Kazem ti vecinu sportskih dogadjaja ne gledam na drzavnoj tv, jedino ako se bas mora... mora se, sportske emisije, i emisije tipa "gost u studiju" ne pratim jer su dosadnije od smrti, a i te prenose koje pratim pratim sa iskljucenim tonom.... npr. jel iko sluso prenos utakmice partizan-newcastle preko BN radija..... eee to je bio dozivljaj osjeco sam se ko da sam na utakmici a istovremeno sam gledo prenos na TV-u
Ovo nije zato sto su nasi komentatori losi samo zato sto su nasi nego zato sto se stvarno vidi da im nedostaje obrazovanja ili bar iskustva u takvim stvarima. Po mom misljenju (ne moram biti u pravu) sportski komentator treba da na neki nacin animira publiku, da u svakom trenutku ima potrebne informacije ali sto je najvaznije da te informacije zna na odgovarajuci nacin predstaviti publici, sto ce reci da sprijeci covjeka koji gleda utakmicu da prebaci na neku spansku seriju (ne daj boze), da zaspe ili od muke da iskljuci ton (sto ja najvise praktikujem)
Mislim da na SRT-u ahmmm... pardon RTRS-u postoji misljenje da je komentator tu samo da podsjeti ljude za vrijeme utakmice da njihov televizor ima i sposobnost prenosenja zvuka, uopste se ne pazi na kvalitet komentara niti na obucenost i podobnost onih koji komentarisu...
Tu postoji i problem samih komentatora a mozda cak i najvise problem sistema u kojem ti ljudi rade, jednostavno se od njih ne zahtijeva i ne ocekuje vise, na ovom topiku je receno da je televizija na zalost previse posvecena politici... za ostalo ih nije briga.