cicak je napisao:
evo ovako, posto i ja rekoh ne, da se oglasim:
vidi, da bi mi bilo svejedno sto je osoba koju volim prije mene imala njih ne 5 ili 10, nego 100 slagat cu pa cu reci da bi. ne, ne bi mi bilo svejedno,
ali ako uzmemo sad situaciju, da smo u braku, sve fercera, imamo i dijete, i odnos prema supruzniku kao i prema djetetu je ok, sta imam sad polemisati sta je bilo prije. sta je bilo, bilo je, idemo dalje.
ne bi mi bilo svejedno, ali isto tako ne bi oko toga ni neku veliku pompu.
bitno je da je zdrava, da se fercera i da se volimo.
a da se upustim u neku vezu, a da vec znam da se bavi time, mislim da ne bih, kao ni vecina. koliko god mi priznavali da smo jako flegmaticni, u nama postoji klica sumnje i ljubomore. uvijek.
imam odbojnost prema osobama kojima je seks samo aerobik, pa taman ga oni bili i supruznici. ako u njemu nema ljubavi ni zadovoljstva.
uopstalom, mozda nisam kompetenta osoba da dajem izjave po ovom pitanju, jer je meni ljubav na prvom mjestu. a da se neko nakon tako loseg odabira zivotnog pravca tako zaljubi u "Protinu kci", ne vjerujem. uostalom, ima toliko nacina za zaraditi novac, zar je jedino ono sto joj je majka priroda dala imala za ponuditi? kakvo je njeno razmisljanje? poimenja svijeta? zivota?
i da onda, poslije svega, nekog cedno i iskreno zavoli nakon takvog zivota? ne znam. moguce je. mozda.
ja sam od rijetkih (glupih) osoba koji jos uvijek u ljubav vjeruju...
Tim je čudnije, da tako olako odričeš mogućnost ljubavi bivšim prostitutkama. Nemali je broj primjera, da su penzionisane prostituktke postale vrsne žene i majke. Ja možda ne "vjerujem u ljubav", ali vjerujem da svako zaslužuje drugu šansu.