banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Maj 2025, 12:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1090 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 55  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Jan 2011, 18:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Ne znam da li laprda ili ne, ali znam da je EU koncept kojem uspjeh nije sudbinski zagarantovan. Bilo je i ambicioznijih, pa su propadali. Ako stvari ne budu išle na dobro, ako bogati skontaju da im je bolje bez siromaha, puknuće EU samo tako.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2011, 22:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2009, 16:30
Nema tu ako. To je plan na kojem se radi od zavrsetka drugog svjetskog rata. Ne vidim nikakvog razloga da posao ostave na pola zavrsen.
Koji su to ambiciozniji koncepti bili? Nadam se da ne mislis na pokret nesvrstanih i Jugoslaviju.
Samo laici mogu sumnjati u EU. Naravno EU nije Bosna pa da joj je uspjeh sudbinski zagarantovan. Ali bice EU ,a i Bosne u njoj! :D

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2011, 23:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Naravno da ima ako. Ne vidim ni ja razlog da se određeni koncept ne napusti ako se uvidi da jednostavno nije dobar koliko se mislilo. Nisam mislio na pokret nesvrstanih i Jugoslaviju, ali možeš uzeti i njih za primjer ako hoćeš. Savezi se raspadaju kada većini, ili najdominantnijim članovima više nije u interesu da isti postoji. Samo glupani mogu da ne gaje zdravu dozu sumnje, jer se ovdje ne radi o vjeri u više biće, već ekonomsko-političkom savezu. Naravno da neću završiti post glupim rečenicama koje nemaju nikakvu druhu svrhu osim da isprovociraju potencijalni argesor-žrtva momenat, kako bi neko mogao kasnije da plače i kuka kako ga zli ljudi ne vole i neće da se druže s njim.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 07:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Pa u bogatijim zemljama EU već nastaje bunt i negodovanje zbog ulaganja u siromašnije a to nije od skora. Elem pričao mi zet još prije četiri godine kako ne možeš u Londonu naći posla od Poljaka i Rumuna koji rade za minimalac pa za vikend begaju kući. Da ne pričam o zajmovima Grčkoj, Španiji i Portugalu koji su svirali falus i živjeli od zajmova ko bubreg u loju...
Švabe i to na zapadu već odavno žale što je Berlinski zid srušen i po anketi velika većina bi ga ponovo sazidala još većeg i debljeg.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 07:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Zdrava doza sumnje je uredu, ali u ovome slucaju bespotrebna. Nisi napisao koji je to koncept veci od EU, a da je propao. Ne znam da je u Evropi bio neki vazniji od EU.
Ujedinjena Evropa. Bas lijepo zvuci.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 10:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Zdrav razum i sikustvo nam govori da se svi savezi gase i propadaju, treba dobro iskalkulisati na koji ce nacin crknutu EU. Za mene je taj savez oduvijek predstavljao udruzenje bivsih kolonijalista i bivsih nacista koji su promjenili pricu, pa vise ne rade silom tako ocigledno, vec perfidno pricaju neke price za stolom, a ispod stola drze kratez. Lijepo su oni nam ovdje zakuvali corbu, ako se zna da su Austrija i Njemacka preuzele sve industrijske poslove bivse Juge, sta ima vise pricati, samo im budala moze vjerovati. Ja im ne vjerujem, niti ikad hocu, jer se vidi sta rade..

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 10:28 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
A neki se jos uvijek nadaju ulasku u EU, i jos uvijek misle da ce im tad biti bolje.
Dok vamo, mnogi bi rado da izadju iz EU, da mogu ikako.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 10:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pitaj Bugare i Rumune kako im je u EU. Cijene i dadžbine ko u Njemačkoj a plate oko 250 Eura. Putuj Evropo nemoj čekati na nas, dobro je nama i bez njih...

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 10:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
LemiGO je napisao:
Za mene je taj savez oduvijek predstavljao udruzenje bivsih kolonijalista i bivsih nacista koji su promjenili pricu, pa vise ne rade silom tako ocigledno, vec perfidno pricaju neke price za stolom, a ispod stola drze kratez. Lijepo su oni nam ovdje zakuvali corbu, ako se zna da su Austrija i Njemacka preuzele sve industrijske poslove bivse Juge, sta ima vise pricati, samo im budala moze vjerovati. Ja im ne vjerujem, niti ikad hocu, jer se vidi sta rade..

Upravo tako.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 10:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Da dodam i svoje "slaganje" ma Lemijev post.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 10:41 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
wolfsburg_rapsodija je napisao:
Ujedinjena Evropa. Bas lijepo zvuci.

Da, lijepo zvuci. Bilo bi lijepo da se svi ujedinimo, da se ujedinimo dusama i srcima, a ne valutama i granicama.
Ideja Ujedinjenja nije losa, ali Pravac i Nacin kojim se Rijec htjela ili trebala pretvoriti u Djelo, su totalno promaseni.
I Hitlera je bila zaslijepila ideja o "ujedinjenju" , rezultat znate i sami. Pogresni ljudi koji se nalaze u pogresno vrijeme na pogresnom mjestu, ne vode nigdje. U najgorem slucaju, vode u propast.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 13:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Neka nas tu gdje jesmo.
Jos najmanje 10 godina.Nemoj slucajno da neko ne oznaci svoju medju. :D

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 14:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
LemiGO je napisao:
Za mene je taj savez oduvijek predstavljao udruzenje bivsih kolonijalista i bivsih nacista koji su promjenili pricu, pa vise ne rade silom tako ocigledno, vec perfidno pricaju neke price za stolom, a ispod stola drze kratez. Lijepo su oni nam ovdje zakuvali corbu, ako se zna da su Austrija i Njemacka preuzele sve industrijske poslove bivse Juge, sta ima vise pricati, samo im budala moze vjerovati. Ja im ne vjerujem, niti ikad hocu, jer se vidi sta rade..

lijepo receno.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2011, 00:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Evropski parlamentarac savjetuje Hrvatskoj da ne ulazi u EU
Britanski političar i zastupnik Nezavisne stranke Ujedinjenog Kraljevstva (UKIP) u Evropskom parlamentu Godfrey Bloom pozvao je u utorak u Zagrebu Hrvatsku da ne ponovi grešku koju je njegova zemlja učinila ulaskom u Evropsku uniju, koju smatra "apsurdnom organizacijom", ocjenjujući da joj članstvo ne bi donijelo ništa dobro.

Bloom, koji je u Evropskom domu održao predavanje "Hrvatska u Evropskoj uniji - prednosti i opasnosti", poručio je da članstvom u EU-u Hrvatska ne bi ekonomski ni demokratski uznapredovala. "Zašto ne biste uživali u partnerstvu s EU-om na temelju ugovora o slobodnoj trgovini", zapitao se Bloom.

"Ne treba vam politička unija da biste trgovali. Onaj ko tvrdi suprotno je ekonomski nepismen", kazao je Bloom koji je i sam ekonomist, a u politiku je ušao prije tek nekoliko godina.

Prema njegovim riječima, Velika Britanija je članstvo u EU-u platila raširenom korupcijom i nedostatkom demokracije zbog urušavanja britanskog pravnog sistema razvijanog više od 800 godina.

Podsjetio je da njegova zemlja svakog dana u Bruxelles šalje 45 miliona funti za evropski budžet, ali da niko ne zna kako se troši taj novac. Kazao je da Bruxelles u zadnjih 15 godina nije proveo reviziju, zbog čega bi pojedinci u svakoj demokratskoj zemlji završili u zatvoru.

"Stoga se u Velikoj Britanija provodi kampanja za izlazak iz Unije, i to je jedna od najžešćih kampanja koja se ikada vodila", rekao je Bloom.

Također se osvrnuo i na britanski pravosudni sistem koji je ustuknuo pred "smiješnim i apsurdnim zakonima koje donosi Evropska komisija".

"Zakone sada kroji Komisija u kojoj sjede birokrati koje nije izabrao narod. Čak 75 posto britanskih zakona donijeli su strani, neizabrani birokrati", kazao je Bloom i opisao kojim jalovim se poslom mora baviti kao evropski zastupnik.

"Donose se zakoni o standardizaciji boca za alkoholna pića, sjedala za traktore, guščjih jaja, pa čak i oblika banana", kazao je Bloom. Najopasnijim, međutim, smatra to što evropsko zakonodavstvo ljudima propisuje što "smiju činiti".

"Naši su zakoni oduvijek propisivali što ne smijete činiti, a sada se propisuje što se uopće smije", kazao je i dodao da tu opasnost zasigurno uviđa svaka "slobodna osoba".

'EU je poput bivše Jugoslavije'
Britanski euroskeptik i zastupnik u europskom parlamentu Europsku je uniju usporedi s bivšom Jugoslavijom, a euru predvidio propast do kraja februara.

Sve je veći broj onih u Europskoj uniji, koji kritiziraju budućnost eura i zemlje koje uvode tu jedinstvenu europsku valutu. Kritičari tvrde da je takvo razmišljanje jednako ukrcavanju na brod koji tone. Europa mora otvoriti oči, poručuje David Campbell Bannerman, britanski zastupnik u Europskom parlamentu.

'Krajnje je opasno, kao što možemo vidjeti s eurom, forsirati toliko divergentne zemlje u sustav jedinstvene valute. Tenzije koje se time stvaraju, ekonomske i one političke, izrazito su opasne', rekao je Bannerman za RT. On je upravo tim primjerom objasnio zašto EU uspoređuje s bivšom Jugoslavijom.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2011, 15:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Sve o EU na novoj internet stranici
Znate li što je Europska unija? Kako je stvarana? Tko su bili začetnici ideje o europskom ujedinjenju? Kako zapravo funkcionira europska demokracija? Koja je istinska uloga domaćih zagovornika pristupanja Hrvatske ovakvoj uniji? Na ovoj stranici možete proučiti što je Europska unija danas, kako biste mogli odlučiti želite li u takvoj državi živjeti.

Jeste li, primjerice, znali da je godišnji trošak Unije 1.147.885.101.616 € ?

Ili da su građani Unije platili flotu luksuznih automobila članova parlamenta 5,25 milijuna eura?

Znate li da Europski parlament ne donosi zakone samostalno? Ili da niti jedan zakon ne može predložiti baš nitko osim neizabranog diktatorskog komiteta Europske komisije, u kojoj radi preko 30.000 birokrata? Ili da je EU stvorila tzv. Novi pravni poredak u kojem njeni savezni zakoni imaju apsolutni primat nad zakonima zemalja članica? Zemlja članica EU tako postaje posve ovisna o „saveznim“ zakonima koji čine oko 85% njezina pravnog poretka. Je li to demokratski? Znate li da predsjednika Europskog vijeća ne bira narod, kao u demokratskim državama? Dana 1. prosinca 2009. postavilo ga je na dužnost Europsko vijeće (ono isto kojem predsjeda), na inicijativu i pod pokroviteljstvom Družbe Bilderberg. Svi su važniji europski dužnosnici ondje odabrani na svoje funkcije.

Znate li kako se financira Unija i da zbog ugovorenog smanjenog doprinosa Ujedinjenog Kraljevstva ostale članice nadoknađuju taj manjak od preko 3 milijarde eura, pri čemu će mala Slovenija ove godine uplatiti u europski proračun preko 14 milijuna eura, a siromašna Rumunjska čak više od 50 milijuna eura? Ta se prisilna naplata zbog smanjenog doprinosa Britanije naziva UK-korekcijom. Jeste li ikada čuli za to?

A ima još puno zabrinjavajućih podataka.... Objavljujemo ih na našem portalu „Europska unija i velika nevolja koja dolazi“, na adresi:

http://www.europskaunija.yolasite.com

Europska je unija prošla dug put - od zajednice za ugljen i čelik, preko ekonomske zajednice i nadnacionalne unije do savezne države! Pod krinkom gospodarskog ujedinjenja provela je političko ujedinjenje zemalja Europe. Europska je unija pomno pripreman, dugoročni, puzajući... najspektakularniji državni udar u povijesti!

EU Babilon

Zašto je babilonska kula na plakatu Vijeća Europe? Zgrada parlamenta također je nalik na nju, a ispred nje je babilonski kip... zašto? Zašto europska zastava ima 12 zvjezdica? (link)

EU katastrofa

Što o Europskoj uniji misle neki od onih koji su već u njoj? EU je ekonomska i demokratska katastrofa! Deset točaka češkog predsjednika protiv EU. Tko je Herman Van Rompuy? Zašto svi mediji pjevaju hvalospjeve Uniji? (link)

Propaganda

Kakvu subverzivno-propagandnu politiku vodi Europska unija? Kako reklamira samu sebe? Na koje načine nastoji pridobiti intelektualnu elitu? Kako indoktrinira novinare? Kakvu promidžbu vrši u odnosu na djecu? (link)

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2011, 15:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
могли су бар закупит домен и хостинг.. овако дјелују прилично неозбиљно :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2011, 16:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

A ja mislio ovo pričaju o BiH. Isto nam i bez EU ne moramo ni da im pristupimo harač i kuluk već imamo.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2011, 19:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Veoma interesantno. Nista mi tu ne mozemo uraditi. Iluminati su izgleda napravili i BiH zastavu sa zvijezdicama. Trokut je postavljen kao okrenuta piramida. :)
Interesuje me gdje su Hitler i fasisticka Njemacka u tome svemu? Je li i Tito bio mason posto je potpisivao neke sporazume oko EU?

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2011, 19:27 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
wolfsburg_rapsodija je napisao:
Veoma interesantno. Nista mi tu ne mozemo uraditi. Iluminati su izgleda napravili i BiH zastavu sa zvijezdicama. Trokut je postavljen kao okrenuta piramida. :)
Interesuje me gdje su Hitler i fasisticka Njemacka u tome svemu? Je li i Tito bio mason posto je potpisivao neke sporazume oko EU?

Pitanje je zapravo ko je uistinu bio Tito jer je pravi Josip Broz iz Kumrovca poginuo u Prvom Svjetskom ratu. Ovaj što je vladao Jugom je neka sasvim druga osoba koju je neko sa izvana nametnuo.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2011, 19:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pusti ti te karafeke za Tita. Jedni vele mađarski jevrej, drugi da je švabo, treći austrijanac....to je žuta štampa. Njegov kuhar je bio Srbin pa kaže u jednom intervijuu da je po navikama i gastonomiji bio ipak Zagorac a on ga je godinama pratio po svijetu i lično ga znao, a to mu vele i unuci.
Izvinjavam se za off.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1090 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 55  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]