banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 10:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Mar 2011, 13:06 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/iz-min ... je-rs.html

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2011, 17:30 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 13 Mar 2011, 20:27
Pa ako nam naš predsjednik tako kaže nema nam druge :salute:

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2011, 17:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 19:20
Pa sta i placati, gori program ne postoji.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2011, 17:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Šta drugo reći doli BRAVO MILE!!!

A ionako me boli briga uopšte za televiziju, ko bi uopšte i plaćao pretplatu, naš program nije u mogućnosti biti zanimljiv kao onaj bosanski jer mi nemamo konstantnu temu kao oni.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2011, 18:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Svakako ne plaćam pretplatu, pogotovo ne zato što te pare idu onim nesposobnjacima. Ako ne mogu napraviti kvalitetan program od koga bi se izdržavali onda neka ni ne emituju. Meni signal javnih emitera ne treba, ne želim da pratim njigov program i želja mi je da što prije prestanje njihovo uzimanje harača.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2011, 18:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
99% ljudi ne bi ni placali pretplatu da je nisu spojili sa telefonskim racunom, kad bi ga mtel odvojio, nastao bi krah :)
a i kad nebi placali tv pretplatu po uputama naseg dragog vodje, tuzio bi vas rtrs, a onda vi na sudu objasnjavajte kako ste radili po nalogu dodika 8)

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2011, 19:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
A koji qrac njima plaćati pretplatu? Kad se pomene to što njima idu pare odma se ograđuju kako je to zapravo porez za posjedovanje prijemnika. E pa onda neka se plaća u poreskoj upravi kao što se plaća za oružje npr.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2011, 19:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Ovakav javni servis stvarno ne treba nikome. U stvari on samo govori o duboko podijeljenoj zemlji u kojoj zivimo. Treba pod hitno ukinuti BHT kao emiter, uvesti program na hrvatskom jeziku koji bi bio jedan od dva javna servisa Federacije BiH, a RTRS definisati kao javni servis Republike Srpske, jedini javni servis kojeg bi placali gradjani RS.

Citiraj:
Predsjednik RS Milorad Dodik i premijer RS Aleksandar Džombić "negativno su ocijenili" rad Regulatorne agencija za komunikacije (RAK) jer, kako oni tvrde, "ne sankcioniše govor mržnje i netolerancije".

Dodik je rekao novinarima da o RAK-u dovoljno govori činjenica da "već četiri godine nije izabran direktor", ističući da se tamo "provodi volja stranaca".

Govori i te kako. A to da se ne sankcionise govor mrznje koji pocesto dolazi sa medija iz SA to je i pticama na granama odavno jasno. Na zalost i ovo oslikava stanje raspada u zemlji u kojoj zivimo.

Citiraj:
Premijer manjeg bh. entiteta Aleksandar Džombić u pisanoj izjavi za medije ocijenio je da je "očigledno da RAK uvodi neke nove standarde demokratije i da, gledajući kroz prste Federalnoj televiziji i čak pravdajući huškačku retoriku ovog javnog emitera, indirektno poziva i druge medije u BiH da šire govor mržnje i netolerancije".

Novi standard te demokratije se ogleda u tome da se medijima sa sjedistem u Sarajevu i dan danas tolerise vokabular sa pocetka 90-tih, sto je prosto nevjerovatno, ali nesto na sta smo cini se odavno oguglali. :-?

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2011, 19:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
I ne treba da im se plaća! Plaćam nikakav program, nemaju niti jednu čestitu emisiju o filmu da ne pričam! Kad naprave program kako Bog kaže onda nek traže pare, za nerad jok!

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2011, 19:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
drug je napisao:
a RTRS definisati kao javni servis Republike Srpske, jedini javni servis kojeg bi placali gradjani RS.

ne, ne, ne, samo ih transformisati u privatnu tv, pa nek` se bore da zarade lovu, a ne k`o lesinari da kruze u nadi da ce scepati komad finansijskog zalogaja ne trudeci se da rade

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2011, 19:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
drug je napisao:
a RTRS definisati kao javni servis Republike Srpske, jedini javni servis kojeg bi placali gradjani RS.

ne, ne, ne, samo ih transformisati u privatnu tv, pa nek` se bore da zarade lovu, a ne k`o lesinari da kruze u nadi da ce scepati komad finansijskog zalogaja ne trudeci se da rade

Pa javni servis treba da postoji i Republika Srpska treba da ga ima, a to je RTRS. E sad to sto na RTRS-u ima puno ljencuga i neradnika, to je drugo pitanje. Za nadati se, da ce ih posljedice globalne ekonomske krize - pomesti sa posla. :)

A sto se tice privatnih medija, ma njih ionako na tlu RS vec sada ima previse. I njima bi se mogle pozabaviti posljedice globalne ekonomske krize i predstojeca digitalizacija. :wink:

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2011, 21:13 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Pretpostavljam da vam onda neće smetati,ako RTRS postane komercijalan medij,silne Farme,Big Braderi,Dvorovi i slična rijaliti sranja,a ni to što će dokumentarni i obrazovni program da bude davna prošlost.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2011, 21:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

to je ionako davna proslost, kao i interes za knjige - reda par promila

@drug koliko znam javni servis bi trebao da sluzi gradjanima jedne drzave, BiH to, prema svim pokazateljima, ocigledno nije, a javni servis na nivou entiteta mi je apsurdan, pogotovo u ovakvom obliku kakav je kod nas

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2011, 22:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pazi u potpunosti se slazem da bi javni servis trebao sluziti svim gradjanima jedne drzave. Kao i sa tim da BHT to definitvno nije. Ulogu javnog servisa RS bio trebao odigrati transformisani RTRS koji bi sluzio svim gradjanima RS. Licno mislim da je za model koji bi mogao jako dobro funkcionisati u BiH, bilo dovoljno kopirati model JRT-a po kojem su sve bivse yu republike imale svoje televizije.

RTRS je kao javni servis RS po mom misljenju neophodan, i kada bi se u njemu izvela reforma u tom smjeru, i kada bi se, pogotovo, u njega slila ona kolicina novca koja se sada salje na tri adrese, tu bi se mogao napraviti dobar posao.

_zoka je napisao:
Pretpostavljam da vam onda neće smetati,ako RTRS postane komercijalan medij,silne Farme,Big Braderi,Dvorovi i slična rijaliti sranja,a ni to što će dokumentarni i obrazovni program da bude davna prošlost.

Bez obzira na share, javni servis bi morao imati i kvalitetan dokumentarni i obrazovni program.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2011, 22:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

drug je napisao:
Pazi u potpunosti se slazem da bi javni servis trebao sluziti svim gradjanima jedne drzave. Kao i sa tim da BHT to definitvno nije. Ulogu javnog servisa RS bio trebao odigrati transformisani RTRS koji bi sluzio svim gradjanima RS. Licno mislim da je za model koji bi mogao jako dobro funkcionisati u BiH, bilo dovoljno kopirati model JRT-a po kojem su sve bivse yu republike imale svoje televizije.

RTRS je kao javni servis RS po mom misljenju neophodan, i kada bi se u njemu izvela reforma u tom smjeru, i kada bi se, pogotovo, u njega slila ona kolicina novca koja se sada salje na tri adrese, tu bi se mogao napraviti dobar posao.

iako se za sve mogu sloziti, problem je u
drug je napisao:
sto na RTRS-u ima puno ljencuga i neradnika. Za nadati se, da ce ih posljedice globalne ekonomske krize - pomesti sa posla. :)

na ovo samo da jos dodam da su vodeci ljudi bez ikakve vizije
kad se sve to sabere dobijes samo jos jednu rupu koju treba finansijski krpiti, a da nista od nje nemas :)
u idealnim uslovima sve ono sto si vec naveo bi imalo itekako smisla, ali...opet se vracamo na to gdje zivimo :)

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2011, 23:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
Apsolutno sam protiv ovakvog načina plaćanja pretplate! Što mi iz R.Srpske da finansiramo FTV i BHT koji nas pljuju, vređaju i omalovažavaju svaki dan. Plaćao bih samo pretplatu našoj DRŽAVNOJ RTRS, mada i na program RTRS-a imam mnogo zamerki, jer je premalo patriotski i premalo pazi na srpski jezik. Stalno se na RTRS-u vrte hrvatski pevači i reklame sinhronizovane na hrvatskom jeziku, zatim titlovi serija i filmova su najčešće na latinici, a često i na hrvatskom jeziku.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2011, 23:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

BSE je napisao:

iako se za sve mogu sloziti, problem je u
drug je napisao:
sto na RTRS-u ima puno ljencuga i neradnika. Za nadati se, da ce ih posljedice globalne ekonomske krize - pomesti sa posla. :)

Pa rekoh ja, za nadati se...itd itd...nada umire posljednja :)

BSE je napisao:
kad se sve to sabere dobijes samo jos jednu rupu koju treba finansijski krpiti, a da nista od nje nemas :)
u idealnim uslovima sve ono sto si vec naveo bi imalo itekako smisla, ali...opet se vracamo na to gdje zivimo :)

Sada imamo tri rupe bez dna, a niko ne zna ko koju zatrpava. Znam samo da je suludo davati komad hjleba bijesnom cuki koji rezi na tebe... :wink: A kad se vratimo na to gdje i u kakvoj zemlji zivimo, ova trenutna opcija je, bez konkurencije, najgore moguce rjesenje.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 01:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
RTV pretplatu treba prestati plaćati, ali tek poslije premlaćivanja predstavnika RS u RAKu, upravnom odboru BHT i RTRS.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 13:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2009, 20:31
DIAB10 je napisao:
99% ljudi ne bi ni placali pretplatu da je nisu spojili sa telefonskim racunom, kad bi ga mtel odvojio, nastao bi krah :)
a i kad nebi placali tv pretplatu po uputama naseg dragog vodje, tuzio bi vas rtrs, a onda vi na sudu objasnjavajte kako ste radili po nalogu dodika 8)

Apsolutno tacno! Prije par godina isto tako nas dragi i mili predsjednik a tada premijer je rekao nesto slicno, cak puno direktnije jer nije bio u dobrim odnosima sa rukovodstvom RTRS-a.
Ja, k`o tele njega poslusam i jednog dana cvrc :roll: dodje sudski poziv a ja se, naravno, odazva i objasnim sluzbeniku u sudu kako je nas dragi i mili premijer rekao da ne placamo pretplatu.
Cova se nasmija i rece nesto u fazonu, onom ofucanom u osnovnoj skoli, bili ja njega poslusao da je on meni rekao da skocim u Vrbas?
Platio sam sudske troskove 100 KM!!! i kompletan dug za RTRS :angry4: :angry4: :angry4:
Vi izvolite pa ne placajte.
Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 15:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Citiraj:
Licno mislim da je za model koji bi mogao jako dobro funkcionisati u BiH, bilo dovoljno kopirati model JRT-a po kojem su sve bivse yu republike imale svoje televizije.

Teško da bi moglo, jer je taj servis imao majstore kao što su Bajford, Kupusović ili Beran u TVSA a ovi naši imaju neradnike, karijeriste, demagoge i hvatače krivina o nepismenim urednicima posebna priča. Ne znaju većinu priloga sa engleskog jezika pravilno prevesti.
Takvi i treba da odu na glavu pa bili sto puta Srbi, pogotovo ovi drekavci u SA!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]