banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Maj 2025, 12:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Feb 2011, 19:04 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Nov 2010, 18:06
Dakle, kao sto je iz samog naslova vidljivo, treba mi laptop, nov naravno, cijene do 1000KM.
Sta bi ste preporucili u tom moru brendova??

Ovo su neki koje sam uspio pronaci na stranicama, katalozima itd:

Asus K52F-EX455.........Intel Pentium P6100......2,0......320......3072
Asus K50IJ-SX539........Intel Celeron T3500......2,0......320 ......2048
Asus K52F-EX539 ........Intel Pentium P6100......2,0......500 ......4096
Asus K52JC-EX347........Intel Pentium P6100......2,0......320......3072
Asus K52JC-EX489........Intel Pentium P6100......2,0......320......2048
Acer Aspire 5736Z........Intel Pentium T4500......2,3......320 ......2048
Acer eMachine E528......Intel Celeron 900..........2,2......250......1024
Acer eMachine E528......Intel Celeron T3500......2,1......320 ......2048
HP 620.....................Intel celeron T3000......1,8......320......2048
HP 625.....................AMD Athlon II DC.........2,1......320......2048
Lenovo G565A..............AMD Athlon X2 DC........2,2......320......2048
Compaq Presario CQ56...Intel Pentium T4500......2,3......320.....2048

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2011, 19:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
ja znam kad bi ja sebi uzimao da bi uzeo 13" i bez optickog uredjaja. veci od netbook-a a manji od obicnih laptopa. al eto ja ne kupujem pa ti ne bih mogao preporuciti taj:)

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2011, 19:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Ne bih uzimao laptop sa AMD procesorom, ali to je samo moje lično mišljenje.
Takođe razmotrio bih i neki dell, recimo ovaj se uklapa u cijenu i još ostane za operativni sistem. :D

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2011, 19:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
savjetujes covjeka da plati OS?

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2011, 21:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Jesi li pogledao link koji sam ostavio u prošlom postu? Pošto dolazi bez OS taj dio mora sam uraditi. Cijena diska sa OS taman da se uklopiti u 1000 maraka. 8)

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 12:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
zipo je napisao:
Ne bih uzimao laptop sa AMD procesorom, ali to je samo moje lično mišljenje.
Takođe razmotrio bih i neki dell, recimo ovaj se uklapa u cijenu i još ostane za operativni sistem. :D

NI SLUČAJNO!!!

Lično čovjeku sređivao ovaj notebook. Ubio se pokušavajući da natjeram zvuk da radi kako treba, ali tek kad sam proguglao i vidio pljuvačinu po netu, pa čak i po dell-ovim support forumima vezanu za ovaj model, shvatio sam šta je. Zvučnici u ovom notebook-u su takvo smeće da čak i kad je sve nabijeno do maksimuma ne možeš čuti čestito pjesmu koju slušaš, tako su tihi.
Sve ostalo je stvarno OK na ovom modelu, pa čak i intelova grafika, ali sama činjenica da si osuđen na korištenje slušalica da bi mogao pristojno čuti zvuk je dovoljna da me odbije od njega. I to i činjenica da ti pod Windows 7 neće raditi mikrofon integrisan pored kamerice iznad displeja te da ćeš samu sliku na toj kamerici morati rotirati za 180 stepeni jer je Win7 driver za nju bagovit.

Što se tiče AMD-ovih procesora u laptop-u, i ja bih radije neki dobar Intelov, ali ima i AMD sasvim pristojnih mobilnih procesora, jeftinijih od Intelovih, samo što kod nas se uglavnom modeli sa onim najgrđim, koji su najjeftiniji, ali zato naši lihvari zarađuju dvostruko na njima. I AMD-ovi strašno loše rade na laptopima u bilo kojem drugom power modu osim u High Performance jer kad sistem njima obara takt zbog uštede potrošnje baterije, pa onda vraća i opet obara (uglavnom ga obora) to ti je takvo zlo da se na njemu ne može raditi.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 13:01 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Nov 2010, 18:06
zipo je napisao:
Jesi li pogledao link koji sam ostavio u prošlom postu? Pošto dolazi bez OS taj dio mora sam uraditi. Cijena diska sa OS taman da se uklopiti u 1000 maraka. 8)

Gledao sam, konfiguracija hajd, moze proci, ali da placam OS, to ni u ludilu :oops:

@dtb_pro
Hvala na informaciji, nisam znao da ima tako lose zvucnike.

Inace, da li je ogromna razlika u celeronu i nekom klasicnom pentiumu? Naravno, celeron uvijek ima manje kes memorije, a sad koliko, to ne bih znao.

Koji model trosi manje struje? - celeron ili pentium? Logicki djeluje celeron, mada nisam siguran.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 19:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
do 1000 km mozes kupiti sasvim solidan laptop,svrati u Comtrade pa ces dobiti i forumski popust 8)

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2011, 22:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2007, 10:40
Refresh ove teme, i mene zanima, takođe ta cijena. I ko nabavlja ovim našim sirotanima robu? Zna li se ko im je dobavljač, da pogledam listu proizvoda, možda mogu nešto naručiti što nemaju u ponudi.
Šta mislite o ovom: http://www.hgspot.ba/opis.aspx?ID=56516

edit: preferiram hp i toshibu!

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2011, 23:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Iggy_PoP je napisao:
Refresh ove teme, i mene zanima, takođe ta cijena. I ko nabavlja ovim našim sirotanima robu? Zna li se ko im je dobavljač, da pogledam listu proizvoda, možda mogu nešto naručiti što nemaju u ponudi.
Šta mislite o ovom: http://www.hgspot.ba/opis.aspx?ID=56516

edit: preferiram hp i toshibu!

HP može, ali da je kupljen vani ili u nekoj stvarno ovlaštenoj radnji. Tad aga i ja preferiram. A kad ga nađeš u našoj radnji, a on došao ravno sa e-baya, njega ni nogama ne diram.
Toshiba mi je uvijek bila pouzdan izbor, s tim što volim kad sistem ne dolazi s njom, jer ako dođe ubijem se bar dva sata skidajući one njene sve moguće i nemoguće bezbrojne utility-e.

Ovaj model mi je nekako previše "običan", ali kad pogledam cijenu ne mogu više ni očekivati. Ima sve što ti treba, nema ništa posebno. Mada mislim da je za te pare mogao doći i originalni OS uz njega.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2011, 15:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

dtb_pro je napisao:
Ovaj model mi je nekako previše "običan", ali kad pogledam cijenu ne mogu više ni očekivati. Ima sve što ti treba, nema ništa posebno. Mada mislim da je za te pare mogao doći i originalni OS uz njega.

To ti kažem. Budžet je takav kakav je. A dobro sad, windows, preživjeću valjda nekako, jesam li iz Bosne ili ne ;). Gore mi je kad mi dođe linux uz komp - šta ću od njega i tako je dž! :D
Gledajući ovo što nude ostali za 1000km, ova toshiba bi po meni bila bb. Počevši samo od 2 godine garancije, koje NE DA SU bitne u ovoj šugavoj zemlji, gdje je sve nekvalitetno, dok su drugi po 1 godinu, pa i na dalje.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2011, 21:58 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Feb 2011, 15:37
Ova toshiba je odlicna za te pare... imam jednu toshibu 17 inca dijagonala, amd turion procesor... i sljaka bez mane, baterija moze skoro 2h izvuci... sto je super za lap te velicine... HP ni u ludilu.. imao sam jedan pavillion sa amd turion x2 i katastrofa je bio... ocaj.. .plus sto je patnja bila naci drivere za win7... tehnicka podrska im je nula bodova!

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2011, 22:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Iggy_PoP je napisao:
To ti kažem. Budžet je takav kakav je. A dobro sad, windows, preživjeću valjda nekako, jesam li iz Bosne ili ne ;). Gore mi je kad mi dođe linux uz komp - šta ću od njega i tako je dž! :D
Gledajući ovo što nude ostali za 1000km, ova toshiba bi po meni bila bb. Počevši samo od 2 godine garancije, koje NE DA SU bitne u ovoj šugavoj zemlji, gdje je sve nekvalitetno, dok su drugi po 1 godinu, pa i na dalje.

OK, sve što pričaš stoji, a naročito to za garanciju. Tu si debelo u pravu. I da, jesmo mi u Bosni, ali ponekad je lijepo imati i originalan sistem, čisto furke radi :-).
Mada je lijepo i kad ga mi fresh instaliramo i prilagodimo po svojoj volji :-P

Linux dolazi uz komp jer mora nešto da bude na njemu kad već windoza nije :-D. Mada stari, nemoj tako... Novi Ubuntu, Mint i slične distribucije... Ako ti ne trebaju igrice (a na laptopu i ne traba da se tjeraju igrice), vjeruj mi da to uopšte nisu loše opcije. Naprotiv!

U svakom slučaju, kupovina te toshibe nije loša opcija uopšte. Podržavam!

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2011, 22:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

paspartout je napisao:
Ova toshiba je odlicna za te pare... imam jednu toshibu 17 inca dijagonala, amd turion procesor... i sljaka bez mane, baterija moze skoro 2h izvuci... sto je super za lap te velicine... HP ni u ludilu.. imao sam jedan pavillion sa amd turion x2 i katastrofa je bio... ocaj.. .plus sto je patnja bila naci drivere za win7... tehnicka podrska im je nula bodova!

Kao prvo, taj tvoj stroj je drugačiji od ovog, druga serija, drugi sklop, tako da i nije za poređenje. Ali onako, ako bi se smjelo nešto generalno reći, Toshiba me dosad stvarno nije razočarala. Naprotiv. Izdržljive, kvalitetne, odnos uloženo-dobijeno je pri vrhu... Jedino je izgled upitan, ali to je već stvar ukusa. Znaju biti ružne brate, ali zato šljakaju.

Kao drugo, ne smiješ generalizovati HP tako. HP ima veoma širok spektar prenosivih računara od pravog smeća do vrhunskih modela, tu mu samo Acer može parirati. To što se ovdje kod nas prodaje, to je već za analizu. A što naši lihvari zarađuju na tome što je narod nepismen, ko nam je kriv?!
Evo recimo tvoj primjer. HP Pavilion serija je rađena ISKLJUČIVO za USA tržište. Apsolutno sve i jedan model koji se našao kod nas nije došao regularnim kanalima do nas. Kad kažem regularnim, mislim preko ovaleštenih EU distributera HP-a. Jer ga oni ne mogu ni distribuisati. I što je VEOMA bitno, garancija ti ne važi na teritoriji EU. To što naši prodavci daju garanciju - mačku o rep! Uvijek si ti nešto pokvario "nestručnim rukovanjem".
90% Paviliona je kupljeno preko e-baya. I što je najgore radi se često o refurbished modelima i modelima koji su bili na nečemu što bi se moglo nazvati "laptop lizing" pa su reparirani pa se preprodaju. A onda ih naši ovdje prodaju kao nove, odnosno što bi naš narod rek'o: "*uda pod bubrege". Ima ovdje na forumu dosta priče na tu temu. Pavilioni su bili skloni kvarovima, naročito serije sa AMD procesorima. Na netu ako proguglaš naćićeš more pljuvačine o tome. Ne bi čovjek povjerovao koliko ih je riknulo u prvom mjesecu nakon isteka garancije. A kod nas su se prodavali veoma jeftino u odnosu na klasu kojoj pripadaju.
S druge strane imaš nekoliko HP modela koji se mogu nabaviti kod nas koji su bili tako dobri i pouzdani da ih ljudi ne žele prodati iako ih je već pregazilo vrijeme. Čini mi se da su takvi bili recimo modeli HP 500, HP 550, HP 620 (ovaj imao više varijante, nisu sve bile baš dobre) itd.
Tu jednostvano moraš znati šta kupuješ da ne bi završio sa mačkom u vreći.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2011, 23:46 
Početnik
Početnik

Doticni hp je kupljen nov u americi i dok je bio na visti sljakao je ok... ali... A naravno da to stoji da ima raznih modela... sa razlicitim klasama kvaliteta... kao kod vecine proizvodjaca... ali ja pricam o tehnickoj podrsci o driverima i slicno! wifi na sedmici nikada nije mogla da radi... jer nikada nisu napravili driver za njega... sabio sam se trazieci driver i mogucnost da normalno koristim wifi (naime wifi se gasio svakih 15tak minuta i onda ti treba par minuta da ponovo pronadje mrezu, a to se nije desavalo na wisti)... i onda da se postedim nerviranja, a nije mi se vracalo na vistu... jednostavno kupim usb hepek za wifi... i vesel'te Boze :)
Generalno imam lose iskustvo sa hp-om i sa acerima.... Jbg... pavillion koji sam imao nije neki jeftini model, pa da kazes jebiga... Dobro iskustvo imam sa Toshibom, Dellom i Lenovom naravno... A pozitivne price sam cuo i za Asus... tako da osim ove cetvorke ne bih nista drugo uzimao (osim meka naravno... kad bih novcanicama brisao guzicu :D )

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2011, 00:37 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
paspartout je napisao:

sljaka bez mane, a meni se zalis kad te upucam kroz smoke na teolu...

izvinjavam se za off, samo da pozdravim paspartout..

inace mrzim lap top..

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2011, 01:12 
Početnik
Početnik

Tebra pomjesao si me sa nekim... nisam igricu pripalio jedno 5 godina u bilo kojem obliku... tako da sumnjam da si me upucao kroz smoke... sta god to bilo :)

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2011, 22:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Oke hvala, što se mene tiče, "pomoć" završena. Živjeli!

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2011, 12:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Koga interesuje ovaj laptop
http://www.infocom.ba/v2/artikl.php?id=06252
Kupljen prije mjesec dana i veoma malo korišćen. Kupac dobije i račun ...
Za cijenu i ostalo na PP.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2011, 12:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Juče sam trkeljisala po ovom sajtu, garancija, njihova dostava uključena u cijenu, veoma povoljno, pogledajte.

http://www.rb-computer.com/shop/home.php?cat=

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]