banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Avg 2025, 18:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120181 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 480, 481, 482, 483, 484, 485, 486 ... 6010  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Jan 2011, 14:28 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Meni je uvijek bilo smijesno da se najbolji sportista (kao npr ove godine) izabere iz sporta koji uopste nije olimpijski sport. Trebalo bi taj izbor suziti na prave,priznate sportove,a ne moze najbolji sportista biti iz karatea koji uopste nije olimpijski sport i gdje Republika Srpska ima jedno tridest svjetskih i evropskih medalja! A bilo je toga i prije,pa su kandidati i pobjednici bili iz full kontacta,raftinga,kik boksa,kuglanja i ostalih pizdarija.

Slazem se da je Neven Subotic ubjedljivo najbolji sportista iz Republike Srpske,pogotovo ako je kriterijum(a treba bi biti) mjesto rodjenja a ne reprezentacija za koju igra.A ako je uslov da igra za reprezentaciju Republike Srpske ili BiH,onda mozda Danijel Saric,pojma nemam,ali da bude bilo ko iz nekog ozbiljnog sporta!

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2011, 14:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2010, 02:01
Ма и ја тако некако размишљам тај организациони одбор као да бира најталентованијег спортисту а не најбољег. По мени ако је неко међу прва 3 у РС, па ваљда би их сви морали знати, мисли сви који иоле прате спорт. А ја у граду случајно срео момка кад он кроз неку причу каже - ја сам био 3. на избору за најбољег спортисту, везе немам ни ко је ни шта игра. Не видим разлог зашто не би могао Невен. Ајд у реду да не буде онај Марин из Градишке, он је кренуо неким другим путем али можемо ми направити листу од 10 баш онако да буде завидна а ово је смјешно што они бирају.

Сањам Борац Лига Шампиона!!!

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2011, 18:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:30
Владимир Каралић нема клуба,ваљало би то искористити
Посљедњи пут кад је играо за Лакташе у 15 утакмица дао је 8 голова

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2011, 18:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2010, 18:39
borac_sampion je napisao:

A ne pitaš se zašto nema kluba pored toliko raznih menadžera neko bi ga već otkrio. Nećemo postati kao Partizan svi trče za parama pa kad nemaju gdje i kad dobiju koju kilu, ispadnu iz trenažnog procesa, onda se sjete svog matičnog kluba, i prorade im emocije.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2011, 18:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:30
Srpska - Srbija je napisao:

A ne pitaš se zašto nema kluba pored toliko raznih menadžera neko bi ga već otkrio. Nećemo postati kao Partizan svi trče za parama pa kad nemaju gdje i kad dobiju koju kilu, ispadnu iz trenažnog procesa, onda se sjete svog matičnog kluba, i prorade im emocije.

А докле је Партизан догурао са тим старим играчима? што не ваљају? не улазим у то ал стоји да је Каралић добар нападач

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2011, 19:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2010, 23:04
Муминовић у Дрини
http://sportsport.ba/bh_fudbalp-49356.htm

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2011, 19:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
максел je napisao:
Муминовић у Дрини

на тренутак си ме трзнуо :D

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2011, 21:15 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Šajin je napisao:
максел je napisao:
Муминовић у Дрини

на тренутак си ме трзнуо :D

i mene samo neznam dali mi je bilo krivo sto je otisao

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2011, 22:44 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ja ne znam sta vi mislite,ali ovo stvarno nema smisla i treba pod hitno nesto mijenjati. Ravno 4 mjeseca ce proci izmedju dve utakmice u Banjaluci! Onda ce se igrati od marta do kraja maja,pa opet dva i po mjeseca pauze. Znaci,od 12 mjeseci u godini,ovde u Bosni se 6 i po mjeseci ne igra fudbal! Klubovi cijelo to vrijeme moraju placati igrace,a prihoda niotkud. Plus toga placati jos i dvaput pripreme,sto nije nimalo jeftino.

Moje misljenje je da pod hitno treba uvesti sistem kao u Irskoj,Finskoj,Rusiji,Norveskoj,Svedskoj,gdje se igra negdje od marta do novembra u kontinuitetu i promjeniti sistem takmicenja da bude nekoliko kola vise. Korist bi bila visestruka,fudbal bi se umjesto 5 i po mjeseci godisnje igrao skoro 8 mjeseci,zatim placale bi se samo jedne pripreme,a nije zanemarljivo ni to sto bi klubovi usli u evrokupove u najvecoj takmicarskoj formi,a ne ovako kao dosad da im to svima bude prva utakmica u sezoni. Volio bih da fudbalski radnici razmisle o ovome,jer ovo ne bi bila WIN-WIN kombinacija nego WIN-WIN-WIN-WIN....

PS A najvise ce me izbiti iz cipela (to se svake godine ponavlja!) Jagodic ili neko drugi,kad nakon prve srijede koju odigra u Kupu RS ili prvenstvu izjavi kako je nemoguce izdrzati taj ritam srijeda -subota,i kako su to natcovjecanski napori,a prije toga su 4 mjeseca ganjali picice po Del Capu ili Undergroundu.....

Uglavnom,koliko sad igraju igraci,i ovo sto primaju je previse...nerealno je ocekivati da budemo kao ludi Englezi i igramo 1 januara ili za Bozic,jer se nema para za ugradnju grijaca ispod travnjaka,ali mislim da je ovo sto sam gore napisao najprimjerenije za nase uslove i mogli bismo i mi ovdje biti prvi u necemu a ne da cekamo da to uvede Hrvatska ili Srbija pa da onda skontamo da je to dobro. Ljeti se moze igrati i kad su najvece vrucine,ali naravno u 20h 45 minuta,a reflektore bi morali uvesti i ovi sto ih nemaju,ili ne mozete igrati,kao u Hrvatskoj.Bar to nije neki preskup uslov,ako to ne mozes obezbjediti,ko te yebe,ne moras se ni zvati pretenciozno Premijerligas!Da sam ja Predsjednik saveza i da mi dodje neko iz npr Zvijezde Gradacac i kaze "Mi ne mozemo obezbjediti refloektore",samo bih mu rekao "Ma ZDRAVO,igraj radnicke sportske igre sa Omladincem iz Mionice ili Jedinstvom iz Crkvine"

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2011, 01:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Schlager je napisao:
Ja ne znam sta vi mislite,ali ovo stvarno nema smisla i treba pod hitno nesto mijenjati. Ravno 4 mjeseca ce proci izmedju dve utakmice u Banjaluci! Onda ce se igrati od marta do kraja maja,pa opet dva i po mjeseca pauze. Znaci,od 12 mjeseci u godini,ovde u Bosni se 6 i po mjeseci ne igra fudbal! Klubovi cijelo to vrijeme moraju placati igrace,a prihoda niotkud. Plus toga placati jos i dvaput pripreme,sto nije nimalo jeftino.

Moje misljenje je da pod hitno treba uvesti sistem kao u Irskoj,Finskoj,Rusiji,Norveskoj,Svedskoj,gdje se igra negdje od marta do novembra u kontinuitetu i promjeniti sistem takmicenja da bude nekoliko kola vise. Korist bi bila visestruka,fudbal bi se umjesto 5 i po mjeseci godisnje igrao skoro 8 mjeseci,zatim placale bi se samo jedne pripreme,a nije zanemarljivo ni to sto bi klubovi usli u evrokupove u najvecoj takmicarskoj formi,a ne ovako kao dosad da im to svima bude prva utakmica u sezoni. Volio bih da fudbalski radnici razmisle o ovome,jer ovo ne bi bila WIN-WIN kombinacija nego WIN-WIN-WIN-WIN....

PS A najvise ce me izbiti iz cipela (to se svake godine ponavlja!) Jagodic ili neko drugi,kad nakon prve srijede koju odigra u Kupu RS ili prvenstvu izjavi kako je nemoguce izdrzati taj ritam srijeda -subota,i kako su to natcovjecanski napori,a prije toga su 4 mjeseca ganjali picice po Del Capu ili Undergroundu.....

Uglavnom,koliko sad igraju igraci,i ovo sto primaju je previse...nerealno je ocekivati da budemo kao ludi Englezi i igramo 1 januara ili za Bozic,jer se nema para za ugradnju grijaca ispod travnjaka,ali mislim da je ovo sto sam gore napisao najprimjerenije za nase uslove i mogli bismo i mi ovdje biti prvi u necemu a ne da cekamo da to uvede Hrvatska ili Srbija pa da onda skontamo da je to dobro. Ljeti se moze igrati i kad su najvece vrucine,ali naravno u 20h 45 minuta,a reflektore bi morali uvesti i ovi sto ih nemaju,ili ne mozete igrati,kao u Hrvatskoj.Bar to nije neki preskup uslov,ako to ne mozes obezbjediti,ko te yebe,ne moras se ni zvati pretenciozno Premijerligas!Da sam ja Predsjednik saveza i da mi dodje neko iz npr Zvijezde Gradacac i kaze "Mi ne mozemo obezbjediti refloektore",samo bih mu rekao "Ma ZDRAVO,igraj radnicke sportske igre sa Omladincem iz Mionice ili Jedinstvom iz Crkvine"

Ej, 4 mjeseca pauze u polusezoni. Oni u nba odigraju 82 utakmice u periodu novembar-maj, + playoff, znaci odigraju stotinjak utakmica za nekih 8 mjeseci. Da ne pominjem da putuju sa kraja na kraj kontinenta, mijenjaju vremenske zone par puta mjesecno, itd... Naravno, ne mogu ovi nasi biti na tom nivou, ali 3 mjeseca da ne odigras utakmicu, previse je. Napraviti regionalnu ligu, sa 16 timova, i ekipama koje ispunjavaju uslove (stadion, reflektori, finansije), i opleti. Ovaj cirkus na exyu prostorima nece donije dobrog u skorije vrijeme. Malo fudbala, a pogotovo kvalitetnog.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2011, 02:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:13
Moje mišljenje je da se Liga vještačke tvorevine igra u skladu sa sveukupnim uslovima u kojima živimo uključujući i klimu. U zimskom i ljetnjem periodu se zaista liga igrati ne može. Po onoj sparini u julu, avgustu, mnogi ni disati ne mogu pa ni naveče a kamoli da idu na utakmice ili momci da igraju na terenu. Nije realno. I Rusi će mijenjati sistem uskoro.
Dalje ono što sam i spominjao naši igrači i sitem rada u klubovima se ne mogu porediti uopšte sa nekom iole jačom ligom, nemaju ljudi ni kondicionu spremu a većina ni predispozicije da mogu izdržati neki jači ritam, pa ni to, srijeda - subota...(a da ne govorim o sportskom načinu života, za njih je to imaginarna činjenica).
A to za Evropu se može riješiti na način da liga počinje malo ranije ali da smo mi neka sila pa ajd, to je kolo, dva u Evropi i OUT. Te svjetske jače lige se igraju non-stop jer postoji ekonomski interes ali i velika gledanost, i igrači su tamo kao robovi, pumpaju ih svim i svačim oni trče kao navijena a pametni zgrću lovu u džep... pa ko izdrži, to mi ne možemo.

Ova liga ionako ima relativno slabu gledanost još povećati broj utakmica, smanjilo bi posjetu. A ovako ljudi se malo požele uz prisutne nacionalne tenzije, pa održavamo koliko - toliko posjetu.

Da ima kvaliteta, da ima interesa publike i da je neka normalna država a ne labava kao posljednji babin zub i što je najvažnije da ima novca, možda bi se i moglo o tome razmišljati a ovako sve je samo golo preživljavanje i onako amaterski trčkaranje za loptom da se sport ne bi zagasio.
Borac ipak odskače od ostalih i nas samo to i treba da interesuje a da li selima trebaju reflektori i da li sebi to mogu priuštiti, boli nas uvo.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2011, 02:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Srpska - Srbija je napisao:

А докле је Партизан догурао са тим старим играчима? што не ваљају? не улазим у то ал стоји да је Каралић добар нападач

Karalić je stvarno bio dobar igrač a pitanje u kakvoj je formi sad.
Pokrenuo si interesantnu temu, što je najgore ti stari ali i mladi naši igrači ne bi ništa uradili u Evropi. Nažalost ali je tako, pogldaj, kako izgleda sastav klubova iz regiona koji uspiju nekog uzeti u Evropi, puni su stranaca (južnoamerikanaca, crnaca...). I ja se pitam šta mi možemo u Evropi sa igračima iz RS i nešto "otpada" iz Srbije a oni ulažu toliki novac i imaju toliko stranaca pa se jedva bore sa osrednjim Evropskim timovima.
Ko će kod nas trčati, nemamo ni jednog čamugu, nema južnoamerikanaca, nema nekih igrača koji bi unijeli neki drugi mentalitet (radniji, požrtvovaniji). Što kaže Stanojević, Srbi su prirodno spor narod i u Evropi bez nekih stranih brzaca nemamo šta tražiti. Djelujemo kao usporeni film.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2011, 05:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2010, 02:01
Браво Борац у срцу, одличне су ти опсервације а и Шлагер има увијек интересантне идеје, али имамо ми и већих проблема од те климе.

Март иде, УЕФА је дала неки рок за статут, сви ћуте,ладе ја.а, умјесто да састанче дан и ноћ и шаљу дописе УЕФИ и лобирају преко ФСС само како би добили што повољнију одлуку за РС.

Овако бојим се да они не спавају да лобирају и да ће доћи отприлике оваква одлука, или прихватите статут или ће клубови из РС добити суспензију, због опструкције ФС РС. Треба трагати за рјешењем које нам одговара а не чекати као прошле године милостињу

Сањам Борац Лига Шампиона!!!

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2011, 11:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Borac u srcu je napisao:
Borac ipak odskače od ostalih i nas samo to i treba da interesuje a da li selima trebaju reflektori i da li sebi to mogu priuštiti, boli nas uvo.

A protiv koga da igra Borac onda? Samo protiv sebe, rezerve protiv prvog tima. Ako nema konkurencije kvalitetne, napredak u kvalitetu se ne moze ocekivati. Ne stoji ti teza ta. Pored toga, mislim da bi se bez problema moglo ljeti igrati u terminu 20.45h.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2011, 12:15 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ma moglo bi naravno,zato sam i napisao taj termin. Uostalom,sad se igra od 1 avgusta,znaci kad su najvece vrucine,i to u terminima od 16h,ili 17h,posto vise od pola klubova nema reflektore,tako da ne stoji ta teza da se ljeti ne bi moglo igrati,jer kako rekoh igra se i sad ljeti,i to u ludjackim terminima,a ne u ovima koje ja predlazem.

Uglavnom,ja ne vidim ni jednu prednost sadasnjeg sistema,osim mozda ovoga da se ljudi pozele fudbala,ali to je po meni katastrofa da se 6 i po mjeseci ne igra fudbal. Uostalom,deduktivnom metodom bismo dosli do zakljucka da je onda najbolje da se prekida prvenstvo po godinu-dvije,da se ljudi jos vise zazele :D

Svjestan sam da pisem u praznu,i da ce ovi nasi to uraditi tek kad to Hrvatska ili Srbija pokrenu,mada su i tamo na celu fosili tipa Vlatko Markovic,Zorislav Srebric ili Tole Karadzic koji se apriori protive svakakvoj vrsti promjena jer je to prirodna osobina starijih ljudi.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2011, 13:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Tommy Vercetti je napisao:
Borac u srcu je napisao:

A protiv koga da igra Borac onda? Samo protiv sebe, rezerve protiv prvog tima. Ako nema konkurencije kvalitetne, napredak u kvalitetu se ne moze ocekivati. Ne stoji ti teza ta. Pored toga, mislim da bi se bez problema moglo ljeti igrati u terminu 20.45h.

Da, pa najbolje da dio budžeta dajemo drugim klubovima da ih ojačamo pa da imamo konkurenciju. Šta nas briga za njima, nek se svi ugase osim naših iz RS. Borac ionako mora uspostaviti jedan drugi sistem ukoliko želi malo konkurentnije igrati Evropu, od ove lige neće biti kvalitetniji. Treba igrati što više prijateljskih ali ne samo sa klubovima iz Srbije nego i sa evropskim. Nije nam zgusnut kalendar i treba koristiti svaku priliku za prijateljske, možda i turnir neki pre početak sezone organizovati. A slažem se da mora početi da se razmišlja i o inostranim pojačanjima

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2011, 13:47 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Kad pominjemo ovo igranje ljeti,sjetih se 1.kola prosle 2009 i naseg "gostovanja" u Laktasima! Bio sam na onoj tribini sa Lesinarima u koju sunce direktno tuce, i bilo je na suncu jedno +45 stepeni :( :( ...Dzaba je i sto smo se poskidali i kacket i naocale i sve,to su neljudski uslovi i za igrace i za navijace,sreca pa smo pobjedili 2-0 a onda se sve brzo zaboravi.
Tome treba stati u kraj i postaviti da reflektori budu obavezan uslov da bi se klub mogao zvati Premijerligasem.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2011, 15:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ovo je baš optimistično, ne slažem se jer pola Republike suši zidove kuća. Štete od poplava 0,5 milijardi KM, ko će u takvim uslovima praviti reflektore u Trebinju i šta će im to.
Ja opet govorim, moraš imati kvalitet, moraš imati dobru posjetu i sl. da bi se stvorili uslovi za reflektore i rekonstrukciju stadiona.
Kome da prave reflektore u Trebinju, u I. Sarajevu, u Prijedoru, u Bijeljini... Nema uopšte interesa jer klubovi jedva preživljavaju, dobro da imaju za plate igračima i što je najvažnije da uspjevaju dočekati kraj sezone. Liga vještačke tvorevine je u dobroj mjeri amaterska sem par većih klubova ostali ne vjerujem da žive samo od pikanja lopte.

Borac je trenutno ono što Republika može podnijeti da održava koliko-toliko i što je reprezent Srpske, a kad ojačamo kao društvo kad bude više investicija pa i sponzora u druge klubove RS nije problem da opštine uzmu kredit i poprave stadion ili ako dođe do privatizacije klubova pa nek novi vlasnici prave, ali sad je to apsolutno ispod svakog prioriteta.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2011, 15:52 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

I to sto ti pises je sasvim tacno i legitimno. Samo sto onda treba reci jasno hajmo uvesti amaterizam,kao u pomenutoj Irskoj,Islandu,Luxemburgu,Welsu ili sta ti ja znam gdje. Pa da igraci rade svoje radno vrijeme kao konobari,postari ili nesto drugo,a nakon toga igraju fudbal. Jesam li u pravu?

Treba se vec jednom odluciti sta se hoce,ako cemo profesionalizam,onda nema tih socijalnih kategorija koje ti pominjes,ili ispunjavas uslove za licencu u Premijer Ligi,ili idi u nizi rang.Koga zanima da li ti u Trebinju mozes uvesti reflektore ili ne mozes? Kako onda mozes imati preko 50 profesionalaca na platnom spisku u Leotaru? Ko je gledao prilog na BN televiziji,zna o cemu pisem, o pranju ogromnih para (u milionskim iznosima) u zadnjih nekoliko godina u Trebinju. A ako cemo amaterizam,onda moze i ovako kako je sad. Sadasnja situacija je neodrziva,igraci kao fol neki profesionalci,a prihoda niotkud.
Znaci,ili amaterizam ili promjene!

Nas narod ima dobru izreku za to-"Ne mozes se j......a da ti ne udje"

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2011, 17:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa i ja bih bio sretan naravno da to može da se izvede, liga bi onda imala najviše oko 8 klubova (više ovdje i ne treba u 1. ligi), savko bi ispunjavao neke osnovne evropske uslove, moglo bi se igrati 3-4 puta svako sa svakim... Veći kvalitet bi u svakom slučaju izašao na površinu, ali odakle početi i ko to da uradi. Otprilike na tom pitanju sve počenje i završava.
Morao bi da se desi zemljotres u organizaciji i to zemljotres ogromne jačine pa da se sve naglavačke okrene. Takve radikalne rezove teško mogu izvući i mnogo stabilnije zemlje.

Hrvatska je krenula dobrim putem, napravila stadione, smanjila ligu na 12, pa su igrali ligu za prvaka i to je sve bilo dobro ali eno ih sad vratili se na staro proširil ligu na 16 ako se ne varam, i kao da su sve bacili u vodu.

Teško je u zemlji koja je u tranziciji i koju muče problemi svakojaki, gdje ništa ne funkcioniše imati jedan segment društva (u konkretnom slučaju sport odnosno fudbal) u kojem bi dosta toga funkcionisalo kao u civilizovanom državama.

Na kraju krajeva, daleko smo mi od toga i kao narod, navikli smo na ovaj jad što imamo i teško prihvatamo promjene. Npr. gledam neki dan u normalnim zemljama velika preokupacija kako klimatske promjene utiču na okus vina ili tako neke za nas gluposti. Daleko smo mi od tog načina života

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120181 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 480, 481, 482, 483, 484, 485, 486 ... 6010  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]