banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 21:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 97 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Apr 2011, 21:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Stvarno mi ovo razvlačenje i pretvaranje idu na živce. Podržavam zajedničko djelovanje SNSD, SDS, HDZ i HDZ 1990, isti recept koji Lagumdžija primjenjuje u Federaciji za formiranje vlasti primjeniti na nivou države.

Srbi i Hrvati uz pomoć Bošnjaka iz minornih stranaka, a koliko vidim Silajdžić i Radončić su zainteresovani, uzvartimo istom mjerom i mirna Bosna.

Legitmino predstavnici Bošnjaka će imati 4 godine da razmišljaju da li je to pravi način na koji se vodi država, ako im nije stalo do suživota meni je još manje.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2011, 00:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
zokini postovi mi se cine kao da ih pise neki lik cija je zena nesrpkinja, ili u blazem slucaju kao da je iz mijesanog braka... da li se vama cini tako?

u svakom slucaju, ne volim da me se zove Bosanac, jer me to izjednacava sa prvenstveno muslimanima iz BH, a to nikako nije odgovarajuce... ali kao sto neko rece, na svakome je da odluci sta i kako hoce u vezi svog izjasnjavanja.

takodje nisam zagovornik nikakvog sjedinjenja, do potpadanja POD srbiju. Nezavisna Srpska ako moze, ako ne, svejedno ce nam biti u vezi losijeg dijela bih kad jednom udjemo u EU.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2011, 07:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Dajte ljudi kakva nezavisnost, niti je moguća, niti je želim.
Zar da mi moje Sarajevo bude inostranstvo ili đedovina da mi bude inostranstvo, zamislite Srbina iz Mostara kojemu Mostar postaje inostranstvo itd.
Vi iz BL izađite malo iz tog grada i shvatit ćete da je nezavisnost nemoguća i glupost, ovamo gdje sam ja nisu u stanju ni uliucu očistiti, a ne da imaju samostalnu državu, kad izađete iz BL bit će vam jasno da je u ostatku RS-a vrijeme stalo još neke davne 1956 i da se nema namjeru pokrenuti naprijed, ovde u bolnici "Kasindol" nepokretne pacijente u unutar bolničkom transportu, vjerovali ili ne još po bolnici nose na nosilima, istim onim nosilima koje ste viđali u filmu "bitka na neretvi" i sličnim ostvarenjima itd. itd.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2011, 08:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
zokini postovi mi se cine kao da ih pise neki lik cija je zena nesrpkinja, ili u blazem slucaju kao da je iz mijesanog braka... da li se vama cini tako?

Ne. Meni se samo čini da je objektivan...

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2011, 08:56 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ne mogu ja biti objektivan ako mi je mati Hrvatica :wink: Nebitno što je ona za srpstvo više žrtve podnjela nego mnogi Srbi...

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2011, 10:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Šta se bezveze prepirete, BiH se raspala ima već 20 godina, ovo sad je klasično mrcvarenje. Ono što je bitno da se vište nikad ne bi trebala ponoviti zajednička država, jer samo pitanje je kad će nekom od narodnih vodja sinuti u glavi da opet jede zlatnom kašikom. Muslimani se vode politikom, ajmo zajedno ali mi ćemo biti glavni, nit znaju nit mogu, misle što su se nakotili od 60-ih i postali većina da mogu nešto napraviti, oni kao da ne znaju da imaju posla sa blentavim Srbima.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2011, 11:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zoka, to je samo moja konstatacija i ako si zaista iz mijesanog braka onda se to vidi.
Nemam ja nista protiv ljudi iz mijesanih brakova ili koji su u takvim brakovima, ali politicko djelovanje takvih ljudi je uvijek opasno za na Srbe, nebitno od toga koliko im namjere bile iskrene i postene... Naravno, u svim ostalim aspektima zivota ste bezopasni i toga se treba drzati, tj. napokon nesto nauciti od istorije.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2011, 11:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

LemiGO je napisao:
Šta se bezveze prepirete, BiH se raspala ima već 20 godina, ovo sad je klasično mrcvarenje. Ono što je bitno da se vište nikad ne bi trebala ponoviti zajednička država, jer samo pitanje je kad će nekom od narodnih vodja sinuti u glavi da opet jede zlatnom kašikom. Muslimani se vode politikom, ajmo zajedno ali mi ćemo biti glavni, nit znaju nit mogu, misle što su se nakotili od 60-ih i postali većina da mogu nešto napraviti, oni kao da ne znaju da imaju posla sa blentavim Srbima.

Ja ne kontam te muslimane; zar oni stvarno misle (pogotovo u njihovim stalnim pozivima na novi rat tamo na sa-x) da bi Srbija dopustila tako nesto? I to ne u smislu da se matica nesto pretjerano daje u tome svemu u vezi odbrane srpstva, nego iz cistog interesa da im se odjednom ne pojavi milion novih izbjeglica? Ja da sam na mjestu muslimanskih politicara dobro bih se zamislio sto im je trebalo da se sa nama zamjeraju i razmislio o tome koji su najbolji nacini da se iz tog njihovog stava izvucem ili bar smeksam neuspjesnu politiku i takvo javno mjenje...

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2011, 11:40 
Administrator
Korisnikov avatar

Zoka, to je samo moja konstatacija i ako si zaista iz mijesanog braka onda se to vidi.
Nemam ja nista protiv ljudi iz mijesanih brakova ili koji su u takvim brakovima, ali politicko djelovanje takvih ljudi je uvijek opasno za na Srbe, nebitno od toga koliko im namjere bile iskrene i postene... Naravno, u svim ostalim aspektima zivota ste bezopasni i toga se treba drzati, tj. napokon nesto nauciti od istorije.
Prvo,ja nikada nisam ni krio da sam iz mješanog braka.Drugo,ako već misliš da treba nešto naučiti iz istorije onda se primi knjige i vidjećeš da su neke od najboljih stvari za Srbe učinili ne-Srbi,a skoro sve stvari pogubne za srpski narod su djelo Srba.Uostalom,kakav si ti autoritet da odrediš da li je moje djelovanje korisno za Srbe?Šta si ti učinio korisno za srpstvo u globalu?

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2011, 11:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Браћо! Срби! Стоко!

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2011, 12:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Prvo,ja nikada nisam ni krio da sam iz mješanog braka.Drugo,ako već misliš da treba nešto naučiti iz istorije onda se primi knjige i vidjećeš da su neke od najboljih stvari za Srbe učinili ne-Srbi,a skoro sve stvari pogubne za srpski narod su djelo Srba.Uostalom,kakav si ti autoritet da odrediš da li je moje djelovanje korisno za Srbe?Šta si ti učinio korisno za srpstvo u globalu?

Nije poenta sta sam ja ucinio nego sta bi ti mogao uciniti ili naskoditi da ti se da neka uloga. Ne kazem da su svi ljudi iz mijesanih brakova u stanju da naskode srpskom narodu, nego da bi bili nepotreban rizik. Imamo i imacemo dovoljno cistih srba da im se povjeri vodjenje politike.
A nemas potrebe meni se obracati kao Breskvici jer o srpskoj istoriji znam dovoljno, a vrlo vjerovatno vise od tebe (citajuci neke od tvojih postova poprilicno sigurno izvodim ovaj zakljucak)... no, to je nebitno, bitna je trenutna i buduca politika u kojoj vise ne smije biti mjesta za, pa eto nazvacu to kao bilo koji oblik "jugoslovenstva", kao ni za bilo koji dodatni stepen prijateljstva (bratstva/jedinstva) nego sto je potrebno za miran suzivot na ovim prostorima...
a sve se svodi na nas tipican problem da lako zaboravljamo sta su nam neprijatelji radili u daljoj ili blizoj buducnosti.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2011, 12:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

takodje nisam zagovornik nikakvog sjedinjenja, do potpadanja POD srbiju. Nezavisna Srpska ako moze, ako ne, svejedno ce nam biti u vezi losijeg dijela bih kad jednom udjemo u EU.

Nije poenta sta sam ja ucinio nego sta bi ti mogao uciniti ili naskoditi da ti se da neka uloga. Ne kazem da su svi ljudi iz mijesanih brakova u stanju da naskode srpskom narodu, nego da bi bili nepotreban rizik. Imamo i imacemo dovoljno cistih srba da im se povjeri vodjenje politike.
A nemas potrebe meni se obracati kao Breskvici jer o srpskoj istoriji znam dovoljno, a vrlo vjerovatno vise od tebe (citajuci neke od tvojih postova poprilicno sigurno izvodim ovaj zakljucak)... no, to je nebitno, bitna je trenutna i buduca politika u kojoj vise ne smije biti mjesta za, pa eto nazvacu to kao bilo koji oblik "jugoslovenstva", kao ni za bilo koji dodatni stepen prijateljstva (bratstva/jedinstva) nego sto je potrebno za miran suzivot na ovim prostorima...
a sve se svodi na nas tipican problem da lako zaboravljamo sta su nam neprijatelji radili u daljoj ili blizoj buducnosti.

Ок. Сад ми објасни која је разлика између тебе и неСрбина Тита?
Тито нас подјели у 4 сусједне државе, створи вјештачке нације. Јесте, крив је.
А кад то треба да се исправи посрпски ти кажеш НЕ уједињењу српског народа.

Ја мислим да су такви као ти погубнији за Србе од неСрба од којих се бар можеш надат издајништву.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2011, 12:18 
Administrator
Korisnikov avatar

Ne kazem da su svi ljudi iz mijesanih brakova u stanju da naskode srpskom narodu, nego da bi bili nepotreban rizik. Imamo i imacemo dovoljno cistih srba da im se povjeri vodjenje politike.

Počeo si da šiješ žute trake?
A nemas potrebe meni se obracati kao Breskvici jer o srpskoj istoriji znam dovoljno, a vrlo vjerovatno vise od tebe (citajuci neke od tvojih postova poprilicno sigurno izvodim ovaj zakljucak).
Može biti.Hajde sada pokaži nam svoje znanje i nabroj par grešaka koje su ljudi kao ja uradili,tj pogrešne poteze za Srbe koje su mješani povukli...I ko je do qrca pričao o jugoslovenstvu?Je li jugoslovenstvo to što ne želim da se odreknem svoje zemlje,svoje kulture i istorijskog nasljeđa?Odricanje je i dovelo do toga da se srpski životni prostor rapidno smanjuje.Dosta više!

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2011, 12:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
old fashion men je napisao:
Dajte ljudi kakva nezavisnost, niti je moguća, niti je želim.
Zar da mi moje Sarajevo bude inostranstvo ili đedovina da mi bude inostranstvo, zamislite Srbina iz Mostara kojemu Mostar postaje inostranstvo itd.
Vi iz BL izađite malo iz tog grada i shvatit ćete da je nezavisnost nemoguća i glupost, ovamo gdje sam ja nisu u stanju ni uliucu očistiti, a ne da imaju samostalnu državu, kad izađete iz BL bit će vam jasno da je u ostatku RS-a vrijeme stalo još neke davne 1956 i da se nema namjeru pokrenuti naprijed, ovde u bolnici "Kasindol" nepokretne pacijente u unutar bolničkom transportu, vjerovali ili ne još po bolnici nose na nosilima, istim onim nosilima koje ste viđali u filmu "bitka na neretvi" i sličnim ostvarenjima itd. itd.

A zasto bi srbinu iz mostara mostar bio inostranstvo ?

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2011, 12:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

АЛЕКСАНДАР je napisao:
Ок. Сад ми објасни која је разлика између тебе и неСрбина Тита?
.

Ja sam Banjalucanin, i ne zelim vise da se nijednom nadjem u nekom "bermudskom trouglu" Jugoslovenstva (BG-ZG-SA) koje je podrazumijevalo BL na marginama unutar tog trougla... Koliko god navijam za Srbiju kad su utakmice u pitanju, toliko isto volim svoju nezavisnost pa makar ona bila u entitetskim okvirima decentralizovane drzave. Licno, za mene su vecina Srbijanaca nista drugo nego ciganija, naravno uz casne izuzetke.

@ Zoka: skoro sve i jedan "cisti Banjalucanin" kojeg poznajem, osim par izuzetaka u koje i sam spadam, su zagovornici neke Jugoslovenstine ili raspirivanja nove ljubavi sa starim komsijama tj. povratnicima, a ujedno su ti isti Banjalucani zestoko isfurani na likove "sa strane". Ne mogu reci da je meni svejedno sto su mnogi ljudi na polozajima u gradu i RS neki Drvarcani, Srpcani, Laktasani itd. Ali to je krivica nas iz glavnog grada i nasa letargija, samim tim ne zelim biti neko ko ce za probleme uvijek i iskljucivo kriviti druge.
Ali ksenofobija je jedna stvar, nacionalna politika druga.

PS
Zavrsi istoriju i ispituj djecu u skoli ako vec toliko zelis da propitujes...

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2011, 12:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

i da - naravno da podrzavam Srbiju 1/1 isto kao sto bih podrzavao i pomagao svog brata kad god mu treba pomoc, ali moj brat ima svoj zivot i svoju kucu, kao sto i ja imam svoje...

evo jedan primjer: izbije li taj III Svj. Rat, a mi ne budemo u zizi sukoba, bio bih prvi da podrzim, a mozda i prikljucim dobrovoljcima koji bi isli da istrijebe nametnike na Kosovu ;)

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2011, 12:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

То је проблем са људима као ти. Је*али би се а да им не уђе. Са једне стране навијаш за репрезентацију Србије, бусаш се у прса ту неким српством и онда изјавиш ноторну глупост као што је то "циганија". Колико си пута ти био у Србији?
Сви сте Срби кад се треба дичити царом Душаном, Лазаром, Вуком Караџићем, српским устанцима, биткама на Марици, Колубари, бјежањем преко Албаније, чича Дражом итд а сви су они махом били из данашње Србије је л`. Па ништа, ето онда су и они циганиија.

Која је то национална политика?
Ваљда СРПСКА, што значи са обе стране Дрине да буде уједначена.

Немој ти мени ту причу о двије куће, она је била омиљена и Милу Ђукановићу па направи "црногорце".

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2011, 12:49 
Administrator
Korisnikov avatar

[ a ujedno su ti isti Banjalucani zestoko isfurani na likove "sa strane". Ne mogu reci da je meni svejedno sto su mnogi ljudi na polozajima u gradu i RS neki Drvarcani, Srpcani, Laktasani itd.

Vidi,ja sam "čisti Banjalučanin" ali apsolutno mi nije problem to što su na položajima neki Drvarčani,Srpčani,Laktašani...Svi smo mi jednom bili "neki" ,jedino ako tvoj deda nije zakopao kamen temeljac za Banjaluku.Moj nije.I on se "šljego" sa Manjače u potrazi za boljim životom.Meni je bitno da na položaju bude neko kome kompentencija to omogućava,ne mjesto rođenja :wink:

.
PS
Zavrsi istoriju i ispituj djecu u skoli ako vec toliko zelis da propitujes...
Ja sam te pitao iz želje da mi nečim konkretnim potkrijepiš svoj stav da je djelovanje "mješanih" loše za Srbe.Ti to nisi uradio,nego si mi pokušao "inteligentno" spustiti.Kao i obično nemaš pojma o čemu pišeš.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2011, 12:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

U zadnjih 6-7 godina sam u Srbiji 2 do 3 puta godisnje, bio sam i prije toga ali rjedje, i sa punim pravom imam i zelju i obavezu da istaknem ono ciganija koliko god hocu puta dok to ne skontas...
Ciganija su prije svega zbog vlasti koju su izabrali i koju podrzavaju u zadnjih 10 godina, ali generalno jesu ciganija bar u 50% slucajeva, a to je meni dovoljno da ne zelim nista s njima po pitanju drzavnosti...
To sto si ti sad iz mog posta zakljucio da su od Dusana do Draze sve cigani je tvoj problem..

АЛЕКСАНДАР je napisao:
То је проблем са људима као ти. Је*али би се а да им не уђе. Са једне стране навијаш за репрезентацију Србије, бусаш се у прса ту неким српством и онда изјавиш ноторну глупост као што је то "циганија". Колико си пута ти био у Србији?
Сви сте Срби кад се треба дичити царом Душаном, Лазаром, Вуком Караџићем, српским устанцима, биткама на Марици, Колубари, бјежањем преко Албаније, чича Дражом итд а сви су они махом били из данашње Србије је л`. Па ништа, ето онда су и они циганиија.

Која је то национална политика?
Ваљда СРПСКА, што значи са обе стране Дрине да буде уједначена.

Немој ти мени ту причу о двије куће, она је била омиљена и Милу Ђукановићу па направи "црногорце".

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2011, 12:52 
Administrator
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:
A zasto bi srbinu iz mostara mostar bio inostranstvo ?

Pa ne treba da mu bude.Vijekovima su Srbi prisutni na prostorima koje sada zauzima Federacija i neko sada hoće to da izbriše.Istom logikom kojoj se odričemo prava na Bosnu i Hercegovinu,trebamo se odreći i Kosova.Jer,dolje Srba nema.....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 97 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]