Schlager je napisao:
Ja ne znam sta vi mislite,ali ovo stvarno nema smisla i treba pod hitno nesto mijenjati. Ravno 4 mjeseca ce proci izmedju dve utakmice u Banjaluci! Onda ce se igrati od marta do kraja maja,pa opet dva i po mjeseca pauze. Znaci,od 12 mjeseci u godini,ovde u Bosni se 6 i po mjeseci ne igra fudbal! Klubovi cijelo to vrijeme moraju placati igrace,a prihoda niotkud. Plus toga placati jos i dvaput pripreme,sto nije nimalo jeftino.
Moje misljenje je da pod hitno treba uvesti sistem kao u Irskoj,Finskoj,Rusiji,Norveskoj,Svedskoj,gdje se igra negdje od marta do novembra u kontinuitetu i promjeniti sistem takmicenja da bude nekoliko kola vise. Korist bi bila visestruka,fudbal bi se umjesto 5 i po mjeseci godisnje igrao skoro 8 mjeseci,zatim placale bi se samo jedne pripreme,a nije zanemarljivo ni to sto bi klubovi usli u evrokupove u najvecoj takmicarskoj formi,a ne ovako kao dosad da im to svima bude prva utakmica u sezoni. Volio bih da fudbalski radnici razmisle o ovome,jer ovo ne bi bila WIN-WIN kombinacija nego WIN-WIN-WIN-WIN....
PS A najvise ce me izbiti iz cipela (to se svake godine ponavlja!) Jagodic ili neko drugi,kad nakon prve srijede koju odigra u Kupu RS ili prvenstvu izjavi kako je nemoguce izdrzati taj ritam srijeda -subota,i kako su to natcovjecanski napori,a prije toga su 4 mjeseca ganjali picice po Del Capu ili Undergroundu.....
Uglavnom,koliko sad igraju igraci,i ovo sto primaju je previse...nerealno je ocekivati da budemo kao ludi Englezi i igramo 1 januara ili za Bozic,jer se nema para za ugradnju grijaca ispod travnjaka,ali mislim da je ovo sto sam gore napisao najprimjerenije za nase uslove i mogli bismo i mi ovdje biti prvi u necemu a ne da cekamo da to uvede Hrvatska ili Srbija pa da onda skontamo da je to dobro. Ljeti se moze igrati i kad su najvece vrucine,ali naravno u 20h 45 minuta,a reflektore bi morali uvesti i ovi sto ih nemaju,ili ne mozete igrati,kao u Hrvatskoj.Bar to nije neki preskup uslov,ako to ne mozes obezbjediti,ko te yebe,ne moras se ni zvati pretenciozno Premijerligas!Da sam ja Predsjednik saveza i da mi dodje neko iz npr Zvijezde Gradacac i kaze "Mi ne mozemo obezbjediti refloektore",samo bih mu rekao "Ma ZDRAVO,igraj radnicke sportske igre sa Omladincem iz Mionice ili Jedinstvom iz Crkvine"
Ej, 4 mjeseca pauze u polusezoni. Oni u nba odigraju 82 utakmice u periodu novembar-maj, + playoff, znaci odigraju stotinjak utakmica za nekih 8 mjeseci. Da ne pominjem da putuju sa kraja na kraj kontinenta, mijenjaju vremenske zone par puta mjesecno, itd... Naravno, ne mogu ovi nasi biti na tom nivou, ali 3 mjeseca da ne odigras utakmicu, previse je. Napraviti regionalnu ligu, sa 16 timova, i ekipama koje ispunjavaju uslove (stadion, reflektori, finansije), i opleti. Ovaj cirkus na exyu prostorima nece donije dobrog u skorije vrijeme. Malo fudbala, a pogotovo kvalitetnog.