banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 14:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5634 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 282  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Mar 2011, 21:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
:lol: :lol: :lol:

I to što kažeš!

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2011, 21:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Phoenix je napisao:

Spoiler:
Šta ću, kad mi nekako uvjek zapadne student medicine... :oops: Još ako ako zna da kuva... Slika

Hvala za kolač Šajine... Slika

Phoenix uvijek kasni... Sorrrrrrrriiiiiiiiii
само да напоменем да сам ја пропали студент медицине :( али знам да кувам :D :D :D

и нема на чему, биће опет неки колачић од мене кад будем имао времена :)

tensSa je napisao:
Rikas je napisao:
Да не замре тема. :)
Оброк за две особе.
http://img851.imageshack.us/i/photo0082.jpg/#

Moj covjek. 8) :D :D :D

и мој такође :D
јело по мом укусу, пилетина и кромпирићи...ммммммм 8) :D

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2011, 22:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
Polako, još ćeš ti slati sestre po burek (i ko zna šta još). :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2011, 22:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2009, 15:20
Иначе не једем пуно у једном оброку али сам јутрос слабо доручковао ,а кад сам куповао пилетину већ ме криза дрмала па умјесто 4 батака узмем 5 и једну бјелину ,један батак је завшио у супи. Још бураз и није био нешто посебно гладан тако да сам се преждерао ,оно да се не баца. :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2011, 22:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Rikas je napisao:
Иначе не једем пуно у једном оброку али сам јутрос слабо доручковао ,а кад сам куповао пилетину већ ме криза дрмала па умјесто 4 батака узмем 5 и једну бјелину ,један батак је завшио у супи. Још бураз и није био нешто посебно гладан тако да сам се преждерао ,оно да се не баца. :D :D :D

тако и ја :D
кад је нешто што волим јести онда дај дај поједем све, да се не баца, а кад је нешто што не волим, онда "нисам гладан и већ сам се најео" :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2011, 23:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Večeras sam jeo (s još jednim drugom) burek ispod sača, ne obraćajući pažnju na radno vrijeme objekta. Ispalo je da sam ga pojeo u minut do kraja radnog vremena i lik što radi na kraju nam kaže 'u redu je, kuća časti' :D Ahahaha, WIN. Od sad jedem bureke samo u 5 do 8 :p

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2011, 17:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Juče sam ponovo probudio svoju strast za prokeljom, brokulom i karfiolom. Po čitav dan žderem samo to skuvano na pari...

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2011, 22:19 
Ja sma danas rostiljao...

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2011, 22:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Dooookaz .. doooooooookaz nama treba .. 'vako nesto ..

Spoiler:
Slika

:lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2011, 08:05 
u brate vanja, jesi iskrpatio ovu piletinu, teski zlocin...

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2011, 00:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
stigmata je napisao:
slika manje vise, ali recept pod obavezno :D

Sad se sjetih da nisam napisao recept.

Pravio sam Khaw pad gai ili kako oni tamo prevode na engleski Fried rice with chicken.
Za početak skuvam rižu, solo i ostavim je da malo odstoji i upije ostatak vode. Ne smije biti kašasta, mora biti suva i rastresita. Piletinu isjeckam na komadiće (veličine zalogaja) i malo je propržim na ulju, tek toliko da pobijeli, ne treba da se isprži do kraja.
Onda počinjem da pravim. U woku, zagrijem malo ulja (da bude dobro zagrijano), u to saspem jedno razmućeno jaje i odmah nakon tog rižu i promiješam da se riža sjedini sa jajetom. Onda ubacim piletinu i praziluk isjeckan na kolutove i sve to dinstam ne više od 5 minuta. Od začina stavim so, curry, chili i šećer.
Nakon što uspem u tanjir, pospem preko malo sitno isjeckanih pečenih lješnjaka i badema i stavim jednu-dvije kriške limete.

Prijatno :D

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2011, 23:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
eh sto je fino kad momci pisu receptice :wink: vecina mojih rucaka je ili iz pretisa ili iz voka,nedostatak vremena,a za 20ak min uz povrce,piletinu rizu ili nudle imas ukusan obrok 8) guess who,ovo sto si napisao je fin basic obrok,lako za napraviti a ukusno,
imas li jos kakav zanimljiv pa napisi

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2011, 23:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Dragi kuvari, dajte neke dobre ideje za pripremu ribe. :D Zadnji put sam je jela pečenu u foliji, sa maslinovim uljem, limunovim sokom i nekim travama :D i svidjela se samo meni, ostali su je nešto mrnjavili po tanjiru. Ajde da čujem kako je vi pravite. :)

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2011, 01:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Da probas spikovanu skusu? :)
Nije losa ni iz rerne, ali je na rostilju za klasu ispred. Napunis je "travuljinima", bijelim lukom, slaninom, malko limuna i nabacis ribetinu na rostilj.
Popijes dva piva, okrenes ribu, popijes jos jedno, skidas ribu sa rostilja, sacekas 3 minuta i prijatno!

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2011, 23:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

tanka nit je napisao:
Dragi kuvari, dajte neke dobre ideje za pripremu ribe. :D Zadnji put sam je jela pečenu u foliji, sa maslinovim uljem, limunovim sokom i nekim travama :D i svidjela se samo meni, ostali su je nešto mrnjavili po tanjiru. Ajde da čujem kako je vi pravite. :)

zavisi kakvu ribu spremas ima li potrebe za marinadama ili ne,mada su meni najukusnije one koje su pecene samo na rostilju,u rerni il na vrelom ulju,pa onda spremis neki preljev,a kombinacija milion,od one osnovne m.ulje,limun b.luk narocito za pastrmku,skusu, a ako su neki fileti,kombinacije sa vrnjem za kuvanje,vinom,povrcem...

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2011, 10:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sinoć sam pravio fajitas, mljac mljac Slika

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2011, 22:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

guess who je napisao:
chicken fajitas rules 8) ja vrlo cesto napravim jer je gotovo za cas,doduse,jeste musavo dok se jede,al' je yummi

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2011, 22:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

azdajica-ny je napisao:
guess who je napisao:
chicken fajitas rules 8) ja vrlo cesto napravim jer je gotovo za cas,doduse,jeste musavo dok se jede,al' je yummi

Evo prsti su mi u zavojima :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2011, 00:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pošto mi je ostalo nekoliko tortilja od prošlog puta, pokušao sam večeras da napravim quesadillas i bio je poprilično uspješan :)
Prvo se napravi punjenje za koje sam izdinstao, luk, piletinu, pasulj i kukuruz (trebala bi i paprika ali nisam imao). Onda se u tavu (grill tava bi bila pogodnija) stavi jedna tortilja, prije toga se malo namaže uljem sa donje strane. Preko tortilje se stavlja naribani sir (neki koji se dobro topi), pa se preko toga stavlja sloj punjenja, pa onda preko toga opet red sira i na kraju druga tortilja, koja se opet naulji sa gornje strane. Sve se malo pritisne da sir dobro poveže sve unutrašnje sastojke. Trebalo bi biti oko 1,5-2cm debljine. Kada porumeni donja tortilja, okrene se malo da se zapeče i sa druge strane i u suštini kad se sir istopi, jelo je spremno. Isiječe se na 4 ili više trokutova i to je to. Druga varijanta je da se koristi samo jedna tortilja, pa da se preklopi napola da izgleda kao tacos samo spljošten. Ova varijanta je lakša za okretanje u običnoj tavi.

Nije mi se dalo fotkati, ali ovako izgleda, ako nekog zanima kakav se oblik dobije na kraju
Spoiler:
Slika

Viva Mexico! :D

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2011, 07:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nije mi se dalo fotkati, ali ovako izgleda, ako nekog zanima kakav se oblik dobije na kraju
Spoiler:
Slika

Viva Mexico! :D[/quote]
a uz to malo chilli sosa i hladna corona..mmmm :D

ja sam juce napravila cous cous sa piletinom i povrcem,ostalo mi pola crvene paprike od leskovacke muckalice prije par dana (7km paprike u maxiju :angry4: )karfiol,mrkva,poriluk...brat mi zacine iz tunisa donio,sve gotovo za 20 min a bilo predobro,ozderala sam se kao prase(vecina ljudi pod stresom ne jede nista a ja ne izlazim iz kuhinje :-? )

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5634 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 282  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]