banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 13:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3429 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 172  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Jan 2011, 23:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
откуд ти то да нико није споменуо гњиланску групу?

kolko ja vidjoh na podforumu "politika", jedino se silvio dante oglasio po tom pitanju.

Citiraj:
то је само упоређено са пресудом навијачима...ЗА КОЈЕ НЕМА АПСОЛУТНО НИКАКВИХ ДОКАЗА ДА СУ УРАДИЛИ ТО, ДА СУ УОПШТЕ БИЛИ НА ТОМ МЈЕСТУ.

opa. silvio rece da za jednog od osudjenih nema dokaza da su bili na tom mjestu. sad, iznebuha, ispade da VISE optuzenih nije bilo na tom mjestu. u sljedecem postu ce vjerovatno ispasti da NIKO od optuzenih nije bio tu. pa poslije toga da su ljudi dosli da igraju zmire sa tantonom, a ovaj ih mucki napao, pretukao i onda podmuklo skocio preko ograde i ubio se samo zato da bi sto vise ocrnio srbe. zapravo, u svemu ovome su navijaci zrtve.

Citiraj:
SLOBODA NAVIJACIMA

tako je! kakvo je ovo vrijeme i drzava?! jbt, ako si navijac, vise ne mozes ni covjeka ubit da te odma ne proglase za nasilnika i da ti ne sude. pa kakav je to nacin? to je ugnjetavanje najgore vrste

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2011, 23:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
силвио ти је боље објаснио..
уосталом, ја нисам написао да нису то урадили, него да нема доказа, или их ти можда имаш?

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2011, 23:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Ok Milanko, bio si u centru paznje...svi su odreagovali na tvoje komentare i tako to.
Ajd' sada napisi nesto realno posto nastavak ovog tvog kontriranja vise nije zanimljivo niti simaticno.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2011, 01:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Ja jesam za zabranu navijackih grupa, ali je ovo ogromna sramota za tzv drzavu Srbiju. Nek se popisaju na svoje pravosudje i nezavisnost drzave - ovako nesto ne bi moglo proci ni u protektoratu zvanom BiH . Cime su ih to Francuzi, nasi "tradicionalni prijatelji " ucijenili?
Ja sam za to da se pocinioci kazne, drasticno, da dobiju maksimalnu kaznu, ali u ovom slucaju najvise za sta su trebali biti osudjeni je napad sa smrtnim ishodom ( neko je vec nesto slicno napisao), tu nije bilo nikakvog planiranja, a sigurno ni namjere da se neko ubije, samo se taj nesretni Francuz zadesio na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme, a ovi nasi huligani navalili.
Koji dan ranije odjeknula vijest o osudi "Gnjilanske grupe", a na istom mjestu u Novostima i ova presuda - sramota i jedno i drugo :angry4: !

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2011, 01:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Стучњаци о пресуди

Citiraj:
Bivši predsednik Ustavnog suda Srbije Slobodan Vučetić kaže da se radi o vrlo drakonskoj presudi.
- Uz napomenu da nisam upućen u predmete, ipak, stiče se utisak da postoje nelogičnosti u visini kazne, naravno kada se uporede ova dva slučaja. Naročito, izgleda vrlo drakonska kazna u predmetu „Taton“ ako to posmatramo sa pravnog aspekta, jer nije dokazana individualna krivica, odnosno nije dokazano ko je od njih Francuzu naneo smrtonosne povrede. Vidim da javnost reaguje, da ima i onih koji misle da, upravo zbog toga što to nije dokazano, ovo jeste vrlo visoka kazna. Videćemo šta će biti u drugostepenom postupku, ali sam siguran da je sve ovo urađeno pod velikim političkim i medijskim pritiskom, ali i pritiskom Francuske, kao jedne vrlo moćne i uticajne države - komentariše Vučetić.

Advokat Borivoje Borović tvrdi da naši pravosudni organi na sve načine žele da se dodvore Zapadu.
- Uvek sam za to da svako treba da odgovara za zločin bez obzira na to ko ga je počinio, ljudski život nema cenu. Međutim, toliko je očigledno da kada Srbe treba da proglasimo ubicama i krivcima - tu smo vrlo rigorozni. A sve to činimo kako bismo se dopali i dodvorili političkom trenutku koji diktira Zapad. Mislim da to nije dobro - komentariše Borović, inače pravni zastupnik porodica nestalih i otetih Srba sa Kosova.
Bivši republički javni tužilac Siniša Simić objašnjava da su u slučaju gnjilanske grupe važili blaži zakoni.
- Na prvi pogled, kada uporedimo ta dva slučaja, ispada da je zbog ubistva jednog čoveka ukupna zatvorska kazna duplo veća nego za ubistvo 32 Srba. I to običnom čoveku može da „bode oči“. A zašto je to tako?! Zato što je u vreme izvršenja krivičnog dela za gnjilansku grupu na snazi bio blaži krivični zakon, koji je umesto smrtne kazne najveću zaprećenu kaznu imao 20 godina zatvora, dok se u slučaju „Taton“ primenjivao zakon koji je sada na snazi i koji je dosta stroži, sada je za najteže krivično delo zaprećena kazna od 40 godina. Ipak, mislim da su pre izricanja presude morale da se utvrde još neke činjenice. Ovako, ne znam šta da vam kažem... - priča Simić. Ipak, i po starom, „blažem zakonu“, gnjilanska devetorka dobila je (još uvek nepravosnažno) 101, a ne 180 godina zatvora, koliko su iznosile maksimalne zatvorske kazne za počinjene zločine.

Presuda je reakcija na sramotu Srbije

Advokat Toma Fila kaže za „Alo!“ da je presuda navijačima Partizana reakcija na to kako je ovaj zločin prikazao Srbiju kao državu.
- Predmet „Taton“, koji u nekim delovima može da bude i sumnjiv, predstavlja našu sramotu. I reakcija na to je upravo ovakva presuda. E sada, da li je ona baš u potpunosti u redu, odlučiće Apelacioni sud u daljem suđenju - dodaje Fila.

Citiraj:
PRVOSTEPENA presuda koju je Viši sud u Beogradu pre dva dana izrekao okrivljenima za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona, gotovo da nikoga nije ostavila ravnodušnim. Reakcije na odluku da se 12 navijača "Partizana", za koje je sud utvrdio da su učestvovali u prebijanju Tatona, kazni na ukupno 231 godinu zatvora, a dvojica zbog nasilničkog ponašanja na devet godina, različite su, ali ipak preovlađuje mišljenje onih koji smatraju da su kazne drastične.

Tokom srede u Palati pravde na ovu temu sudije nisu želele bilo šta da komentarišu, dok su advokati bili skoro jednoglasni da je ovakva odluka rezultat "nekih pritisaka sa strane". Takvu tvrdnju pravdaju činjenicom da je u odnosu na presude koje izriču naši sudovi za teška krivična dela ova daleko stroža. Moglo se čuti i da su pojedini pripadnici "zemunskog klana" osuđeni na manje kazne, a "ostavili su groblje iza sebe".

Reakcije nisu izostale ni kad je u pitanju obrazloženje sudije Mirjane Ilić, koja je predsedavala veću. Između ostalog, ona je istakla da su okrivljeni osuđeni u uverenju da će se ovim kaznama preventivno delovati i uticati na druge da se ne vrše ovakva krivična dela. Pojedini advokati ističu da takav stav nema nikakvog opravdanja. Kažu da tokom postupka nije utvrđeno ko je sve tukao Tatona, kao ni to ko ga je bacio sa visine od preko četiri metra. Podsećaju da ne postoji nijedan svedok koji bi mogao da ukaže na bilo kog okrivljenog.

Sa druge strane, ima i onih koji misle da je presuda adekvatna počinjenom zločinu. Smatraju da niko nema pravo bilo koga da napadne samo zato što je navijač nekog drugog kluba i podsećaju da je žrtva mogao da bude bilo ko. Ističu da su napadači bili bezobzirni i da Taton nije imao šansu da se odbrani.

Branioci četrnaestorice navijača "Partizana", kao i njihovi roditelji, najavili su da će uložiti žalbu Apelacionom sudu. Sigurni su da presuda koja je izrečena neće opstati, jer nije doneta na osnovu dokaza. Osim Apelacionom sudu, najavili su i da će se žaliti sudu u Strazburu, jer, kako kažu, okrivljenima su povređena sva prava. Ističu da se nikada nije desilo da toliko osoba bude osuđeno na osnovu slobodnog sudijskog uverenja.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2011, 09:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 10:52
Ma kao sto neko rece,ovo je sve rezultat dodvoravanja evropskim silama,rezultat konstantnog uvlacenja u supak,poltronstvo koje je prevrsilo sve granice,nemam rijeci,sramota.

A da je Srbin poginuo sve bi bolio kurac.E moja Srbijo.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2011, 09:59 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Da,kljucna recenica je ovo-

Citiraj:
Advokat Borivoje Borović tvrdi da naši pravosudni organi na sve načine žele da se dodvore Zapadu.

Istom onom Zapadu koji te je bombardovao tri mjeseca (zasto bar uranijum,mamu vam jebem genocidnu!!) a kasnije i priznao otimacinu dijela tvoje teritorije.

Da li mozemo biti gluplji uopste?

Umjesto da se okrenemo saradnji sa trenutno najprosperitetnijim zemljama na svijetu i najbrze rastucim ekonomijama,koje nas uz to i postuju,nisu nas bombardovale,ne priznaju Kosovo,mi se uvlacimo ovom EU koji ni sam ne zna sta ce sa svojim problemima i energetski je ovisan o gore pomenutim. Da vodimo takvu politiku,i cijenimo sebe,ista ta Evropa bi zbog svojih geostrateskih interesa NUDILA Srbiji mjesto u EU,a ovako pishaju po nama.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2011, 11:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Da vodimo takvu politiku,i cijenimo sebe,ista ta Evropa bi zbog svojih geostrateskih interesa NUDILA Srbiji mjesto u EU,a ovako pishaju po nama.

ajde ajde, mozes ti to i bolje. recimo, ovako nesto "da vodimo takvu politiku, ne bi srbija trazila da postane dio EU, nego bi EU trazila da postane dio srbije. u tom slucaju bi srbija isporucila EU listu zahtijeva koje ovi moraju da ispune da bi postali kandindati za clanstvo u srbiji".

kao sto rekoh, kada se desila PRAVA sramota srpskog pravosudja, tj. presuda za gnjilansku grupu, to je primijetio jedan covjek ovde. a kad su siroti navijaci osudjeni, odjednom se svi upalise...

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2011, 12:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 15:34
Mora se drzava na nekom iskaliti posto ne smiju da hvataju prave lopove onda se sile na navijacima i daju im kazne po 35 god. :angry4:
Niko ne kaze da ovi navijaci nisu krivi ali presuda nije smjela biti ovoliko brutalna,ali ipak smo mi Srbi od nas se nista drugo nemoze ni ocekivati.
SRBI-PRODANE DUSE!

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2011, 12:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

uostalom, sta se uopste sikirate, svakako su dva glavnooptuzena u bjekstvu. vjerovatno ih nikad nece ni uhvatit

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2011, 13:40 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Ja mislim Milanko da ti gubis vrijeme na ovom sajtu,jer ima jedan mnogo bolji za tebe gdje su sve tvoji istomisljenici.
http://www.b92.net/info/vesti/naslovi.php

Tri puta sam prekjuce pokusao poslati komentar na vijest o toj presudi,ali sva tri komentara su mi "evropski" i "demokratski" ostala neobjavljena,iako nisam nikakve vulgarnosti ili vrijedjanja koristio. Nakon toga,radi eksperimentisanja,posaljem komentar u kome podrzavam presudu,i naravno,taj komentar biva objavljen munjevitom brzinom :(

Svima bih preporucio da odu na taj sajt,a kasnije na bilo koji drugi,recimo Press,i da procitaju komentare ispod clanaka. Kada vide koja cenzura vlada na B92,odmah ce to globalisticko smece izbrisati iz memorije svojih televizora,kao sto sam ja davno uradio.Isto sam uradio i sa Pinkom,ali iz drugih razloga.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2011, 14:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Da ne kažem uvlačenje, reću ću reklamiranje. Ili kako je sada popularno, marketing. To mi je tako gnjilo u vezi ove presude. Ubjeđen sam da će drugostepena presuda biti blaža, ali su u Srbiji postigli ono što su htjeli sa ovako zvučnim presudama. 35 godina, 240 godina, ... I sve vrvi od pozitivnih komentara francuskih medija. Jadna je Srbija kada pokazuje svoju ozbiljnosti i odlučnosti ovakvim slučajevima.
A tamo gdje treba ...

Slučaj je tragičan, i treba kazniti odgovorne. To niko normalan ne spori. A interesuje me u slučaju prekreta nakon tužbi na presudu, čemu je sudstvo u Srbiji sklono, da li je još jedno blamiranje na pomolu. NIkako da se uhvate i drže sredine. Da uravnoteže vagu, a mač spuste na zemlju. Ili da izmjene simbol pravde.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2011, 20:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 10:52
@Milanko Djeric

Ja majke mi ne znam koji je tvoj problem?Kakve to nebulozne komentare pises,sta ti si sad najpametniji,i kontra svijeta?Pa covjece vidis li ti sta se desava,znas li ti sta je 240 godina jebote?Zamisli da tvoje dijete ne daj boze,osude na 10 godina,samo jer se nasao na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme?!Alo kakvo pravosudje,kakvi dokazi,ovdje toga nema,i ti podrzavas takvu drzavu,takvo sudstvo,tebi je to smijesno sve?

Srami se.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2011, 21:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
ево само један примјер објективности....
један од осуђених на 12 година има свједоке,6 полицајаца,значи службених лица која су потврдила његов исказ да је у том моменту,моменту напада био на паркингу муп'а и да је преузимао ауто које му је паук покупио у граду :angry4:
хало,па шта је са мозгом,коме ће суд вјеровати ако неће припадницима муп'а????
ВОСТАНИ СЕРБИЈЕ,ДУГО СИ СПАВАЛА!!!!!!!

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2011, 21:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
''..верујем цјењени суде, да добро познајеш људе.. част је част, а власт је власт ..''

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2011, 22:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
amisli da tvoje dijete ne daj boze,osude na 10 godina,samo jer se nasao na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme?!

ako bi moje dijete odjednom odlucilo da premlati na smrt nekoga samo zato sto prica drugi jezik ili navija za drugi klub, imao bih mnogo stvari da mu objasnim prije nego sto dodjemo do "korumpiranosti suda" ili "bivanja na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme". ili je mozda i to da je francuz pretucen cista izmisljotina? je li i to bio neki bunt omladine koja je razocarana zbog ukidanja placenog porodiljskog odsustva?

Citiraj:

zanimljivo. u slucaju urosa misica doslo se do zakljucka da su svi pripadnici mupa, pocev od trajkovica pa nadalje, korumpirana kopilad koja lazu sve sto kazu. sad odjednom, kad nam odgovara, "pa kome cemo vjerovati nego pripadnicima mupa". odlucite se vec jednom.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2011, 22:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jul 2010, 18:22
СЛОБОДА НАВИЈАЧИМА !!!

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2011, 22:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
СЛОБОДА НАВИЈАЧИМА !!!

smrt fasizmu, sloboda sumama!

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2011, 22:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
Milanko Djeric je napisao:
Citiraj:
amisli da tvoje dijete ne daj boze,osude na 10 godina,samo jer se nasao na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme?!

ako bi moje dijete odjednom odlucilo da premlati na smrt nekoga samo zato sto prica drugi jezik ili navija za drugi klub, imao bih mnogo stvari da mu objasnim prije nego sto dodjemo do "korumpiranosti suda" ili "bivanja na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme". ili je mozda i to da je francuz pretucen cista izmisljotina? je li i to bio neki bunt omladine koja je razocarana zbog ukidanja placenog porodiljskog odsustva?

Citiraj:

zanimljivo. u slucaju urosa misica doslo se do zakljucka da su svi pripadnici mupa, pocev od trajkovica pa nadalje, korumpirana kopilad koja lazu sve sto kazu. sad odjednom, kad nam odgovara, "pa kome cemo vjerovati nego pripadnicima mupa". odlucite se vec jednom.

ovdje se prica o konkretnim dokazima,kao sto su priznanice kod placanja preuzimanja vozila a izjave policije su izjave treceg lica,koje nije imalo ucesca u sukobu sa francuzima!!!!nemoj da okreces kako ti odgovara,u slucaju misica,trajkovic je bio direktni ucesnik dogadjaja,tako da.....ni'dje vezze!

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2011, 22:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
ovdje se prica o konkretnim dokazima,kao sto su priznanice kod placanja preuzimanja vozila a izjave policije su izjave treceg lica,koje nije imalo ucesca u sukobu sa francuzima!!!!nemoj da okreces kako ti odgovara,u slucaju misica,trajkovic je bio direktni ucesnik dogadjaja,tako da.....ni'dje vezze!

u slucaju trajkovica, "lazov" nije ispao samo on, nego i citav mup, jer je bila prica da su lagali da je bio na duznosti itd itd.
pa kad je vec mup takav kakav jeste, otkud sad znamo da taj tip koji je optuzen nije platio nekome da mu napise priznanicu za to vrijeme, ne bi li se tako izvukao, i da tih 6 policajaca ne laze da ga je vidjelo tu? inace, nije mi jasno sta ce 6 policajaca oko nekoga ko se pogresno parkiro, al eto nek bude.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3429 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 172  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]