banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 18:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 87 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Mar 2011, 18:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Kao sto rekoh, zalosno je zbog djece, ali svi mi (bukvalno svi) imamo u ekom svom krugu bar jedan socijalni slucaj izazvan teskim bejterlukom.

Duga tema su sistemi strucnog nadzora izgradnje i kontrole kvaliteta na objektima koje finansira Vlada, osnosno svi mi.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2011, 18:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
sorry ljudi, ali meni nije jasno da neko na selu moze biti gladan. pa imas taj komad zemlje pored za bastu, pa zbavis kokoske, pa ovo, pa ono ... ali to samo za one koji hoce da rade.
jadna deca :(

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2011, 18:37 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
BMary je napisao:
Citiraj moj navod gdje sam navela da su banditi iz Vlade

Dozvolite da ja, dozvolite da ja:

BMary je napisao:

Zašto je nisu napravili kako treba? Banda! :angry4:

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2011, 18:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Lisa, twelve points!

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2011, 18:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2010, 20:23
Kažu da sa djecom treba imati strpljenja. I onima koji ne znaju pokazati i objasniti.

Dakle ,Vlada RS je finansijer a ne izvođač radova. Izvođač je onaj za koga se putem Tendera utvrdi da je najpovoljniji.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2011, 08:09 
joooj BMary zasto otvaras temu a prvo se ne konsultujes sama sa sobom sta si u stvari mislila reci...

jesu li oni iz vlade banditi, ili su djeca gladna, ili majka nema para za bastu jer je basta enormno skupa.. ili su izvodjaci radova krivi sto za 300.000 nisu uzorali i bastu.... nije mi jasno koja je tvoja poenta, posto je mijenjas u svakom postu

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2011, 09:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Zašto se javljaš kad ti ništa nije jasno, koliko si postova napisala pa si se sad sjetila da ne znaš o čemu se radi?!
Prestani više spamati po ovoj temi, kako te nije sramota. Ti i ostali spameri ili oni čije babe jednom rukom kopaju baštu a drugom kucaju na vrata Sv.Petra (ili neka pričekaju možda se baba porodi pa može na Misterije) otvarajte sebi nove teme pa pišite o tome - tamo.

Kao što su neki već napisali, prednost je to što je kuća na selu i šteta da se to ne iskoristi. Vjerujem da su je komšije vidjele da radi u bašti ili slično da bi joj još više prilazili i pomagali. Nisam znala da je takva situacija, kako je Vuk opisao. Ono što sam vidjela na TV-u prihvatila sam kao takvo i gotovo.
Nema novijih informacija niti slika na Internetu, žalosno bi bilo da je prilog emitovan sa nekim drugim ciljem osim da se skrene pažnja na djecu. Iako je prošlo par dana mislila sam da ću moći hladnije glave posmatrati sve to, izgleda da neću dok god ih ne posjetim.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2011, 10:26 
ne, ne.. grijesis silno djevojcice.. meni je onaj prilog bio jasan kao dan jos od prvog gledanja, ali mi nisu jasna tvoje vidjenja i tvoji postovi.. a sto je zalije nisu ni tebi, no nebitno...
sto se tice prvog dijela tvog posta, pretpostavljam da pokusavas biti vickasta...

a posto kao da si s marsa pala u ovu napacenu zemlju pa ti je tek ova prica otvorila oci o ljudima koji zive na rubu egzistencije, te zbog toga ne mozes da spavas, predlazem ti da se odmah samoproglasis svetom i krenes u svoju humanitarnu misiju vec sad..

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2011, 10:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
BMary, spusti malo loptu. Otvorila si temu, izazvana revoltom jer te pogodila nepravda ali sada kada si uvidjela da nije tako kako je reportaza pokazala, nema potrebe za drskoscu. Ovo je javni forum i svako ima pravo da napise svoje misljenje, svidjalo se to tebi ili ne.
Ako je vec dobila kucu i komad zemlje - da, mogla je zavrnuti rukave, motiku u ruku pa zasijati po red luka, paradajza, salate, paprike.. Nista to taaaako strasno nije. Ko hoce da radi nisu mu izgovor ni godine ni tezina posla. I da, moj djed za koji dan puni okruglo 90 godina. I jos uvijek radi kao sto je radio i prije 20 godina, iako nema potrebe za tim jer su mu sva djeca u Njemackoj. Ali on je navikao da radi. Toj zeni niko nije kriv sto je izrodila petoro djece i dovela se u takvu situaciju. Za vrijeme rata, ljudi su bjezali za sveznjem u ruci pa su se skucili poslije par godina. Pomoci treba, uvijek, ali se treba gledati kome. Da ta ista zena zivi u socijalno razvijenoj zemlji, zbog takvog nemara oduzeli bi joj djecu.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2011, 10:48 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
ajkula je napisao:
Da ta ista zena zivi u socijalno razvijenoj zemlji, zbog takvog nemara oduzeli bi joj djecu.

Mozda i ne bi. Poznajem dosta slucajeva gdje su djeca zapustena i nikom nista. Dodju-obidju-opomenu i cao. A da ne pricamo o tome koliko djece je zlostavljano.

Stvarno zalosno sto se tice ovog slucaja. Nemarnih majki/roditelja ima svugdje u svijetu. A cini mi se, sve vise i vise. :(
Neko bi rado da ima djecu i da ih gleda kao andjele - a ne moze, a neko ih tako lako istanca i tako olako postupa sa sopstvenom djecom kao da su plisane igracke.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2011, 11:22 
Citiraj:
moj djed za koji dan puni okruglo 90 godina. I jos uvijek radi kao sto je radio i prije 20 godina,

Ista situacija, eno i mog sa 82 godine okopava bastu, ne moze covjek da sjedi i nista ne radi i to ti je...

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2011, 11:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
BMary je napisao:
Zašto se javljaš kad ti ništa nije jasno, koliko si postova napisala pa si se sad sjetila da ne znaš o čemu se radi?!
Prestani više spamati po ovoj temi, kako te nije sramota.

Zašto bi nju trebalo biti sramota i zašto je ona spamer? Meni se čini da si ti jedina koja ne zna o čemu piše. Htjela si da znaš više o toj porodici i napisao ti je čovjek kakvi su. Ako hoćeš idi pomozi im ponovo pa ponovo pa ponovo dok ne skontaš da te prave budalom. Bolje idi i nađi nekoga kome pomoć stvarno treba, a ne mot'ka preko leđa kao ovoj "gospođi" iz priloga...

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2011, 12:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Zato što je ovo spam (zanimacija?!):
lollipop je napisao:
jooj evo meni zanimacije veceras, predvidjam da ce ova tema do ujutro dobiti nevejerovatne razmjere od cak 10 stranica ako ne i vise..

Ima hrabrih i jakih žena koje su se izborile za sebe i svoju djecu u sličnim situacijama. Napisala sam već da se sve poslije Vukovog posta čini još gore i teže.

Toj ženi treba pomoć, a prije svega topla ljudska riječ i prijateljska ruka.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2011, 12:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Joj Bože...

Leona je napisao:
ajkula je napisao:
Da ta ista zena zivi u socijalno razvijenoj zemlji, zbog takvog nemara oduzeli bi joj djecu.

Mozda i ne bi. Poznajem dosta slucajeva gdje su djeca zapustena i nikom nista. Dodju-obidju-opomenu i cao. A da ne pricamo o tome koliko djece je zlostavljano.

Stvarno zalosno sto se tice ovog slucaja. Nemarnih majki/roditelja ima svugdje u svijetu. A cini mi se, sve vise i vise. :(
Neko bi rado da ima djecu i da ih gleda kao andjele - a ne moze, a neko ih tako lako istanca i tako olako postupa sa sopstvenom djecom kao da su plisane igracke.

Leona, potpis...
U mojoj neposrednoj blizini, žive čovjek i žena koji se nikad opametiti neće. Napravili im kuću, našli posao, sve.. ali opet džaba. On i dalje pije, ona prosi da njemu kupi pivo i a sebi cigare a djeca gladuju. Sve dok djecu nisu odveli u dom. I eno ih sada, dečko je skroz ok, pametan je, živi u normalnim uslovima, mala slatka kao šećer a ovo dvoje i dalje isto.
Dakle, po meni, toj ženi nije potrebna ni topla ljudska riječ niti pažnja. To je potrebno djeci. Djeci je najgore... Tako gladni.. nisu oni krivi.. A ona sjedi skrštenih ruku i čeka kad će joj neko doći pokucati na vrata da kaže "Ej, mi tebi došli pomoći!" Mislim...

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2011, 12:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@BMary:
'Ajde da kažemo da je to spam. U redu, prvi post je bio spam sve poslije toga je obična rasprava i izražavanje mišljenja. Pošteno? Druga stvar, već su ljudi napisali neke stvari koje potvrđuju da ona nije jedna od takvih žena, a i nema namjeru da postane ali ti slobodno otiđi i pomozi joj i pruži joj ruku, sledeći put bi mogla imati patrljak na laktu. Ja sam na primjer vidio i dovoljno ljudi kojima je ponuđena pomoć u vidu zaposlenja, a odbili su to jer im ne odgovara plata ili nešto slično, a nemaju ni prebijenu u džepu. Nažalost govorim iz iskustva jer dobro poznajem tipove o kojima sam pisao u prethodnoj rečenici...

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2011, 13:09 
BMary je napisao:
Zato što je ovo spam (zanimacija?!):
lollipop je napisao:
jooj evo meni zanimacije veceras, predvidjam da ce ova tema do ujutro dobiti nevejerovatne razmjere od cak 10 stranica ako ne i vise..

Ima hrabrih i jakih žena koje su se izborile za sebe i svoju djecu u sličnim situacijama. Napisala sam već da se sve poslije Vukovog posta čini još gore i teže.

Toj ženi treba pomoć, a prije svega topla ljudska riječ i prijateljska ruka.

mene fascinira tvoja moc da ignorises silne komentare i pitanja upucena tebi na ovoj temi koju si i sama otvorila, kao i ozbiljno i bukvalno shvatanje nekih nebitnih usputnih spamova koji su provuceni u cijeloj prici i kojima nastojis izvrtati cinjenice u korist svojim besmislenih stavova...

zar ti ne rece da si promijenila misljenje nakon vukovog posta o situaciji s majkom i da ti je zao te djece, a sad bi isla pruzati ruku i rijec toj zeni.. omg, odluci se... toj zeni treba motika a ne topla rijec...
i otidji na kraju, pomozi joj kad vec ne mozes spavati zbog tog, zasto sjedis za kompjuterom..

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2011, 15:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

@Panzer
Svjesna sam toga svega, vidjela sam svašta i doživjela. Obično te onaj kome pružiš ruku ujede. Nekim ljudima je džaba servirati sve na gotovo i dalje nisu zadovoljni, niti će ikad biti. Ali treba imati vjeru u ljude i pružati ruku stalno, bez obzira na sve.
Nigdje nisam napisala da odobravam stanje u koje se dovela, već samo to da nisam znala taj podatak i da to samo otežava čitavu stvar.
Smatram da ako joj se pomogne, da se izliječi, ona će moći da se brine o djeci, a ne da budu prepuštena na milost i nemilost društvu.

Ništa njima ne može majku zamijeniti, ma kakva da je.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2011, 20:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Tvoj stav i moj stav je očigledno poprilično različit tako da je iluzorno da ti pokušavam išta više objasniti. Ti fino pokušaj, a ja ti više ništa neću reći na tu temu. Eto BMary srećno iako ideš u borbu sa vjetrenjačama, tj. jednom vjetrenjačom u obliku majke koja ne mrda prstom da prehrani svoje petoro djece...

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2011, 21:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Normalno je da imamo različite stavove, nebi valjalo kad bi svi razmišljali u istom pravcu.
Bitno je ostati dosljedan sebi, pri tom poštovati tuđe iako je različito.

Rekao si tačno ono što mi je trebalo, hvala ti.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2011, 21:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Na jednoj strani samohrane majke, na drugoj strani mladići od 40 godina po selima i vukojebinama.

Ja predlažem pokretanje emisije Spajalica na Big2.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 87 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]