The_new_Statesman je napisao:
Cicak, vecina Srba ne prodaje pricu o zajednickom zivotu, pogotovo ne neku srpsku istinitu viziju zajednickog zivota tako da je neuporedivo.
to je jasno. ali je jasno da od toga sad za sad nema nista. stoga... nije ni do mene ni do tebe, nego do tate koji nam ne da napolje. a moramo da slusamo jer nas tata finansira.
A sa druge strane je debilno, nekulturno i krkanski neuputiti covjeka ako vec znas. Mada po RS svaki dan sparta na stotine/hiljade distributerskih vozila sa jasno obiljezenim firmama sa sjedistem u Hercegovini. Vecina ih ima i neka zastupnistva po RS. Pa nikom nista, koliko vidim. A u Fisu u BL ne kupuju samo Hrvati.

jbg, to se meni desilo, ne izmisljam i ne prepricavam tudje dogodovstine. ali, posteno da ti kazem, nije nesto zbog cega imam neki negativan stav. desava se, nasem krkanluku nema kraja.
Zoka, da malo ne pretjerujes... Jbg-a, bio sam nekoliko godina gore pa ne dozivjeh nista lose. Doduse, ucinilo mi se par puta da imaju neki respekt. Ko ce ga znati. A da je grad prljav, to jest. I to veze nema sa borbenim linijama.
otiso je u nezgodno vrijeme, snijega ima na sve strane, i to prljavog. stvarno se doima jako ruzno. i prljavo. nije to uopste tako zapusteno kad nema snijega.
posjetih jucer knjizaru Kultura. bas fino i pismeno opremljena, police, raspored, eto bas mi se svidja. jos malo da se "popune" pojedini rafovi i to je to. sve pohvale.