shoole je napisao:
Поређење лига је бесмислено! Могу се поредити по рецимо просјечној посјети, али тимове поредити по квалитету је немогуће.
Али ако већ поредите српску, босанску и хрватску лигу, једини репер је Европа. Погледајте шта су Жељо, Борац, Широки и остали у Европи посљедњих година, па то поредите са учинком српских и хрватских тимова у Европи.
Само ове године... Првак Србије лагано до Андрлекта, а онда против Андрлекта храбро, па се исплатило и упали су у Лигу шампиона. У Лиги нису узели бода, али да су се осрамотили, нису. Звезда испала од Слована, што јесте срамота. ОФК прошао прво коло, против Галатасараја играо пуно боље него што то резултат говори.
Хрвати имали два типа који су играли Лигу Европа. Динамо тукао Виљареал, Хајдук Андрлект.
А првак БиХ се осрамотио у Израелу, Борац испао од швајцарског друголигаша.
Наравно да српска лига и босанска лига нису небо и земља... али да су фудбалске лиге у Србији и Хрватској јаче од ове босанске, то стоји.
Како ће бити у будућности? Ја мислим да ће та разлика остати.
Зашто? Зато што се проблемом фудбала (и спорта уопште) неко бави у Србији и Хрватској, овдје је то слабо. Ова распала Звезда је добила спонзора и то Гаспром. Неће она играти полуфинале Лиге шампиона, али се бар неће брукати у Европи. Партизан функционише на свој начин. Говори се о приватизацији клубова, говори се о закону о спорту. Све је то мутно, али се то једном мора урадити.
Хајдук је коначно нечији, приватизован је. За сада то лоше функционише, али полако ће то доћи на своје. Динамо увијек има подршку града, мада и њега чека уређење имовинских односа.
Код нас? Стихијски, једноставно речено. Леотар је био првак док је улаган новац у њега, сад га нема. Сарајево нема предсједника и у великој су кризи, и финансијској. Борац сад стицајем околности има људе који гурају напријед. Али оно што је проблем за све ове клубове на дуге стазе је то што се не зна чији су, ко треба у њих улагати. У оваквој држави, нема се ко бавити спортом.
По чему то у Србији није све стихијски, осим у комустичким близанцима?
Каква је чар игре, ако 99% Србије навија за два клуба, а остали се ту онако лоптају чисто да попуне лигу.
У БиХ лиги се дешавају срања јер је читава држава срање.
Међутим та београдска трамвај лига не знам коме може бити занимљива за гледање. Дај да комунисти набију све по 5-0 и међусобно одлуче ко је првак.
Али џаба све, полако правда стиже лажне побједнике. Цигани кад год добију шамарчине у Европи од неких леватских клубова, за утјеху они имају Бари.
Угушени су велики центри као што су Крагујевац и Ниш, па то је срамота. Гдје је сад држва да помогне тим центрима. Ко их је*е, битно је да се "великани" препуцавају ко има више навијача и ко је узео колико титула.
Драго ми је да се макар код нас људи окрећу Борцу.