banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 13:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 69 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Sep 2003, 10:27 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Kome treba ovakva RTRS?

Stvarno vise ne znam koga glume ovi sa RTRS-a jer ocigledno vise im nije vazno sta ovdasnji narod zeli da gleda a sta ne.
Evo konkretnog primjera: Umjesto da sinoc prenose fudbalsku utakmicu izmedju SCG i Italije, za koju znam da bi je vecina ovdje zeljela gledati oni prenose utakmicu tzv. reprezentacije BiH sa Luksemburgom. Kazu da im je to kao naredio pedi esdaun..e pa nek im on onda placa pretplatu a ja vise nemam namjeru ni da pomislim na tu tv a kamoli da nesto pogledam... :fist:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2003, 12:57 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 20 Avg 2003, 17:45
Goru i ljudima sa slicnim kritikama upucenim RTRS-u:Nemojte biti glupi,i shvatite da je jako moguce da dodjemo u situaciju da visoki predstavnik ukine RTRS,sto znaci da ce se ili igrati po pravilima visokog,ili nece ni biti RTRS-a,pa ces onda gledati BiH reprezentaciju 24 h dnevno.
I jos nesto,malo me nerviraju ljudi sa tim stavom 'tzv.reprezentacija BiH'.Majstore i ti zivis u BiH,a tako ti pise u svim licnim dokumentima,i kad nekome strancu kazes da si iz Republike Srpske on te u cudjenju pogleda jer nema pojma o cemu pricas.Usput odskora i Srbiju telefonski biras kao i sve ostale zemlje sa 00.Ako ti se to ne svidja,nemoj prigovarati meni vec Milosevicu i Krajisniku koji su potpisali Dejtonski sporazum.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2003, 13:34 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 13 Avg 2003, 00:06
cinjenica jeste da rtrs malo toga moze da ucini kada su joj nametnuli pravila koja mora da postuje. ne krivim ja nju koliko te koji su nametnuli stav da je bih vaznija od srbije. retplatu naravno ne treba placati kada svakako od onih 6 km, 2 ili 3 marke zavrse na rtrs a ostalo ide posti, pbs-u itd.

miki kazes nervira te taj naziv, mene nerviraju ljudi koji smatraju da bismo trebali navijati za rerezentaciju bih zato sto zivimo u noj. to i nije neki razlog kada uzmes sve argumente protiv.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2003, 10:03 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Maj 2003, 14:19
koliko to znaci ljudima sa rtrs-a svjedoci obavjestenje koje su procitali i u dnavniku u kome u rekli da je visoki predstavnik zakonom o PBS predvidio da u takvim situacijama prednost ima reprezentacija BiH. to je zakon ko ga je usvojio na njega treba biti ljut, jer su to likovi kojima je samo stalo do fotelja i kada zakon od visokog predstavnika udje u skupstinsku proceduru poslanici ne smiju promjeniti ni zarez.
na poluvremenu je bilo ukljucenje u utakmicu i to najbolje govori o tome kakav je sav rtrs i ljudi koji tamo rade.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2003, 19:32 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Da .. sve je to lijepo i krasno - ali mi moramo, htjeli ili ne, prihvatiti cinjenicu da je "nasa" zemlja - BiH, pa u skladu s tim i treba naglasak bacati na ekipu BiH u odnosu na SiCG - sto je u svakoj normalnoj drzavi sasvim normalna stvar .. (ko je vidio da Francuska prenosi utakmicu Njemacke i neke druge drzave u vrijeme kada igra njihova reprezentacija) .. To sto je u nasoj drzavi sranje, sto imamo dva entiteta, sto smo vise privrzeni SiCG itd - to je nas problem - SiCG je sasvim druga drzava i u principu se ne razlikuje od Hrvatske (od NG mozemo s licnom u Hrvatsku tako da nema vise limita u principu) ...

Naravno - i ja bih radije pogledao utakmicu koju igra SiCG nego BiH - ali to je opet moj problem - valja biti realan i shvatiti neke cinjenice - a to sto cu koji sat kasnije odgledati utakmicu me ne tangira ni mrve .. :)

Ionako sve manje i manje pratim sport [kojeg sam i ranije pratio u vrlo malim kolicinama - vise volim igrati sport nego ga gledati] :))

Za one koji pomisle da mi odgovore nesto tipa "BiH nikad nece biti 'moja' drzava" ili tome sl. zamolio bih neka se obrate lokalnim vlastima, opstini, pogledaju rodni list, pasos, licnu kartu pa tek mi onda krenu lupati kontru - realnost je takva kakva je, prihvatali je mi ili ne .. bitno je samo plivati i izbjegavati prepreke - a ne stajati kraj svake i pokusavati je uzaludno ukloniti .. :)

p.s. RTRS se malo popravila cini mi se, ali opet smorise reklamama - kao da su privatna TV stanica :))

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2003, 20:08 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 28 Dec 2002, 01:57
pretpostaviimo da ti zivis u Skotskoj, pretpostavimo navijac Celtica,da li bi te vise zanimalo da gledas utakmice irske ili engleske reprezentacije? :D
kratko pittanje, nadam se da ce i odgovor biti takav :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2003, 21:29 
Majstor
Majstor

Lijepo je to - ali i sam znas kakva je situaciji u Britaniji, sa Ircima muku muce, Irska republika, bla bla... njima se ne uplicu stranci u organizaciju (a opet je puno nemira).. A mi kad ne mozemo sami - dosli su stranci pa ce nam krojiti kako i sta ce biti .. dakle, politicki, geografski, tehnicki i skoro iz svih uglova gledano - nasa zemlja je BiH.. zato i utakmice BiH imaju prioritet ... A na stranu zelje, opredjeljenja itd.. da je bilo vise pameti ne bi svega ovoga bilo - no to je sve vec domen politike ... ;)

p.s. mene gledanje sporta ionako ne zanima - ne znam zasto sam i pocao pricati o sportskim desavanjima i utakmicama .. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Sep 2003, 18:43 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Sep 2003, 14:44
Ma dobro,bre ljudi...
Mozemo mi da pricamo sta hocemo.
Cinjenica je da nama neko odavno kroji kapu.
Mi samo znamo da se pobijemo sa susjedima,izmedju sebe,sa
osvajacima...
A i mi smo nekad osvajali.Pa nam sad smeta sto smo osvojeni.
Kakve veze ima televizija?I te kakve-danas je informacija mocc.
Pare obezbjedjuju prevlast na tom polju,a kod nas su one vishe
nego igdje na planeti van medija.Barem van onih koji bi trebali
biti nashi.
Evo i informacija iz prve ruke o tome koliko smo mocni.Polufinale
odbojke ide direktno.Ali finale NECCE,ko god igrao(kao,ne radi se o
reprezentaciji SCG),jer ide jebeni dnevnik PBS-a.
Odoh ja siroko,ali!Samo josh da otkucam ovo:
Nakon sto su nam izmijenili ustav,maznuli pet posto teritorije,promije
nili naziv televizije i novina(Glas SrpskE),pa poslije svih nepravdi u
Hagu,delozacija po RS,i nepostovanja istog principa u FBiH...
Pa poslije mijenjanja "nepromjenjivih" granica po AVNOJ-u...
ITD...POSLIJE SVEGA TOGA,I POSLIJE KRESANJA VOJSKE I
POLICIJE,POSLIJE UVODJENJA ISTE LICNE KARTE,I DRUGIH
DOKUMENATA,neko josh ocekuje da RTRS pokaze muda i bude
samostalna!Ma dajte,bre,ljudi...U pamet se ,bracco Srbi!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Okt 2003, 10:02 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Evo i sinoc opet ista prica. Igraju Olimpik i Partizan a "nasa" RTRS prenosi Porto - Real. Sad ce opet reci da im je zabranio "viski predstavnik" (covjek je inace poznat kao veliki konzument viskija) iako to nije tacno jer nije igrala tzv. reprezentacija bih vec je bilo u pitanju sasvim nesto drugo. Istina, PBS ima pravo da prenosi Ligu sampinona ali isto tako je istina da je RTRS dio tog PBS-a i da je kao takva mogala da se izbori za svoj status u okviru tog servisa. Inace, u prvo kolu je RTRS prenosila direktno Partizan-Porto iako to nije bilo pod kapom PBS-a. Zasto to ovaj put nije mogla da uradi znaju samo oni koji ocekuju da im platimo pretplatu. E pa nece da moze tako nesto gospodo... :fist:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Okt 2003, 17:32 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 29 Sep 2003, 10:16
Porto-Real???
Sreca pa sam nasao mjesto u Ariji!!!
RTRS- :fist:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2003, 08:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Mircon: ovo je sve samo ne normalna drzava pa se tako ne moze porediti sa francuskom. To sa skotima, ircima.... mozda bismo i mi trebali malo da zaguzvamo pa da vidimo koga ce da postuju i koju ce utakmicu da prenose :fist:
Pa ljudi moji nije rtrs jedina televizija u ovom vilajetu... zar neko drugi nije mogao da otkupi prenos?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2003, 10:09 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Jel' ikada ikome od vas palo na pamet da kupi satelitsku - plati karticu sa programima koje zeli da gleda i DA GLEDA DO MILE VOLJE.
Tako se svugdje radi, a narod niko ni ne pita sta zeli ili ne zeli.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2003, 11:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
EZAN je napisao:
Jel' ikada ikome od vas palo na pamet da kupi satelitsku - plati karticu sa programima koje zeli da gleda i DA GLEDA DO MILE VOLJE.
Tako se svugdje radi, a narod niko ni ne pita sta zeli ili ne zeli.

ili da koristi komsijin signal satelitske koja je blizu vashe antene, ilid a provuce kabal kablovske do svog stana lol :D :D

utakmice ne pratim, ali globalno program RTRS-a je zastario, a kad s euzme u obzir da su im studiji po hodnicima , budzacima, toliko dugo godina onda sta reci...

mislim da je prava buducnost za RTRS prvo da se napravi zgrada televizije, zatim da postoji :

RTRS 1 koja ce imati uglavnom informativni dnevno-politicki program, desavanja,kultura onako malo ozbiljniji pristup i
RTRS 2 sa zabavnim emisijama, sportskim desavanjima, prenosom utakmica i slicno....

a RTVBiH i PBS da budu pootpuno druga televizija, kao recimo OBN...

eto...ovo je masta nazalost s obzirom kakvo je sada stanja i kakvi su izgledi... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2003, 18:52 
Majstor
Majstor

Gipsy: dobro zboris - sve je to OK ako se ispostuje par stavki kao sto su:
- dobro osmisljena programska sema sa kvalitetnim sadrzajem
- povecana svijest ljudi o placanju (u tom slucaju kvalitetne) drzavne televizije.
- sto manje seljanije i smarajucih zvaka
itd itd ..

Problem je sto recimo pored HRT1,2,3 prosjecan drzavljanin RS/BiH tesko da ce gledati lokalne televizije... Kada bi se imalo dovoljno para i kada bi placali pretplatu mozda bi i bilo nesto od drzavne TV - ovako je to samo presipanje iz supljeg u prazno ..

Dalje - sto se tice te utakmice - ako stvarno nisu prenosili utakmicu u kojoj je partizan igrao protiv nekog stranog kluba i umjesto toga prenosili utakmicu nekih desetih klubova (dakle nije reprezentacija BiH igrala u tom terminu) onda nemam komentara ... Iako ne pratim sport pa se i ne uznemiravam zbog toga - realno gledano bio je red da se takva utakmica prenosi ma kako bilo ...

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2003, 19:10 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 29 Maj 2002, 01:00
e to kod klupskog fudbala me stvarno isfuralo pa zar nije moglo se dogovoriti ako vec nema BiH svojih predstavnika da PBS prenosi bilo koga iz ex Yug ko to vecer igra pa bio to hajduk ili Partizan...........

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2003, 12:30 
Pripravnik
Pripravnik

Raspitao sam se i dobio odgovor,sto se tice Lige sampiona,RTRS ce prenositi utakmice Partizana kada igramo utorkom,odnosno ljudima iz RTRS-a i Federalne televizije PBS je dozvolio da se dogovore izmedju sebe koju ce utakmicu prenositi utorkom,a srijedom PBS odlucuje koja je
utakmica najzanimljivija te veceri.
E sad nije sigurno ni da cemo moci ni svakog utorka gledati Partizan,ukoliko se ljudi iz federalne televizije pobune.

TOLIKO.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2003, 14:44 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 20 Avg 2003, 17:45
Upravo tako,s tom razlikom sto nije neophodan dogovor RTRS-a i FTV-a oko utakmice utorkom jer i jedna i druga televizija imaju same pravo na izbor.Sto znaci da cemo utorkom uvijek gledati Partizan na RTRS,naravno u slucaju kad crno-bijeli igraju utorkom

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2003, 20:17 
Pripravnik
Pripravnik

u pravu si miki,svaka cast.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2003, 12:37 
Pripravnik
Pripravnik

e sinoc mi se rtrs i definitivno zgadio!!!
Poslije dnevnika u emisiji zene govore koja ide u 20.00 casova prica okorila balinkusa kako joj je sudjeno u "njenom" gradu-Banjaluci,samo zato sto je kao radila u "humanitarnoj organizaciji" Merhamet.Onda govori kako je bila politicki angazovana u Narodnoj skupstini RS? Kako kriminalci mogu biti u nasoj skupstini??? :o .Ma izgleda da kod nas sve moze!!Nisam mogao da povjerujem,pa televizija vam se zove Radio televizija "Republike Srpske" ali to vama ocigledno nista ne znaci!!!
Samo tako nastavite

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2003, 09:12 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Nisam gledao emisiju "Zene govore" ali mislim da svako ima pravo da kaze sta hoce na TV jer to je uostalom i jedno od osnovnih ljudskih prava.
Medjutim, glavni problem na RTRS je sto oni nemaju nekog ko ce napisati bar neki prigodan komentar na takve izjave...Ma da samo vidite sta rade oni sa tzv. BHTV1 ako je neko nekad gledao njihov dnevnik...100 puta su gori od muslimanske tv...A ovi sa RTRS ne samo da ne znaju napisati nesto sta valja nego se boje i sopstvene sijenke...I tako umjesto da zauzmu i neki kriticki odnos oni se pretvaraju u doslovne citace agencijski vijesti....Vec odavno se ne ponasaju kao zivi ljudi a kamoli novinari...Neka im je vjecna slava....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 69 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]