banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 09:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 57 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Dec 2010, 14:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
ok znaci slozili smo se da je bog u jednom momentu odlucio da stvori SVE i to je u relativno kratkom roku i ostvario?
nakon cega je postavio pravila ponasanja, da ih tako nazovemo, da ih SVI trebaju postovati.... kasnije se ispostavilo da prvim bicima koje je stvorio nije trebalo puno da posrnu, iako su od samog POCETKA znali pravila?

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2010, 15:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Da, i?

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2010, 21:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
7 dana pauze pa ce opet konstatacija.... :D

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2010, 21:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Ova napetost ubija...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2010, 23:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

i ako uzmemo u obzir cak i kreacioniste, zemlja, svemir, sve,... je staro bar 10000 godina? a samim tim i bozija rijec i djelo?

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 00:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Zemlja jednostavno ne moze biti tako mlada jer kolicine nafte i uglja koje imamo na zemlji cak i da je sva zemlja bila pokrivena zivim svijetom kao dzungla nebi mogle nastati ni za milion godina. Posto zemlja nije mogla biti sva kao prasuma onda su u pitanju stotine miliona ili milijarde godina potrebne za nastanak ovolike kolicine uglja i nafte. A cak da je i posljednji cent zemlje uvijek bio ispunjen biljkama i zivotinjama opet trebalo bi najmanje milioni godina za danasnju kolicinu nafte i uglja. Znaci, jednostavno fizicki ne moze biti 10000 godina prema dokazima. Osim ako kreacionisti ne odgovore da su nafta i ugalj stvoreni kao gotovi u zemlji, ali to onda nije nauka nego religija isto kao i onaj odgovor o "stvorenoj svjetlosti u kretanju."
Da ne pominjemo sad druge dokaze kao sto su udari asteroida nakon kojih je zemlji i zivom svijetu na njoj bilo potrebno na hiljade godina da se zivot obnovi nakon svakog udara. Osim ako ne uzmemo klasicni kreacionisticki odgovor da su i rupe od asteroida "stvorene", ali to nije nauka nego religija onda.
Slicno kao i radiometrijsko datiranje i milion drugih astronomskih, geoloskih, hemijskih i fizickih dokaza za zemlju staru milionima i milijardama godina.
Reci da je zemlja stara 6000 ili 10000 godina danas prema naucnim dokazima je isto sto i reci da je zemlja ravna ploca koju nose kornjace na ledjima pored fotografija zemlje iz svemira.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 00:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

RSboljaPolovinaBiH je napisao:
i ako uzmemo u obzir cak i kreacioniste, zemlja, svemir, sve,... je staro bar 10000 godina? a samim tim i bozija rijec i djelo?
Božije djelo seže u beskonačnost, a starost čovjeka je u tim pkvirima od nekih 6 do 7 hiljada godina, a Božija riječ Biblija je puno mlađa i od toga, i šta s tim?

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 17:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@Jelly:
Podvukao sam BAR, cisto da uvucem u finalizaciju ove teme i kreacioniste, da ne bude niko izostavljen. Inace, naravno da smatram da je njihova teorija cista glupost.

@Eugene:
Odlicno, slazemo se da je bozija volja od samog pocetka postajanja, kad god to bilo?

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 17:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Sta je bog radio tu beskonacnost minus 6 do 7 hiljada godina....koliko je to?

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 18:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

goci master je napisao:
Sta je bog radio tu beskonacnost minus 6 do 7 hiljada godina....koliko je to?

To ne znam, ali je izvjesno da je dio vremena potrošio na stvaranje svemira (zvjezde, planete, galaksije, zakon koji vlada u svemiru itd. itd) i za stvaranje duhovnih bića (anđeli čij je i sotona bio član), a na kraju je prije 6000 - 7000 godina, na zemlji stvoren život i sami ljudi kojima je pojam božanskog vremena i prostora nedokučiv.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2010, 11:22 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Sep 2010, 17:27
Svaki čovjek je vjernik,samo se ljudi razlikuju po tome u šta vjeruju,ili kome vjeruju.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2010, 15:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Religija je opijum za narod.

Čitam ovaj prethodni komentar Eugena savojskog i ne mogu da vjerujem šta čovjek priča u 21.vijeku.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2010, 15:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
eugene of savoy je napisao:
To ne znam, ali je izvjesno da je dio vremena potrošio na stvaranje svemira

Mislilm da je ovo pogresna percepcija cak i krscanskog vidjenja Boga....mislim da bi to neki od vas bolje objasnili...ali, kvaka je u tome sto je Bog vanvremenski i vanprostoran, dakle nije ogranicen vremenom i prostorom...s toga Bog ne moze potrositi vrijeme. Shavatanje pojma vremena je vezano za nas materijalni univerzum, vrijeme "tamo" ne postoji...

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2010, 16:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
Religija je opijum za narod.

Čitam ovaj prethodni komentar Eugena savojskog i ne mogu da vjerujem šta čovjek priča u 21.vijeku.

Ako vjeruješ da nekontrolisanom explozijom štamparije može nastati opsežan roman ili riječnik, onda tebi nije teško povjerovati da slučajnom i nekontrolisanom explozijom može nastati svemir sa svim zakonima matematike, fizike, hemije uključujući i život kakav poznamo skupa sa čovjekom :lol:
U svakom slučaju ja sam čovjek 21. szoljeća okružen mnogim dokazima i ti dokazi, a i moja inteligencija ne dopuštaju mi da vjerujem u takve mogućnosti, no ti si izgleda još zarobljen u 19. stoljeću skupa sa darvinom pa tako i vidiš i vjeruješ.

Oficir s ruzom je napisao:
kvaka je u tome sto je Bog vanvremenski i vanprostoran, dakle nije ogranicen vremenom i prostorom.

Nisam ni rekao da je ograničen, moj odgovor je bio u kontekstu pitanja koje je postavio @ goci master, a ako pratiš temu prije sam napisao:
eugene of savoy je napisao:
Božije djelo seže u beskonačnost

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2010, 16:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Boli me i za Darvina majmuna kao i za ovu teoriju koju si i iznio gore. Isto su suplje i jedna i druga.

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2010, 23:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Kreni....pitaj ili reci.....hajde bona bar malo jer evo druga godina stiže....založi nek pusti paru i krene bar mali korak za čoveka a veliki za čovečanstvo svi napeto čekaju....
Piši...piši ponekad 2-3 reda...piši

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2011, 13:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
shakal je napisao:
Boli me i za Darvina majmuna kao i za ovu teoriju koju si i iznio gore. Isto su suplje i jedna i druga.

vazno je da si ti zalozio svoj genij, pa se satra od pisanja

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 57 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]