banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 11:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 231 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Smisao života
PostPoslato: 30 Dec 2010, 11:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
lavić je napisao:
Mnogi verujući ljudi ne uviđaju jednu ogromnu stvar, i dolaze do zaključka kako nema ljubavi, bez ljubavi nema svrhe živeti,na svetu nema ljubavi ...itd
Bog jhe stvorio svaku životinju i para joj da bi se namnožili...zar Bogh nije mogao reći nek se namnoži...neznaM 100000000000
ovih i isto toliko i onih i redom po vrstama???
mogao je ali nije.
Bog želi da osećanja koja je dao stvorenjima ispoljavaju i dele, isto to je i učinio u slučaju čoveka dodajući mu ženu.
Nesrtetan čovek ako nema ženu i obrnuto misle da nema ljubavi...
Postoji više vrsta ljubavi a najveća je savršena ljubav po Duhu koja nema niskih požuda već se daje nesebično bez uslova i povoda.
NIKO ne može onaj deo koji Bog treba da ima u vašem životu nadopuniti.
Neko tu ubacuje razne igre, zabave,opijanja, novac,kocka,preljuba,auto,posao, priroda......NIŠTA nema agape u sebi već jedino Bog, zato čovek može sve navedeno imati i biti fizički među hiljadama ljudi a ipak biti sam, i oprazan iznutra.

Tu prazninu SAMO Bog može popuniti i kad je On tamo onda sve ima smisla i ljubav je svuda jer smo mi puni ljubavi.
Ako smo mi prazni sve izgleda prazno oko nas a ako smo mi sretni izgleda nam ceo svet sretan.
Pustimo Boga u nutra i nikada nećemo biti sami i bez ljubavi.

Prelijepo napisano! Hvala Lave. :wink:

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 22:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 13:37
da, zaista prelijepo..deus est homo, homo est deus, kroz ljubav je to najlakse shvatiti :)

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2011, 00:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jul 2008, 15:55
Evo nesto sto sam ja licno napisao kroz moje misljenje i inspirciju.

Duh i tjelo

Duh je vezan zajedno za tjelo.Zajedno cine kombinaciju koja je neophodna za zemaljski zivot i kartu za planetu Zemlju.

Tjelo prepoznaje potrebe za spoljasnji svijet,tjelesne potrebe. Duh prepoznaje pozitivnu i negativnu energiju. I veze se za nju zavisnosti od njegove prirode i vijeka iskustva. Kroz vjekove putovanja,ucenja,prociscava se kroz tjelo.

Prijasnji zivotni vijekovi iskustva ostavljaju impulse na tjelo i povezuje nedokucivo.Duh je energija koja pokrece prvo mozak, pa tek ostale organe. Tjelo je ne savrseno , ne moze da prepozna brojne informacije prijasnjih zivota, vec ostavlja impusle djelica koja se pretvaraju u pitanja. Tjelo ne moze preci ka savrsenstvu , jer same potrebe njegove su gresne. Duh napusta tjelo zauvijek,sve do granice cistoce koja zadovoljava za prelazak u ne vidljivi svijet ka savrsenstvu. Ili ostaje u vidljivom u novim domacinima , godinama, vijekovima ili zauvijek.Prociscavanhe je tezak i dugotrajan proces, vremenski zavisi od tezine grijeha . Kroz putovanje svi se na kraju zapitamo . KO SAM JA? ODAKLE SAM

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2011, 11:04 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
dark_master je napisao:

Duh i tjelo

Duh je vezan zajedno za tjelo.Zajedno cine kombinaciju koja je neophodna za zemaljski zivot i kartu za planetu Zemlju.

Tjelo prepoznaje potrebe za spoljasnji svijet,tjelesne potrebe. Duh prepoznaje pozitivnu i negativnu energiju. I veze se za nju zavisnosti od njegove prirode i vijeka iskustva. Kroz vjekove putovanja,ucenja,prociscava se kroz tjelo.

Prijasnji zivotni vijekovi iskustva ostavljaju impulse na tjelo i povezuje nedokucivo.Duh je energija koja pokrece prvo mozak, pa tek ostale organe. Tjelo je ne savrseno , ne moze da prepozna brojne informacije prijasnjih zivota, vec ostavlja impusle djelica koja se pretvaraju u pitanja. Tjelo ne moze preci ka savrsenstvu , jer same potrebe njegove su gresne. Duh napusta tjelo zauvijek,sve do granice cistoce koja zadovoljava za prelazak u ne vidljivi svijet ka savrsenstvu. Ili ostaje u vidljivom u novim domacinima , godinama, vijekovima ili zauvijek.Prociscavanhe je tezak i dugotrajan proces, vremenski zavisi od tezine grijeha . Kroz putovanje svi se na kraju zapitamo . KO SAM JA? ODAKLE SAM

Ma lepo si ti to napisao prijatelju i hvala na tekstu ali bih bio slobodan izvršiti malu korekciju istog.

,, Kroz vjekove putovanja,ucenja,prociscava se kroz tjelo.,,

Duh se ne pročišćava kroz telo već je Duh došao kao prečist u naše telo ako govoriš o Duhu svetom. Telo čini PROTIV Duha a nikako ga ne čisti već obrnuto, Duh navodi telo na čistoću.

,,Duh je energija koja pokrece prvo mozak, pa tek ostale organe. Tjelo je ne savrseno , ne moze da prepozna brojne informacije prijasnjih zivota, vec ostavlja impusle djelica koja se pretvaraju u pitanja.,,

Duh nije energija (to JS uče naopačke i još neki) Duh je osoba sa silom.
Bog je telo savršeno i dobro stvorio inače nebi funkcionisalo.
Nema ,,prijašnjih života,, već genetsko nasleđe.

,,Tjelo ne moze preci ka savrsenstvu , jer same potrebe njegove su gresne. Duh napusta tjelo zauvijek,sve do granice cistoce koja zadovoljava za prelazak u ne vidljivi svijet ka savrsenstvu. Ili ostaje u vidljivom u novim domacinima , godinama, vijekovima ili zauvijek.Prociscavanhe je tezak i dugotrajan proces, vremenski zavisi od tezine grijeha . Kroz putovanje svi se na kraju zapitamo . KO SAM JA? ODAKLE SAM,,

Bog kaže da budemo sveti u svom življenju takoda ta konstatacija ne stoji o telu kao ne popravljivom jer ga Bog strukturalno menja.

Duh ne napušta telo zauvek već će se vratiti da podigne to telo u život. (čitaj Jezekijin opis doline kostiju).
Duh nema ,,novog domaćina,, jer se Duh vraća Bogu a ne u drugo telo. Reinkarnacija je učenje spiritista i to je promašaj po mnogim tačkama (sad nebih detaljno o tome ali ako imaš potrebu reci)

Nema ,,pročišćavanja,, od greha već čišćenja koje je obavljeno i verom se obavlja u treutku vere, inače razbojnik na krstu nebi stigao da se pročisti.Nema čistilišta, jer onda nebi trebala savršena žrtva.

O kakvim putovanjima govoriš (Bosna expresom?) Telo se raspada i nzna ništa a Duh je kod Boga ičeka na povratak.

Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2011, 14:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Lavic nisu svi hriscani ovde. I neki ne smatraju hriscanstvo 100% ispravnim. Sve to stoji po tvojim knjigama i svetom pismu i ja postujem to. Ali se ne slazem i imam drugacije teorije i misljenja. I ja nisam religiozan, niti sam hriscanin!I nemas nikakvo pravo da meni pravis korekcije svojim hriscanskim jezikom. Jer zalosno je to sto si ubjedjen i edukovan u tome pravcu samo. Ljudi poput vas nikada nece moci shvatiti, jer im je od malena nametnuto samo 1 ispravno.Cak se i vi pitate nesto sto se ne poklapa sa svim tim cinjenicama. Ali ne bitno. Jednostavno smo ja i ti na razlicitim frekvencijama shvacanja i zavrsavam diskusiju. Bosna expres? Hm..... neki arogantni hriscanin. Ja ipak sam pisao nesto drugo. Ocigledno nisi shvatio. Ovo nema veze sa hriscanstvom ni duhom svetim sto sam ja pisao.Malo sam i istrazivao.. I to tvoje hriscanstvo se ne poklapa sa mnogim cinjenicama. Prijasnjih zivota ima i te kako.
Ja ovde nisam govorio posebno 2 sile.. Vec kao 1 kombinovano. Nisam pisao o tome da je duh dosao precistiti nas...sveti duh. Vec da smo mi i duh i tjelo.
Tjelo je samo auto, a duh vozac. Planeta Zemlja je bila i bice uvijek pakao i cistiliste.
Kada bi samo znao koliko je hriscanstvo puta brisano zbog protekcije hriscana i crkve....... U hriscanstvu se cak i pominjao dio reinkernacije .. Karma i reinkernacija postoji i te kako. To sto ti posjedujes prijatelju moj je samo znanje i sto su te ucili i sam sto si citaao.. Kada bih samo znao....... Pozdrav!

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2011, 18:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
lavić je napisao:
Duh se ne pročišćava kroz telo već je Duh došao kao prečist u naše telo ako govoriš o Duhu svetom. Telo čini PROTIV Duha a nikako ga ne čisti već obrnuto, Duh navodi telo na čistoću.

Između ostalog, na ovo sam mislio kad sam rekao da je hrišćanstvo u suštini protiv života. Tijelo ne čini protiv duha. Odnosno, i duh može činiti protiv tijela. Najbolje je kad su dvoje u harmoničnom odnosu, da jedno drugo potiču i njeguju.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2011, 11:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2009, 15:28
dark_master je napisao:

Duh i tjelo

Sviđa mi se ovo razmišljanje, a najviše mi se dopada iskrenost i misao iz duše koja želi biti slobodna, koja želi odgovore, koja sama istražuje, razmišlja i osjeća i pronalazi svoj put, koji je često jako bolan i dramatičan u sukobima unutar sebe samog...

Ja bih samo dodala i neka svoja razmišljanja, a to su prije svega emocije. Čovjek je veličanstveno biće sa puno potencijala i mogućnosti koje ni religija,ni filozofija, ni nauka ne osporavaju...Na žalost ljudskom mišljenju je lako podmetnuti nogu i lako je manipulisati ljudima i držati ih pod kontrlom i udaljiti čovjaka od izvora i razloga svog postojanja...

Smatram da smo na Zemlji svojom slobodnom voljom i sa Božijim blagoslovom. Ovdje su samo hrabri, samo oni koji su puno rizikovali i koji iskreno žele da duhovno napreduju. Spirala rađanja i umiranja je od samog početka definisana sa namjerom da proživimo veličanstvena iskustva i iskusimo emocije iz različitih situacija i relacija u odnosu jednih prema drugima, sa puno iskušenja i zamki koje moramo proći. I na kraju te spirale izlazimo izuzetno bogati jedinstvenim iskustvom koje je sigurno izuzetno i posebno...

Za mene je život na Zemlji veličanstven, izvor beskrajnih mogućnosti i svaki minut, svaki udisaj treba osjetiti i radovati mu se....

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2011, 12:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Iako mi nije jeasan princip reinkarnacije jer je istovremeno i logican i nelogican. Jer, logicno je da se covjek radja ponovo, ali je problem sto se broj ljudi kao i ostalih zivih bica stalno povecava. Onda po tom principu nemaju svi mogucnost da dozive reinkarnaciju jer broj se stalno povecava, i na kraju svijeta ce se povecati puno vise, a da svi nisu uspjeli dozivjeti vise od jednog zivota. Zna li neko ovo da objasni? Sta pitam :) Znam da niko ne zna, ali vase pretpostavke i razmisljanja?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2011, 12:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
jellyfish je napisao:
Jer, logicno je da se covjek radja ponovo

Kako je to logicno???

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2011, 12:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Elvis Presley je napisao:
Kako je to logicno???

Pa kao sto je logicno da se tijelo iz iste materije reciklira i stvara ponovo, tako onda i dusevni dio. Na neki nacin princip kruzenja materije i energije u prirodi sto se desava na svim nivoima. Kazem logicno, ne kazem da se to stvarno i desava.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2011, 20:23 
Veteran
Veteran

dark_master je napisao:
Lavic nisu svi hriscani ovde. I neki ne smatraju hriscanstvo 100% ispravnim. Sve to stoji po tvojim knjigama i svetom pismu i ja postujem to. Ali se ne slazem i imam drugacije teorije i misljenja. I ja nisam religiozan, niti sam hriscanin!I nemas nikakvo pravo da meni pravis korekcije svojim hriscanskim jezikom. Jer zalosno je to sto si ubjedjen i edukovan u tome pravcu samo. Ljudi poput vas nikada nece moci shvatiti, jer im je od malena nametnuto samo 1 ispravno.Cak se i vi pitate nesto sto se ne poklapa sa svim tim cinjenicama. Ali ne bitno. Jednostavno smo ja i ti na razlicitim frekvencijama shvacanja i zavrsavam diskusiju. Bosna expres? Hm..... neki arogantni hriscanin. Ja ipak sam pisao nesto drugo. Ocigledno nisi shvatio. Ovo nema veze sa hriscanstvom ni duhom svetim sto sam ja pisao.Malo sam i istrazivao.. I to tvoje hriscanstvo se ne poklapa sa mnogim cinjenicama. Prijasnjih zivota ima i te kako.
Ja ovde nisam govorio posebno 2 sile.. Vec kao 1 kombinovano. Nisam pisao o tome da je duh dosao precistiti nas...sveti duh. Vec da smo mi i duh i tjelo.
Tjelo je samo auto, a duh vozac. Planeta Zemlja je bila i bice uvijek pakao i cistiliste.
Kada bi samo znao koliko je hriscanstvo puta brisano zbog protekcije hriscana i crkve....... U hriscanstvu se cak i pominjao dio reinkernacije .. Karma i reinkernacija postoji i te kako. To sto ti posjedujes prijatelju moj je samo znanje i sto su te ucili i sam sto si citaao.. Kada bih samo znao....... Pozdrav!

Znam da nisi hrišćanin iz teksta i zato pokazujem šta Bog u Pismu govori o tome što ti nagađaš kako bi video pravi put i ovo nije loša namera već pokušaj predočavanja istine.

Gde se u hrišćanstvu pominje reinkarnacija koju navodiš?
Pa ćemo onda malo o tome ako si zainteresovan pošto to zastupaš.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 07:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ehh gdje. Normalno da neces naci u svetom pismu ili bibliji sada. Izgooglaj malo. Jednom davno je bila dokumentarna emisija o tome. Najveca ironija da su hriscani ubjedjeni 100% da je njihova religija najispravnija i istinitija. Da su toliko cisti koliko navode nebi prisvojavali pagasnke obicaje u svrhe materijalizma.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 11:38 
Veteran
Veteran

Vidiš nisu sva verovanja koja se predstavljaju hrišćanskim ispravna a ni njihove službe.
Vidi od Vavilona pa redom kako se narod već tad okrenuo od Boga i počeo praviti sebi druge bogove i izmišljati ne istine, jer čim se čovek okrene od poslušnosti neprijatelj ima uporište u njemu i vara ga.

Ni jedna grana nauke ne može da dokaže reinkarnaciju ali vaskrsenje može.
Svi zagovornici reinkarnacije se pozivaju na Boga ili božanstvo kao višu inteligenciju koja ima moć dati život i to je činjenica (čitao sam i te stvari nekad)

Kad se već pozivaju na Boga onda treba da veruju Božjoj reči a ne duhovima tame.
Prva satanina laž je bila : ,,ne bojte se NEĆETE VI UMRETI,,
Ta se laž i danas plasira preko njegovih podanika a ljudi ipak umiru.
Ali laža ima novi mamac govoreći: ,,pa dobro kad već umirete onda to nije trajno već idete iz jednog života u drugi,,

A Bog kaže da je plata za greh smrt, a da li je? Jeste.
Nije rekao: ,, bićete mrtvi ali ćete preći u drugo telo i opet živeti,, jer tad čovek nebi zapravo ni bio mrtav. Isus vaskrsnu lazara u istom telu a čovek 3 dana mrtav. Postoje slučajevi vaskrsenja i posle više nedeljne smrti i opet u istom telu....kako kad je preseljena osoba u drugo telo???

Da postoji reinkarnacija onda nebi plata za greh bila sprovedena jer praktično smrt nema vlast nad osobom jer je ona već u drugom telu. Ne može čovečiji duh biti u životinji ni životinjski u čoveku jer je životinja stvorena rečju a čovek je NAČINJEN i u čoveka je UDAHNUT Božji Duh.

Duh se vraća Bogu a ne ide u drugo telo dok telo počiva i raspada se čekajući da mu se Duh vrati i primi platu po delima u životu. A pošto čovek beži iz tela u telo on tako ima večni život i ne umire već Duh kruži i nema novih osoba već uvek iste žive uzimajući druga tela.

Navedi mi ozbiljnu naučnu literaturu koja je dokazala da spiritizam ima dokaze reinkarnacije.
Duhovi palih anđela su prisutni u našim sredinama i to nema veze sa reinkarnacijom jer i oni čekaju kao i ljudski Duh da se vrate u svoja tela koja su zatvorena u Tartarusu i čekaju na svoj momenat kad će biti dozvoljeno njihovom vođi da ih oslobodi i taj opis imamo u Otk.

Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 12:14 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 08 Jan 2010, 18:56
Smisao života ne treba tražiti. Ja zebem od pretjeranog razmišljanja.

8-)Pismeni sastav8-)
Lecenje upale vena

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 13:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Čemu onda podvižnički život i odricanje kao i kajanje, ako se ponovo rađamo? Gdje je svrha? :)

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 13:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
lavić je napisao:

Navedi mi ozbiljnu naučnu literaturu koja je dokazala da spiritizam ima dokaze reinkarnacije.
Duhovi palih anđela su prisutni u našim sredinama i to nema veze sa reinkarnacijom jer i oni čekaju kao i ljudski Duh da se vrate u svoja tela koja su zatvorena u Tartarusu i čekaju na svoj momenat kad će biti dozvoljeno njihovom vođi da ih oslobodi i taj opis imamo u Otk.

Pozdrav.

Navedi mi jedan jedini naučni dokaz da postoji Bog!!!!!

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 18:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
od poslušnosti neprijatelj ima uporište u njemu i vara ga.

Ni jedna grana nauke ne može da dokaže reinkarnaciju ali vaskrsenje može.

Kako moze? Objasni mi? I dan danas nema dokaza o vaskrsenju Isusa. Vec samo istoriski podatci o covjeku tome da je ziveo, gdje se rodio, itd, u Nazaretu mislim.

To sto si ti napisao opet nameces hriscanstvo, i opet nisi shvatio nista. Bez uvrde, ali limit tvoga shvacanja je ogranicen samo u jednom pravcu. Ja ne mislim tako. I opet brkas pojmove i zapise . Ja sam pricao sa ljudima slicnoga iskustva, i ja sam prosao kroz tezak period zivota , uvjerio sam se u neke stvari.

Ima interviju sa roditeljim djecaka, koji je bio opsjednut avionima i znao neke stvari o tipu 1 aviona koje su bile zacudavajuce za 5-godisnjaka. Ili djevojcica koja je davala imena lutkama svojima, na kraju se ispostavilo da su imena starisnka lutaka, imena jedne petoroclane porodice u 16. v. gdje su zivljeli. Sto ne znaci da postoji renikernacija , vec su ljudi pokusali da objasne , i bavili su se istrazivanjem, koja namecu sumnju i pitanja. Ljudi nikada nece znati, vec ostaje samo vjera. Covjek da zivi mora vjerovati.

Sva vjerovanja se bazira na isto. razlika je u tome da ljudi ne shvacaju isto. ''NI DJAVO NIJE ONOLIKO CRN,KOLIKO GA LJUDI CRTAJU'' . Pozdrav!

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 18:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Čemu onda podvižnički život i odricanje kao i kajanje, ako se ponovo rađamo? Gdje je svrha? :)

Svrha je da ucis na greskama do trenutka kada se ne trebas kajati jer nemas zbog cega.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 22:05 
Veteran
Veteran

DELLBOY je napisao:
lavić je napisao:

Pozdrav.

Navedi mi jedan jedini naučni dokaz da postoji Bog!!!!!

Pa to su naučnici već objavili pa i sam Darvin, zašto bih ja citirao njih kad imam Boga to nek radi onaj ko ga nema. Ali ću tebi u poverenju reći da drugi ne čuju: ,,da nema Boga nebi bilo ni naučnika ni tebe ni mene i ko bi te onda reikarnirao?,,

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 22:12 
Veteran
Veteran

dark_master je napisao:
Talija je napisao:

Svrha je da ucis na greskama do trenutka kada se ne trebas kajati jer nemas zbog cega.

Zašto da ispravlja greške kad opet ide u život?
Ako nema za čega da se kaje nema razloga ni da ispravlja nešto jer je to čin kajanja koji vodi do ispravljanja, a gde nema jednog nema ni drugog pa tamo gre nema Boga nema ni života, a živiš li ti sad u ovom ili si u drugom telu...koliko ćeš odela pardon života presvući gde je limit...narano da nema limita kad ,,nama Boga,, da to zaustavi niti da pokrene već ti sam kad te nije bilo odlučio da budeš i eto te, živ mi bio i razuman.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 231 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]