banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 10:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Jan 2011, 21:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
Cao svima, zanima me misljenje u vezi novog Citroena C5 dizel Automatik 136 ps, mislim da je 2.0 ili 2.2, 2008 god. znaci najnoviji model.. Nisu mi licno bili nesto zanimljivi ali smo sada nasli jedan privatno za 12.000 EUR i cini mi se bas povoljno. Hvala :)

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2011, 21:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Nov kod nas je 33000KM, sa 1.6HDI motorom, pa ti sad vidi.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2011, 21:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
U zavisnosti od nivoa opreme koji ima to bi moglo, ali i ne bi moralo biti povoljno.
Na stranu sto Citroeni poslovicno ne drze cijenu.
Sto se samog auta tice, ako je hidraulicar, imaces nezamislivu udobnosti - sve ostalo u prosjeku klase. Nesto malo bolje, nesto malo gore.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2011, 22:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Vozio sam tu verziju, pa auto je stvarno dobro dizajnirano a to obicno znaci da nije bog zna kako prakticno. Ali ima isofix na suvozacevom sjedistu. Fino se vozi ali od sporta nema ni s. Kvarljivost na nivou Passata (Alfa 159 je najbolja u klasi po TÜV-u). 12000 nije puno novca za tu verziju, pogledaj samo koliko je kostao nov. Tu nesto ne stima. Odokativno receno.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2011, 22:39 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 13 Jul 2010, 23:15
Breskvice to sto si nasla nije jeftino, u rangu Audija A4 B7 od 2005 koji je po svim mjerljivim parametrima jednostavno superioran. Ako je jos opremljen hydractive amortizerima pitanje je da li to neko popravlja ovdje kada se krene kvariti a hoce. Kazes automatik sto je tek njesra, vec na oko 100000 pocece da se djipa. Sto rece TNS i Italijani su ih pretekli u statistikama onda znas koliko je sati.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2011, 10:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

blaf77 je napisao:
Nov kod nas je 33000KM, sa 1.6HDI motorom, pa ti sad vidi.

ovdje je ovakav sto smo mi nasli nov oko 30.000 eur ..a ovaj je star 2,5 godine pa kontam da je bas jeftino 12.000..sto se tice prodaje tesko je ovdje sada prodati i bmw, merca audija..kriza udarila osjetljivo, a zavisi naravno i koja cijena se trazi
taj za 33.000 je vjerovatno najosnovnija verzija, a nama dolazi u obzir samo automatik i mora biti barem 2.0..iako je 33.000 KM povoljno za nov auto te klase i velicine
pa koliko je kod nas nov takav kako sam ja opisala?
e da boja mu je prekrasna mislim to je jako vazno :D

sto se tice talijana, dzaba im, "ne volim" ih bas i nisu mi simpaticni..niti gledam...br. 1 su mi njemci naravno :)

tns prodaje je ga jedan stariji gospodin Austrijanac,imao ga je 2 god preko leasinga i sada je uzeo novog mercedesa jer kaze da vozi merc vec 20 godin i ne moze bez njih :D
i sada ovog zeli da proda sto prije, a suma koju mora dati jos auto kuci da bude njegov je 11.000 eur a on hoce da zaradi jos 1.000 tako nekako sam shvatila..ali tek treba da odemo vidjeti danas auto, na slikama izgledaju super , svidja mi se nov dizajn
Inace po manjim mjestima moze se naci bas povoljno auto ako imas srece
Kaze da ima service-knjigu i sve je redovno radio, i nema nikakve mane

nuvolari ovaj auto je ipak veca klasa tj veci ja auto od Audi A4, ne moze se tako gledati.. i meni su 3 godine razlike u starosti isto bitne + ovo je najnoviji model a kod Audija sigurno nije za takvu cijenu

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2011, 11:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
C5 je samo izvana veci od A4. Unutra su skoro pa identicni. Nego, racunaj da je to tezak auto + automatik a samo 136 PS. Na stranu cijena ali takav auto sa tom jacinom motora kod mene ne bi dolazila u obzir.

P.S. Kada vidim A6 sa 2.0 motorom, isjekla bih se uzduz i poprijeko ali nasem covjeku samo daj da je ladja a sto je motor malo jaci od ficinog - to nije bitno :)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2011, 11:21 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Jan 2010, 20:11
ajkula je napisao:

P.S. Kada vidim A6 sa 2.0 motorom, isjekla bih se uzduz i poprijeko ali nasem covjeku samo daj da je ladja a sto je motor malo jaci od ficinog - to nije bitno :)

:lol: :occasion5:

Citiraj:
ovdje je ovakav sto smo mi nasli nov oko 30.000 eur ..a ovaj je star 2,5 godine

ja sam prosle godine ovdje (Tuzla, Autokuca Pavic) probno vozila model 2010, 6 mjeseci star dostupan za 40 000 KM

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2011, 11:47 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 13 Jul 2010, 23:15
Taj c5 od 33000 KM prodaje se od sajma, razgledao sam i fino je iznutra, nije sasvim go ima nesto opreme, metalik, ne sjecam se sad. Ipak mislim da je taj dizel od 110 ks raga, pitanje je da li ide uzbrdo uopste.
To sto je veci od A4 nisam siguran, treba pogledati dimenzije, djeluje mi kao opticka varka zato sto c5 ima vece branike i duzu haubu. Takodje ima 2000 kubika i 136ks sto je lose, 2008 godine standard je bio 160ks. U svakom slucaju sretno!

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2011, 13:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma za po Becu je bolja automatika (ksenon, djelimicna koza) i podesivo vjesanje nego 30 KS vise... Na stranu sto je to stvarno tesko auto zbog pomenutih stvari, ali taj komfor i dizajn je jednostavno nemoguce dobiti bilo gdje za taj novac... Zadnja klupa je pomalo tjesna ali niste valjda dvometrasi... Prtljaznik je ok velicine i forme...

Ovo sto se prodaje u BL je zalosna osnovna verzija sa klasicnim oprugama, sto je isto kao da uzmete kao neki SUV samo sa prednjim pogonom... Citroen bez Hydractive nije Citroen...

Ako je ocuvan i nema puno km, vrijedi... Slicna Honda Accord je bar 9 hiljada skuplja, a nema ni to vjesanje, ni ksenon, ni koze... Moj savjet je i OeAMTC pregled.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2011, 13:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Vozio sam C5 sa tim motorom ali sa manuelnim mjenjacem - jedan od najzanimljivijih auta u svojoj kategoriji (uz Hondu Accord). Daleko prijatniji nego npr. A4 :)

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2011, 13:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Koliko je presao?
Ovde je sad novi trend da se uvoze kola 2 god. stara koja su bila na lizingu i sva su presla 150 k km. Valjda im je ta kilometraza limit.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2011, 13:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
ако је ауто возио старији господин који моли мерцедесе и још је у питању аутоматик ауто је вјероватно у јак одобром стању и није раздрндано.
за оно за шта ће га бресквица користити мислим да и мотор од 136 коња може проћи. уколико има хидраулично вјешање ја бих то узео без размишљања :D наравно прво бих одвезао на преглед да видим да ли је све у реду са аутом

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2011, 15:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

e hvala svima

gdje da pocnem..

da, sto se tice cijene, ovakav auto nema sanse da je kod nas nov 20.000 eur (tj i pola godine star vise nije potpuno nov, barem ovdje i automatski je jeftiniji auto sa izlozbe) ali vec je TNS objasnio da je kod nas samo najosnovnija verzija,sa manualnim mijenjacem..ovdje je automatik verzija u startu barem 5.000 eur skuplja
znaci sve zavisi od opreme itd..a ovaj ima super opremu
evo gledam u Njemackoj su isti takvi dosta skuplji a inace svi su prije isli u Njemacku po auta

uglavnom vidjeli smo ga..auto je lijep, ocuvan, iznutra super, udoban, prtljaznik je sasvim solidan, provozali smo ga i zaista je ok
Ali nazalost nama je premalen :( TNS mi smo skoro pa dvometrasi, muz je 1.93 a ja 1.82 :D
ali da smo u dvoje ne bi bio problem,ali nama ce uskoro trebati porodican auto za dvoje djece..pa i sa sada jednim djetetom je premalen
trenutno imamo vw passat karavan star 11 god. i on je puno prostraniji
Znaci samo zbog velicine necemo, meni je zao nekako ali ne vrijedi uzimati iako je tako povoljan
a to sto je 2.0 sa 136 KS meni licno nema nikakve veze kod novijih auta..iako je ovaj sto sada imamo 2.5 i ima 150 KS
Kaze muz jedino da ga uzmemo i preprodamo, pa nek zaradimo i 1-2000 eur, ali vjerovatno se necemo zezati oko toga

vozicemo jos ovaj 1-2 godine i onda kupiti opet neki dzip, jer ih obozavamo jednostavno :) To ce biti dostaaaaa skuplje ali sta da se radi , kad je bal..

TNS sigurno bi otisli do oeamtc..iako pokazao je covjek service buch, zadnji servis prije par mjeseci..auto je presao 100.000 km (kaze 70% autoput)
nego jel moguce da on nema zahnriemen (zubcasti remen na nasem ili?)

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2011, 16:02 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Jan 2010, 20:11
breskvica je napisao:
e hvala svima

gdje da pocnem..

da, sto se tice cijene, ovakav auto nema sanse da je kod nas nov 20.000 eur (tj i pola godine star vise nije potpuno nov, barem ovdje i automatski je jeftiniji auto sa izlozbe) ali vec je TNS objasnio da je kod nas samo najosnovnija verzija,sa manualnim mijenjacem..ovdje je automatik verzija u startu barem 5.000 eur skuplja
znaci sve zavisi od opreme itd..a ovaj ima super opremu
evo gledam u Njemackoj su isti takvi dosta skuplji a inace svi su prije isli u Njemacku po auta

znam breskvice, no mogu ti samo pisati sta sam ja ovdje imala ponudjeno i to bijela varijanta :) ja sam odustala jer je dizelas bio, licno sam jednostavno benzin-freund.
poznato mi je da po zakonu (Njemacka) Neuwagen - do 12 mjeseci se tretira ukoliko je u autosalonu. bas znam par slucajeva sudjenja sa Mazda autokucom i tih paragrafa.

Vama i dalje sretna voznja u sadasnjoj varijanti prevoza i sretno u potraznji za novim drugom na cetiri tocka. nije lako auto izabrati :lol: znam to predobro :wink:

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2011, 16:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

hvala bennet, da nije lako pogotovo kada hoces dobro a povoljno :wink: ali bude mi opet krivo kad naletis na nesto povoljno, a opet ima neke nedostatke eto velicina u ovom slucaju..jojj kad mi neko kaze velicina nije bitna ccccc :lol:
ma ja stvarno obozavam dzipove, da imam para kao sto nemam vozila bi range rover , iako nije los ni porsche cayenne :D

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2011, 16:47 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Sto se tice zubcastog, moguce je. Ima lanac.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2011, 17:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Breskvice, ja sam vise puta naglasio da nije prostran... Pozadi ima manje mjesta od klasu manje Oktavije (eto zasto, izmedju ostalog, ona drzi cijenu). Sa jednim djetetom je vec knap. Pozadi nema mjesta za nosaljku, djecije sjediste i odraslu osobu, jedino ako bi beba isla na suvozacevo sjediste (ima isofix) sa iskljucenim airbag-om. Mada... Prtljaznik je takodje problematican, jedna kolica i prica gotova...

Inace, previse je to km (lizing, ne cudi me) za 2,5 godine staro auto... Ali ok, goli Passati sa samo 105 konja stari tri, cetiri godine sa 150-160000 km kostaju dve, tri hiljade vise...

Ako je Passat (karavan?) tehnicki OK i ne pravi probleme, moze da pregrmi jos koju godinu. Ukratko, nemas sta zaliti, C5 limuzina je vise poslovna limuzina i kao takva nije neki izbor porodicnog auta...

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2011, 17:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

tns i mislila sam da ce nam biti premalen iznutra al reko opet da ga vidim, nisam nikada sjedila u novom C5..i eto to je jedini nedostatak, ali nama prevelik tako da nema nista od kupovine..da imamo vw passat karavan, isto automatik, koza, prostran je dobar, udoban ali je vec 11 godina star..tako da ga namjeravamo jos max. 2 god. voziti. Sve je ok za sada, ali kako su bile jake kise u sept/oktobru a ostao malo prozor otvoren, usla voda u njega i syebala se malo elektronika tj centralno zakljucavanje, nekad hoce nekad nece, moramo manualno ?? mozda ce preko ljeta da se prosusi :D
inace ide ko ladja a jos nabavljamo povoljno dizel pa nam potrosnja ne igra ulogu :)

problem je sto ja volim auta koja su poskupa, tj dzipove a ova porodicna auta tipa opel zafira ili vw touran itd mi se nesto ne svidjaju :( maximum ce nam biti 20.000 eur za drugi noviji auto , ako je dzip u pitanju moze biti max. 5-6 god star
kakve su toyote landcruiseri? ovako opticki su mi ok, ima jedan komsija..

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2011, 18:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

One u bas svakom pogledu OK, ali nisu porodicna auta :) Osim ako neces graditi jos neku vikendicu ili tako nesto... Kroz godinu, dve za 20.000 ce biti masa ovih Tiguana starih tri godine, i ne samo njih...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]