Живота:
Citiraj:
Ako svi tako kazu, onda sve mozemo preustiti u ruke onih koji se izdaju za visokomoralne politicare i vodje naroda. Da ne budem pogresno shvacen, ne mislim da treba dizati revoluciju, ali svako se treba potruditi da od sebe da ono najbolje, da poradi na sebi i time doprinese dobru svih.
Знаш како, ,,високоморални политичари'' су резултат високоморалног народа. Ако хоћеш да политичари буду бољи, онда са обновом/поправљањем требаш кренути од ,,дна'', не од врха.
Да ли у свему томе ,,револуција'' може да нађе своје мјесто не бих ти сада знао рећи, углавном, чињеница је да су нам и људи и политичари педери у души, а због чега је до тога дошло и шта треба даље радити да се то поправи посебна су питања.
СарајБЕГ:
Citiraj:
A sto se tice kontradiktornosti "tradicija i zlo i nepravda" vjerovatno je to za neku drugu temu ali zar je rjesenje da svaki put na zlo odgovorimo vecim zlom. Nekko i nekad to mora zaustaviti, ja sam spreman prekinuti krug, gdje se svakih 50 godina svetimo jedni drugima za nesto sto je uradjeno 500tinjak godina prije. Ja mogu oprostiti, jeste da necu zaboraviti ali samo oprastanjem stizemo tamo - u carstvo bozije kako god to neko nazivao. Svi smo mi od boga stvoreni i bog nam je dao sansu da mu budemo blizu onda kada dodje vrijeme za to. nema tu puno ni filozofije ili teologije. svi smo tu privremeno dajteda to vrijeme utrosimo najbolje sto znamo!
i na kraju samo (pravo me krenulo) da cestitam PRVI MAJ!
Овако, мени први мај ништа не значи, сматрам да је то најобичнија глупост.
Даље, што се тиче прекидања круга, наравно да су сви нормални људи за то, али видиш, постоји неки поступак.
Педи Ешдаун каже "заборавите прошлост, гледајте будућност". Педи је мајмун и будала, и ако тако будемо радили исти к* ће нам се опет десити.
Ја јесам за подвлачење црте и рјешавање ствари, али прије свега ту требају да се неке ствари дефинишу и признају.
Не можемо ми подвући црту тако да они педери из Хрватске кажу да је у Јасеновцу убијено 1000 Срба, а да муслимани кажу како су они аутохтони народ у Босни, малтене старосједеоци Европе, а Срби Власи са планина који су ту дошли у 18. вијеку.
Па ево ти пођи од себе, твој надимак садржи БЕГ-а у себи, а сви ми знамо ко су били аге и бегови.
Територијално, Срби су изгубили читаву Крајину, ко зна више колико их је оданде побијено, покатоличено, протјерано задњих вијекова; отет нам је већи дио Босне и Херцеговине, са претензијом да се отме и остатак; украдено нам је Косово, и ради се на томе да нам на сличан начин отму Војводину и још неке области.
Док се то ради, и док се не направи баланс, нема никаквог подвлачења црте и заборављања.
Не кажем ја сада да Муслимани треба да иду у Анадолију или Хрвати у Међугорје, већ да је потребно споразумно поправити ствари и утрасирати пут у будућност.
Да још напоменем, споразумно не значи када дођу они из НДЦ-а, Сороша, секти и других организација и још више нам роваре и разваљују и ово мало што је остало, да би припремили тзв. денацификацију и друге процесе.
То сматрам актом агресије и нетолеранције, исто као масакре по Јасеновцу или насилну исламизацију.