Citiraj:
Najgore je proslo, poubijali smo se koliko smo mogli, pokrali jedni od drugih koliko smo imali snage da tovarimo na ledja, iako smo se i u tim momentima osjecali "jaki vjernici"...a radili djela potpuno suprotna vrhovnim zapovjestima.
Boga mi ja nikoga nisam ubila niti cu to ikada uraditi ( zastiti me Boze od svakog zla ), niti sam ikome ista ukrala, a nemam namjeru ni ukrasti. Moja djela jesu u skladu s vjerom, zato sto nikada ne prodjem ispred nekoga ko pruzi ruku a da mu ne dam sta mogu, barem osmijeh, ali obicno i osmijeh i novac, zato sto bas nikada ne prodjem pored djeteta da mu se ne osmijehnem ili ga nasmijem, zato sto u svom srcu ne hranim mrznju i nikoga ne mrzim, a svaki dan se zapitam jesam li ucinila barem nesto dobro za drugog ( bilo kog ) covjeka. Cak i kada mi neko uradi nesto lose otvoreno, ne uzvratim na isti nacin nego se zapitam kakav je to znak i sta to trebam izmijeniti u sebi.
Ako je neko od mog naroda, onda on ne ubija civile, ne cini zlo ni ljudima ni zivotinjama, ni biljkama. Postuje zivot, ljude, prirodu i same sebe. Nema rata u kome bi neko iz mog naroda ratovao jer shvata da rat nije od Boga, nego od ljudi. A zasto da covjek ratuje protiv covjeka ? Zato ? Odgovora nema, nece ga nikada biti. Zato sto ratuje ljudski Ego, ta zvijer sto bi sve progutala, a ne ljudska dusa. Jos nisam vidjela ratnicku dusu, jesi li ti ? Onaj ko vjeruje staje u zastitu ponizenog, slabog i obespravljenog, dize glas protiv nepravde u svakom trenutku i na bilo kom nivou, a ne obitava u svom 'bubble' bez kontakta sa svijetom, jer se ufurao da je mistik i poseban ( sto je opet samo ples Ega, i nema veze sa istinom i stvarnoscu ).
I eto, u moj narod spada Leona na primjer, jer ovo sto je ona napisala je manifestacija njenog dobra i dobra kome tezi ( iako se nikada necemo sloziti po pitanju tretmana homoseksualaca na primjer ).