banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2003, 11:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
da si malo bolje procitao primjetio bi da sam rekao da emisije sa gostima izbjegavam od jeseni
a da li mislim da bih mogao to bolje da izvedem ? pa mislim da bih ali sumnjam da bi to bilo na rtrs-u jer mi se cini da i dalje kod njih postoji ogranicenje slobode govora i da su i dalje previse pod stegom SDS-a

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2003, 11:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Televizija uopste nikako ne moze imati neku slobodu govora zato sto svaka televizija na svijetu u pravilu radi za onoga ko je placa i taj ko ulaze pare je glavni i jedini urednik... Drzavne televizije su posebna prica i one su uglavnom cenzurisane i pod kontrolom vlade ili tajnih sluzbi, ovo se ne odnosi samo na komunisticke nego i na kapitalisticke zemlje.... uostalom svima je poznato da je kljuc drzanja vlasti kontrola informacija zasto bi ijedna drzava na svijetu dopustila da se na televiziji koju ta drzava placa pojavljuju informacije koje ne odgovaraju interesima te drzave (ili grupe koja kontrolise televiziju) ...
Ni ove nase televizije nisu nikakav izuzetak samo je sramota sto ih jos moramo da placamo.... ja za pronalazenje informacija koristim internet za gledanje utakmica uglavnom dsf ili eurosport, cak i nisam siguran na kom se kanalu nalazi drzavna televizija.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2003, 15:12 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Maj 2003, 14:19
Moram da vas podsjetim da na nasim prostorima vrhovnu vlast ima visoki predstavnik i njegova kancelarija. svojim odlukama oni su osujetili uticaj vladajucih struktura na uredjivacku politiku RTRS-a, a sa druge strane tim potezom su je doveli u finansijsku krizu. Vlada RS i ostale institucije ne mogu finansijski pomagati RTRS da ne bi na taj nacin vrsili uticaj i pretvorili TV u svog glasnika, iako je vlada potpisala ugovor kojim se obavezuje da nadoknadi razliku izmedju predvidjene i prikupljene pretplate. Ovim tvrdnja o uticaju SDS-a ili PDP-a pada u vodu.
Primjer je pomenuta emisija Aktuelnosti koji niste gledali a u kojoj je najzesce ispljuvan kadar PDP-a Jungic i njegove mahinacije.
Cinjenica je da novinari ne mogu prozivati javne licnost bez adekvatnih dokaza do kojih je sigurno tesko doci.
Uzevsi u obzir situaciju u kojoj se RTRS nalazi njih izgleda niko ne placa sem pojedinih gradjana, tako da teorija o kontroli drzave ili tajnih sluzbi neminovno pada u vodu.
Epek nadam se da ces kanal na kojem je RTRS uskoro naci jer se nadam da ces veceras gledati utakmicu SCG-Vels.
NAPRIJED PLAVI.
p.s. pobjeda i malo radovanja nam je svima potrebno

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2003, 21:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa eto VP je glavni lik u ovoj nasoj koloniji znaci on je taj koji drzi poluge vlasti i prema tome kontrolise medije (i drzavne i privatne)
Mislim da utakmica ima i na RTS-u, ipak je ugodnije slusati milojka pantica nego ove nase kilavce, kad gledam utakmicu i njih slusam obavezno zaspim :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2003, 10:40 
Pripravnik
Pripravnik

uspavljujuce ili ne bitno je da su plavi slavili sa 1:0 :D 8) :D 8) :D 8) :D 8) :D 8) :D 8) :D 8) :D 8) :D 8) :D 8) :D 8) :D 8)

Postoje sanse da ipak idemo u Portugal.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2003, 11:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bogami kako igramo .... mozda se bog i smiluje

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2003, 12:10 
Pripravnik
Pripravnik

dace bog, valjda.
epek sto se tice teme imas li kakav komentar na prenos ili uopste na sportski dio programa.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2003, 18:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kazem ti vecinu sportskih dogadjaja ne gledam na drzavnoj tv, jedino ako se bas mora... mora se, sportske emisije, i emisije tipa "gost u studiju" ne pratim jer su dosadnije od smrti, a i te prenose koje pratim pratim sa iskljucenim tonom.... npr. jel iko sluso prenos utakmice partizan-newcastle preko BN radija..... eee to je bio dozivljaj osjeco sam se ko da sam na utakmici a istovremeno sam gledo prenos na TV-u :lol:

Ovo nije zato sto su nasi komentatori losi samo zato sto su nasi nego zato sto se stvarno vidi da im nedostaje obrazovanja ili bar iskustva u takvim stvarima. Po mom misljenju (ne moram biti u pravu) sportski komentator treba da na neki nacin animira publiku, da u svakom trenutku ima potrebne informacije ali sto je najvaznije da te informacije zna na odgovarajuci nacin predstaviti publici, sto ce reci da sprijeci covjeka koji gleda utakmicu da prebaci na neku spansku seriju (ne daj boze), da zaspe ili od muke da iskljuci ton (sto ja najvise praktikujem) :lol:

Mislim da na SRT-u ahmmm... pardon RTRS-u postoji misljenje da je komentator tu samo da podsjeti ljude za vrijeme utakmice da njihov televizor ima i sposobnost prenosenja zvuka, uopste se ne pazi na kvalitet komentara niti na obucenost i podobnost onih koji komentarisu...
Tu postoji i problem samih komentatora a mozda cak i najvise problem sistema u kojem ti ljudi rade, jednostavno se od njih ne zahtijeva i ne ocekuje vise, na ovom topiku je receno da je televizija na zalost previse posvecena politici... za ostalo ih nije briga.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2003, 19:03 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Heh .. Divno iznenadjenje ;)

Gledao sam informativnu emisiju, moguce lako da je i dnevnik (ne znam koji je termin, ali u svakom slucaju je prije centralnog dnevnika u 20:00 ili 19:30 koji li je vec..)

Izvjestaj sa pres konferencije Mikerevicevog portparola..
Pitali su ga neka pitanja - vidi se da je momak seljak.. Ali kad su ga pitali "da li ova vlada sebe smatra duplo boljom od prosle, posto su im plate duplo vece" i nakon jos jednog pitanja pustili su snimak u kojem je on odgovorio novinaru RTRS-a i to orptilike ovako "Ja sam reko sta sam reko a ti sto izmisljas i govoris sta ja nisam reko je laz, ja i ti smo zavrsili ovu konferenciju, za tebe je gotova ova prica jel ti jasno" .. (bez apostrofa sam pisao, posto je covjek doslovno tako govorio, a na stranu sto nije persirao itd..)

Prosto sam se iznenadio kad sam vidio da su to prikazali.. Jos takvih snimaka - u principu najbolje bi bilo da prikazu sve nase silne ministre sta pricaju kad kamera "ne ide"...
Blahh .. iako ova prica nije vezana direktno za RTRS morao sam napisati svoje nezadovoljstvo... eh da, zaboravio sam reci kako mi se svidio prilog (takodje RTRSov) kad su Mikerevica pitali za novi vozni park i duple plate - te njegov arogantno, sovinisticko nekulturan i izuzetno bezobrazno drzak odgovor....

Teen Scream - pa ne znam, mozda bi neki drugi voditelj bolje radio posao - djevojka mi izgleda hronicno umorna i kao da se na silu smije.. nista lose - ali nekako bi trebalo to vedrije biti .. Zasto se jednostavno ne ugledaju na komsije i nacin vodjenja Bilijantin ili kako vec .. nisam upamtio ime :>> Dovoljno je pogledati par njohovih emisija i skontati otprilike kako voditi emisiju i na koji nacin je organizovati :)

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Avg 2003, 14:39 
Pripravnik
Pripravnik

poslednju emisiju teen scream-a je vodio aleksandar hrsum u saradnji sa vudijem da li su njih dvojica bolji kao tandem.
mozda su odgovori mikerevica i portparola najbolja potvrda da na uredjivacku politiku RTRS-a nemaju uticaj politicke partije.
sto se tice komentatora za mene je kod tv prenosa najbitnije da kaze koji igrac kontrolise loptu a ne da me smara nekom nebitnom pricom jer i sam vidim kako stoje stvari na terenu i sta se desava.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Avg 2003, 18:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
zulu je napisao:
poslednju emisiju teen scream-a je vodio aleksandar hrsum u saradnji sa vudijem da li su njih dvojica bolji kao tandem.

Koji tandem? Pa Vudi nije 5 riječi rekao, pošto Hršum nije prestajao pričati... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Avg 2003, 09:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
sto se tice komentatora za mene je kod tv prenosa najbitnije da kaze koji igrac kontrolise loptu a ne da me smara nekom nebitnom pricom jer i sam vidim kako stoje stvari na terenu i sta se desava.

e al oni cesto ne znaju ni to reci

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Avg 2003, 11:18 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Vidim da je neko spomenuo komentatore i prenos utakmica :)

Iako ne volim gledati utakmice i prenose (moj moto je "sport igram a ne gledam") napisacu koji red i o tome .. Mislim da komentatori (na svim domacin TV stanicama) stvarno lose rade svoj posao .. Ne znam zasto ali opet cu HRT uzeti kao referencu.. Utakmice koje oni vode stvarno su ok.. Ne samo da govori stanje nego isprica i neku vijest, istorijat igraca, detalje, zanimljive stvari a sve to dok paralelno vodi i komentarise cijelu utakmicu .. I jos nesto - kultura .. stvarno je rijetkos pronaci na domacim TV stanicama kulturnog spikera, voditelja, komentatora - bilo koga .. Da covjek ima slifa, da se pravilno izrazava, da ne mijesa akcente, da tecno govori itd .. Pa nije ta Hrvatska toliko bolja od nas da oni mogu naci toliko bolje i kulturnije ljude koji ce se pojavljivati na nasim TV ekranima..

Da rezimiram - domaci komentatori me smaraju i jos pored toga nerviraju sa svojim glasovnim mogucnostima, izrazvanjem, nekom glupom spikom itd..

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Avg 2003, 13:02 
Pripravnik
Pripravnik

primjetio sam da se u ovoj temi cesto poziva na HRT i njihov rad kao dobar primjer za poredjenje.
cinjenica je da je RTRS od HRT daleko svjetlosnim godinama.
razlike kod komentara su ocigledne iz vise razloga HRT kada radi prenos ima covjeka na tribinama i na atletskoj stazi. sigurno je djelic atmosfere lakse prenjeti kad ste na stadionu. sto se tice pripreme prenosa u to ne bi ulazio jer to zavisi od komentatora i njegovog poznavanja istorije sporta i trenutnih trendova. manje vise te podatke je lako naci na internetu ali definitivno je problem na pravi nacin ih prezentovati.
kako da komentator RTRS uzivi gledaoce u prenos utakmice kada komentar radi iz studija i to preko slike koju i mi vidimo. ipak je to mnogo teze uraditi. barem mislim da jeste, jer ja se u komentaru ne bih snasao i da sjedim na klupi za igrace.
mislim da bi HRT trebao biti uzor ali opet sa druge strane toliko su bolji da poredjenje nema smisla jer bi to bilo kao da poredimo varburg i mercedes. zajdnicko im je da imaju 4 tocka motor sasiju i da idu po putu.
ma neka se RTRS samo kotrlja ako nista ono je nas ( varburg ili u najboljem slucaju lada ) 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Avg 2003, 13:05 
Pripravnik
Pripravnik

jos nesto RTRS danas prenosi partizan na radost mnogih navijaca i simpatizera. mozda su dogadjaji i prenosi ove vrste razlog da placamo pretplatu.
p.s. mozda ce komentar veceras biti na nivou. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Avg 2003, 14:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
razlike kod komentara su ocigledne iz vise razloga HRT kada radi prenos ima covjeka na tribinama i na atletskoj stazi. sigurno je djelic atmosfere lakse prenjeti kad ste na stadionu.

E u tome je fazon: zasto i rtrs nema covjeka na terenu i na tribinama.... znaci nesto tu ima ;)
mIRCon je upravu kad kaze da ljudi nemaju osnovne kulture govora... vecina od njih nisu zavrsili potrebne skole jer ipak da bi neko bio spiker na televiziji tu treba dobro zagrijati stolicu... i grlo naravno :D

Toliko od mene... :) (c) by mIRCon 2003 ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Avg 2003, 10:54 
Pripravnik
Pripravnik

nadam se da ste sinoc gledali utakmicu i navijali za partizan
nas klub u ligi sampiona poslije 12 godina. iako sam zvjezdas zelim im sve najbolje.
imate li primjedbi na prenos. cosovic meni se cini dragisa je radio kometar i imao je par prolupa ali mozda je to i razumljivo jer je prenos trajao preko 2 sata.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Avg 2003, 12:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Heh, reče lik da poraženi iz sinoćnje utakmice ide u Kup UEFA, a pobijeđeni u Ligu šampiona... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Avg 2003, 22:07 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 25 Mar 2002, 01:00
Mislim da je veliki nedostatak naših TV komentatora to što se ponašaju kao klasični radio komentatori.
Dakle, oni se trude da opišu ono što ustvari vidimo na ekranu. "Ovaj je dodao onom", "pokušaj driblinga", "oštar prekršaj" i sl... Sve to vidimo ako iole pažljivije pratimo tekmu. Ono što nedostaje jesu pravi, stručni komentari, mišljenja o strategijama ekipa, ideje šta trener da uradi da bi poboljšao rezultat i sl. I ako toga ima, vidi se da govore laici, a ne neko ko bi trebao da to ima u malom prstu.[/b]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2003, 09:13 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 20 Avg 2003, 17:45
Apsolutno se slazem.Da li je na ovim silnim banjaluckim televizijama ikada postojao neko ko je iole korektno prenosio utakmice?Hajde malo da razmislimo pa da pisemo.U obzir se uzimaju svi moguci sportski komentatori koji su prodefilovali svim mogucim tv stanicama,tokom posljednjih nekoliko godina.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]