banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 22:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 87 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Mar 2011, 20:49 
The_new_Statesman je napisao:
I ja sam cuo 300000, onakva kuca se izgradi za 30.000. E sad otkud onolika vlaga???

meni je jedino to zapalo za uho, u ostalom segmentu ove price ne vidim nikakvu senzaciju.. medjutim, kako u vise navrata ova televizija svojim slucajnim greskama u iznosima i podacima, nastoji stvoriti skandal tamo gdje ga bas i nema,ne mogu reci da vjerujem ovom podatku.. vec sam ih skontala par puta kako permutuju ponekad rijeci i cifre zarad preuvelicavanja neke price..
ali ne mogu tvrditi da je istina ii ne jer ovaj podatak uistinu ne znam..
sve ostalo mi nije vrijedno tolike galame..

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2011, 21:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Prica je tragicna, bez obzira zbog cije je krivice prisutna onolika vlaga. djeca sigurno nisu kriva. Jos nesto, tesko mi je povjerovati da su majstori koji gradili kucu, u ovom slucaju ukrali/zaboravili najosnovniji izolacioni materijal. Bolje da su kucu ostavili bez fasade nego bez izolacije temelja kuce.

Jednostavno mi je tesko povjerovati u to.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2011, 21:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2010, 20:23
Da. Nek' je mojoj debeloj guzici lijepo i toplo. Poenta priče je bila da se javi neko ko zna gdje je ta kuća...

Da ona ima te pare što ste izračunali (za baštu), ne bi gladovali. Moji žive na selu pa odavno ne siju baštu, znam o čemu pišem. Oni što ne rade nigdje i žive na selu obrađuju zemlju jer su tako navikli, a i šta bi drugo radili?

Niko nije napisao da bi poklonio nešto, 20 ljudi da odvoji, ne znam, po 1 KG brašna, ulja, šećera... nešto odjeće i obuće za djecu. Lično bih došla na svaka vrata i sa ovim što imam odnijela.Što ne znači da ipak neću nešto skontati.
Jako sam razočarana, nema više saosjećanja za druge, a ni želje da se pomogne. Ja sam se jednostavno stavila na mjesto samohrane majke sa petoro djece školaraca bez igdje ičega i ikoga.

Ne kaže se džaba "temelj kuće", sve nekako ali to su bar mogli uraditi kako treba. Ispod laminata trule daske...

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2011, 21:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
BMary te pare se mogu posuditi, uostalom vjerovatno su i dobili neku novčanu pomoć prilikom useljenja, a i dobili su sve na ruke. Druga stvar je da ima dosta takvih porodica koje čekaju da im neko nešto podari, a da naprave nešto sami o tome ni govora. Ne radi se o saosjećanju i odsustvu istog kao i želje da se nekome pomogne ali kada vidiš koliko se takve stvari iskorištavaju razočaraš se zašto te neko pravi budalom stalno...

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2011, 21:15 
imam ja jedno pitanje, uz duznopostovanje, koliko BMary imas godina?

to sto tvoji ne sade bastu na selu je izuzetak, ne pravilo, a i njihova je stvar.. ja da imam gdje rado bih nesto svoje domace posadila..

ko kaze da nema saosjecanja, pocela si pricu sa banditima iz vlade, sta su uradili jadnoj porodici...

a ako te bas interesuje, ovaj forum, a i ja s njima, ucestvovali su u mnogim humanitarnim akcijama, i pomagali zato ne lupaj molim te..

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2011, 21:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sad mi je krivo što ne mogu naći ništa o onim Sarajlijama što su kao počinjali štrajk glađu kad su iskoristili svu socijalnu pomoć koju su dobili koja je inače bila namjenjena djeci. Koliko je kritična situacija bila govori i činjenica da su ih se i službenici Centra za socijalni rad odrekli uz tvrdnju da su odbijali i svaki posao koji im je ponuđen nego su čekali da im padne neka para onako s neba... :roll:

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2011, 21:19 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ja živim na selu.Sedamdeset posto ljudi ovde ne sije ništa.Zašto?Zato što je lakše otići na pijacu.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2011, 21:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ja sam isto cuo 300.000KM pa sam mislio da nisam dobro cuo. Gledao sam kuce koje su razni izvodjaci radili za UNHCRov projekat, pa to je sramota kolike su paretine maznuli a na sta kuce lice. Otpadale su plocice i pojavljivale se razne pukotine prije nego sto ljudi usele.
Krivi su svi. Oni koji su dali novac zato sto nisu odredili nekog ko ce cestito nadzirati radove. Izvodjaci se maksimalno "ugradjuju" na stetu krajnjih korisnika. A kriva je i ova zena jer glavu dajem da ce lezati na krevetu i gledati kako nesto prokisnjava i cekati da joj Dodik dodje, popne se na krov i zamijeni slomljeni crijep. Navikla je da drugi vode brigu o njoj i ocito ni ne pokusava nista sama rijesiti, samo pravi od sebe sto vecu zrtvu.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2011, 21:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...e, ljudi, znate sta se za 300 000 moze napraviti...koja praona para jbt...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2011, 21:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ma znam ja to sve, neka su dobili, trebali su i više. Ima i betera, ima svega...za 2-3 djevojke sam nasla posao, pa se ispostavilo kao u onoj izreci: traži posao boga moli da ga ne nađe. Ali ja bih opet isto uradila, smatram da ne treba tražiti razloge da se ne pomogne, već da se pomogne.

Sada je konkretno ova priča, samohrana majka petoro djece. Znam da nisu oni jedini, nažalost ima i gorih slučajeva. Ali iz ovog svega se vidi da je malo ljudskosti. Tako i u svakodnevnom životu čujem komentare za slične priče, ma zabole me, što ne rade, što ovo, što ono...
Ne vidim ja u tom svemu ništa drugo nego petoro male djece koja idu gladni u školu. Ne izlazi mi slika one curice iz glave, ne znam, možda trebam hladnije glave gledati na to sve...

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2011, 11:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
BMary je napisao:
Da. Nek' je mojoj debeloj guzici lijepo i toplo. Poenta priče je bila da se javi neko ko zna gdje je ta kuća...

Kuca se nalazi u Raicima iznad dvije stambene zgrade za invalide nije je tesko naci prolazim pored nje svaki dan i mogu ti reci da nije ista slika(zene/majke) na TV i uzivo :wink:

Olako sazaljevamo ljude gledajuci slike sa TV.

BMary nemoj ni ti u sloj stan ili kucu uloziti nista 2 godine pa onda krivi investitora. Za pive se ima ali za baste je nemocna :roll:

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2011, 12:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

BMary je napisao:
Ne vidim ja u tom svemu ništa drugo nego petoro male djece koja idu gladni u školu. Ne izlazi mi slika one curice iz glave, ne znam, možda trebam hladnije glave gledati na to sve...

Sto nisu pitali majku gdje su ocevi od te djece?
5 djece 5 oceva zena je beter prije ove kuce sto je dobila zivjela je u Kuljanim i tamo nista nije radila cekala da joj djecu hrane komsije.

Zali boze sto neko neko olako rada i pati djecu a neko ih nikako ne moze imati.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2011, 12:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Eto, misterija rješena... :roll:

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2011, 12:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nikakva misterija nije rijesena, neupuceni ljudi u situaciju olako optuzuju druge djeca su jadna u svemu tome zrtve.

Eto BMary sad znas gdje zivi pa otidi ponudi joj neki posao da cisti lokal ili stubiste neke zgrade plati joj i pripremu za bastu pa je ponovo obidi za mjesec dva.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2011, 13:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Vuk_samotnjak je napisao:
Sto nisu pitali majku gdje su ocevi od te djece?
5 djece 5 oceva zena je beter prije ove kuce sto je dobila zivjela je u Kuljanim i tamo nista nije radila cekala da joj djecu hrane komsije.

Upravo tako, gdje su očevi te djece. Ako je ona beter oni su još veći. Kakav to čovjek napravi dijete i poslije ne želi da se brine o njemu.
Da se razumijemo, ne branim je, ako je zapustila kuću i djecu to je grozno a pogotovo ako još i pije. Nije jedina samohrana majka na svijetu, ali zbog takvih njenih postupaka ispaštaju djeca. To mi je krivo.
Vuk_samotnjak je napisao:
Eto BMary sad znas gdje zivi pa otidi ponudi joj neki posao da cisti lokal ili stubiste neke zgrade plati joj i pripremu za bastu pa je ponovo obidi za mjesec dva.

Teško mi je povjerovati da je takva situacija, ubjeđivala sam se da nije tako. Sad se sve čini još gore i teže.
žaoka je napisao:
...e, ljudi, znate sta se za 300 000 moze napraviti...koja praona para jbt...

To je poznata stvar i tu se ne može ništa. Ali zašto od sirotinje i bijede da se uzima?

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2011, 13:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
BMary je napisao:
Upravo tako, gdje su očevi te djece. Ako je ona beter oni su još veći. Kakav to čovjek napravi dijete i poslije ne želi da se brine o njemu.

Ako nesto ne volim, onda je to podmukli feminizam.
Znaci problem je u njih 5, a ne u njoj?
Ja mislim da nisam jedini koji misli da je problem u toj lijenoj raspikuci.
Dobro je Arcibald rekao, Srbe ce lijenost upropastiti.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2011, 15:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Kuca 300.000!?!?!?!?!?

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2011, 16:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Tqa kuca, gledano na ovu cijenu, ima negdje oko 400m2.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2011, 16:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Mada nisam gledao prilog nije ovo jedini slucaj ima jos slucajeva za porodice palih boraca i invalida koji su dobili stanove i kuce, a koji se sada raspadaju.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2011, 17:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

lollipop je napisao:
imam ja jedno pitanje, uz duznopostovanje, koliko BMary imas godina?

pocela si pricu sa banditima iz vlade, sta su uradili jadnoj porodici...

Otkud tebi uopšte ideja da me pitaš za godine? Osim što si nepismena, još si i nekulturna.Ostavi me na miru, može?
Citiraj moj navod gdje sam navela da su banditi iz Vlade, to što si se ti našla prozvanom je tvoj problem...Možda si na ovo mislila:

BMary je napisao:
Nije kriva Vlada,

Ova tema nije o meni već o drugim ljudima, odnosno djeci.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 87 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]