banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 20:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 326 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Feb 2011, 09:52 
Citiraj:
Ti što se lože, lože se na životni standard, a ne na te cure.

x2

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2011, 10:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Jan 2010, 20:11
Unbeliever je napisao:
Bennet je napisao:
kao sto ima cura, koje se loze na ML-ove i debel novcanik, tako ima i momaka koji se loze na curu/zenu sa boljim/visim zivotnim standardom. nisu samo cure lake kad euro zamase :)

Dobro da ti znaš šta je to ML :)
Ti što se lože, lože se na životni standard, a ne na te cure.

znam i sta je getriba, remen, lafeta, zilindar. ne loze se ni cure sponzoruse na te momke, vec na taj standard.. sto objasnjava gore vec navedeno ona 20 god. on 80 god.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2011, 14:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
A šta je ML?

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2011, 15:28 
Slika

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2011, 16:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ahaaa, auto neki.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2011, 17:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Hristov je napisao:
Beliveru, nema to veze sa moralom, nego sa razlikama izmedju zena i muskaraca. U stvari ne znam, pitam se do cega je. Gledao sam jednom kako djevojka od nekih svojih 20 god. bila u vezi sa covjekom od 80 god., i na kraju se oni posvadjaju i on trazi od nje da mu vrati dijamantski prsten....Emotivna veza? Ili dijamantska veza? To me interesuje...

Prije par godina pricam sa jednom prijateljicom iz Srbije, cura se zaljubila u momka iz BL, i prica ona o njemu: "Ima firmu, bogat, ima stan, ... ". Nije mi rekla ni kako joj se momak zove... Stičem utisak da je najvažnije koliko on ima. A posto slusam dosta cesto da je bogatstvo zenama seksi, mora da imaju ispunjen seksualni zivot.

Ne shvatam sta tu ima nejasno. Pa ako gledamo u prirodi zivotinje vidimo da muzijak koji drzi najvecu teritoriju, ima najvece resurse i koji je najjaci okuplja oko sebe sve zenke dok ostali podvijenog repa odlaze u izgnanstvo bez i jedne zenke i bez icega. Na zalost, ljudi se nebi trebali tako ponasati ali jos je ostalo zivotinjskog u nama, npr. ratovi to je borba za teritoriju, slicno kao kod zivotinja.

Nesavrsenost i karakteristika prirode je u tome sto postoji nejednakost. Nesavrsenost za zenke u ovom slucaju je sto ce dijeliti jednog muzijaka sve, ali ce biti materijalno obezbijedjene, a za muzjake je nesavrsenost sto ce onaj s najvecim dobrima imati sve a ostali nista.

Znaci to je nacin kako priroda rjesava opstanak. Veca riba jede manju, jaci jelen tuce slabijeg, jaca zemlja bombarduje slabiju, bogati uzima siromahu. Nema pravde.

Slicno je i u ljudskom svijetu samo sto tu postoje odredjene drustvene norme pa je to malo ublazeno.

Na primjer. Neko ce uzivati u putovanjima, nece raditi nista, imace dovoljno hrane, dovoljno zabave dovoljno svega.
A neko npr. u Africi ce umirati od gladi i radice 15 sati dnevno samo da ima sta pojesti i jos uz to oboljeti od malarije.

Znaci prirodno je da ljudi, u ovom slucaju si pomenuo zene idu za parama. Pa je li normalnije to ili je normalnije muciti se citav zivot. Sad sta ce ko izabrati to je na njemu.
Sto se mog misljenja tice smatram da svako izabere sta hoce, pa tako i sponzoruse. Njoj je vjerovatno veca sreca da ima uzivanja nego ljubav. I ako njima tako odgovara to je njihov izbor.

To na zalost nije religijski, niti je pravedno, ali takav je ovaj svijet, neko dobija sve, neko mrvice, a neko nista, dobrodosli u ovaj svijet.

Ono sto hocu da kazem posto si napisao da ti je nejasno, takvo ponasanje je samo jedan od prirodnih zakona po kom se ponasaju zivotinje, a covjek jos nosi dosta zivotinjskog dok civilizacija ne dodje do veceg nivoa. Mada ima odredjen dio ljudi koji ne idu nagonski, pa imamo puno veza i iz ljubavi, iako je vecina vezana za resurse i medjusobne koristi.

Tako u zivotinjskom svijetu muzjaci imaju uglavnom pojacan seksualni nagon i nastoje obezbijediti sto veci broj zenki da bi se razmnozavali u sto vecem broju, dok zenke imaju veci materijalni nagon kako bi mogle ishraniti potomstvo i odrzale sto veci broj zivih potomaka. Znaci cista priroda.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2011, 19:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
jellyfish je napisao:
Hristov je napisao:
Beliveru, nema to veze sa moralom, nego sa razlikama izmedju zena i muskaraca. U stvari ne znam, pitam se do cega je. Gledao sam jednom kako djevojka od nekih svojih 20 god. bila u vezi sa covjekom od 80 god., i na kraju se oni posvadjaju i on trazi od nje da mu vrati dijamantski prsten....Emotivna veza? Ili dijamantska veza? To me interesuje...

Prije par godina pricam sa jednom prijateljicom iz Srbije, cura se zaljubila u momka iz BL, i prica ona o njemu: "Ima firmu, bogat, ima stan, ... ". Nije mi rekla ni kako joj se momak zove... Stičem utisak da je najvažnije koliko on ima. A posto slusam dosta cesto da je bogatstvo zenama seksi, mora da imaju ispunjen seksualni zivot.

Ne shvatam sta tu ima nejasno. Pa ako gledamo u prirodi zivotinje vidimo da muzijak koji drzi najvecu teritoriju, ima najvece resurse i koji je najjaci okuplja oko sebe sve zenke dok ostali podvijenog repa odlaze u izgnanstvo bez i jedne zenke i bez icega. Na zalost, ljudi se nebi trebali tako ponasati ali jos je ostalo zivotinjskog u nama, npr. ratovi to je borba za teritoriju, slicno kao kod zivotinja.

Nesavrsenost i karakteristika prirode je u tome sto postoji nejednakost. Nesavrsenost za zenke u ovom slucaju je sto ce dijeliti jednog muzijaka sve, ali ce biti materijalno obezbijedjene, a za muzjake je nesavrsenost sto ce onaj s najvecim dobrima imati sve a ostali nista.

Znaci to je nacin kako priroda rjesava opstanak. Veca riba jede manju, jaci jelen tuce slabijeg, jaca zemlja bombarduje slabiju, bogati uzima siromahu. Nema pravde.

Slicno je i u ljudskom svijetu samo sto tu postoje odredjene drustvene norme pa je to malo ublazeno.

Na primjer. Neko ce uzivati u putovanjima, nece raditi nista, imace dovoljno hrane, dovoljno zabave dovoljno svega.
A neko npr. u Africi ce umirati od gladi i radice 15 sati dnevno samo da ima sta pojesti i jos uz to oboljeti od malarije.

Znaci prirodno je da ljudi, u ovom slucaju si pomenuo zene idu za parama. Pa je li normalnije to ili je normalnije muciti se citav zivot. Sad sta ce ko izabrati to je na njemu.
Sto se mog misljenja tice smatram da svako izabere sta hoce, pa tako i sponzoruse. Njoj je vjerovatno veca sreca da ima uzivanja nego ljubav. I ako njima tako odgovara to je njihov izbor.

To na zalost nije religijski, niti je pravedno, ali takav je ovaj svijet, neko dobija sve, neko mrvice, a neko nista, dobrodosli u ovaj svijet.

Ono sto hocu da kazem posto si napisao da ti je nejasno, takvo ponasanje je samo jedan od prirodnih zakona po kom se ponasaju zivotinje, a covjek jos nosi dosta zivotinjskog dok civilizacija ne dodje do veceg nivoa. Mada ima odredjen dio ljudi koji ne idu nagonski, pa imamo puno veza i iz ljubavi, iako je vecina vezana za resurse i medjusobne koristi.

Tako u zivotinjskom svijetu muzjaci imaju uglavnom pojacan seksualni nagon i nastoje obezbijediti sto veci broj zenki da bi se razmnozavali u sto vecem broju, dok zenke imaju veci materijalni nagon kako bi mogle ishraniti potomstvo i odrzale sto veci broj zivih potomaka. Znaci cista priroda.

Dobar post, meduza.
Nema razlike između nas i životinja kada su te stvari u pitanju.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2011, 19:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Niti su sve životinjske vrste iste, niti su ljudi kao jedna vrsta isti, niti se može vršiti ovakav paralelizam, a da se čovjek ne ogradi kako treba.
Shvatam poentu, ali...
Postoji jedna vrsta majmuna rikavaca, koji se zaljubljuju (u jednu ženku, i ženka u mužjaka), bez ikakve priče o teritorijama, nego se eto njuše. Kada se nanjuše, to je početak odnosa koji traje dok neko od njih ne ugine. Njegova vjernost (ljubav) je takva i tolika, da kada ona ugine, on kreće da riče od tuge i bola (otuda i naziv majmun rikavac) i tako riče do kraja svog života, nikada više ne pogledavši ni jednu drugu ženku.

ili...

Citiraj:
Film "Putovanje carskog pingvina" dobitnik je Oskara za najbolji dokumentarni film 2006. godine. Ledena pustinja Antartika svake zime postaje poprište jednog od najneverovatnijih događaja na planeti.
Hiljade carskih pingvina napuštaju sigurnost dubokog plavetnila mora i kreću na put preko zamrznute zemlje u srce ledene pustinje, mesto tako mračno, surovo i negostoljubivo, da tamo nema ni jednog drugog oblika života.
Jedan za drugim, pingvini marširaju dok ih šibaju ledeni vetrovi i zaslepljuju bele oluje. Vođeni instinktom za parenjem koje treba da obezbedi nastavak vrste, odlaze mesto na kome se već vekovima udvaraju, pevaju u kakofoničnim horovima i pare se.
Dan je sve kraći, vreme sve surovije. Ženke ostaju samo toliko da polože jaje, a zatim, iscpljene višenedeljnim gladovanjem kreću na put dug 200 kilometara nazad do vode, do mora prepunog ribom. Oko njih je samo belilo ledene pustinje, njhovi koraci su mali, ali ova hrabre i izdržljive ptice ne posustaju. Nastavljaju napred. Putovanje je riskantno. Leopard foke vrebaju svoj sledeći obrok.
Mužjaci ostaji da čuvaju i greju dragocena jaja. Temperatura se spušta ispod -40°C, a polarna zima postaje sve surovija. Nakon što su nekoliko meseci proveli potpuno bez hrane, mužjaci konačno dočekuju trenutak kada iz jaja počinju da se ležu ptići. Kada jednom ugledaju ledeni beli svet, mali pingvini mogu da izdrže tek 48 sati bez hrane. Ako njihove majke zakasne sa svojim povratkom, mladunce očekuje sigurna smrt.
Kada se porodica ponovo ujedini, uloge se menjaju. Majke ostaju sa mladuncima, a njihovi partneri, iscpljeni i izgladneli kreću do mora po hranu. Leto se polako bliži, postaje sve toplije, a pingvini, na smenu, prelaze stotine kilometara do mora i nazad, sve dok njihovi mladunci ne stasaju. I tako već milenijumima.

Slažem se samo u dijelu o životinjama i nagonima sa velikm istinom o pozama u seksu, pa doggy stile mi tu pije vode , mmmmmmm :wink: . :D

Ovo što se dešava sa pomamom za materijalnim u vezama i biranju ljudi na osnovu debljine novčanika, ne dešava se nagonski, nego je nus-produkt promjene sistema vrijednosti, što je isključivo vezano za ljude.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2011, 19:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Oduvijek je sila vladala.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2011, 19:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Unbeliever je napisao:

Kakva sila? Misliš na silu punog mjeseca u avgustu? Kada sve sipe iz svih mora kreću prema jednom mjestu radi parenja? I ona iz Tihog okeana i ona iz Sredozemnog mora.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2011, 19:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Hvala jelly na trudu :)

Ipak se ne mogu sloziti sa tvojim stavom, postoji naravno dosta slicnosti izmedju zivotinjskog i naseg svijeta, ali ne mogu se vuci takvi paralelizmi, kako rece 800 zena. Ono sto je odlucujuca razlika izmedju covjeka i zivotinja je upravo ono sto covjeka cini odgovornim pred Bogom i ljudima, a to je da covjek ima slobodnu volju. Sta god zeli da preduzme, uvijek ima mogucnost izbora. Kod zivotinja toga nema, nema izuzetaka u ponasanju kod zivotinja. Previse je pojava kod ljudi koje se ne mogu objasniti primordijalnim nagonima. Da bismo mogli tumaciti ljudsko ponasanje zakonitostima koje vladaju u zivotinjskom svijetu, moramo covjeka 100% svesti na nivo zivotinje, a to je nemoguce jer smo toliko razliciti od zivotinja. Mozemo primjecivati analogije, ali je pogresno da se ne osnovu postojecih analogija izvlaci zakljucak da su ljudi ravni zivotinjama.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2011, 20:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da. Nekada su stare škole psihologa ljude dehumanizovali, vršeći analogije sa ŽIVOTINJAMA, MAŠINAMA ILI OBOLJELIMA. To je davno prevaziđeno. Živio čovjek! Jedinstven, neponovljivi čovjek pojedinac! (ili Slučaj :P :lol: :lol: :lol: ) :) :) :) :) :)

Spoiler:
Zvučim ko Evita Peron nekad :lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2011, 00:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Hvala jelly na trudu :)

Ipak se ne mogu sloziti sa tvojim stavom, postoji naravno dosta slicnosti izmedju zivotinjskog i naseg svijeta, ali ne mogu se vuci takvi paralelizmi, kako rece 800 zena. Ono sto je odlucujuca razlika izmedju covjeka i zivotinja je upravo ono sto covjeka cini odgovornim pred Bogom i ljudima, a to je da covjek ima slobodnu volju. Sta god zeli da preduzme, uvijek ima mogucnost izbora. Kod zivotinja toga nema, nema izuzetaka u ponasanju kod zivotinja. Previse je pojava kod ljudi koje se ne mogu objasniti primordijalnim nagonima. Da bismo mogli tumaciti ljudsko ponasanje zakonitostima koje vladaju u zivotinjskom svijetu, moramo covjeka 100% svesti na nivo zivotinje, a to je nemoguce jer smo toliko razliciti od zivotinja. Mozemo primjecivati analogije, ali je pogresno da se ne osnovu postojecih analogija izvlaci zakljucak da su ljudi ravni zivotinjama.

Pa ko kaze da ja svodim 100% na zivotinje. Kako sam napomenuo u mom postu drustvene norme i civilizacija su izmijenile dosta toga, ali desetak hiljada godina civilizacije i pravila lijepog ponasanja kao i religije tesko moze ponistiti milione godina evolucije.

Svi bi mi voljeli da je svijet savrsen, ali na zalost ima puno nesavrsenosti. Neke sam vec nabrojao u prethodnom postu. Religiozni ljudi uglavnom isticu kako je sve stvoreno savrseno, a ne obracaju paznju na to sto predator rastrze zrtvu. kakva je to savrsenost da jedan jede dok drugi umire u najstrasnijim mukama. Ili kakva je savrsenost da asteroid udari u zemlju i pobije 90 posto zivog svijeta na zemlji. Ili kakva je savrsenost da kuga i kolera pobiju 80 posto stanovnistva srednjovjekovne Evrope.

Svijet je vrlo nesavrsen suprotno od onoga sto tvrde religiozni fanatici kako je sve savrseno. Na zalost to je realnost. Moguce da ce Bog stvoriti jednog dana savrsen svijet u kom ce biti sve uskladjeno, ali danasnji svijet to jednostavno nije.
Danasnji svijet funkcionise na principia evolucije, ma koliko to izgledalo neljudski i nebozanstveno, to ne mozemo promijeniti bjezanjem od cinjenica.

Naravno, napretkom civilizacije i tehnike mi smo se priblizili savrsenijem svijetu, iskorijenili mnoge bolesti, smanjili radjanje, poboljsali proizvodnju hrane, ili da ne odstupam od teme u mnogim slucajevima zamijenili nagone ljubavlju. Ali kao sto rekoh milioni godina su ostavili traga i ne treba zamjerati ljudima sto se tako ponasaju (misli se na muskarce zavodnike poligame i zene sponzoruse).

Znam da ti ne vjerujes u evoluciju, ali reci cu ti da i kod zivotinja ima odstupanja od "standarda".
Moje objasnjenje je samo u konkretnom slucaju zasto se muskarci vise pale na seks, a zene na materijalne stvari.
Dakle, muskarac da bi rasirio sto veci broj potomaka i prosirio svoju lozu, a zena da bi imala resurse za prezivljavanje mladunaca.
Cak i u bibliji koja bi trebala biti duhovna knjiga, Solomun koji je bio bogat ima puno zena dok siromasi nemaju ni jednu, znaci u pitanju su materijalni resursi. Nije se mnogo promijenilo ni danas, slicno kao u zivotinjskom svijetu. A evo primjera i iz danasnjeg doba, evolucija ili religija:

http://www.sarajevo-x.com/zanimljivosti ... /110219104

Naravno da se covjek u mnogim stvarima razlikuje od zivotinja, ali u 90 posto stvari je slican zivotinjama. Ovo je jedna od tih 90 posto stvari, bas kao sto je i potreba za hranom, za sklonistem(zene), razmnozavanjem, ljubavlju, ratom(muskarci) itd.
Neke razlike covjeka od zivotinja su duhovni aspekt, iako i kod mnogih zivotinja imamo duhovni aspekt u obliku osjecaja, recimo postoje psi koji toliko vole gospodare da se zrtvuju za njih i to se ne moze objasniti samo nagonima. Jer se suprotstavlja nagonu za prezivljavanjem a vise lici na duhovna osjecanja ljubavi.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2011, 00:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

osamstotinazena je napisao:
Unbeliever je napisao:

Kakva sila? Misliš na silu punog mjeseca u avgustu? Kada sve sipe iz svih mora kreću prema jednom mjestu radi parenja? I ona iz Tihog okeana i ona iz Sredozemnog mora.

Jok. Mislim na ljubav kao silu. 8)

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2011, 07:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Pa dobro jellyfish, sveo si ih 90% na životinje, a ne 100%, za mene to nije neka velika razlika. Mislim da previse pojava kod ljudi pokusavas objasniti zooloskim rijecnikom. To mi je slicno zakljucku da je covjek nastao od majmuna zato sto imaju dosta slicnosti.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2011, 14:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kraljica je napisao:
Da li ste pristalica dugih ili kratkih veza???Dijelite li misljenje kao i ja da duge veze nakon nekog vremena smaraju i prelaze u dosadu koje na kraju najvise i "pucaju"....mislim da nije lijepo za cuti 5 ili 10 godina biti s nekim u vezi a ne postici nista konkretno...jer na kraju sav taj trud sto ste ulozili u tu vezu PROPADA!A,onda tek nastaje HAOS!!!

Očigledno, zavisi od toga koliko smo životinje. Međutim, važno je i koje životinje, da li smo više majmuni ili pingvini. Bar sam tako nekako skontao. Ja bih volio da smo više pingvini (ali kung fu pingvini, da možemo da razbijemo svaku leopard foku koja nas napadne).

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2011, 15:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
jellyfish je napisao:
Svi bi mi voljeli da je svijet savrsen, ali na zalost ima puno nesavrsenosti. Neke sam vec nabrojao u prethodnom postu. Religiozni ljudi uglavnom isticu kako je sve stvoreno savrseno, a ne obracaju paznju na to sto predator rastrze zrtvu. kakva je to savrsenost da jedan jede dok drugi umire u najstrasnijim mukama. Ili kakva je savrsenost da asteroid udari u zemlju i pobije 90 posto zivog svijeta na zemlji. Ili kakva je savrsenost da kuga i kolera pobiju 80 posto stanovnistva srednjovjekovne Evrope.

Svijet je vrlo nesavrsen suprotno od onoga sto tvrde religiozni fanatici kako je sve savrseno. Na zalost to je realnost. Moguce da ce Bog stvoriti jednog dana savrsen svijet u kom ce biti sve uskladjeno, ali danasnji svijet to jednostavno nije.
Danasnji svijet funkcionise na principia evolucije, ma koliko to izgledalo neljudski i nebozanstveno, to ne mozemo promijeniti bjezanjem od cinjenica.

Nije bas tema, ali me interesuje, na osnovu kojih kriterijuma se formira "savrseni svet"? Mozda je bas savrseno sto se to desava.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2011, 18:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

stormbringer je napisao:
Nije bas tema, ali me interesuje, na osnovu kojih kriterijuma se formira "savrseni svet"? Mozda je bas savrseno sto se to desava.

Na osnovu kriterija jednakosti i pravde.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2011, 19:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kao nekih božanskih, univerzalnih principa? Svjestan si koliko su to klimavi kriterijumi, prvenstveno zbog svoje zavisnosti od tumačenja? A to nas kroz prozor opet vraća na poredak gdje vlada jači, odnosno, onaj čija je hermeneutika "ispravnija". Jasno je da si vođen humanističkim idealima, i to je lijepo, ali je to još uvijek naivni i nepromišljeni humanizam. Što je, opet, dobra početna postavka, ako nastaviš da je razvijaš.

Međutim, skrenusmo sa teme. Što i nije toliko čudno, s obzirom da je postavljena na rogobatan način.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2011, 14:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Jun 2010, 21:54
ne znam zasto, ali sve veze su mi bile duze i sad opet... -.-

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 326 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]