Elvis Presley je napisao:
Glupost je zato sto to nije grijeh niti u etimoloskom niti u zdravorazumskom smislu.
Grijeh je valjda posljedica nekog smislenog cina a ne rodjenja. Nismo mi birali da budemo rodjeni.
Ma ti kao da namjerno izvrćeš

Po Bibliji, lakovjernost je bila ta zbog koje su ljudi postali smrtna bića. Nekome smrtnost i nije kazna, jer se pomirio odavno s tim da sve što je rođeno će i umrijeti.
Citiraj:
Ko mi prijeti paklom?? Jedna knjizica koja se zove Biblija. Da, ista ona koja propagira neizmjernu i predivnu ljubav.
Ako sam UPISAO fakultet snosicu posljedice neuspjeha isto kao sto bi i hriscani koji su se OPREDJELILI za hriscanstvo trebali da snose za nepostovanje istog.
Nije stvar u tome. Stvar je u tome da se to nametanje odnosi na svakog covjeka, jer je to sustina hriscanstva, da svojata citav ljudski rod (Starti zavjet je bar onako vise sovinisticki orijentisan pa te privilegije vaze samo za Jevreje).
Stvar je u tome sto je pakao sudjen svima onima koji ne prate hriscanstvo, a ne samo onima koji ga prate pa se u medjuvremenu ogrijese od njega.
Cisto hriscanstvo jeste Novi zavjet i sve ono sto je Isus govorio.
A ako uzmemo SVE ono sto je on govorio, to definitivno nije samo ljubav.
Mozda je tebi dovoljno da smislis termin "cisto hriscantstvo" da bi opravdala i izbjegla mnoge nelogicnosti i neispravnosti u hriscanstvu, ali mene u to ubijediti neces.
Ali navikao sam na selektivno izdvajanje hriscanskih ideja.
Objektivnosti ni u prici.
Kao što neko jednom reče o tim stvarima (vjerovanju, duhovnom) se ne da pričati, a i nisu dodijeljenju hemisferi mozga koja je zadužena za racio.
Sve je stvar vjerovanja ili nevjerovanja. Ako ne vjeruješ kako ja mogu da te ubijedim da povjeruješ? To je tvoj lični izbor sve i da ti prostrem pred noge gole činjenice.
Ne želim da te ubjeđujem jer nema smisla, izbaci tu tenziju iz sebe i samo se opusti. Ne moraš vjerovati u Boga, vjeruj u šta hoćeš, što se više razmišlja više se udaljujemo od odgovora.
Slijedi moralne kodekse (ne moraju biti crkveni) i ne boj se nikakvog pakla.