banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 17:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Mar 2011, 22:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
nepokoreni je napisao:
Citiraj:
Licno mislim da je za model koji bi mogao jako dobro funkcionisati u BiH, bilo dovoljno kopirati model JRT-a po kojem su sve bivse yu republike imale svoje televizije.

Teško da bi moglo, jer je taj servis imao majstore kao što su Bajford, Kupusović ili Beran u TVSA a ovi naši imaju neradnike, karijeriste, demagoge i hvatače krivina o nepismenim urednicima posebna priča.

Nisi me razumio. Ovu paralelu sam izvukao samo zbog koncepta.

Nego nadjoh ovo na depou...presmijesno :lol:

Citiraj:
RAK ODGOVORILA 'CROATIA LIBERTASU': Ne postoji odgovornost Federalne televizije
Utorak | 15.03.2011.

Vrijeđanjem Hrvata i Srba u BiH na nacionalnoj osnovi ne krše se pravila i propisi Regulatorne agencije za komunikacije (RAK), pa samim tim ne postoji odgovornost Federalne televizije (FTV), navodi se u odgovoru koji je RAK uputio nevladinoj organizaciji "Croatia libertas" na prigovor u vezi sa emisijom "60 minuta" FTV.

U obrazloženju RAK-a ističe se da nazivanje "ustašama", "četnicima" i "fašistima" svih koji javno djeluju suprotno interesima BiH "predstavlja najveći domet demokratije, slobode govora i djelovanja javnih emitera" s ciljem njenog postojanja i suverenosti.

"Javni emiteri u skladu sa Evropskom poveljom o slobodi govora imaju pravo da javno i na račun javnih osoba iznose `kritike, mišljenja i otvaraju javnu raspravu` koja ne samo `da nije društveno poželjna, već je garancija slobode medija i istraživačkog novinarstva`, što je i njihova javna obaveza", navedeno je u odgovoru RAK-a.

"Croatia libertas", čiji je predsjednik Leo Pločkinić, uputila je 30. novembra 2009. godine RAK-u prigovor na emisiju "60 minuta" FTV i na kasnije emitovane emisije u kojima su osobe iz javnog i političkog života nazivane "ustašama", "četnicima" i fašistima", ili se u prilogu jasno moglo zaključiti da određeni dijelovi priloga upućuju javnost da dođe do pogrešnog zaključka.

Ova NVO ističe da se na osnovu toga što RAK nije donio odgovarajuću sankciju FTV-u može zaključiti da je ova postava RAK-a instrument zaštite "prljave" propagandne mašinerije isključivo bošnjačkog političkog kruga iz dva razloga.

"Prvi razlog je što u emisijama i prilozima `60 minuta` među `fašistima` nema pripadnika bošnjačkog naroda koji takođe javno politički djeluju u BiH. Drugi razlog je nacionalna struktura RAK-a od 98 odsto Bošnjaka koji su vrlo bliski političkim unitarističkim ciljevima i krugu naroda iz kojeg i sami dolaze, pa je ovdje očito riječ o pristrasnosti", navodi se u današnjem saopštenju "Croatia libertasa" i ističe da je riječ o načinu političkog razračunavanja s oponentima SDP-a preko emisije "60 minuta".

Zbog toga što ovakav način rada FTV-a i emisije "60 minuta" budi kod građana osjećaj nesigurnosti koji može dovesti do lokalnih ili opštih nesretnih previranja, "Croatia libertas" zahtijeva da bude preispitano djelovanje ovog medija, pravnu odgovornost odgovornih osoba, te pokretanje ispitivanja javnog mnjenja o nužnosti ukidanja ili reorganizacije FTV-a i emisije "60 minuta".

Ova organizacija podnijela je nadležnim tužilaštvima krivične prijave protiv FTV-a i RAK-a zbog izazivanja međunacionalne i međuvjerske mržnje. Takođe, protiv odgovornih osoba 13. marta prošle godine podnesena je i privatna tužba za klevetu s ciljem zaštite ljudskih prava i dostojanstva političkih žrtava FTV-a i RAK-a.

http://www.depo.ba/front/ne-postoji-odg ... televizije
Evropska povelja o sloboda govora??? Istrazivacko novinarstvo??? U RAK-u su totalno izgubili kompas :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 14:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Sep 2009, 15:22
da se ikako može, ja bih plaćao pretplatu samo za našu televiziju, rtrs, a nikako onim srbomrzcima na bht i ftv.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 15:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2009, 08:16
Како уопште да се не плаћа тв претплата, када ми долази заједно са телефонским рачуном?

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 15:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Uzmeš uplatnicu u banci, popuniš i kao iznos staviš ono što si potrošio tj. onoliko koliki je iznos telefonskih usluga bez rtv takse.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 15:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2009, 08:16
И онда добијем позив за суд? :) :) :)

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 16:17 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
babic je napisao:
da se ikako može, ja bih plaćao pretplatu samo za našu televiziju, rtrs, a nikako onim srbomrzcima na bht i ftv.

ne moze,mislim,da taj novac ide na jedan racun i onda se djeli 50% BHTV a po 25% RTRS i FTV

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2011, 13:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Apr 2008, 18:52
ako je mile rekao da ne moramo, onda ne moramo. Kraj price.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 10:11 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
Među neplatišama RTV takse i zaposleni na BHRT-u

http://www.ljiljan.ba/bs/vijesti/me%C4% ... -na-bhrt-u

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2011, 21:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Saopštenje Mtela:
Citiraj:
Klijenti će dobiti martovski račun sa novom cijenom RTV takse - 7.15 KM
Na pitanje klijenta saopštite da je to odluka JAVNOG SERVISA RTV - (usklađivanje sa zvaničnom stopom inflacije u BiH)
Cijena RTV takse je od marta 2011. godine - 7.15 KM - bez obzira na način plaćanja

Sloboda ili smrt :angry3:

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2011, 22:25 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
a sta mi koji nemamo fiksnog telefona??

skoro mi kolega rece da i ako mi dodju na naplatu mogu platiti maksimalno za zadnju godinu dana... valjda zastarjeva :))))

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 06:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Polako ne sekiraj se! Smisliće oni nešto i za vas čim im zatreba lova za neko sponzorstvo i sl :angry4:

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 06:20 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 14 Apr 2011, 05:46
goran2909 je napisao:
И онда добијем позив за суд? :) :) :)

Ma ne mogu ti ništa, u Hercegovini nitko ne plaća pretplatu već godinama, a ja sam cijelo vrijeme mislio da ne plaćate ni vi.

Inače, u zadnja tri mjeseca je prestalo plaćati još dodatnih 60.000 ljudi.

Citiraj:
TV pretplatu prestalo plaćati 60.000 kućanstava u BiH

SARAJEVO - Prema podacima o naplati RTV takse u posljednja tri mjeseca, registrirano je oko 60 tisuća pretplatnika manje, a broj onih koji ne plaćaju pretplatu sve više se povećava u Federaciji BiH. O ovim podacima upoznati su prije dva dana članovi Odbora Javnog RTV sustava BiH, a naplata RTV pretplate bila je i tema posebne sjednice, na kojoj je odlučeno da se uradi revizija naplate ovog poreza.
...
-Na sjednici Odbora sustava u utorak bila je točka dnevnog reda o poštivanju profesionalnih standarda i to je u vezi s kodeksom javnih emitera. Neophodna je analiza programskih sadržaja emitera, čemu se UO RTV FBiH protivi i čak su donijeli zaključak na svojoj sjednici da se to ne razmatra. Uvjerena sam da pad broja pretplatnika mora upućivati na nezadovoljstvo programom- navela je Putica te dodala kako se ovim dovodi u pitanje opstanak javnih emitera kojima je RTV pretplate glavni izvor prihoda.

-Dolazim iz reda hrvatskog naroda, koji je gurnut izvan sustava javnog emitiranja i, uz političku podršku, građani hrvatske nacionalnosti uglavnom ne plaćaju rtv taksu. Moramo dati odgovor da li je razlog tome i način izvještavanja javnih emitera- rekla je Putica.

http://abcportal.info/detaljno.aspx?a=26353&b=6

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 09:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2009, 20:31
Kuhar je napisao:

Ma ne mogu ti ništa, u Hercegovini nitko ne plaća pretplatu već godinama, a ja sam cijelo vrijeme mislio da ne plaćate ni vi.

Možda se nešto promijenilo u odnosu na prije par godina ali trebam li ti skenirati sudsku odluku? Sve je to lako pričati ali kad predmet u takvim slučajevima dođe na sud nema više povratka i ti si donji. Moraš platiti sudu jer će biti kao kod mog komšije kod kojeg su došla dva policajca i sudski radnik i krenuli odnositi stvari iz kuće.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2011, 12:30 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 14 Apr 2011, 05:46
avlijas je napisao:
Možda se nešto promijenilo u odnosu na prije par godina ali trebam li ti skenirati sudsku odluku? Sve je to lako pričati ali kad predmet u takvim slučajevima dođe na sud nema više povratka i ti si donji. Moraš platiti sudu jer će biti kao kod mog komšije kod kojeg su došla dva policajca i sudski radnik i krenuli odnositi stvari iz kuće.

Onda mi stvarno nije jasno po kojem kriteriju odabiru ljude koji ne plaćaju za sudsko procesuiranje. Imam rodbine i prijatelja po mnogo mjesta Hercegovine i Bosne, praktički nitko ne plaća godinama i nitko nije završio na sudu. Čisto sumnjam da bi sada Dodik pozivao ljude da ne plaćaju pretplatu ako bi mogli snositi posljedice za to.

Možda stave imena sto neplatiša u šešir pa izvuku jednog koji završi na sudu, pa su tako izabrali baš tebe :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2011, 13:46 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jul 2008, 20:45
hausvajf je napisao:
Pa ako nam naš predsjednik tako kaže nema nam druge :salute:

Pripadnik sudske policije iz Bijeljine, čiji identitet je za sada nepoznat napao je fizički sa još dvojicom inkasanata za naplatu rtv pretplate bivšeg logoraša i ratnog invalida Ostoju Simikića /50/ u Labuckoj kod Lopara.
Kako su potrvrdile Simikićeve komšije oni su ga bacili na zemlju stavili mu lisice na ruke, a jedan od njih mu je sjeo na prsa i stavio mu ruku na usta da ne viče.
Simikić je izjavio da su policajac i inkasanti došli da mu plijene stvari pošto nije izmirio obavezu po osnovu rtv pretplate u iznosu od 90 KM, ali on im je tražio da dođu sa predsjednikom MZ.
„Nakon toga, policajac me je udario koljenom u stomak i izvukao iz kuće i bacio na zemlju. Nisam mogao da se branim, pošto sam nedavno operisan i imam šipku u nozi“, rekao je Simikić danas novinarima.
Komšinica Stoja Nović, koja je posmatrala sa puta šta se dešava u Simikićevom dvorištu rekla je da je prizor bio grozan.
„Vikali smo im da je čovjek invalid, ali oni su ga pritisnuli na zemlju svezanog lisicama i držali ga, kao da ga kolju, dok je on pokušavao da im se otme“, ispričala je Novićeva.
Šef Sudske policije u Bijeljini Danko Borovčanin rekao je novinarima da on nije nadležan za davanje izjava o tom slučaju, već komandir policije u Banjaluci, ali da ostavljeni broj telefona niko se nije javljao.

Ostoju poznajem licno... kroz kakav je pakao taj covek prosao u ratu, sta su mu radili i kako su ga mucili u logoru nije niti za pricati medju ovom decom.

Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2011, 18:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
tek sam poslije skontao da je ovaj prilog bio prije godinu i po, ali nema veze. Nadam se da su pocinioci dobili svoje.

Nego Mile je nedavno pozvao da se ne placa pretplata.

Jel ga iko poslusao?

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2011, 11:41 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Apr 2011, 13:16
Mile rece ne placajte TV pretplatu...
Jednostavno, dajte meni pare...

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2011, 09:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 02 Nov 2010, 16:36
Postoji li organizacija kolektivne neposlušnosti, da se ove riječi provedu u opštenarodno dobro ? Ili je sve ovo mrtvo slovo na forumu !

Internet paket- 40 KM, Cijena opreme i njeno montiranje 630 KM- (sada i za 3D kanale). Gledati druge kako se pate sa kablovskim ili IPTV operaterima- NEPROCJENJIVO! Neki programi se nemogu gledati tek tako, za sve ostalo tu je C.. S.. , i TX-L47WT50EK.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2011, 22:14 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:28
nema veze s temom ali imamo slican nick!^-^!
btw sto miniras tv pretplatu? i onako je malo ko placa,,,

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2011, 17:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 02 Nov 2010, 16:36
nema veze s temom ali imamo slican nick!^-^!
btw sto miniras tv pretplatu? i onako je malo ko placa,,,

Pazi ovu situaciju : Meni na vrata uvijek dolazi kao ovlašteni inkasant neka baba, koja priznajem na ovoj žegi jedva hoda. Ja, šta ću !? Nedaj bože da mi pandrkne pred vratima, šta bi onda, bolje da joj dam 7KM nego da se istresam na staru i jadnu ženu, koja je došla do mene ne zato što voli da ide od vrata do vrata već je neko i nešto na to natjeralo. Dakle najviše iz sažaljenja prema toj ženi dam te pare, pa nemora ih ona tamo u rtrs-u ni prikazati .
A , istina zna se desiti često nisam kod kuće pa ona i prođe a ja neplatim .....
Druga bitnija stvar, ako postoji kolektivna svijest da niko nedaje, i da se ko ljudi a ne ko životinje organizujemo , onda sam među prvima tu !

Internet paket- 40 KM, Cijena opreme i njeno montiranje 630 KM- (sada i za 3D kanale). Gledati druge kako se pate sa kablovskim ili IPTV operaterima- NEPROCJENJIVO! Neki programi se nemogu gledati tek tako, za sve ostalo tu je C.. S.. , i TX-L47WT50EK.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]