banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 16:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 63  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Jan 2011, 23:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Pa dobro nema posebnog pečata ali valjda onaj što ga udare u pasoš kad ulaziš i izlaziš u EU zonu pokazuje carinicima koliko dugo si bio u EU. Slovenci nisu govna nego su jedini preko čije mi granice ulazimo u EU, zadatak im je da budu govna i pretresaju sve živo i mrtvo. Ne znam da li si ikad ulazio u Švajcarsku sa njemačke strane ali to su govna, generalno su govna gdje god ulaziš jer iako su potpisali Šengenski ugovor prema kojem bi trebali da skinu carinu i omoguće slobodan prolaz ljudi i robe nisu to uradili nego i dalje stoje na granici i čekaju. Imaju pravo da te zaustave bilo gdje na svojoj teritoriji što je u redu ali da zakeraju onoliko kad im dođeš na granicu... :roll:

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2011, 00:35 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Jan 2010, 20:11
putujem vec vise od 30 godina preko grane za njemacku. oduvijek je bilo da udare pecat u pasos, nekad da nekad samo mahnu rukom. prije rata se sjecam da je prelaz preko granice znao biti i gori od ovih danasnjih zastoja i pretresa od slovenaca. prije su slovenci mahnuli za prolaz, a austrijanci zato pretresali pa cak i rastavljali automobile. licno sam uvijek vozila preko italije (udine). skaniranje pasosa je takodjer oduvijek bilo.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2011, 00:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2010, 22:40
pa i hrvati skeniraju pasose par godina, ali mislim da se te informacije ne memorisu, to je samo cekiranje "crnih listi", interpola....
Pecat je jedan jedini, sa datumom i imenom granicnog prelaza, a u cosku je jos skracenica za ime drzave u koju ulazis. Obicno ako ides autom sa EU registracijskim tablicama granicari znaju samo mahnuti da prodjes a i ne pogledaju pasos. U tom slucaju tvoj pasos ostaje bez pecata i bez dokaza kad si usao u EU. Recimo tetak ti radi u Njemackoj, voza mercedesa, sijed, kulturan gospodin, evropske fizionomije :), a ti si na mjestu suvozaca... velika je vjerovatnoca da ce vam samo mahnuti da prodjete. Zbog toga ako zelis igrati fer, trazis da ti lupi pecat, da se kasnije ne moras raspravljati sa policijom, jer nemas dokaz kad si usao u EU.
Medjutim, ako ides autobusom, ili nekim grupnim prevozom punim nasih agrarnih faca, vjrovatnoca je 100% da ce ti Slovenci lupiti pecat. Kako je sa Madjarima to ne znam.
Inace u EU se moze i preko Italije, Rumunije, Bugarske, Madjarske.... a ne samo Slovenije. Mada mislim da na unutrasnjim EU granicama Rumunije i Bugarske jos uvijek imaju kontorle.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2011, 09:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2009, 16:30
Tzv skeniranje pasosa na granici je zapravo provjera pasosa. Da nije laznjak. Pecat ce vam udariti a mozda i nece. Zavisi cime idete, s kime idete i kuda idete. U vecini slucajeva ce vam udariti pecat da bi mogli imati kontrolu. U EU mozete ostati max 3 mjeseca. Poslije toga morate izaci iz EU, i biti van EU 3 mjeseca da bi se nakon toga opet mogli vratiti. Drug moj,Crnogorac, je bio 5 mjeseci u EU i vratio se avionom nazad preko Zagreba. Nisu mu Hrvati pravili probleme pri povratku, ali su mu udarili pecat da je izasao iz EU. Poslije 15 dana pokusao se opet vratiti u EU preko Hrvatske na Sloveniju i zajeb.
Na izlazu iz HR ka SLO, Hrvati su vidjeli da nije bio 3 mjeseca van EU i udare mu crveni pecat(krst), zabrana ulaska u EU 6 mjeseci. Na koju god granicu da ode i pokusa uci, carinici ce vidjeti tu zabranu. Moze istrgnuti tu stranicu(sto bas i nije pametno,lutrija)ili vaditi novi pasos.
Ili da prepliva od kuce do Italije. :D

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2011, 09:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Panzer je napisao:
Slovenci nisu govna nego su jedini preko čije mi granice ulazimo u EU, zadatak im je da budu govna i pretresaju sve živo i mrtvo. Ne znam da li si ikad ulazio u Švajcarsku sa njemačke strane ali to su govna, generalno su govna gdje god ulaziš jer iako su potpisali Šengenski ugovor prema kojem bi trebali da skinu carinu i omoguće slobodan prolaz ljudi i robe nisu to uradili nego i dalje stoje na granici i čekaju.

Slovenci su bili takvi i prije nego su usli u EU, to je do mentaliteta a sa Svajcarcima nisam nikada imala problema. Zadnja 2x ih cak nije ni bilo u kucici. Samo smo prosli.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2011, 11:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Locu u kafani?

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2011, 13:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
ajkula je napisao:
Panzer je napisao:
Slovenci nisu govna nego su jedini preko čije mi granice ulazimo u EU, zadatak im je da budu govna i pretresaju sve živo i mrtvo. Ne znam da li si ikad ulazio u Švajcarsku sa njemačke strane ali to su govna, generalno su govna gdje god ulaziš jer iako su potpisali Šengenski ugovor prema kojem bi trebali da skinu carinu i omoguće slobodan prolaz ljudi i robe nisu to uradili nego i dalje stoje na granici i čekaju.

Slovenci su bili takvi i prije nego su usli u EU, to je do mentaliteta a sa Svajcarcima nisam nikada imala problema. Zadnja 2x ih cak nije ni bilo u kucici. Samo smo prosli.

Ma mene su redovno pretresali kad sam ulazio, osim ako je bilo jako kasno ili jako rano pa im se nije dalo izlaziti ili ih nije ni bilo.

@The new statesman: Vrlo moguce, loce stoka opasno. Mislim da su i Srbe presli...

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2011, 15:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Kazna zabrane od 5 godina je apsurdna i mislim da je nece primjenjivati. Zamislite samo situaciju da nekom Hrvatu ili Crnogorcu zabrane ulaz na 5 godina, a drzava ima danas sutra udje u EU.

Hoce li ti ljudi morati da se sele iz sopstvene drzave?

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2011, 21:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Jan 2010, 20:11
Citiraj:
Francuska i Holandija traže monitoring bezviznog režima

Holandija i Francuska uputile su Evropskoj komisiji pismo u kojem joj predlažu da počne sa uspostavljanjem mehanizma monitoringa provođenja bezviznog režima koji je BiH i Albaniji dat uz određene uslove.

Oni žele mogućnost brze odluke, bez velike procedure, brzu promjenu uredbe, ali na ograničeno vrijeme", rekao je dobro upućeni izvor.

Pismo se zasniva na uslovu koji su Haag i Pariz postavili prošle godine, a kako su tada njihove diplomate navele da dvije zemlje žele ostati uvjerene da će se standardi koji su omogućili bezvizni režim poštivati i kad slobodna putovanja u šengenske zemlje stupe na snagu.

Francuska i Holandija smatraju da je došlo vrijeme za uspostavljanje tog "mehanizma", a to znači sistema provjere održavanja standarda, kao i sankcija u slučajevima prekršaja.

Albanskim dopisnicima su briselske diplomate rekle da se Albaniji sugeriše sređivanje unutrašnje političke situacije koja dovodi u opasnost bezbjednost i održavanje reda i zakona, pa tako i bezbjednosti viznog režima.

BiH se ne pominje u negativnom kontekstu u pogledu viznog režima, ali se i u tim razgovorima izražava želja da se što prije osnuje vlast kako bi postojao politički garant situacije u zemlji, pa tako i poštivanja standarda viznog režima.

Ali, nekoliko diplomata koje je Srna konsultovala kažu da bi ukidanje bezviznog režima, pa i privremeno, bilo gotovo nezamisliv politički korak.

"Zahtjevi koje su u svom pismu postavile dvije članice EU - Francuska i Holandija - u pogledu viznog režima su ´maksimalistički´, ali toga ne treba da se plašimo. To je početna pozicija u pregovorima. Na narednim sastancima, druge zemlje članice će ih smanjivati dok se ne dođe do kompromisa´´, prenio je Srni svoj utisak evropski diplomata.

Sa tom procjenom saglasila se izvjestilac Evropskog parlamenta za viznu liberalizaciju Tanja Fajon koja još nema podataka o tome da li dvije balkanske zemlje koje su posljednje dobile slobodan vizni režim zadovoljavaju standarde.

"Nismo čuli ništa neobično ili negativno. Evaluacija nije gotova", rekla je za Srnu Fajonova.

Evropska komisija objaviće u maju izvještaj o tome da li se poštuju standardi pod kojima je dat bezvizni režim.

(SRNA)

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2011, 20:32 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 05 Dec 2010, 15:17
Kazna je od 5 do 10 godina ulazka u EU, a u slucaju da zemlja udje u EU propada zabrana ulaska 5-10.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2011, 12:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Budite sretni sto niste isli u Bugarsku, znaci gledaju te kao da si najveci kriminalac. Prvo sam u novembru u ambasadi u Sarajevu propitivan o svemu i svacemu i istresao sam gomilu para da bi dobio vizu na 10 dana, kao da idem u Svajcarsku u najmanju ruku (trebala mi viza premda sam imao prebivaliste u EU) - da ne kazem da me avantura zvana "viza" kostala 700km

Juce sam se u Sofiji na aerodromu posvadjao sa gospodjom salterusom na cekiranju karata jer me uvjeravala da mi treba povratna karta da udjem u Sengen i nije htjela da mi izda kartu. Dzaba moje uvjeravanje da mi je to povratna karta i da se vracam za Bec pa idem dalje. Nakon svadje od 5 minuta mi je dala kartu, ali sam u Becu ostao sat vremena cekajuci kofer jer me gospodja navodno "oznacila" pa su ga malo pregledali.... znaci, u BG nikada ako ne budem morao poslom. Razumjem ja neka normalna pitanja, ali nepoznavanje svog posla i bezobrazluk ne trpim.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2011, 22:04 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Slična iskustva je imao i kolega sa Bugarima... A ja budala lani htio na WRC trku u BG...

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2011, 22:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Eee, pa to je zato sto niste imali "sliku" u pasosu. Prijatelj kamiondzija prica-obavezno 5 eura u pasos bugarima na granici, taman da imas sve moguce papire, potvrde, opremu... Njemu carinik vratio pasos i rekao "nema slike". Ovaj pobjesnio jer je imao nov pasos, tada se placalo slikanje... pa se naknadno sjeto da su mu rekli da obavezno stavi petaka. Kad je stavio i ponovo dao cariniku pasos, ovaj kaze "ooo, lijep, lijep".

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2011, 22:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Jeb'o nas Tuta Bugarin ..

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2011, 00:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Bugari brinu o sigurnosti i posebno o eu :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2011, 15:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Stari narod crnotravskog kraja u Srbiji kaže: Kad izbije rat a ti ne znaš na koju bi stranu, udri po Bugarima nećeš pogriješiti. Sve ti to govori.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2011, 12:44 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 05 Dec 2010, 15:17
Ukidanje bez viznog rezima, da li je neko cuo nesto o tome?

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2011, 12:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
jenny je napisao:
Ukidanje bez viznog rezima, da li je neko cuo nesto o tome?

Zavisi šta ukidaš. Sa mnogim stvarima vizni režim nema nikakve veze.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2011, 18:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Citiraj:
Nakon što je Tanja Fajon, izvjestilac Evropskog parlamenta za vizni režim za zemlje zapadnog Balkana, upozorila da postoji mogućnost da Srbiji i zemljama regiona, ponovo budu uvedene vize, jer je sve više zemalja EU koje imaju ozbiljne kritike zbog povećanog broja azilanata, pojavila se zabrinutost i u našoj zemlji da bi ponovo mogao biti nametnut vizni režim.

- Nema nikakvog razloga za brigu, jer od dana kada je BiH dobila bezvizni režim nije bilo apsolutno nikakvog kršenja sporazuma o bezviznom režimu. Zbog toga sam uvjeren da uopšte neće biti razgovora o našoj zemlji kada je ova tema u pitanju - kaže za "San" Sadik Ahmetović, ministar sigurnosti BiH, dodajući da je broj zahtjeva za azilom iz BiH veoma mali.

http://banjalukain.com/front/azilanti-i ... ercegovine

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2011, 19:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
filozof sa vrbasa je napisao:
Kazna zabrane od 5 godina je apsurdna i mislim da je nece primjenjivati. Zamislite samo situaciju da nekom Hrvatu ili Crnogorcu zabrane ulaz na 5 godina, a drzava ima danas sutra udje u EU.

Hoce li ti ljudi morati da se sele iz sopstvene drzave?

Taкве казне се користе само за најтеже преступнике и осуђиване особе. Обичан човек такву казну не може да закачи.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 63  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]