banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 00:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 405 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 21  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Feb 2011, 12:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
све то што сте написали могло се примјенити на рецепту Југославије оних година кад је ЕУ гарантовала да ће тежити њеном очувању и суверенитету.. и онда одједном друга прича.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 12:18 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Људи, одлуке се мијењају из часа у час, да не кажем из дана у дан...
Како неким главоњама буде одговарало тако ће се и ситуација развијати...

Не бих ја тако лако искључио могућност наше независноти...

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 12:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
samo je jedan razlog zašto RS neće nikada biti samostalna država, a to je iz razloga što Evropa ne želi muslimane u Bosni kao samostalne jer kad bi RS bila samostalna to bi automatski značilo i samostalnu muslimansku državu, ovako je izbalansirano i ako bi se mungosi počeli kofrčiti tu su Srbi koji bi riješavali te probleme, a ovi iz svijeta bi se potrudili da bace kost i to opravdaju, dakle mi smo ovde neka vrsta balansa i štita da se muslići ne razmašu previše.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 12:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja se iskreno nadam da ce se MZ umoriti.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 13:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Glede onog koda za poste. Da li ja sada mogu filozofu poslati razglednicu iz inostranstva na kojoj pise Republika Srpska bez Bosna i Hercegovina i da mu ista stigne?

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 13:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Maks je napisao:
Frisky_Dingo je napisao:
nas drug monti vs. "zrtve fasistickog genocida"
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yw_gMt3ZVVU[/youtube]

Najjace je da on govori u ime naroda BiH a proziva srbe ... kakav paradoks i strasna novinarska nekultura ... ovaj novinar ocigledno zivi u 1993 tako bahato i nekulturno ponasanje sramoti nas ostale koji smo primorani da zivimo u ovoj drzavi. Nije mi jasno sto ne ociste javne televizije od ovakvih licnosti sto promovisu 1993 ... vidi se na njemu da ne moze gledati nista sto je srpsko ... zbog takvih normalni ljudi ne mogu nista da urade ...

Auuuu sto frajko lupa sakama! :blackeye: :boxing:

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 13:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
Svjetska poštanska unija (UPU) odlučila je da Pošte RS od 1. siječnja ove godine dobiju posebni međunarodni kod, a prema ocjenama nekih političara poput zastupnika u parlamentu BiH Šemsudina Mehmedovića rječ je o koraku koji može dovesti i do raspada države, posebice s obzirom na činjenicu na je posebni kod ranije dodijeljen i Hrvatskim poštama sa sjedištem u Mostaru.

Nešto se ne sjećam dizanja prašine oko ovoga.

Citiraj:
SARAJEVO - "Dodjela međunarodnog poštanskog koda Republici Srpskoj je čisto tehnička stvar i ne znači priznanje njenog suvereniteta", službeni je to odgovor Svjetske poštanske unije iz Berna prenosi Deutsche Welle, koja je ni kriva ni dužna umiješana u bosansku političku svađu oko toga znači li poseban poštanski broj za RS njeno skoro odcjepljenje.

Švicarske poštare iz Unije i dalje zbunjuje kako se moglo dogoditi da jedna zemlja pošalje zahtjev za kod, a potom se protiv toga buni, no to je itekako moguće kad je riječ o rascijepanoj BiH. Naime, u službenim dokumentima Svjetske poštanske unije stoji da u BiH postoje tri nadležna operatera - jedan u Sarajevu, drugi u Mostaru, treći u Banjoj Luci.

Nema nikakve sumnje da je zahtjev poslalo "Preduzeće da poštanski saobraćaj Republike Srpske", nakon čega su Švicarci samo odradili tehnički dio i priznali im poseban kod.

Kako postoji pravilo "jedan kod - jedna država", a RS je tek drugi izuzetak nakon Kosova, u BiH se zakuhala polemika o "podlozi za mnogo veće promjene" i o tome da RS ovim šalje jasan politički signal. Očitovanje pedantnih Švicaraca da je sve samo "tehnička stvar", teško da će smiriti strasti među predstavnicima dva BiH entiteta.

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 13:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To nisam pitao.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 14:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Akuzativ!

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 14:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pih :)

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 14:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

TNS, bolje nemoj još pisati RS, jer:

Citiraj:
Jedno je sigurno - ovo bi moglo izazvati haos u dostavi međunarodnih poštanskih pošiljki, smatraju u Ministarstvu komunikacija i transporta BiH.

„Jer sva međunarodna pošta koja dođe, recimo, iz Njemačke, dođe ovdje u Sarajevo u izmjeničnu poštu i onda ide dalje. Međutim, sad kad imate ovaj kod, kako neko iz Njemačke da zna gdje pripada, recimo, Doboj?“ kaže Drmić.

http://www.slobodnaevropa.org/content/article/2310335.html

Citiraj:
U saopćenju se ističe da su se zbog neposjedovanja IMPC koda Pošte Srpske obratile Ministarstvu, kako direktno, tako i putem Vijeća ministara i zastupnika u Parlamentarnoj skupštini sa zahtjevom da Ministarstvo pokrene inicijativu za dodjelu IMPC koda, ali da im je obrazloženo da ovo ministarstvo nije imalo nikakvu ulogu u dodjeli koda ni BH Pošti, a ni HP-u Mostaru.

BH pošte IMPC kod imaju od 1993. godine, a, kako se dodaje, dobili su ga prijemom Republike BiH u Svjetsku poštansku uniju, na zahtjev tadašnje Vlade RBiH.

“HP Mostar ima registriran IMPC kod od 2005. godine na osnovu čega obavljaju razmjenu s HP-om Zagreb, a u dodjeli koda HP-u Mostar Ministarsvo također nije sudjelovalo i o posjedovanju istog informirani smo službenim dopisom u maju 2010. godine”, kaže se se u saopćenju Ministarstva komunikacija i prometa BiH, uz napomenu da Ministarstvo ne može dodjeljivati IMPC kod.

http://celic-x.com/mi-ne-mozemo-dodjeljivati-postanski-kod-2/

Citiraj:
Entitet Republika Srpska je tvorevina koja je nastala prilikom agresije na jednu suverenu državu, a danas se tom manjem bh entitetu dodjeljuje jedan tako važan međunarodni kod, iako znamo da se isti operater 1993. godine izjasnio da pripada Srbiji.

http://www.ljutibosanci.com/sport/article/pismo-povodom-dodjeljivanja-impc-postama-srpske.html

Ja ne bih ljutio Ljute bosance, a vi kako hoćete.
Citiraj:
IMPC kod je izmjenična pošta u koju dolazi sva pošta iz bilo koje zemlje. Može biti samo jedan izmjenični ured zbog obračuna. Ovaj ured ima i BH Pošta koja ga je dobila prijemom u UPU još 1993, kada su se druga dva operatera izjasnila da pripadaju Hrvatskoj i Srbiji.

Citiraj:
Glavni problem

- Poenta je u tome da je sam kod „Pošti Srpske“ kreiran. Naime, glavni problem je što ne počinje sa „BA“, što je jedini državni kod, već stoji „QM“, što je uzeto iz takozvanih „User- assigned c o d e s “ , odnosno neutralnih, izvandrž avnih kodova, kako je učinjeno i na primjeru Kosova nakon odvajanja od Srbije. Postoji opasnost da se od ovog neutralnog, izvandržavnog koda prebace u neki drugi koji njima odgovara - kazao nam je stručnjak iz oveoblasti, čije je ime poznato redakciji.

http://www.preporod.com/forum/viewtopic.php?p=33269

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 14:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sviđa mi se ovo QM.
Mogli bi se osamostaliti i nazvati Quantum Monarchy.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 14:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
јан_де je napisao:

Pa da ti kažem, umjesto što Mile & co trakeljaju po prelima o nezavisnosti i odcjepljenju, mogli bi recimo da rade na lobiranju po EU da malo im glade jaja i prodaju maglu. Npr da ubijede glavonje da nam dovedu Ikeu, Grunding, Ericsson, Nike i sl pa da ovde smjeste svoje pogone i predstavništva, povoljne koncesije i olakšice kad bi se ekonomski digli i odmakli od Federacije nebi oni nama mogli da pljunu ni pod prozor a kamo li nešto da uslovljavaju. Rat se odavno prestao dobijati na juriš, nego uvlačenjem jačem.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 15:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
QMBNXA BANJA LUKA Poste Srpske BANJA LUKA 78003
Poste Srpske, Rep Srpska, Bosnia J1CQMA O 20110101 A A B C D U C E T

Citiraj:
BAOMOA MOSTAR BPM LA POSTE, FR MOSTAR BPM 660 LA POSTE, France J1CFRA B 20030922 A A B C D U C E T RESTRICTED TO FRENCH MILITARY MAIL
BAOMOB MOSTAR B BH Post MOSTAR B 88003 BH Post J1CBAA O 20051024 A A B C D U C E T

http://www.upu.int/nc/en/activities/standards/international-mail-processing-centres.html?cHash=190517375fb842ad192e0ecb67960612&download=108.txt&did=615

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 16:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:13
nepokoreni je napisao:
јан_де je napisao:

Pa da ti kažem, umjesto što Mile & co trakeljaju po prelima o nezavisnosti i odcjepljenju, mogli bi recimo da rade na lobiranju po EU da malo im glade jaja i prodaju maglu. Npr da ubijede glavonje da nam dovedu Ikeu, Grunding, Ericsson, Nike i sl pa da ovde smjeste svoje pogone i predstavništva, povoljne koncesije i olakšice kad bi se ekonomski digli i odmakli od Federacije nebi oni nama mogli da pljunu ni pod prozor a kamo li nešto da uslovljavaju. Rat se odavno prestao dobijati na juriš, nego uvlačenjem jačem.

Ovaj ne zna ni šta bulazni ni na kojoj je temi. Kad tvoji miljenici dođu na vlast vjerovatno će ovdje biti bolje nego u Dubaiu i nećemo imati ni jednog problema a do tada ostaje nam da se ovako "mučimo".

Elem, krupne su to riječi kad govorite da RS nikad neće biti nezavisna dovoljno je pogledati političku situaciju i zaključiti da ona nikada ali nikada ne može biti funkcionalna a do kad će to neko važan trpiti to je sad drugo pitanje. Ja bih rekao da je taj međunarodni kod prije upozorenje Sarajevu pošto koče oko formiranaj vlasti. Pisma treba adresirati kao i do sada Banajluka Republika Srpska BiH, nama to ne smeta, dok god tu stoji RS. A naravno njima je problem sve gdje se pominje RS najbolje da kao kod Tita svi rmpamo i dajemo pare za Sarajevo a oni da nam komanduju od tamo i bacaju mrvice.
I još nešto sjetite se pozicije u kojoj je RS bila prije 7-8 godina a danas u Banjaluku dolaze predsjednici, ministri inostranih poslova i svi redom ponavljaju da nema nametanja rješenja i da je RS neupitna. To je odličan temelj i nama se nikuda ne žuri, mi ćemo čekati svoju šansu a oni kojima je BiH u srcu nek vide na koji način da je održavaju.

Poslednji put menjao Borac u srcu dana 17 Feb 2011, 16:50, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 16:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Тачно, само је питање ко ће прије умријети од глади чекајући, ми или они...

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 16:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:13
skypostman je napisao:
Тачно, само је питање ко ће прије умријети од глади чекајући, ми или они...

Apsolutno ne razumijem, šta je poenta. Pristati na razvlašćivanja RS, misliš da će ti biti mnogo bolje, čak šta više možeš se odmah pakovati i put pod noge kad bi se to desilo. Dosta je ovdje bilo turskog zuluma i komande i nikad više prepustiti našu sudbinu u njihove ruke. Ili imaš neku novu garnituru političara koja će ovdje donijeti med i mlijeko.
Sve to je go šupljak u današnje vrijeme najlagodnije je biti opozicija i samo trkljati a nikakavih novih rješenja tu nema, samo kritika i kritika i dajte nas mi smo mnogo bolji a znamo svi kako su bolji ako ništa na osnovu iskustva.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 17:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Borac u srcu
Prestani da provociraš ako nemaš argumente za diskusiju nemoj ni pisati, neću da trošim tastauru na prepucavanje sa tobom. I da znaš nisam glasao i nisam član nijedne stranke i nema "mojih".

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 17:08 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Nemaš ti onda prava da se buniš.Svojim neglasanjem si direktno smjestio Dodika u fotelju.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 17:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ma sve je to ista škola, ja kad bi znao ko je vrijedan i dostojan ovoga naroda da ga vodi u budućnost ja bi glasao za njega prvi. Tri lopova po glavi stanovnika.
Ali dosta off-a ja sam iznio geopolitičku situaciju nikog ne podje8avam.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 405 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 21  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]