Priča je konstruktivan ali je otišla preširoko, u našem fudbalu je osnovni problem kao i u svim segmentima života, nedostatak novca, kako za kupovinu ozbiljnijih igrača, tako i za ulaganje u sportsku infrastrukturu... Naravno novca ima, ali se on sitnim i malim mahinacijama, preliva iz sistema u privatne džepove, na sumnjiivim poslovima i još sumnjivijim transferima igrača itd itd itd... Da se novac ulaže tamo gdje treba, sasvim je logično da bi mi imali stadione na kojima bi bilo moguće igrati utakmice, i u hladnim danima i po snijegu, a i po kiši... Mi još kako tako imamo dobar teren koji je u stanju da izdrži pljusak od nekih 90 minuta i da se na njemu igra fudbal, naravno nije idealan, ali čovjek koji ga održava mu je maksimalno posvećen skoro 24 sata na dan i to što imamo takav teren je isključivo njegova zasluga, klub u teren uopšte ne ulaže... Skoro identično je i na svim stadionima kako u kod nas, a tako i u Srbiji i Hrvatskoj, jedino ozbiljno ulaganje što se tiče terena je bilo na Zvezdinoj Marakani i u Jagodini, a znam da je na marakani postavljeno i grijanje, ali mislim da ni dan danas nije u funkciji... Nekada se na stadionima bivše države igralo do kasno u zimu, a počinjalo se početkom februara, tereni su bili solidni, ali samo zato što se u njiih ulagalo, a pogledajte danas, pogledajte teren u Maksimiru, na JNA, a posebna priča je teren na Poljudi... Pravo je čudo da delegat uopšte dozvoli da se na njemu igraju utakmice lige UEFA... Znači osnovni i jedini problem je taj što su klubovi i svačiji i ničiji, a ovdje nije pitanje dali mi hoćemo amaterizam, mislim da svi klubovi jure ka amaterizmu ne zato što je to opredjeljenje nego zato što se klubovi sistemmatski urušaaju od strane ljudi koji ih vode, a sve zbog malih kokošarskih sitnih interesa... Dakle, imamo mi jako puno problema u svim klubovima, jer se problemi samo guraju pod tepih i kad tad će oni isplivati, a neko će morati da ih riješi...
Konkretno o našem klubu, prilično neopaženo se provukla ona vijet o školi fudbala Džaja, pa sam ja potpuno siguran da je i današnja uprava u talu sa tim Glišićem i da će neki likovi da sa njim podijele i pare i zemlju koju treba da dobije od grada, a na ime kompenzacije... Nadalje klub ne poštuje reprogram sa poreskom upravom, valjda su se ugledali na željeznićar...
_________________ ZATO ŠTO JE NAŠ I ZATO ŠTO JE JEDINI...
|