Block out je napisao:
E da, Daljac zasto si cenzurisao (ili urednistvo) dio teksta tj. kritiku akademije?
Ko to stiti i brani akademiju kao ustanovu na taj nacin?
Snjesko, evo imas priliku da ponovis svoj stav o akademiji, ovdje nema cezure.
Interesuje me jer kritikujes i pljujes po necemu a saradjujes i ucis od ljudi koji su je zavrsili.
Citiraj:
moj supak kaze da je akademija odlicna ustanova koja je skoro pa neophodna ali banjalucka akademija je za ljude koji su htjeli zavrsiti fakultet (citaj - da zive jos na grbaci roditelja pod izgovorom skole) a studiranje filozofije im je bilo previse zahtjevno,a za privatni faks nemaju para.
Kontradiktorno zar ne.
Da se razumijemo, ja takodje imam dosta protiv te ustanove ali takodje jasno znam njene prednosti i njene mane.
Uredništvo je "skratilo" taj dio iz samo njima znanih razloga. Ja sve intervjue predajem u konačnoj formi, sa svim pitanjima i odgovorima upućenim autoru, a oni naknadno sakraćuju iz razno-raznih razloga. Najčešće zato što im je text predugačak, pa ga onda, bez konsultacije sa autorom", "šišaju".
A što se tiče pljuvanja po Akademiji - pa, moje mišljenje je da on, snješko, kao sada već autor ima pravo da javno kaže, pogotovo ako ga neko pita, ono što misli. Ako nešto ne štima, to treba i reći. Sad ja kao trebam reći kako na mom faksu sve štima i kako je sve lijepo? Ili da sam, recimo, objavio ovu knjigu, a nikada nisam vidio Filološki? (Ponekad požalim što nisam tako uradio!) Zašto ja tada ne bih imao puno pravo da kažem kako je nešto trulo tamo gdje književnost vrednuju prebrojavanjem pravoslavnih nanosa u knjigama i dosljednjim ponavljanjem imenice Hristos u djelu? Snješko ima apsolutno pravo da kritikuje ako smatra da neke segmente treba kritikovati, a ja sad do sada shvatio da su njegove kritike daleko od podlih ili niskih, a to je nekako najvažnije.