lavić je napisao:
Prijatelju, imam po prilično prevoda iste knjige sa različitim izrazima ali nekoliko ozbiljnih prevoda koji poznaju tamo neki Hebrejski i Aramejski govore o vasioni a ne o kugli zemaljskoj kao jedinki.
Ne znam kolike su podele između Muslimana ali ako bi ih bilo i sad počnu Kuran svako pleme da prevodi po svom razumevanju i još uz put možda žele poneku reč prilagoditi svom plemenu onda bi dobio svakakvih tumačenja i poruka.
Uz to još ako prevod vrši osoba koja ne poznaje veoma dobro koren jezika i vremenski period u kojem je taj znak i šta predstavljao i kad se za čega upotrebljavao pa još ni način interpretacije priče ne poznaje onda dobiješ Srpski na Mađarskom gde ni smisao ni padeži ni poruka nisu u funkciji. Ni septuaginta nije dobar prevod a druge da i ne pominjem. Ovo se sve odnosi na SZ.
Danas imaš štampartiju u okviru svake crkve (verske organizacije) sa centrom i štamparijom i svojim tumačenjima i tako su Svedoci napravili svoj prevod gde su lepo korigovali ono što im je smetalo. Imaju je i ostali pa jedni forsiraju zakon a drugi na tom mestu ubacuju krv i haljine pravde.Ako hoćeš da nešto demantuješ moraš ga DOBRO upoznati inače čovek ispadne smešan i pored dobre namere i volje, razumeš li o čemu govorim?
Meni lično ne smetaju ti prevodi jer se odmah prepozna ko stoji iza kog pravoda i obrnuto ali tebi može biti problem i teško ćeš shvatiti Istinu jer se mora i crkvena istorija dobro poznavati i mnoštvo drugih oblasti da bi se moglo sve sagledati i razumeti zato je Islam popularniji jer ne iziskuje veliko znanje i ogromnu veru kao Hrišćanstvo.
Samo bih te zamolio da mi kažeš zašto je Bogu trebao Avramov sin za žrtvu i zašto je tražio žrtvu u šatoru i hramu vekovima?
I još jedno, reci mi molim te da li Muhamed POZIVA tamo neke čitaoce KNJIGE (a koja je to knjiga) da SEDNU ZAJEDNO i da čitaju ili reče da negiraju jedni druge?
Svako dobro.
Rekoh ti ja,uzmi pa se sam uvjeri.A eto nek ti bude,opet je pogresno i vasiona da cvrsto stoji jer ne stoji nego se krece,sve u kosmosu plovi je rekao Kuran jos prije 1400 godina,a nauka skoro potvrdila.Takvu gresku Bog ne moze napraviti kao ni ostale spomenute koje nisi uspio objasniti,pa cemo krenuti dalje,malo cemo naucne greske ostaviti privremeno po strani i osvrnuti se na neke druge bitne stvari koje se nebi smjele naci u bozijoj rijeci.Ti izgleda nama hoces reci da covjek mora imati glavu kao bure,tj da zna stotine tih nekih naucnih grana i drugih stvari da bi mogao shvatiti boziju rijec,ma koja je onda uopce svrha toga.Ocigledno je to da Isus nije poslat nama kao sto je i jasno rekao nego je nama poslat onaj za kojeg je Isus i rekao da ce biti poslat,Muhammed s.a.w.s.
p.s
To ne poziva Muhammed s.a.w.s nego Allah kaze u Kuranu "Reci: "O sljedbenici Knjige, dođite da se okupimo oko jedne riječi i nama i vama zajedničke: da samo Allaha obožavamo, da nikoga Njemu ravnim ne smatramo i da jedni druge, pored Allaha, bogovima ne držimo!" Pa ako oni ne pristanu, vi recite: "Budite svjedoci da smo mi muslimani!" (Ali-lmran, 64)
I ja tebe to isto pozivam,zajednicka nam je rijec da je samo jedan Bog i da ne obozavamo druge bogove,nista Isus,nista kipovi,sveci i ostala cuda,samo Allah.To nam je zajednicka rijec jer je tome i Isus pozivao pa ti se odazovi ako zelis,ja sam spreman stobom za razgovor da otkrijemo koji je to pravi put i da se spasimo obojica inšaAllah,vjera se ne smije slijepo slijediti,kada nesto u njoj ne stima mora se ispitati i razumno donijeti odluka