Popokatepetl je napisao:
Čitao sam i Stari i Novi zavjet, kao što sam čitao i brojna djela u kojima je pisac sjajno "uglavio" određene istorijske i fikcionalne elemente. Ja to pripisujem vještini pisca, a likovi koji su sastavljali Bibliju su to svakako bili.
A ovo je inače jedan od najpopularnijih argumenata: "Zar misliš da je laž nešto u šta milioni ljudi vjeruju, i to još 2000 godina?". Naravno da mislim da je moguće da je laž. Što samo pobija ovaj argument, ne i tvrdi da je laž.
Ja mislim da je Isus bio dobar i mudar čovjek. I ne sviđa mi se mnogo stvari koje su mu kasnije pripisali. Niko nema pravo da "pati i umre u moje ime" da bi na sebe preuzeo "grijeh", koji je ionako nametnut i nepostojeći.
Ako neko pročita neku knjigu to ne znači da je i razumeo.
Zaboravi na rok od 20 vekova jer je SZ pisan mnogo ranije i najavio detaljno Otkupitelja.
,,
Niko nema pravo da "pati i umre u moje ime" da bi na sebe preuzeo "grijeh", koji je ionako nametnut i nepostojeći.[,,
DIVNO, a sad mi reci da li ti imaš pravo da umreš zbog Evine ne promišljenosti?
Ako ne onda nemoj umreti.
Bog je jasno stavio 2 pravca i čovek izabrao svoj put i survao se i ti si čovek i ti nasleđuješ spoznaju dobrog i zlog ali i smrt kroz to.
Da nebi trajno ostao u smrti i da bi bilo ,,pravedno,, kao što si rekao Bog ti daje izbor danas da odlučiš da li ti sebe možeš spasiti ili ćeš svojom voljom otići dole.
Ako se sam možeš spasiti izvoli, i reci ostalima kako si uspeo i nisi umro.
Ako ne uspeš onda si prokockao priliku da dozvoliš da te Bog spasi jer ne želi da budeš mrtav već živ ali ti neće silom ništa učiniti jer samo služba iz ljubavi je prava.
Pokušaj razumeti kroz veru jer drugačije ne može.