banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 21:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 234 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Mar 2011, 09:23 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 09 Mar 2011, 20:49
Hristov je napisao:
pustinjskiLav je napisao:
.Ja isto tako slijedim Isusa vise nego ti i ostali krscani,on nije pio alkohol,nije jeo svinjetinu,bio je obrezan,padao je Bogu na sedzdu svakodnevno,molio se samo Njemu,naredjeno je zenama da pokriju glave,hidzab,zabranio je da pravite sebi kipove a vi to radite....itd itd itd

Toga se drže i bombaši djecoubice, Taliban, Hisbollah, Hamas, Ad-Achsa brigade, Islamski Džihad, itd.. Vjerovatno revnosnije od tebe.

Ja jeste,svaka cast kako si nam pametan!Vjerovatno i amerikanci se drze toga dok ubijaju djecu i civile po Afganistanu,Iraku i drugim zemljama.Vjerovato su se toga drzali i srbi i hrvati kada su klali muslimane po Bosni,sve je to terorizam,ali to nije krscanski terorizam,to je samo zlocin,a ovo je islamski terorizam.Ali kada si tako pametan hajde odgovori na one greske,spasi svoju vjeru

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 09:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Nisi skontao.

Možeš li mi na moje pitanje u vezi alkohola odgovoriti? Ili se bojiš nečega, lave?

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 11:16 
Pripravnik
Pripravnik

Hristov je napisao:
Nisi skontao.

Možeš li mi na moje pitanje u vezi alkohola odgovoriti? Ili se bojiš nečega, lave?

Bojim se necega?Da li si ozbiljan? :)

Pitao si zasto muslimani nesmiju piti alkohol?Zato sto im je to Allah zabranio u Kuranu,a zabranio je zato sto steti covjeku

"O vjernici, vino, kocka, kumiri i strelice za gatanje su odvratne stvari i šejtanovo djelo; zato se toga klonite da biste postigli što želite. (El-Ma’ide, 90) "

Mislim da znam sta zelis pokusati sad,ali necu unaprijed izletiti,pustit cu da ispucas taj metak koji imas :D

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 11:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Smatraj ga ispucanim. Koji je tvoj odgovor?

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 11:39 
Pripravnik
Pripravnik

Hristov je napisao:

Ne,neka i ostali vide kako izgleda tvoj smijesni metak

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 11:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Hristov je napisao:

Pitao si zasto muslimani nesmiju piti alkohol?Zato sto im je to Allah zabranio u Kuranu,a zabranio je zato sto steti covjeku

Ne šteti, zdravo je u umjerenim količinama. Šteti kad se pretjeruje, tad šteti i hrana, manje-više i sve...

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 11:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:

Sura 16.67:
And from the fruit of the date-palm and the vine, ye get out wholesome drink and food: behold, in this also is a sign for those who are wise.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 11:56 
Pripravnik
Pripravnik

Hristov je napisao:
Hristov je napisao:

Sura 16.16

And from the fruit of the date-palm and the vine, ye get out wholesome drink and food: behold, in this also is a sign for those who are wise.

U ime Allaha,Milostivog,Samilosnog

Izvini ali pogresan broj ajeta si stavio,ne znas ni kopirati sa antislamskih sajtova :D

Navedi ajet se nalazi u suri Nahl,67

"A od plodova palmi i loze pripremate piće i hranu prijatnu! To je zaista dokaz za one koji pameti imaju"

Naime,ovaj prvi dio ajeta govori o dozvoljenosti i praksi tadasnjeg naroda da pravi alkohol,dok nije dosla zabrana od Allaha.Ako pogledamo bolje ajet vidjet cemo da se za hranu kaze "prijatnu" a za pice se to ne kaze jer nije prijatna.Lijep ajet skroz

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 11:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ako pogledamo bolje ajet vidjet cemo da se za hranu kaze "prijatnu" a za pice se to ne kaze jer nije prijatna.Lijep ajet skroz

Hahahahahaha znači pravili su prijatnu hranu da bi uživali u njoj, i neprijatno piće kako bi im gadilo tu hranu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Daj, pa ni ti ne vjeruješ u ovo što si napisao :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 12:03 
Pripravnik
Pripravnik

Rivaldinho je napisao:

Ako pogledamo bolje ajet vidjet cemo da se za hranu kaze "prijatnu" a za pice se to ne kaze jer nije prijatna.Lijep ajet skroz

Hahahahahaha znači pravili su prijatnu hranu da bi uživali u njoj, i neprijatno piće kako bi im gadilo tu hranu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sta ima rivaldinjo,kako si? :D

O cemu nam prica Rivaldinjo,Allah govori da je hrana prijatna,a ne ti ljudi....Ovo su rijeci Allaha.Ovdje se spominje dvije radnje koje su radili pomocu loze,prva je pice,a druga je pravljenje hrane.E sad nikako ne kontam sta ti ne kontas.Zakomlikovat cemo ovo dzabe,de se saberi pa postavi pitanje

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 12:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:

Sura 16.16

U ime Allaha,Milostivog,Samilosnog

Izvini ali pogresan broj ajeta si stavio,ne znas ni kopirati sa antislamskih sajtova :D

Navedi ajet se nalazi u suri Nahl,67

"A od plodova palmi i loze pripremate piće i hranu prijatnu! To je zaista dokaz za one koji pameti imaju"

Naime,ovaj prvi dio ajeta govori o dozvoljenosti i praksi tadasnjeg naroda da pravi alkohol,dok nije dosla zabrana od Allaha.Ako pogledamo bolje ajet vidjet cemo da se za hranu kaze "prijatnu" a za pice se to ne kaze jer nije prijatna.Lijep ajet skroz

:lol: :lol: :lol:

Čiji je metak smiješniji? :lol:

Kopirao sa antiislamskih sajtova? http://www.jannah.org/ :lol:

PS: Obrati pažnju da sam korigovao broj ajeta prije nego si ti postovao.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 12:07 
Pripravnik
Pripravnik

Nije mi jasno sta vama nije jasno,ali nejse.Pobjedili ste,vazi? lol

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 12:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Rivaldinho je napisao:

Sta ima rivaldinjo,kako si? :D

O cemu nam prica Rivaldinjo,Allah govori da je hrana prijatna,a ne ti ljudi....Ovo su rijeci Allaha.Ovdje se spominje dvije radnje koje su radili pomocu loze,prva je pice,a druga je pravljenje hrane.E sad nikako ne kontam sta ti ne kontas.Zakomlikovat cemo ovo dzabe,de se saberi pa postavi pitanje

Saberi se ti druže i vidi kakva je ovo glupost. Ej, ovo je nevjerovatno glupo i tebi je to lijepo, ispravno! Ne znam je li to reako Alah ili ko već, ali nema nikakvog smisla, nema veze sa životom, čovječe!

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 12:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nije mi jasno sta vama nije jasno,ali nejse.Pobjedili ste,vazi? lol

Ajde objasni još jednom šta si htio reći, ali da ne ispadne da se vadiš tako što ćeš pokušati i sebe i nas da zbuniš. Evo ti prijevod islamskih prevodioca još jednom:

Sura 16.67:

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 13:13 
Pripravnik
Pripravnik

Druze Rivaldinjo sta ti nije jasno,u cemu je problem?Ako ne mozes shvatiti ovako jednostavan ajet ne znam onda...Meditiraj!

Hristove,prijevod ajeta je onakav kakav sam ti preveo na bosanski,to je tacan prevod,mozes li mi i ti reci u cemu je problem?Stvarno ne znam na sta ciljas jer ajet se ne shvata onako kako ti zelis shvatiti nego kakvo jeste stvarno znacenje ajeta

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 13:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da li si ti svijestan koliko si samog sebe napravio smiješnim svojim komentarisanjem tog ajeta i koliko je providan tvoj naivni pokušaj da mazanjem očiju proguraš nešto kao tačno? Pa i muslimani ti se sada smiju. Čak i kada bi bosanski prijevod bio tačan, u pitanju je tvoje "objašnjenje" Ti od samoblamaže i sramote ne bi trebao više ništa da pišeš, a našao si nama objašnjavati logičke greške u Pismu.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 13:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Druze Rivaldinjo sta ti nije jasno,u cemu je problem?

Nije mi jasno da neko može biti toliko zaslijepljen i zaluđen da mu tako lagano prodaju muda pod bubrege, i još bi da preprodaje. Aman, čovječe, je li ti misliš da smo šimpanze?

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 14:10 
Pripravnik
Pripravnik

Hristov je napisao:
Da li si ti svijestan koliko si samog sebe napravio smiješnim svojim komentarisanjem tog ajeta i koliko je providan tvoj naivni pokušaj da mazanjem očiju proguraš nešto kao tačno? Pa i muslimani ti se sada smiju. Čak i kada bi bosanski prijevod bio tačan, u pitanju je tvoje "objašnjenje" Ti od samoblamaže i sramote ne bi trebao više ništa da pišeš, a našao si nama objašnjavati logičke greške u Pismu.

Ma ti si bolestan vjeruj mi,pojma ti nemas.Djetu malom bi se moglo objasniti,ja ti lijepo kazem sta nije uredu u ajetu,ti si umislio u svojoj glavi da si otkrio toplu vodu i ne mozes se snositi.Ovaj pokusaj nikada niko prije nije pokusao postaviti kao nesto lose u islamu,ti si prvi vjeruj mi.To je toliko smijesno i jadno da nisi svjestan.Kada te prodje taj napad shvatit ces koliko smijesan ispadas.Ovo poredis sa onim greskama,kontradikcijama i provalama po Bibliji,ma fenomenu,ti si moj uzor!Ja ti trazim da objasnis sta ne valjda ti brbljas nesto.Nista,uredu je,necu diskutovati o ovome vise,neka bude kako si ti zamislio

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 14:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Čekaj čekaj, ako "niko prije mene...", znači da nisi očekivao taj srebrni metak kao što si nagovijestio da znaš šta sam htio napisati? Priznaj da sam te izbacio iz sjedla? Slika

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 15:57 
Pripravnik
Pripravnik

Hristov je napisao:
Čekaj čekaj, ako "niko prije mene...", znači da nisi očekivao taj srebrni metak kao što si nagovijestio da znaš šta sam htio napisati? Priznaj da sam te izbacio iz sjedla? Slika

Niko u svijetu od nemuslimana nije jednom muslimanu postavio ovo pitanje jer je besmisleno i daleko od necega cime bi se mogao diciti da si ti nesto razotrkio islam,mozda par tipova kao sto si ti,ko zna.Da,eto izbacio si me iz sedla i o ovome necemo vise diskutovati,nije vrijedno paznje cak.END

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 234 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]