banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 11:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Najgori filmovi 2010.
PostPoslato: 11 Dec 2010, 21:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Tema o najgorim filmovima 2010. (Ne)očekivani podbačaji, smeća skupa preko 100 milja baksa, remakeovi, komercijalni trash, u obzir dolazi sve pa i ono što namjerno niste htjeli gledati jer ste kvalitetu unaprijed predvidjeli.
Nažalost, samo jedan originalan veliki film i nekolicina očekivano uspjelih ostvarenja dovoljno govori šta nam se servira.

Evo mojih listi:

Razočaranja:
1. Alice in Wonderland - ako zanemarimo Planetu Majmuna, ovaj najkomercijalniji je i najbezdušniji Burtonov film dosad, generičan zbog obilate digitalizacije;
2. Clash of the Titans - beskrvni remake prastarog klasika s potrošenim glumcima, usto i prva velika žrtva holivudske pomame za 3D-jem;
3. Shrek Forever After - DreamWorksov serijal posrnuo je još s trećim dijelom pa je pametna odluka da se četvrtim dijelom završi jednom za svagda;
4. Prince of Persia: The Sands of Time - fanovi videoigre razočarani, producent Bruckheimer razočaran, Gyllenhaal se uzalud pripremao i bildao;
5. Salt - uzvišenoj Angelini sve mora biti tip-top besprijekorno od produkcije do marketinga, pa makar scenario bio bušan ko švicarski sir!
6. Knight & Day - prvi veliki Cruiseov neuspjeh nakon godina dokazao je šta publika misli o njemu, i Cameron Diaz;
7. The A-Team - adaptaciju kultne američke trash serije niko nije ni tražio, srećom pa zbog neuspjeha u kinima neće biti najavljenog nastavka;
8. The Other Guys - blago razočaranje, ali Willa Ferrella neko bi morao upozoriti da nije zabavan;
9. The Book of Eli - bedast postapokaliptični triler stvaran samo radi zvjezdanog Washingtona;
10. Wall Street: Money Never Sleeps - zakašnjeli Stoneov odgovor na trenutnu problematiku, nikad loši Michael Douglas i dosadni Shia LaBeouf;
11. Predators - premda je producent Robert Rodriguez obećavao puno, dobili smo zaboravljiv nastavak Švarcijevog klasika, što li je Brodyju trebalo ovo?
12. Edge of Darkness - premda donekle solidan, ovo je ipak mlak povratak glumca Mela Gibsona;
13. Leap Year - dosadan chick-flick sa dragom Amy Adams u glavnoj ulozi;
14. Cop Out - kao i u slučaju većine njegovih promašaja, ovo je djelce kojeg samo Kevin Smith može voljeti;
15. Green Zone - Greengrass i Damon trebali bi se vratiti Bourneu;
16. Dear John - klasična američka ljigavica u Hallstromovoj režiji koja bi sličila na nešto da nije drvenih glumaca.

Najgori filmovi godine:
1. A Nightmare on the Elm Street (remake) - zaista, ko je tražio ovo!?
2. Sex and the City 2 - ko se osjećao prinuđenim da gleda četiri stare zahtjevne kornjače u ovo krizno doba?
3. The Bounty Hunter - nisam gledao, ali kad i publika i kritika pljuju po ovom nedonoščetu sa Aniston i Butlerom...
4. The Karate Kid - Willu Smithu je malo što nas trza Oldboyjem, sad je u svojoj manijakalnosti za Azijom učinio da se Pat Morita u grobu prevrne!
5. The Sorcerer's Apprentice - producentu Bruckheimeru godina je bila tegobna, a i Cage je je*ao ježa sa ovim skupim promašajem;
6. Death at a Funeral (remake) - jedno pitanje, kada će biti američki remake Shaun of the Deada?
7. Jonah Hex - od autora kultnog Cranka, film koji je mogao biti nešto, Brolin će ''preživjeti'' ovaj promašaj ali karijera Megan Fox je gotova;
8. Saw 3D - bio je potreban 3D kako bismo upotpunosti osjetili Jigsawovu okrutnost;
9. Killers - čim u najavi vidiš Ashtona Kutchera i Katherine Heigl odmah ti mora biti jasno;
10. Legion - remakeovi možda napadaju, ali glupim scenarijima isto tako nikad kraja;
11. Grown Ups - uvijek, nakon što se istakne u ozbiljnoj dramskoj ulozi (Punch Drunk Love, Reign Over Me, Funny People) Sandler se vrati ovakvim isplativim smećem;
12. I Love You, Phillip Morris! - lijepo, Carrey i McGregor doprinose gay revoluciji...
13. The Twilight Saga: Eclipse - David Slade (Hard Candy, 30 Days of Night) imao je + u mom dnevniku, sve do ovoga.

Najdosadnija priča godine:
Avatar - premda je njegova pojava obilježila kraj 2009. i samim time donijela ono što je Cameron obećavao cijelu jednu dekadu, od plavih ljudi sve dosad nisi lako mogao pobjeći, tim prije jer je uspjeh filma sa sobom povukao niz parodija i pop-kulturalnih referenci na račun Avatara. A realno, ova SF bedastoća za dečiju i roditeljsku publiku, lijepo ulickano kopile Pocahontas i Poslednjeg Samuraja, nema epsku snagu i čaroliju da postane klasik žanra u budućnosti. 3D bi takođe mogao biti opjevan, Cameronu bi bilo bolje da se vrati hardcore R-rated akciji i mane se svojih dječijih snova.

Najdosadnije zvijezde godine:
1. Angelina Jolie
2. Liam Neeson
3. Megan Fox
4. Sam Worthington
5. Katherine Heigl
6. Mark Wahlberg
7. Robert Downey Jr.
8. Bradley Cooper
9. Jennifer Aniston
10. Sandra Bullock

Poslednji put menjao Halpert dana 11 Dec 2010, 22:16, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2010, 22:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zapadnjački kritičari kao promašaje ističu i treću Narniju, trećeg Bessonovog Arthura kao i The Tourist s Angelinom i Johnnyjem, sasvim očekivano.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2010, 22:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
U jbt, tek sad vidim koliko sam zasao u avangardu... Nista od gore navedenog nisam pogledao :oops:

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2010, 22:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

giometar je napisao:
U jbt, tek sad vidim koliko sam zasao u avangardu... Nista od gore navedenog nisam pogledao :oops:

Ako si osjetljiv na uobičajene ''dječije bolesti'' u recentnoj holivudskoj produkciji (scenariji, uvjerljivost, predvidljivost, komercijalnost...) ni ne gledaj, ja nisam bio te sreće :D

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 01:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Meni su Book of Eli i Clash of the Titans solidni... CotT sam gledao u 2d kod kuce, original dvd, i da nisu zeznuli sa 3dom bio bi odlican film... PoP mi je extra... Nisam igrao igru, tako da se nisam imao u sta razocarati, i kao osoba koja nije igrala, prezadovoljan sam filmom...

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2010, 16:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Kasnije mozda bacim komentar i na neke druge, ali The Last Airbender mora biti na listi ..... Gluma totalni promasaj, scenario nevjerovatno razocaranje ...... Eeeeee da hoce da pljusne neka bomba samo po dijelovima studija gdje "tehnika i mehanika" za specijalne efekte ... Mozda bi se neko opet pocesao po glavi i poceo praviti filmove sa pricom kao osnovom a ne kantama koje eksplodiraju .....

(Naravno, ovo je polusaljivo .... Nisam bas toliko glup ..... mozda .... hm ....)

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2010, 20:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nisam gledao (Avatar) The Last Airbender niti imam namjeru, ali sjećam se da sam čitao jako okrutne recenzije pune pljuvanja.
Vjerujem da je u pitanju kreativna nula i nazadovanje za M. Nighta Shylajamlajlajajna (kako li mu već prezime).

Uglavnom, što se tiče promašaja ova je godina ''srećom'' bogatija negoli prošla, kada smo imali gomilu osrednjih i jedva korektnih filmova koji su se za dlaku spasili od pljuvanja (Watchmen itd.).

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2010, 13:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Vecina filmova koje sam gledao su losi ili prosjecni (samo zato jer nisu imali konkurenciju tako da se mogu smatrati losim). Ako vec biram, to je Iron man 2.

Na prste ruke mogu nabrojati filmove u toku kojih nisam bacio pogled na sat (Kick ass, How to train your dragon, Tajna njihovih ociju, Sisanje, Avatar, Up in the air) a i oni ce biti zaboravljeni za pola godine.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2010, 02:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Toliko je razočarenje u The Expendables jako, da ne mogu više nabrajati u šta sam se sve razočarao.

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2011, 17:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

The American, u čitavom filmu najviše su mi se svidjeli italijanski planinski gradići i ona divna srednjovjekovna arhitektura i divan krajolik. Ta mjesta sam uvrstio u moj tursitički plan da ih posjetim jednog dana.

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2011, 23:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Eat.Pray.Love. Jedini prošlogodišnji film zbog kojeg imam razloga žaliti za izgubljenim vremenom.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2011, 00:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Gdje je Julia Roberts to mora da je drek. Samom svojom pojavom upropastila i Charlie Wilson's War, a o ranijim slučajevima poput Michaela Collinsa da i ne govorimo.
Pogledah neki dan Repo Men sa Judeom Lawom i Forrestom Withakerom, očajan SF triler neiskorištenih potencijala.
A i Runaways sa Kristen Stewart i Dakotom Fanning je gubljenje vremena, barem za ozbiljnije.
Nisam i ne želim gledati Male Fockere i Medu Yogija, ali već je iz samog prvog pogleda na ta komercijalna smeća jasno kolika im je vrijednost.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2011, 00:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa dobro, nije baš u potpunosti tačno to za g-đu Roberts. Da se razumijemo, meni je Džulija najantipatičnija glumica, oduvijek (i mislim da je Kameron Dijaz neće nikad prestići), ali mi je bila sasvim dobra u ulozi Erin Brokovič. Mislio sam da će taj film biti sranje, ali nije bio. Takođe, imala je nekoliko solidnih filmova u devedesetim, mada, mislim više zbog partnera u tim filmovima, nego nje same.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2011, 01:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

O itekako je tačno, ja nju mrzim a imam i zašto - Mystic Pizza i Steel Magnolias su ženski filmovi koje treba zaobići, isprva je počela graditi karijeru u relativno ozbiljnijim filmovima (Pelican Brief, Michael Collins, Mary Reilly) čija je uvijek bila najslabija tačka, a prava lavina započinje kad nakon Vjenčanja mog najboljeg prijatelja postane kraljica romantičnih komedija, što je prouzrokovalo dijabetičarske proizvode poput Notting Hilla i onog drugog filma s Richardom Gereom.
Erin Brokovich trebao je biti, onako, šokantan odmak, ali ona je u toj ulozi isto što i Sandra Bullock nedavno u Blind Sideu, pokazala da može biti drukčija ako poželi (nenašminkana, white trash itd.). Closer, ajde tu sam je podnio, ali uglavnom svuda je iritantna.
Uglavnom ne volim komercijalu i samim time njen kobileći osmjeh :D

Buraz Eric, a evo i nećakinja Emma, puno više vrijede...

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2011, 02:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
halperte sve mi se cini da si se ti urotio protiv sf zanra :P
The Book of Eli - ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooodlican postapokalipticni film,ali nemojte mi vjerovati na rijec posto sam veoma subjektivan kad je rijec o filmovima post-apokalipticnog zanra,meni je bas sjeo :)

Predators - premda je producent Robert Rodriguez obećavao puno, dobili smo zaboravljiv nastavak Švarcijevog klasika, što li je Brodyju trebalo ovo?
e tu se slazemo em je svarci najbolji akcioni glumac svih vremena,em je brody mrsava placipicka,samim tim nepodoban za tu ulogu :)

Prince of Persia: The Sands of Time - fanovi videoigre razočarani, producent Bruckheimer razočaran, Gyllenhaal se uzalud pripremao i bildao;

a sta si ti ocekivao od ovakvog filma,to jest filma radjenog po igrici?ja sam fan igre i nisam razocaran,znao sam kakav ce film biti.....malo skacu,malo se macuju,zaljube se trt-mrt-savrsen film za vecinu publike :)

repo man-dobar sf{ima ideju koja oslikava kapitalisticku logiku,bar kako sam ja shvatio,sve na kredit-bubreg,puca,srce....:P },naravno bio bih bolji da sam ga ja radio :)

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2011, 11:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
alkibijad je napisao:
halperte sve mi se cini da si se ti urotio protiv sf zanra :P
The Book of Eli - ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooodlican postapokalipticni film,ali nemojte mi vjerovati na rijec posto sam veoma subjektivan kad je rijec o filmovima post-apokalipticnog zanra,meni je bas sjeo :)

Nije mi bio odlican, nekako je radnja dosadnjikava, kraj je dramaturski pretjerano slampav itd...Ali film ima svojih kvaliteta, tipa - atmosfera u uvodnoj sceni kad Washington lovi onu(valjda?)macku. To je prilicno originalno i nije bas uradjeno kao sto to holivud radi. Ima jos takvih stvari u filmu, pa ga ne bih bas nazvao smecem...

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2011, 17:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Eh, Alky, ja nemam ništa protiv kada je neki film loš ili čak dobar, imam protiv kada je nešto osrednje a uvaljuje nam se kao najbolje što Hollywood može proizvesti.
Ja sam fan SF žanra, ali sramota je reći npr. da je Avatar remek djelo kad je plitak i prepun detalja posuđenih iz drugih ostvarenja.

Za Book of Eli mislio sam da će biti dobar falloutovski SF triler, ali umalo sam zaspao gledajući ga. Gary Oldman nedovoljno iskorišten.
Predators je reciklaža, nažalost biće ih još.
Od Princa od Perzije očekivao sam da neće biti neuredni kompot motiva iz prve tri igre (Sands of Time - bodež; Warrior Within - prinčeva obleka; Two Thrones - pretvaranje u mračnog crnog Princa, + eventualno što zbog princeze i par lijepih šarenih scena podsjeća na vizualnost četvrte igre), a i buljooki Gyllenhaal mi ide na živce, u medijima su preprošle godine objavljivane slike njegovih znojnih mišića i pločica samo da se na film privuku glupe žene i šiparice. Šmekenzi, vama je samo do akcije.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2011, 17:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

S obzirom da je 90% filmova nastalih po predlošku video igara negledljivo smeće (ko je rekao Uwe Boll?), Prince of Persia može dobiti prolaznu ocjenu. Bar nije dosadan, kao Max Payne, na primjer.

Book of Eli mi, na primjer, nije bio ni dosadan ni razočaravajući. Možda zato što inače nemam visoka očekivanja od bilo kojeg proizvoda pop kulture. Naravno, postoje neka bolja ostvarenja u podžanru SF zvanom postapokaliptični /vestern, triler, avantura, akcija, kakogod/, ali i ovaj zadovoljava priličan broj kriterijuma.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2011, 17:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Ja sam od Book of Eli, slusajuci price Fallout fanova, ocekivao PUNO vise tako da sam se nakon gledanja poprilicno razocarao :?
Uwe Boll - taj covjek je neunistiv - oskrnavio je sve iz svijeta igara cega se dohvatio :? :lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2011, 18:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Poštar sa Kevin Kosnerom mi je bolje legao neko Knjiga iskupljenja sa Denzel Vošingtonom i Gari Oldmenom.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]