Gotova treca godina pa da kazem nesto o profesorima koji su mi predavali u trecoj godini i nekim predmetima...
Smjer: tehnicar racunarstva
Srpski - Ljubica Cankovic
Prvo polugodiste se svodi na citanje lektira od kojih je pola na internetu, dosta se moze naci u interpretaciji ali treba znati kako predstaviti to sto si procitao tako da na nju ostavis utisak da si ucio, bez da uopste posumnja u tvoje nemoralne postupke xD
Drugo polugodiste se rade poslovni papiri(autobiografija, biografija, lojalnost i povjerljivost, osobine radnika, CV, molba, zalba, odgovor na molbu i zalbu, itd.), a ostatak se radi gramatika. Nije normalno koliko zena brzo diktira. Radimo novu lekciju i umjesto da izdiktira lekciju, ona nam da pitanja i kaze odgovorite na to iz knjige gramatike. Na testu na kraju godine nisam bio jer nisam htio da sebi unistim prosjek iz srpskog, pa je nama koji nismo radili test dala ocjene za "utisak". Drug koji je radio matematiku za njenu kcerku cijelu godinu je dobio 4 za utisak, bez obzira sto mu je rekla da ne mora doci na test. Ja se nisam ni pojavio, dobio sam 5.
NAPOMENA: ako hocete da bude blaga prema vama posvetite se prvom polugodistu i citajte lektire ili pazite sto vise na casu. Ako vas zagotivi u prvom polugodistu, drugo ce biti mnogo, mnogo lakse. Takodje ako znate dobro engleski ili njemacki ili cak matematiku, mogla bi vam uvaliti da radite sastave iz engleskog ili zadatke iz matematike, ali opet to je osigurana petica.
Engleski - Danijela Djuranovic
Zena je fer sto se tice ocjena, poklanja ocjene onima koji veze nemaju, a ako pokazete da znate engleski dobro, postedice vas odgovaranja. Ali narav joj je zeznuta jer cas je spremna za salu, a u sekundi se promijeni i spremna je da vas izbaci s casa. Bila je normalnija prije dvije godine.
Programiranje - Dragana Derajic a.k.a Sunjalica
Mnogi programiranje smatraju teskim predmetom, jer obicno vise na fejsbuku dok 2-3 ucenika rade primjere kroz koje se odlicno shvati lekcija. Ali profesorica uopste nema neko dobro znanje iz C i C++(koji se uce tokom godine), tako da tesko uoci greske ako su komplikovanije, lako uoci banalnosti. Dva druga su znali uraditi program i namjerno umjesto tacke staviti zarez ili obrnuto pa kod ne bi radio a ona ne bi mogla naci gresku xD
Automatika - Kosa Dardic
Nema zadataka, sama teorija, idealno za one koji imaju zivaca uciti napamet. U drugom polugodistu dolaze neke stvari za koje treba mozgati, ali nista strasno. Lako se dobije petica. Imam u razredu druga koji nije bio pola casova(iz svih predmeta) i bas je juce dosao bez ikakve pripreme na cas i dobio prolaz.
Racunarske mreze - Irina Cavic
Odlicna profesorica, ostavice vas po 4-5 casova da odgovarate samo da vam ne mora dati losu ocjenu. Jedini nacin da unistite svoje ocjene jeste da zeznete na kontrolnom.
Baze podataka - Vesna Gostimirovic
Novi Klincov(ako se sjecate Dragoljuba Klincova), blaga skroz na skroz, jednom je na casu drug na laptopu pustio ilahije i on i jos jedan su klanjali. Ona ni "a" nije rekla. Ucenici je dosta zajebavaju, ali je teska na ocjenjivanju i dosta paznje obraca na ostale ocjene.
Matematika - Uros Tomic
Prvo polugodiste se uce logaritmi i vrlo su jednostavne lekcije tako da se moze lako proci. Drugo polugodiste analiticka geometrija, vektori, nizovi, meni je bar ovo bilo dosta tesko i jedva sam prosao. Al pokazete li da se trudite i da znate bar malo bice lako proci. Mnogo je opusteniji nego 1-2 godine unazad.
Fizicko - Momo Landeka
Sta da se kaze za covjeka

legenda

Steta sto je imao srcani udar =(
Demokratija - Slavica Nanic
Nije teska na ocjenama, ako se samo prati na casu lako je zapamtiti sve bitne podatke bez ikakve potrebe za ucenjem kod kuce.
Digitalna tehnika - Tomislav Trisic
Prvo polugodiste prelako, cista teorija. Drugo malo teze. Druge ocjene imaju veliku ulogu u tome koju cete ocjenu dobiti iz njegovog predmeta. Na zadnjem kontrolnom je poklanjao toliko ocjena da to nije normalno

tako da nije tesko za nauciti...
Savjet za kraj: ucite redovno i cim krene prvi krug ispitivanja odmah se javite, jer kao sto je vec negdje na ovom forumu receno: "lakse je nauciti 5, nego 105 lekcija".