Ja sam objektivno od odvog SP i Srbije, gledao malo, ali dovoljno da vidim da se u suštini ništa nije promijenilo u igri. Kakav prastair sistem igre koristi Srbija, još je i dobro prošla. Svaki napad isti... Par dodavanja i ukrštanja bekova i pljas prema golu, pa ako nekoga krene, dobro je, a ako ne, onda se vadimo na sudije, neiskustvo i nedostatak sreće... Uz to, i u toj bulumenti kvalitetnih bekova, nigdje nema krštenog srednjeg, da bar malo koristi mozak u igri. Pa ako nemaš razigravača, plejmejkera, u bilo kom timskom sportu, nemaš šta da tražiš... To je onda klasična improvizacija, koja bi mogla proći da su ostali top klasa, svi odreda, ali nisu...
Elem... Jedini igrač, koji se posljednjih godina pojavio u Srbiji na rukometnim terenima, da se može nazvati srednjim bekom, jeste Petar Nenadić, a njega ni u tragovima. Jel' povrijeđen ili šta, pošto nisam baš u toku? Nema ni Anđelkovića, a on je jedini koji se mogao nazvati srednjim bekom na prethodnim takmičenjima. Objektivno, od odlaska Neđe Jovanovića, stvarno nema tog tipa igrača...
I stičem utisak da je Srbija, jedina reprezentacija koja na treninzima radi, kako da NE istrči kontru, polukontru ili slučajno neki brz napad. Drugim riječima, nema adekvatnih igrača, nema igre, zato što nema selektora, selektora nema zato što savez ne zna da radi svoj posao, a savez ne zna da radi, jer je sastavljen od lopova, muljatora i neznalica. I o čemu mi onda pričamo? Ja sam lično odavno prestao da se nerviram. I što je najgore, sve gore pobrojano, moglo bi da se kompenzuje, imenovanjem pravog stručnjaka na mjesto selektora, kao što imamo primjer u košarci, gdje je Duda Ivković, znanjem, autoritetom i radom, pokrio svu nesposobnost, neznanje i nerad saveza... Možda Srbija igrački ne spada u sam vrh rukometa, ali sa sadašnjim igračkim kadrom, morala je da se bar, bez problema plasira na OI.
_________________ "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup."
|