banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Maj 2025, 23:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 94 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Mar 2011, 15:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
nepokoreni je napisao:
Imam i ja takvih slučajeva voze dva auta i glume aristokrate a nisu platili grijanja 10 godina i još im otpisali dug. Da se mene pita na robiju i to na prinudni radu rudnik ili kamenolom da malo odrade dug državi i narodu + konfiskacija imovine.

Najveci crnjak sto su te "aristokrate" jednostavno nedodirljivi. Imaju veze u sudstvu, policiji i ko zna kakve politicke veze.
A oni bijednici bez veza-oni moraju placati i gledati da se prehrane do sledece "penzijice" ili "platice".Sto je najgore ovoj bijedi ce i doci da im oduzmu stan zbog dugovanja a prve komsije ce ih ko fol sazaljevati. :angry3:

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2011, 17:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
filozof sa vrbasa je napisao:
S druge strane mislim da je privatno vlasništvo svetinja, dužniku koji neće da plati trebalo bi ponuditi da dug zamjeni za višemjesečnu robiju i mogućnošću da i drugi članovi porodice robijaju kako bi dug otplatili što prije i okrenuli novi list.

To je samo dodatni trosak drzavi. Skuplje drzavu kosta njihova robija nego dug za struju. Znaci samo bi povecali troskove drzavi. Nema mjesta za prave kriminalce u zatvoru, kad bi jos neplatise zatvorili morali bi cijeli jedan grad pretvoriti u zatvor.
I ja sam primijetio da bogati manje placaju nego siromasni, nije mi jasna ta psihologija i logika. Vjerovatno je kao i sa politicarima, bogati mogu raditi sta hoce, a siromah ako ukrade komad hljeba on ce u zatvor. Tako i sa dugovima za struju. Bogatas nece snositi posljedice i zato ne placa, dok siromah zna da ce ga ganjati vlast ako ne plati i zato placa. :-?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2011, 17:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ako je za utjehu i u okruzenju nije sjajno: SVE VIŠE STANOVA U HRVATSKOJ NA SUDSKIM AUKCIJAMA

ZAGREB - Sve više stanova u Hrvatskoj, koji se vlasnicima oduzimaju zbog dugova, prodaje se na sudskim aukcijama, a cena im je u stalnom padu.

U Hrvatskoj je prošle godine oduzeto 4.000 kuća i stanova, što je dvostruko više nego u 2009. godini, javljaju hrvatski mediji.
http://www.kurir-info.rs/vesti/sve-vise ... -77522.php

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2011, 17:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Logički kad se razmišlja takva situacija tj. ignorisanje računa, obaveza, izbjegavanje zakona itd. od strane imućnih i plaćanje i poštivanje istih od strane onih s penzionerskim primanjima i ima smisla. U zemlji gdje sigurno preko 90% imućnih su "mafijaši" savršeno ima smisla. Pod terminom mafijaš se misli na onog ko je bogastvo stekao prevarom, iznudom, izbjegavanjem zakona, muljanjem, seljačkom mudrošću, prefriganošću i ostalim sumnjivim načinima. Neko ko je dovoljno dugo vremena funkcionisao i to više nego odlično funkcionisao s takvim načinom ophodjenja, s ovdašnjim sistemom i društvom drugačije i ne zna i ne prihvata. U normalnoj zemlji za takve je "šiba" zvana država tj. njene odredjene institucije, ali u Bosni gdje je država upravo satkana od takvog sloja teško da će ta "šiba" ikad proraditi...ili možda i hoće na par žrtvenih jagnjadi da se zadovolji bunt naroda, ako ga ima. S druge ne trebam ni pričati kako je većina penzionera svoju penziju stekala i kako im njihov što moral, što strah od posljedica ne dozvoljava drugačije ophodjenje.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2011, 17:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2010, 20:20
blaf77 je napisao:
Ja imam komsiju koji je nezaposlen, nece da radi svakakav posao (kao da ima najmanje 3 fakulteta) pa ne radi nista zivi sam u trosobnom stanu i duzan je oko 6500KM za struju, ne placa vodu, nista. Ne pada mu na pamet da izda stan ili proda pa uzme manji i rijesi dugove, samo se poziva na ratni staz kao da se jedini borio u toku rata. Nimalo mi ne bi bilo zao da se takvome oduzme stan zbog duga.

Da nije sa Starčevice :D :D ?

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2011, 23:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
jellyfish je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:
S druge strane mislim da je privatno vlasništvo svetinja, dužniku koji neće da plati trebalo bi ponuditi da dug zamjeni za višemjesečnu robiju i mogućnošću da i drugi članovi porodice robijaju kako bi dug otplatili što prije i okrenuli novi list.

To je samo dodatni trosak drzavi. Skuplje drzavu kosta njihova robija nego dug za struju. Znaci samo bi povecali troskove drzavi. Nema mjesta za prave kriminalce u zatvoru, kad bi jos neplatise zatvorili morali bi cijeli jedan grad pretvoriti u zatvor.
I ja sam primijetio da bogati manje placaju nego siromasni, nije mi jasna ta psihologija i logika. Vjerovatno je kao i sa politicarima, bogati mogu raditi sta hoce, a siromah ako ukrade komad hljeba on ce u zatvor. Tako i sa dugovima za struju. Bogatas nece snositi posljedice i zato ne placa, dok siromah zna da ce ga ganjati vlast ako ne plati i zato placa. :-?

eh,pravi kriminalci nam vladaju drzavom tako da...koliko ih zuji po gradu a imaju zatvorske presude na cetiri naredna zivota...
imam i ja komsiju oko 60god,mislim da od rata nije platio ni struje ni vode,tj nista od rezija,imaju i on i zena solidne penzije,podstanare...kradu struju od kad ja znam za sebe,ode on tako par dana u zatvor,kaze nisam budala da platim,odem 3/4 dana,lezim,gledam tv,jedem,igram saha,upoznam ljudi,razbijem malo monotoniju i kuci,njemu odlazak na tunjice kao nekom odlazak u banju :roll:
ali da treba kaznjavati takve bezobrazne neplatise,itekako treba,pa mom bratu bi zatvorili salon da 2 mj ne plati rezije i ostale troskove isto sto bi i meni iskljucili struju da je ne platim,dok neki mogu kako hoce...
mene su navikli da se sve to plati kad dodje plata pa sta ti ostane,na kraju ces ionako platiti,pa mi lakse nekako kad imam vise para na hrpi,tj kad legne plata,da je sve teze placati rezije koje su svakog mjeseca sve skuplje,jeste,ali...

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2011, 23:45 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ide u zatvor jer je uprava glupa...umjesto da ga za vrijeme zatvorskih dana posalju na neku livadu punu krompira, kuruza, buranije, luka... oni im daju tv i sah...debili..pa da vidis da li bi pozelio u zatvor nakon neplacenih racuna..

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2011, 23:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
kameleon je napisao:
blaf77 je napisao:
Ja imam komsiju koji je nezaposlen, nece da radi svakakav posao (kao da ima najmanje 3 fakulteta) pa ne radi nista zivi sam u trosobnom stanu i duzan je oko 6500KM za struju, ne placa vodu, nista. Ne pada mu na pamet da izda stan ili proda pa uzme manji i rijesi dugove, samo se poziva na ratni staz kao da se jedini borio u toku rata. Nimalo mi ne bi bilo zao da se takvome oduzme stan zbog duga.

Djes` komsija!

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2011, 10:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2010, 20:20
blaf77 je napisao:
kameleon je napisao:
blaf77 je napisao:

Djes` komsija!

:lol: :lol: .Znam ga :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2011, 10:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Samo da taj vas ne zavrsi kao pojedinci u Cacku:
Osnovni sud u Čačku doneo je rešenja kojima se dozvoljava prodaja stanova četiri najveća dužnika za grejanje u gradu.

javascript:article('http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/237732/Plene-stanove-zbog-dugova-za-grejanje')
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/237732 ... a-grejanje

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2011, 11:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Pa vjerovatno hoce, samo morali bi ga i mi iz zgrade tuziti zbog duga za vodu i odrzavanje zgrade jer nam se zbog njega i kamate gomilaju, pa da i mi usicarimo nesto na vrijeme, kad djavo dodje po svoje. Ali zajeban je Tomba, on ce to sve dici u zrak prije nego sto mu prodaju :-)

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2011, 13:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ovo je za rubriku- vjerovali ili ne... Opet Cacak :confused2:

Čačak -- Samohrani otac Dragan Sretenović i njegov maloletni sin izbačeni na ulicu. Sud presudio da se 127.000 dinara duga za kupovinu avio-karte naplati prodajom stana.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=496201

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2011, 15:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Naslov jeste bombastican, ali kad se cuje i druga strana, vidi se da je on mislio ono po naski, lako cemo, pa se nije javljao ni u sud, ni na koji nacin pokusao da rijesi taj dug, star preko dvadeset godina. U toj prici mi je jedino zao djeteta.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2011, 13:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ovi u Cacku se ne sale. :oops:

Samohrani otac Dragan Sretenović (55) i njegov sin Marko (12), koji su u utorak iseljeni iz stana zbog Draganovog duga od 127.000 dinara, noć su proveli na čačanskoj železničkoj stanici.

http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/238999/ ... oj-stanici

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2011, 13:54 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Očekuje 20 godina da ga neko trpi... Neka su ga istjerali. Da je po 1 USD mjesečno odvajao mogao je do sada nakupiti i vratiti pare kuji...

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2011, 15:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zaustaviti oduzimanje stanova

Niš -- Centar za zastitu potrošača Forum, uputio je otvoreno pismo rekonstruisanoj Vladi Srbije u kojem traži da se zaustavi oduzimanja stanova siromašnim građanima.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=497711

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2011, 16:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2003, 12:50
Elektroprivreda je sama kriva, jer ne reguje na vrijeme. Da je reda u njihovoj sluzbi, nebi ljudi gomolali dugove u visini od par hiljada maraka.
Ukoliko neko nije socijalan slucaj ili penzioner, treba biti sankcionisan u slucaju neplacanja, nauci se kroz to i nema problema.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2011, 07:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Gubitak imovine zbog dugova sve cesca pojava

Srbe trese strah od plenidbe

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/u_fo ... nidbe.html

Mislim da nasi ljudi ako ne plate nekoliko racuna za struju,vodu,grijanje i ostale komunalije i dalje ocekuju da ce to neko platiti za njih ili ce napraviti nekakav otpis dugova ili tako nesto.
Tuzan text. Zanima me da li znate za ovakve slucajeve kod nas, npr u Banja Luci

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2011, 23:40 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Maj 2011, 18:21
Tu se treba naci nacin da postoji mogucnost iskljucivanja ukoliko nisi platio, kao sto je sa telefonom.Ko hoce da koristi telefon,mora da plati racun.Ako ga ne platis za 15ak dana, tu tuuuuu.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2011, 07:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

luckyll je napisao:
Tu se treba naci nacin da postoji mogucnost iskljucivanja ukoliko nisi platio, kao sto je sa telefonom.Ko hoce da koristi telefon,mora da plati racun.Ako ga ne platis za 15ak dana, tu tuuuuu.

Ja sam nesto cuo da je u pripremi pre paid struja. U Elektrokrajini spremaju takve pakete da imas struje onoliko koliko si platio za taj period i poslije ako ne platis nemas struju naravno.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 94 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]