)
pravo samo zbog krivicnog prava jer mi je bilo isto zanimljivo da gledam CSI, znam da nije isto kod nas i u seriji al me taj posao privlaci

Opet, jezike i stvari na filozofskom sam otpisao. Problem je sto me privlace dve totalno suprotne stvari kao ove dvije gore :cry: :cry: i tesko se odlucit...

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2011, 18:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Spoiler:
čaki je napisao:
mrkvica je napisao:

Ne bih se ja baš sa ovim složila... Ima tu itekako lakši, teži. Da ne bude, napatiš se, učiš i nemaš posao.

Sta ti studiras? Koje mozes svrstati u lakse, a koje u teze? I jos me zanima na kojima se napatis a da nema posla? Jer te bi valjda trebalo izbjegavat u sirokom luku. :D

Ne znam ETF kazu da je bas tezak, a i matis ne interesuje. Zapravo ono sto se meni vrti po glavi su:
medicina, kazu da je teska i neorganizovana, a ja sam oduvijek kontao da se bavim sudskom medicinom 8) 8) 8)
pravo samo zbog krivicnog prava jer mi je bilo isto zanimljivo da gledam CSI, znam da nije isto kod nas i u seriji al me taj posao privlaci

Opet, jezike i stvari na filozofskom sam otpisao. Problem je sto me privlace dve totalno suprotne stvari kao ove dvije gore :cry: :cry: i tesko se odlucit...

Matematiku i informatiku. Pa uzmi primjera radi, učiteljski, predškolsko vaspitanje. Neka se niko ne uvrijedi ali za mene to nije ništa u odnosu na npr.medicinu. Znači kontrast do bola. Drugarica mi studira ekologiju i zaštitu životne sredine, uči ona da se razumijemo ali opet nije za uporediti sa nekim drugim faksom. Onda to opet zavisi i od profesora, koliko su pristupačni. Eto npr. na PMF-u odsjek hemija, oni još polažu kolokvijume iz prvog semestra. Kažu, rekli im profesori da će polagati sve dok svi ne polože ili bar većina. A nas na matematici ukopavaju maksimalno. Znam, svakome je njegova muka najteža. :D A realno, ka dpogledaš,ništa u ovoj državi nije sigurno. Možda ću i ja kada jednog dana diplomiram biti bez posla kao i hrpa pravnika i ekonomista.

Ti izgleda nisi još načisto šta to tebi leži, šta je to što bi ti mogao da radiš čitav život... Razmisli dobro...

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2011, 18:08 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Mar 2010, 22:13
Moj ti je savjet da izabereš ono što zaista voliš, jer je veoma tesko raditi posao koji ne volis. Za sve faxeve je potreban trud i rad. Dobro sad, za neke treba malo vise nategnut, ali niti za jedan fax ne trebas biti "genije". Ako je ono što voliš još i dobro plaćeno, ihhh nema veće sreće :) :) :) :)
U svakom slucaju dooooobroooo razmisli!

P.S. Vidim da razmisljas i o pravu, ako zaista to volis, nema sanse da ne uspijes, dobar dio ljudi taj fax upise jer ne znaju sta bi drugo. Medjutim, onih koji to vole i koji su uspjesni, za njih nema zime, a postoji i velika sansa za nadogradnjom, npr. pravosudni ispit, pa kasnije razni strucni ispit npr. notarski, tako da se tu odvojis od mase....a i diapazon poslova je zaista veliki.

DOMITIUS ULPIAN

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2011, 18:28 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2011, 07:20
Ne bih se slozio s misljenjem da ti najbolje da ides odavde, naravno to je moje licno misljenje. Slozio bih se sa Valtazarom, Pravo ti je super, ali ako to volis, ako ne volis nemoj pokusavati, samo ces bezveze gubiti zivce. I nemoj da te demoralisu price tipa "na faksu su sve veze", "polozit ces ispit samo ako platis"...To pricaju ljudi koji nisu uspjeli zavrsiti faks, pa traze izgovore za svoj neuspjeh. Ukoliko se budes trudio i budes imao dobre ocjene, niko te nece zakinuti sigurno, a i imat ces velikih sansi da te ostave za asistenta ;)

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2011, 19:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ovdje na forumu drugar ima ljudi koji su od vas dvojice stariji po 10 godina i većina ima faks tako da govore iz iskustva....a to što se tiče perspektive ovdje to se da vidjeti zadnjih 10 godina, zato ćuti.

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2011, 19:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Aemilius_Papinianus je napisao:
To pricaju ljudi koji nisu uspjeli zavrsiti faks, pa traze izgovore za svoj neuspjeh. Ukoliko se budes trudio i budes imao dobre ocjene, niko te nece zakinuti sigurno, a i imat ces velikih sansi da te ostave za asistenta ;)

Što pričaš gluposti? :confused4:

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2011, 19:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Prije ćeš postati poslanik u njemačkom Bundestagu nego asistent na BL Univerzitetu bez veza i vezica.
BL pravo je golo sranje od faksa vjeruj mi ja sam studirao tamo, onaj u BG je ispred svjetlosnu godinu po svakom kriterijumu.
Poručujete čovjeku da gubi vrijeme i živce na nikakvom školstvu ovdje kod nas, i kad ga završi direkt na biro jedno pet godina i da se moli Bogu da upadne ko mastiljar u neku firmicu da se nepismeni gazda istresa na njega za crkavicu od plate. Baš lijepo od vas!

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2011, 20:55 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
Prije ćeš postati poslanik u njemačkom Bundestagu nego asistent na BL Univerzitetu bez veza i vezica.
BL pravo je golo sranje od faksa vjeruj mi ja sam studirao tamo, onaj u BG je ispred svjetlosnu godinu po svakom kriterijumu.
Poručujete čovjeku da gubi vrijeme i živce na nikakvom školstvu ovdje kod nas, i kad ga završi direkt na biro jedno pet godina i da se moli Bogu da upadne ko mastiljar u neku firmicu da se nepismeni gazda istresa na njega za crkavicu od plate. Baš lijepo od vas!

Oprostite, ali ja nisam govorio za fakultet u BL, stvarno nisam kompetentan o tome da govorim jer neznam situaciju, sto se tice fakulteta u Sarajevu, ima asistenata koji dolaze preko veza, babo, dedo, stranka sredjuje medjutim imamo 5-6 asistenata koji su izuzetno kvalitetni i koji su zasigurno dosli na to mjesto svojom zaslugom...Kunem se, da ukoliko naucis, da te niko nece oboriti na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, i ako neki koji en mogu da poloze Rimsko Pravo izlaze sa pricama kako ass nece da pregleda pismene zadatke, kako prof posta samo one koji mu placaju itd. A sto se tice zivota, u Sarajevu ima registrovanih oko 400 advokata, ima hiljadu firmi, svima njima trebaju pravnici, zavrsi 5 godina prava, dobar kurs engleskog, dobar kurs informatike i nema sanse da ne nadjes posao, jos ako imas dobar prosjek, pa ti faks plati 5. godinu ;) plata je oko 700 - 800 KM al jbg i to je solidna para dok se ne ozenis ;)

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2011, 21:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Za SA ne bih znao stvarno situaciju, ali na birou pravnika ko kusih pasa. Da bi radio za 700 KM moraš biti dipl pravnik, mlad sa bar 5 godina iskustva u struci pa tek onda te pozovu na razgovor i to pro forme. BTW 700 Km je P dim u BL a u SA tek da ne govorim, a toliko zaradi i dobar buregdžija pa ti vidi.

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2011, 21:19 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Trenutno na birou u Kanotnu Sarajevo 182 pravnika sto mislim da nije puno, s obzirom da vecina zavrsava faks s prosjekom 6.5 ili sl. Tako da ukoliko imas dobar prosjek i ovo gore navedeno u mom predhodnom postu, mislim da imas velike sanse za zaposlenje. A maturanata gimazije je 4.500 pa vidi jel se isplati ici na faks ili ne. A plata jest mala, ali i to je dobro za neki pocetak, veca je sa ETF ili Sumarskim.

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2011, 22:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
nepokoreni je napisao:

ok, ovo sad mozda i nema veze sa temom. Ali dvojica mojih kolega sa masinstva su sada asistenti na fakultetu, obojica su bili izbjeglice (nisu iz bl), zivjeli su u domu i obojica prosjek oko 9. Nemoj se naci uvrijedjen, ali mogao bi malo manje da generalizujes :roll: .

sto se tice teme, stavi na spisak sve fakultete koji te zanimaju i izaberi onaj za koji mislis da bi mogao najbolje (i najlakse) da "unovcis". Prekrsti se, i udri

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]