banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 16:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 85 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: oblacenje u skolama
PostPoslato: 09 Feb 2011, 22:46 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 09 Feb 2011, 22:43
Da li mi mozete reci kako su neke srednje skole u okruzenju ili na zapadu rjesili problem oblacenja ucenika

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2011, 23:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 07 Avg 2006, 11:22
Kakav problem, ako mislis na uvodjenje uniformi sad se nesto razmatra i kod nas. Mada tesko da ce sta biti od toga...

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2011, 23:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Ne trebaju nikakve uniforme nego jasno definisati šta se smije, a šta ne smije nositi i kontrolisati to...

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2011, 23:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 07 Avg 2006, 11:22
Nije samo u tome problem sta se smije nositi, a sta ne. Problem je sto se preko te gardarobe prvo vide ogromne klasne razlike, a samim tim se javljaju problemi kao sto su izolacija, izbjegavanje, psihicko maltretiranje i sl. Uvodjenje uniformi uopste nije bilo povezano sa tim sta je pristojno, a sta ne nego iskljucivo sa rjesavanjem klasnih razlika pa tako u Kini djevojcice nose kratke uniforme...

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2011, 23:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jeste, sve je to fino al' de ti natjeraj nekog iz ŠUP da nosi uniformu. Uostalom ako uvedeš uniforme u jednu školu, a u druge ne odmah klasiraš učenike.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2011, 01:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
majstorovic je napisao:
u Kini djevojcice nose kratke uniforme...

nije u Kini vec u Japanu
u Kini uniforme nose samo na dane svecanosti

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2011, 09:40 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Panzer je napisao:
Jeste, sve je to fino al' de ti natjeraj nekog iz ŠUP da nosi uniformu. Uostalom ako uvedeš uniforme u jednu školu, a u druge ne odmah klasiraš učenike.

Što u ŠUP-u?

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2011, 09:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Panzer je napisao:
Ne trebaju nikakve uniforme nego jasno definisati šta se smije, a šta ne smije nositi i kontrolisati to...

I ja Smatram da ne moraju uniforme, ali mora se definisati nekakav kodeks oblacenja, kada pogledam kako djeca danas idu u skolu, ne znam jel krenula na cas ili u kafanu.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2011, 09:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@_zoka: Ma veze, ŠUP je bilo najkraće za napisati ali ako uvedeš uniforme u jednu moraš i drugu školu. Zamisli uvedeš uniforme u Ekonomsku, a u ŠUP ne. Pa pojeli bi ih ovi iz ŠUP-a... :lol:
@blackrose: Ja sam išao u šorcu u školu čim malo zakuva iako je bilo zabranjeno ali niko me nije kontrolisao. Jeste me razrednik jednom opomenuo i to je sve. Ja sam išao u Gimnaziju koja bi trebala biti malo pristojnija škola pa sam se opet svega nagledao. Da se razumijemo prvog bi sebe kaznio zbog šorca...

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2011, 09:58 
Najjace kad u japankama udju na cas, direktno sa kafice...

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2011, 10:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
cura dosla na fax, u topicu i kratkoj suknjici...
go stomak, pupak i mendjusa u pupku... nije bilo taj dekana da je odmah s hodnika otjera kuci. i sto bi ga prosla kod njega, to je vec pitanje...
mi smo nosili mantile i mantije, plave, u osnovnoj skoli. i to treba uvesti ponovo. sta je vise, oni nesto napredniji od nas? nesto pametniji? veze s vezom nemaju...

kodeks oblacenja u banci, Unicredit: muski moraju nositi dugi rukav ili imati sako (nema veze sto je 45 vani, kad unutra klima radi), obrijan i kratko osisan, bez dlaka u usima i nosu, podrezanih i u rednih noktiju.
zene, suknjica do koljena, kratki rukav ali onaj malo duzi, do sredine nadlaktice, majica sa kragnom, carape (tanke, je l') kosa ne smije biti podignuta (rep na vrh glave, moze biti maksimalno do sredine). bez napadne sminke.

o ovome vodi racuna sef, koji te moze vratiti kuci s posla, ili potegnuti da ti da otkaz.

mislim i da ne mora ovako strogo, ali eto i mi kad idemo na sastanke svi smo u odijelima. ne mozes u farmericama i patikama na sastanak. i majici kimono rukava.

ovo danas je sramota. kako se oblace, podje u skolu ko da je na stangu posla
to profesor treba odmah vratiti kuci i pozvati roditelja.
neka ona nosa svoje gole sise negdje drugo, u skolu ne.

uzgred budi receno takvo im je i znanje. ko i garderoba... oskudno.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2011, 10:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
cicak je napisao:

mi smo nosili mantile i mantije

I učili ste 7 duhovnih vještina (gramatika, retorika, dijalektika, aritmetika, geometnija, astronomija, teorija muzike)?

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2011, 10:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

osamstotinazena je napisao:
cicak je napisao:

mi smo nosili mantile i mantije

I učili ste 7 duhovnih vještina (gramatika, retorika, dijalektika, aritmetika, geometnija, astronomija, teorija muzike)?

mantile su nosili muski (bar smo ih mi tako zvali, mantitlići) a mantije su bile malo duze i zenske...
taki zargon...
a sto se znanja tice, bili smo daleko jaci nego ovi danas. izvini 8 stoja, ali je tako.
da ti ne kazem da mi je na fax dolazila studentica koja nije znala tablicu mnozenja...

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2011, 10:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Određena okvirna pravila da (dužina suknje, dubina dekoltea, odgovarajuća obuća, i slično), uniformisanje, ili vraćanje na one ružne plave mantile, ne. Ne postoji nikakav osnov za to. Nije na učenicima da rješavaju "klasne" probleme, niti bi uniformisanje bio pravi način da se utiče na njihovu svijest o tome.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2011, 11:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
cicak je napisao:
izvini 8 stoja, ali je tako.

Ok. Pomilovaću te. :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2011, 11:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
sta fali djeci u nekim daleko razvijenijim zemljama sto imaju skolske uniforme,meni je to bas lijepo,ne mora biti ni uniforma ali bar da ima neki kodeks,mislim da sam negdje na zidu ekonomske skole vidjela da isti,u medicinskoj prije 15ak god kad sam ja isla,momci sui morali dolaziti u hlacama cak i ljeti,nema papuca,japanki,cure bez golih ramena i koljena,a znale su bas ko sa plaze dolaziti,ali je direktorica uvela restrikcije i poslije nije bilo ispada,barem ne dok sam ja isla u skolu...a za fax,to bolje da ne komentarisem kakve su nakazne dolazile na predavanja i ispite,mogu misliti sta je tek sada...ali ima tu itekako kucnog vaspitanja,pa imaju li ta djeca roditelje...

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2011, 11:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

osamstotinazena je napisao:
cicak je napisao:
izvini 8 stoja, ali je tako.

Ok. Pomilovaću te. :lol:

bas si velikodusna! hvala! :wink:

azdajica-ny je napisao:
uniforma ali bar da ima neki kodeks,mislim da sam negdje na zidu ekonomske skole vidjela da isti,u medicinskoj prije 15ak god kad sam ja isla,momci sui morali dolaziti u hlacama cak i ljeti,nema papuca,japanki,cure bez golih ramena i koljena,a znale su bas ko sa plaze dolaziti,ali je direktorica uvela restrikcije i poslije nije bilo ispada,barem ne dok sam ja isla u skolu...a za fax,to bolje da ne komentarisem kakve su nakazne dolazile na predavanja i ispite,mogu misliti sta je tek sada...ali ima tu itekako kucnog vaspitanja,pa imaju li ta djeca roditelje...

da... u internatima pogotovo.
svaka skola ima svoje uniforme, boje, grbove i ambleme. i zar to nije lijepo?
meni se svidja sto se kod nas uvodi i nosenje toga i kapa na dodjelama diploma.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2011, 11:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Imao sam priliku raditi na jednom univerzitetu gdje su studenti nosili uniforme i čini mi se bolje i urednije nego što je kod nas bez uniformi.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2011, 11:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Razumijem potrebu za određenim ograničenjima, dakle, da mi neko kaže šta ne smijem da nosim. Sa druge strane, protiv sam toga, da mi se propisuje šta moram da nosim. Zato sam protiv uniformi i mantila.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2011, 11:45 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2011, 02:09
Skolske uniforme sluze medju ostalom, da se ne ogranicavaju slabije situirana djeca, ciji roditelji nisu u mogucnosti svom dijetetu obezbjediti neki "It" brand. Djeca znaju biti grozna i nad slabijima vrsiti mobbing. Tako da sam Za skolsku uniformu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 85 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]