Hristov je napisao:
Beliveru, nema to veze sa moralom, nego sa razlikama izmedju zena i muskaraca. U stvari ne znam, pitam se do cega je. Gledao sam jednom kako djevojka od nekih svojih 20 god. bila u vezi sa covjekom od 80 god., i na kraju se oni posvadjaju i on trazi od nje da mu vrati dijamantski prsten....Emotivna veza? Ili dijamantska veza? To me interesuje...
Prije par godina pricam sa jednom prijateljicom iz Srbije, cura se zaljubila u momka iz BL, i prica ona o njemu: "Ima firmu, bogat, ima stan, ... ". Nije mi rekla ni kako joj se momak zove... Stičem utisak da je najvažnije koliko on ima. A posto slusam dosta cesto da je bogatstvo zenama seksi, mora da imaju ispunjen seksualni zivot.
Ne shvatam sta tu ima nejasno. Pa ako gledamo u prirodi zivotinje vidimo da muzijak koji drzi najvecu teritoriju, ima najvece resurse i koji je najjaci okuplja oko sebe sve zenke dok ostali podvijenog repa odlaze u izgnanstvo bez i jedne zenke i bez icega. Na zalost, ljudi se nebi trebali tako ponasati ali jos je ostalo zivotinjskog u nama, npr. ratovi to je borba za teritoriju, slicno kao kod zivotinja.
Nesavrsenost i karakteristika prirode je u tome sto postoji nejednakost. Nesavrsenost za zenke u ovom slucaju je sto ce dijeliti jednog muzijaka sve, ali ce biti materijalno obezbijedjene, a za muzjake je nesavrsenost sto ce onaj s najvecim dobrima imati sve a ostali nista.
Znaci to je nacin kako priroda rjesava opstanak. Veca riba jede manju, jaci jelen tuce slabijeg, jaca zemlja bombarduje slabiju, bogati uzima siromahu. Nema pravde.
Slicno je i u ljudskom svijetu samo sto tu postoje odredjene drustvene norme pa je to malo ublazeno.
Na primjer. Neko ce uzivati u putovanjima, nece raditi nista, imace dovoljno hrane, dovoljno zabave dovoljno svega.
A neko npr. u Africi ce umirati od gladi i radice 15 sati dnevno samo da ima sta pojesti i jos uz to oboljeti od malarije.
Znaci prirodno je da ljudi, u ovom slucaju si pomenuo zene idu za parama. Pa je li normalnije to ili je normalnije muciti se citav zivot. Sad sta ce ko izabrati to je na njemu.
Sto se mog misljenja tice smatram da svako izabere sta hoce, pa tako i sponzoruse. Njoj je vjerovatno veca sreca da ima uzivanja nego ljubav. I ako njima tako odgovara to je njihov izbor.
To na zalost nije religijski, niti je pravedno, ali takav je ovaj svijet, neko dobija sve, neko mrvice, a neko nista, dobrodosli u ovaj svijet.
Ono sto hocu da kazem posto si napisao da ti je nejasno, takvo ponasanje je samo jedan od prirodnih zakona po kom se ponasaju zivotinje, a covjek jos nosi dosta zivotinjskog dok civilizacija ne dodje do veceg nivoa. Mada ima odredjen dio ljudi koji ne idu nagonski, pa imamo puno veza i iz ljubavi, iako je vecina vezana za resurse i medjusobne koristi.
Tako u zivotinjskom svijetu muzjaci imaju uglavnom pojacan seksualni nagon i nastoje obezbijediti sto veci broj zenki da bi se razmnozavali u sto vecem broju, dok zenke imaju veci materijalni nagon kako bi mogle ishraniti potomstvo i odrzale sto veci broj zivih potomaka. Znaci cista priroda.