banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 15:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 40 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Mar 2011, 23:36 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 25 Mar 2010, 17:45
Владе је по ко зна који пут показао своју величину, што се издигао изнад задојене усташке мржње према свему што има везе са Србима, а Петровић је и у гроб однио своје комплексе што је покатоличени Србин.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2011, 00:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2007, 23:50
a vidi to jbt...a ja ih citavo vrijeme samo gledao na njih kao dobre kosarkase :-?

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2011, 00:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Uvijek se javi neki lola kao ovaj sleeper gdje nasi valjaju, a njihovi ne.
Tako sigurno i na kontra strani.

Nego, je l' ima negdje okacen film, da skinem?

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2011, 18:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
TaškoBL je napisao:

Imas na youtube:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TD8tutirU9A[/youtube]
itd...

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2011, 11:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
TaškoBL je napisao:

ma on samo loži, opala posjeta...

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2011, 18:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Reklamiraju na RTL emisiju biće uskoro.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2011, 23:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
filozof sa vrbasa je napisao:
Reklamiraju na RTL emisiju biće uskoro.

Bilo bar tri puta na Arenasportu.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2011, 00:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
на ртл је НЕКОЋ БРАЋА :lol: :lol:

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2011, 17:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nije bitno, važno je da će to ići na nekoj hrvatskoj televiziji. :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 13:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Evo danas se navršava 18 godina od pogibije Dražena Petrovića. Malo mi je uznemirujuć podatak da je odbio da ide avionom kući sa ostatkom reprezentacije i krenuo autom sa djevojkom i nažalost takva odluka ga je koštala života.

Citiraj:
KIŠNOG 7. lipnja 1993. oko 17:30, na autocesti pored Denkendorfa nije poginuo samo najbolji hrvatski sportaš. Na skliskoj cesti, u šleper njemačkih registarskih oznaka koji je pokušavao izbjeći nalet na osobni automobil u svom traku, pri čemu je vozač tegljača izgubio kontrolu nad vozilom koje je probilo zaštitnu ogradu na sredini autoceste i prepriječilo se preko sva tri traka suprotnog smjera, osim crvenog Golfa koji je velikom brzinom dolazio iz pravca Frankfurta, zabili su se i Šibenka, Cibona i hrvatska košarkaška reprezentacija.

Za razliku od Dražena, koji je poginuo na mjestu, oni čiji je bio simbol i čije ime je pronio i proslavio cijelim svijetom, umirali su i umiru dugo i bolno ili nedostojno vegetiraju. Simbol, mit i još za života veći od života, platio je danak tome što je bio bolji od svih i nedodirljiv: Dok se cijela reprezentacija avionom vraćala s kvalifikacijskog turnira za EP u Wroclawu, gdje je u naizgled nebitnom porazu od Slovenaca stavio 30 koševa, kapetan, Amadeus i Dražen odlučio je da na put kreće autom s djevojkom.

Poginulim sportašima, koji još odu mladi i uspješni, po pravilu se nakon smrti počnu davati natprirodna svojstva, vrijednost im se neizbježno napuše i prenaglašava, tako da na kraju ne bude tek "o mrtvima sve najbolje", nego o "mrtvom još bolje nego što je bio za života". S Draženom to nije slučaj, jer nemoguće je da se više rodi netko tko će sa 15 godina biti priključen prvoj momčadi Šibenke, ne samo zato što tog kluba više nema, nego zato što je tadašnja liga bila nevjerojatno jaka.

Pogotovo se neće dogoditi da onda taj klinjo bez mišića provincijsku momčad dovede do finala europskog kupa i titule prvaka u zemlji olimpijskog košarkaškog pobjednika. Usprkos neizbježnoj prigodničarskoj patetici kojoj svake godine svjedočimo kada ga se na današnji dan prisjećamo, nepobitno je kako Draženovi uspjesi i rekordi 18 godina nakon njegove smrti izgledaju nestvarno.

Na primjer, prvi strijelac ovogodišnje Eurolige Igor Rakočević je do tog naslova došao s prosjekom od 17.2 koša po susretu. U sezoni 1985./86. Dražen je u Kupu prvaka prosječno trpao 37 poena po utakmici. Iste sezone je u jugoslavenskom prvenstvu, a znamo da je tada "teže bilo postati prvak Europe nego Jugoslavije", imao nevjerojatna 43 koša po susretu. Nakon dva Kupa prvaka s Cibonom prelazi u Real, za koji u finalu Kupa pobjednika kupova Casertu uništava sa 62 koša. Toliko je na ovogodišnjem Final Fouru EL valjda bio prosjek koševa jedne cijele momčadi po susretu.

NBA je bio logičan slijed, ali nije to ovaj današnji NBA u kojem osim Nowitzkog i Gasola završavaju poluproizvodi iz cijelog svijeta, pa se Miličića draftira ispred Wadea i Bosha. Tada su tamo bili Dražen, Divac, Schrempf i Marčulionis i to je to! Dražen je igrajući za New Jersey u sezoni 1992./93. bio najbolji šuter iz igre od svih bekova s prosjekom 52 posto. Te, posljednje sezone je u NBA imao prosjek od 22.3 koša po utakmici. Rođeni pobjednik odbio je poziv da na All-star vikend dođe pucati trice (te sezone prosjek 44 posto) i poručio da mu je mjesto u prvoj petorci Istoka.

Spomenuli smo "nebitni" poraz od Slovenije 6. lipnja na kvalifikacijskom turniru za Euro '93. u Wroclawu. Obje reprezentacije su već osigurale nastup na prvenstvu i taj poraz stvarno ništa nije značio. Ostalima možda, ali Draženu nikako. Bio je bijesan na suigrače jer nisu igrali dovoljno dobro i na frankfurtskom aerodromu je samo priopćio Mirku Novoselu da do Zagreba nastavlja autom.

Užasno je bilo ljeta '93., ne samo zbog neimaštine, redova za crni kruh, rata i okupacije pola zemlje, dok smo ostatak dijelili sa stotinama tisuća izbjeglica iz Bosne koje su ostale bez ičega. Koliko Dražen znači i bez čega smo ostali njegovim odlaskom pokazuje što se na spomen ljeta '93. ne sjetim najprije svega ovog, nego da smo na Euru u Munchenu bez njega osvojili samo broncu.

http://www.index.hr/sport/clanak/drazen ... 55518.aspx

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 14:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Bio sam mali u vrijeme kad je Petrović igrao, pa ga ne pamtim, volio bih da sam ga gledao neki put, čisto da vidim koliko mitologije ima u ovim hrvatskim pričama. Moraću naći neki snimak iz tog vremena. Ali se ne mogu oteti utisku da na Indeksu.hr rade najiskompleksiraniji novinari u Hrvatskoj, da nije spomenuo Miličića u negatovnom kontekstu, na guzicu bi mu izašao, imam osjećaj, a i inače im je to gušt.

A poređenje tadašnjih prosjeka poena, i ovih danas je nezahvalno iz više razloga - tad se igrala neuporedivo slabija odbrana, igrači nisu bili toliko snažni kao danas, i igralo se mnogo manje utakmica u Kupu šampiona (a od toga su pola bili relativno loši timovi koji su služili kao topovska hrana). Danas Lebron ili Kobi ne bi mogli imati prosjek od 37 koševa u Evroligi.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 14:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma Hrvati ko Hrvati, iskompleksiran narod su uvijek bili i stalno nešto sikću na Srbe i pokušavaju ih poniziti na sve moguće načine pa i u sportu gdje toga ne bi trebalo biti. Na svu sreću ne čitam hrvatske portale već sam na ovaj link naletio na FB ali činjenica je da lupaju gluposti. Košarka je poprilično uznapredovala od vremena kada je Petrović igrao i stavljati ga u mit ravno je onome da kažeš da je onaj Mađar što je zabio najviše golova na jednom prvenstvu najbolji igrač ikada, a čovjek igrao prije 50-60 godina. A za ovo za Miličića bih mu pukao plesku da je preda mnom. Hrvati su imali jednog čovjeka u NBA koji je valjao nečemu tako da bih ćutao da sam na njihom mjestu...

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 14:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Panzer je napisao:
Ma Hrvati ko Hrvati, iskompleksiran narod su uvijek bili i stalno nešto sikću na Srbe i pokušavaju ih poniziti na sve moguće načine pa i u sportu gdje toga ne bi trebalo biti. Na svu sreću ne čitam hrvatske portale već sam na ovaj link naletio na FB ali činjenica je da lupaju gluposti. Košarka je poprilično uznapredovala od vremena kada je Petrović igrao i stavljati ga u mit ravno je onome da kažeš da je onaj Mađar što je zabio najviše golova na jednom prvenstvu najbolji igrač ikada, a čovjek igrao prije 50-60 godina. A za ovo za Miličića bih mu pukao plesku da je preda mnom. Hrvati su imali jednog čovjeka u NBA koji je valjao nečemu tako da bih ćutao da sam na njihom mjestu...

Nije bio samo jedan.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 14:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Unbeliever je napisao:
Panzer je napisao:

Nije bio samo jedan.

Kukoč? Giriček? Priznajem njih dvojica i valjaju, za ostale nešto nisam siguran...
EDIT: Sad sam se sjetio i Rađe, njega sam nepravedno zaboravio.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 15:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Pa i od naših, jedino su Divac i Peđa ostavili trag, ostalo je sve bilo epizodno i manje značajno. Ali broj NBA igrača nije neko mjerilo, pogotovo danas. Francuska može komplet ekipu da sastavi iz NBA pa opet igraju qrac od košarke, dok Grci imaju malo "Amerikanaca", pa su opet godinama u vrhu.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 15:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
MOram priznati da nisam znala da je Dražen uopšte nastradao i kako, košarka me baš i nije zanimala i sramota, tek sada vidim, što nisam to znala do sada i kad sam videla na RTL-u dokumentarac sednem sama da odgledam. Naravno bilo je suza na kraju, žao mi što je sve tako završilo i što je onakav talenat odnela glupa nepromišljenost a što se tiče filma, šta reći... Po Američkom stilu, SRbi su go*na a svi drugi valjaju... Divac je stvarno ljudina i to se vidi i u filmu i najteže mi je bilo što se vidi koliko ga je Vlade voleo i bukvalno doživljavao kao brata i možda ću biti pristrasna, pokoj mu duši, ali nije ispao fer i mislim da nije zaslužio čoveka kao što je Vlade.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 15:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nicole je napisao:
MOram priznati da nisam znala da je Dražen uopšte nastradao i kako, košarka me baš i nije zanimala i sramota, tek sada vidim, što nisam to znala do sada i kad sam videla na RTL-u dokumentarac sednem sama da odgledam. Naravno bilo je suza na kraju, žao mi što je sve tako završilo i što je onakav talenat odnela glupa nepromišljenost a što se tiče filma, šta reći... Po Američkom stilu, SRbi su go*na a svi drugi valjaju... Divac je stvarno ljudina i to se vidi i u filmu i najteže mi je bilo što se vidi koliko ga je Vlade voleo i bukvalno doživljavao kao brata i možda ću biti pristrasna, pokoj mu duši, ali nije ispao fer i mislim da nije zaslužio čoveka kao što je Vlade.

Žensko. :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 15:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Pa da ne poveruje čovek a i sama sam ceo život sportista i znam da se dvorana zove po njemu ali stvarno nisam znala da nije više među nama. Jbg... Tako je kako je, sad znam :)

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 15:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
Pa i od naših, jedino su Divac i Peđa ostavili trag, ostalo je sve bilo epizodno i manje značajno. Ali broj NBA igrača nije neko mjerilo, pogotovo danas. Francuska može komplet ekipu da sastavi iz NBA pa opet igraju qrac od košarke, dok Grci imaju malo "Amerikanaca", pa su opet godinama u vrhu.

Dobro, njih dvojica su tate za ostatak srpske ekipe u NBA ali bilo je tu odličnih igrača, Đorđević, Paspalj, Danilović i takvi igrači kao ni ovi sada koji igraju u NBA nikako nisu poluproizvod kao što je naveo index. Doduše nebitno je to sada, naljutio me taj komentar u članku kao i stalno pljuvanje, a nisu se ni sami nešto previše proslavili. Ma NBA ništa ne znači, meni je NBA samo dobar ako hoću da odmorim mozak i zabavim se malo, mada nisam ni NBA gledao odavno.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 01:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Najomiljeniji hrvatski sportaš svih vremena danas bi navršio 47 godina. Rodio se u Šibeniku 22. listopada 1964., a poginuo u automobilskoj nesreći 7. 6. 1993. godine
Legendarni Dražen Petrović u prekratkoj, ali bogatoj košarkaškoj karijeri zadivio je cijeli svijet. Košarkaški Mozart rođen je na današnji dan prije 47 godina u voljenom mu Šibeniku. Nikad prežaljeni Petro poginuo je u stravičnoj automobilskoj nesreći 7. lipnja 1993. na njemačkoj autocesti. U njegovu rodnom Šibeniku majka Biserka će danas otkriti spomenik i otvoriti maleni muzej - spomen sobu u znak sjećanja na velikog Dražena.
Na svoj košarkaški put Dražen je krenuo u Šibeniku u kojem je već sa 13 godina trenirao po nekoliko sati dnevno. Već tada košarkaški zaljubljenici su prepoznali urođeni talent, ali sve bi to bilo nula da se Petrović nije luđački primio posla. Na treninge je dolazio prije i poslije škole, u dvorani je radio i po nekoliko sati nakon što su njegovi kolege iz dvorane doma već ležali ispred TV-a. Sam je sebi nametnuo luđački ritam treninga, a sve mu se isplatilo već sa 15 godina. U toj razigranoj dječjoj dobi trener ga je ubacio u igru među velike frajere. Šira javnost se tada po prvi put upoznala s vanserijskim igračem koji će sljedećih 15-ak godina oduševljavati navijače i stručnjake diljem svijeta.
- Nikad nisam propustio jutarnji trening. Nikad! Uzmem loptu,ubacim 500 ili više. Postavim stolice i driblam - objasnio je tajnu uspjeha čupavi klinac s Baldekina. Neviđeno do tada u svijetu sporta, nezamislivo i danas...

Šibenka mu je ubrzo bila premala
Njegov matični klub ubrzo je postao samo prva odskočna daska. S nepunih 20 godina još kao golobradi mladić 'potegnuo' je za starijim bratom Acom u moćnu Cibonu. I tamo je ubrzo postalo svima jasno da je Mozart prerastao sve. Pogotovo nakon što je 'vukove' odveo dvaput za redom na europski tron. Već tada bio je ponajbolji europski košarkaš te preko Reala odlazi za svojim snom u NBA. U Portlandu se nije naigrao, no hrabrost koju je pokazivao od najranijih dana u Šibeniku pratila ga je i u NBA-u

'Michael, zabit ću ti kroz oči'
Dražen nije pokazivao strah ni pred najvećim svih vremena, Michaelom Jordanom. 'Gospodin Zrak' njihove je osobne okršaje sa NBA parketa preselio na Olimpijske igre u Barceloni pa mu je prije utakmice s Hrvatskom s bahatim smiješkom na licu zaprijetio riječima: 'Zabit ću ti kroz oči'. A što je Dražen napravio? Vratio mu istom mjerom odgovorivši 'I ja tebi'. I tako je i bilo...

Nije dočekao poziv u All Star momčad
Europske košarkaše tih godina u NBA-u su gledali s podsmijehom, a Draženu je sve to bio samo još veći izazov. U vrijeme All Star vikenda 1993. bio je 10. strijelac najjače lige svijeta, no jedina mana bila mu je što dolazi iz Europe. Nisu ga uvrstili u All Star momčad i ta nepravda ga je strašno pogodila.
- Ako me sada nisu izabrali, kad će?! Nema tu slučajnosti. Zašto druge strijelce nisu zaboravili? Pozvali su me da dođem pucati trice. Ne, hvala! Meni je mjesto na terenu - jasno je poručio čelnicima lige.
U Netsima je 1992. bio najbolji šuter te najbolji Europljanin koji je dotad igrao u NBA-u. I ne samo to, bio je najbolji bek pucač lige te sezone. Dotad nezamislivo, no kad je Dražen u pitanju oni koji su ga poznavali to su i očekivali. Iste godine odveo je i hrvatsku reprezetnaciju do najvećeg uspjeha u povijesti hrvatske košarke, srebra zlatnog sjaja na OI u Barceloni. Zlato je ipak bilo rezervirano za Dream Team.
Otišao je u naponu snage
U naponu snage Draženov životni put prekinula je stravična prometna nesreća 7. lipnja 1993. godine. Za upravljačem automobila bila je njegova djevojka, a u automobilu i njezina majka. U tragičnom sudaru s kamionom u njemačkom Denkendorfu poginuo je samo Dražen. Da nije bilo te tragične nesreće Dražen bi danas navršio 47 godina i Hrvatska bi slavila sa svojim najboljim košarkašem u povijesti. Ovako, s njim je, sada je to već sasvim jasno, praktički nestala i hrvatska košarka.

Sretan rođendan, majstore, kapa dolje .

http://www.bhportal.net/sport/354-sjean ... io-47.html

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 40 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]