banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 15:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 333 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Feb 2011, 15:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Panzer je napisao:
Aham pošto sam ja došao 2006. u Gimnaziju i prvo ovo za ženskadiju mi je čudno. U mojoj generaciji se mogla baš dobra žetva napraviti, a i one koje su došle kada sam ja bio 3. razred nisu ništa lošije. Druga stvar je da mi je čudno i ovo tvoje za imanje i neimanje društvenog života. Ja sam sve četiri godine bio odličan, a redovno sam išao na kafe, izlazio i odvaljivao se vikendima i tako, bilo mi je zanimljivo u svakom slučaju... :)

Ne znate vi šta znači GIMNAZIJA za nas matore. Mi noću sanjamo crvene cigle i vrištimo u snu, a koliko vidim iz tvoje priče, vi mlađi komotno možete snimke razreda kačiti na redtube :lol: . Đe to gimnazija? Trebate vi malo kod Vasketa i Rosketa kad je već ukinuta vojska.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 16:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
_zoka je napisao:
Vidi,ova slika meni nije ni malo smiješna,već glupa.Bez uvrede ali mi liči na ono:"Obukli smo se kao seljačine i baš smo cool"....Smiješno u istom rangu kao i onaj DJ Krmak....Jedino opravdanje je to što ste bili klinci....

Cilj slike i toga sto smo uradili uopste nije bio da to ispadne smijesno, kao sto to nije cilj ni DJ krmku.
Njega, (a kao i nas) je bolio k. sta ce neko misliti i da li ce neko misliti da je to glupo.
Nama je bilo bitno da smo radili te gluposti zajedno, bez izuzetka, i da smo to radili zato sto smo mi htjeli i jer je nama bilo dobro, a ne da nas neko vidi ili slicno. Nismo htjeli da se ponasamo po sablonu, htjeli smo raditi neke originalne stvari da ih kasnije pamtimo i rado ih se sjecamo, pa makar to bila i najobicnija glupost.

Tako da mi je to necije misljenje, kao sto je ovo tvoje, da je to sto smo mi radili glupo, za mene - glupo.

DJ krmak je gospodin. On zivi upravo od likova koji ga nazivaju glupim i pridaju mu paznju tako. Te uvrede i kojesta mu samo imponuju.
Samo sto to neki nikad nece shvatiti...

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 17:02 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Elvis Presley je napisao:
htjeli smo raditi neke originalne stvari da ih kasnije pamtimo i rado ih se sjecamo, pa makar to bila i najobicnija glupost.

Već napisah jednom....nije originalno....Počev od nadrealista i Džipalo Junuza preko mase klinaca koji misle da je to kul i originalno.Druga stvar je to što si ovo što sam ja napisao shvatio lično i uvijeno pokušao da mi saopštiš da sam glup i ne razumijem neke stvari.

DJ krmak je gospodin. On zivi upravo od likova koji ga nazivaju glupim i pridaju mu paznju tako. Te uvrede i kojesta mu samo imponuju.
Ne.On živi od ljudi koji misle da je on originalan i baš kul i idu na njegove nastupe i kupuju njegove "projekte".
Ja nisam napisao da je on glup,a nisam ga ni vrijeđao.Čovjek je našao način da na relativno lak način zaradi novac za pristojan i lagodan život.Ko sam ja da mu kažem da je glup?

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 17:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Lucifer je napisao:
Dzontra... shvatam te... tebi Cinco nije nikako predavao pa si zalostan i sada tu zalost ispoljavas u vidu agresije prema istom... zalosno :lol:

cinco je car....iako me 2 puta oborio :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 17:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
'ebo vas Cinco...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 17:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
htjeli smo raditi neke originalne stvari da ih kasnije pamtimo i rado ih se sjecamo, pa makar to bila i najobicnija glupost.

Već napisah jednom....nije originalno....Počev od nadrealista i Džipalo Junuza preko mase klinaca koji misle da je to kul i originalno.Druga stvar je to što si ovo što sam ja napisao shvatio lično i uvijeno pokušao da mi saopštiš da sam glup i ne razumijem neke stvari.

Ne.On živi od ljudi koji misle da je on originalan i baš kul i idu na njegove nastupe i kupuju njegove "projekte".
Ja nisam napisao da je on glup,a nisam ga ni vrijeđao.Čovjek je našao način da na relativno lak način zaradi novac za pristojan i lagodan život.Ko sam ja da mu kažem da je glup?

Sta sad, je l' treba da ti nabarajam sta smo sve radili da bi ti strucno ocjenio je li to originalno ili ne??
Ili smo trebali da prije svake zajebancije sprovedemo temeljno istrazivanje da li je to neko uradio nekad u istoriji i kad?? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Majko moja ne kontam nikako, ne shvatam uopste ovaj kont. Ne vidim drugu pozadinu ovoga do ljubomore ili sujete.
Pa i da nije originalno (a jeste, bar u nasoj generaciji, po onome sta se tada zbivalo na dnevnoj bazi u toj skoli, na osnovu ponasanja drugih razreda itd.), ali i da nije sta sad?
Aaaa to su uradili nadrealisti 2.11.1987, vi ste glupi?
Da, jesam shvatio licno jer drugacije i ne moze da se shvati, nisi ti pricao o nekome desetom. E tvoja je zabuna sto ti mislis da mene to vrijedja. Mene apsolutno zaboli za tim, niti ti prvi koji tako misli, ja samo mislim da je takav nacin razmisljanja jako glup i pripisujem ga uvijek ljudima koji su bili ljubomorni ili slicno (na osnovu iskustava iz gimnazije, ne mislim na tebe).

Sto se tice DJ krmka, ja znam bar 6-7 ljudi koji su bili na njegovoj svirci.
I ja ti garantujem, niko od njih ne misli da je on originalan, da je on kul ili da je neka avangardna komicna licnost.
Mozes pitati i zirija, on ce ti reci isto jer takodje zna te ljude.
Ti ljudi ne misle nista o njemu, oni su otisli na tu svirku jer su znali da ce im biti dobro, da ce se izglupirati, ponapijati i sta sve ne.
Takvi ljudi su ljudi koji nece paziti sta ce pricati drugima o muzici ili slicno ili kako ce se prezentovati u drustvu. Njih nije sramota reci da su bili na koncertu DJ krmka ili Ace Lukasa u Kruni. Nije ih sramota iako znaju da ce biti popljuvani od mase onih koji su urbani, slusaju samo "kvalitetnu" muziku itd. "Kako mozes slusati rock a subotom pjevati narodnjake"...ta prica :roll:
Sa ovakvim misljenjima sam se susretao jos prije 4-5 godina i vec tad sam ih prevazisao...

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 17:23 
Administrator
Korisnikov avatar

vi ste glupi?

Jesam li ja i u jednom momentu napisao "ti ili vi ste glupi"?I šta se koji qrac primaš kao saučešće?Tema je bila zajebancija i onda su odjednom pojedinci spustili sve na lični nivo (a kad bi se sve napisano ovde shvatalo lično,nedeljom ne bi bilo fudbala,nego bi pala krv).Uostalom,libo me tuki,nikad u životu nisam mislio nešto posebno o gimnazijalcima (ponekad samo o gimnazijalkama,a i to malo jer mi je puno bliža bila ekonomska škola,a svi znamo gdje su najbolje ribice išle u školu),a vjerujem ni oni o meni...

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 17:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Panzer je napisao:
Čuo sam da je do te 2002. u Gimnaziji sve bilo bruku sjebano, da je to bilo opšte rasulo i da se na momente jedva moglo nazvati školom... :?

A ja sam čuo da je rasulo zadnjih 6-7 godina. Kažu, učenicima više ništa ne možeš i ne smiješ, profesori nikad gori, kriterijumi opali. Kako je stvarno, nemam pojma. Tako su i za nas govorile starije generacije. Ja sam išao godinu prije nasmješitog luzera. Jedino mi se čini da se autoritet profesora poštovao daleko više nego danas, jebiga, takvo vrijeme bilo.

Kad bih pokušao da se sjetim neke najluđe stvari koje je uradio najluđi razred, vjerovatno bi bilo smiješno u poređenju sa ovim što su ljudi pisali. A moj razred, mi smo bili toliko dosadni i fini, nama je bila frka da se svi organizujemo i zajedno nagulimo sa časa.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 17:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
i uvijeno pokušao da mi saopštiš da sam glup

Malo prati sta i sam pises...

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 17:27 
Administrator
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
i uvijeno pokušao da mi saopštiš da sam glup

Malo prati sta i sam pises...

Tu piše da si ti meni pokušao uvijeno da saopštiš da sam ja glup,ne ja tebi.U čemu je problem?

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 17:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ok, ajmo ovako:
Odgovor na ovu tvoju recenicu: "i uvijeno pokušao da mi saopštiš da sam glup"
bi bio:

Jesam li ja i u jednom momentu napisao "ti ili vi ste glupi"?I šta se koji qrac primaš kao saučešće?

Kontas sad?

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 17:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
јооој око чега се ви свађате...

а што се тиче Гимназије дефинитивно није ни близу што је некад била, али то је већ једном неко споменуо. једноставно читав школски систем нам је у кур*у и све се мора мијењати

само нас пуне милионима небитних података, а не дају нам оно што нам треба...
гдје може да се заврши електро или било која друга стручна школа, а да праксе скоро па да никако не буде...

каква нам је држава, школство нам је и добро

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 17:44 
Administrator
Korisnikov avatar

Šajin je napisao:

само нас пуне милионима небитних података, а не дају нам оно што нам треба...
гдје може да се заврши електро или било која друга стручна школа, а да праксе скоро па да никако не буде...

Takvo školstvo je već decenijama,opširno.Ja to ne vidim kao manu,opšta kultura i znanje nikome nisu škodile.Ovaj dio o praksi je ono što je problem.Ali kad nemamo industriju ne možeš ni očekivati da se ide negdje na praksu...

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 17:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
A kakvu bi ti praksu u Gimnaziji, molim te? Nije problem u praksi, nije čak problem u podacima, mada ima i manje potrebnih stvari, mislim da je većina ok. Problem je u načinu prihvatanja tih podataka, nema kritičkog razmišljanja. To je zajedničko svim školama.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 17:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Ja sam isao i u gimnaziju i u elektro, tako da ne smijem nikoga pljuvati... A steta, taman me neka zgaravica uhvatila :D

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 17:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Gimnazija i jeste za opste obrazovanje, dok ostale skolu su za neko usmerenje, odnosno znanje iz odredjene struke. Zato i trebaju imati praksu.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 17:53 
Administrator
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
A kakvu bi ti praksu u Gimnaziji, molim te?

Čovjek je spomenuo u postu koji sam citirao praksu u elektro ili bilo kojoj drugoj tehničkoj/usmjerenoj školi....
Popokatepetl je napisao:
Problem je u načinu prihvatanja tih podataka, nema kritičkog razmišljanja. To je zajedničko svim školama.
Kod nas ni na fakultetima ne uče da razmišljaš i preispituješ,ne možeš očekivati da se to onda radi u školama.Preispitivanje je,gledano sa strane države,neopželjna osobina i navika.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 17:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
ево већ су ме предухитрили форумаши :)
наравно да нисам мислио на праксу у гимназији, него како сам написао, у осталим школама,а и на факултетима.

џаба сва теорија ако се то не утврди у пракси.
може неко нпр. сјести и научити све дијелове људског тијела перфектно и све болести и симтпоме, али док не почне радити и не види праве примјере из живота и не осјети под својом руком, ништа му не вриједи сва силна теорија. све оно вријеме што проводе студенти разних факултета учећи непотребне ствари боље да проводе у некој фирми у волонтерском раду и стажирању. мада што каже зока, код нас не ради индустрија, немају ученици и студенти гдје ни праксати се

ма треба нам у потпуности нов школски систем и то је то. са запада узимај усамо лоше ставри. што не оду у неку земљу са одличним образовним системом и лијепо га прилагоде нама и прекопирају

мада одошмо од теме

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 18:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Kod mene je bio drugačiji problem. kao elektrotehničar računara, računare sam u srednjoj prvi put vidio u drgom razredu...A teorija je bila očajna prije toga, od DOS-a pa nadalje...A praksa s računarima veze nije imala...zato sam ja bez problema otišao kod privatnika, dve godine sklapao računare tamo,instalirao i bakćao se s različitim software-om i hardware-om, što je i dalje misaona imenica tamo...
I da ne odemo od teme...gimnazija = gay

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 18:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
Problem je u načinu prihvatanja tih podataka, nema kritičkog razmišljanja. To je zajedničko svim školama.

Upravo.
E sad to se moze pripisati pristupu profesora i tome kako je gradivo organizvano.
A niti jedna niti druga stvar se bez nekih vecih reformi ne mogu promjeniti.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 333 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]