Nemam 'za/protiv' stav u odnosu na prostituciju kao takvu, pod uslovom da je to neciji licni izbor. Protivim se samo trgovini ljudima i kaznjavala bih je na najstrozi moguci nacin ( dozivotna robija bez prava na pomilovanje ). Sto se tice ostalih - to je njihova stvar i ne pada mi na pamet da ih osudjujem, ne diraju me, ne diram ih. Za one koji ih osudjuju bih preporucila da pogledaju pod 'korupcija u politici' jer ih to direktno pogadja i utice im na kvalitet zivota, za razliku od prostitutki ( muskih i zenskih ). Narocito mi je degutantno kriviti te osobe za 'nemoral', jer da u ovoj trgovini nema potraznje, ne bi bilo ni ovih usluga. Jasno k'o dan.
Znaci, definitivno sam ZA legalizaciju prostitucije.
laoce je napisao:
Grijese ljudi kada kazu da njihove usluge koriste oni koji , da nije njih, ne bi imali seks uopste. Njihove usluge koriste uglavnom ozenjeni, oni u vezi ,a veliki procenat otpada na one koji imaju mnogo para(to kosta, zar ne), pa i na taj nacin zele da pokazu svoju moc. Oni koji su u vezi - nisu zadovoljni svojom vezom, zena nece da im ispuni neke zahtjeve i slicno, ili su jednostavno bahati, pa rade to.
Nikada necu razumjeti muskarce koji idu prostitutkama, ali je cinjenica da njih ima i to nemali broj.
Pa naravno, mislim da je prostitucija rasprostranjenija vise nego sto mozemo i sanjati. Takodje ne stoje sve prostitutke u mracnim ulicama u sumnjivim kvartovima, tu postoji hijerarhija i za one sa dubokim dzepom ( politicari i javne licnosti ) postoje vrhunske njegovane i obrazovane prostitutke za koje niko od nas ne bi sanjao da se time bave. Uvijek se sjetim clanka u jednom od elitnih magazina u kojem je zena sa doktoratom pricala o razlozima zbog kojih se ona prostituise. Mislim da je u pitanju bila njena odluka tipa 'svidja mi se', i treba imati u vidu da postoje i takve zene.
Na dnu su narkomanke koje se prodaju za slijedeci trip ili fix. Tu ima mnogo sanse za prenos STD i legalizacija bi samo pomogla sa epidemioloskog aspekta u smislu kontrole transmisije, kao i smanjenja stigme u odnosu na te jadne zene. U istom rangu su muske homo-prostitutke koji danonocno ordiniraju po parkovima svjetskih metropola. Jedan kolega koji dolazi biciklom na posao mi je pricao da ih u prolazu vidi u rano jutro/u sred dana.
Sto se tice 'normalnih muskaraca' koji koriste usluge prostitutki, kada se diskutovalo na ovu temu na jednom drugom forumu, covjek za koga definitivno znam da se bavi jednim od visokocijenjenih zanimanja je izjavio uz jos neke, da se redovno sluzi uslugama prostitutki. Znaci ako takvi ljudi idu prostitutkama, onda je za sve bolje da je prostitucija legalizovana. Uz sve pobrojane razloge bi ove zene napokon pocele placati porez, sto je takodje pozitivan aspekt legalizacije. Trgovina tinejdzerkama bi bila znacajno smanjena, ustanovila bi se kontrola STD, i nestala bi stigma proistekla iz hipokrizije drustva prema ovim osobama.
Sve pobrojano je naravno poznato i zakondavcima, pa zasto se onda prostitucija ne legalizuje sirom svijeta ? Mislim da su razlozi mnogo prozaicnije prirode nego sto pretpostavljamo, i nalaze se u dzepovima/bankovnim racunima pravih prostitutki u drustvima. Treba li napisati ko su oni ?