banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jun 2025, 15:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 478 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 24  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Dec 2010, 18:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
Hugolina pa ne mogu garantovati vidjela sam robau dobro izgleda koliko se ja razumijem, a sefa te firme poznajem i super je majstor, covjek od povjerenja itd (zidali nama kucu i stvarno smo zadovoljni) e sada kako ce da izgleda finish tipa parketi, to ne znam
Nama je rekao da je 2000 km, nemam pojma
Pa stan od oko 50-60 qm i dvosoban i trazi vecina ljudi ja bih rekla
ima i trosobnih ali su rasprodati vec

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2010, 16:33 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
stonyx je napisao:
ok...i poslije nekoliko dana traganja nisam načisto...išao bih na novu gradnju bez obzira na loše završne radove, ali šta ako nevalja statika , betoni ...a opet stara gradnja je stara gradnja...relativno visoka cijena za stan star 50 godina ( koji može biti samo još stariji :-)) i niko ne garantuje kvalitet, (+ renoviranje, naravno).
dobra opcija bi bila da je stan novogradnja a da ti sam radiš završne radove...jer znam nekolicinu koja lijepi tu keramiku i podove - mislim - majstori ispod svakog nivoa u kombinaciji sa brzinom i najjeftinijim materijalima - jbga. No, u narednih 20-ak dana planiram "riješiti" pitanje stana, pa ako ko ima kakav savjet - dobro bi došao. Danke

Моја препорука-нова градња, јер разлика у цијени између старог и новог и није толико велика, с обзиром на оно што добијеш...
Али пази, код нас се под новом градњом подразумјева све што је изграђено послије рата...
Тек зграде које су се почеле правити од 2005 па на овамо можеш сматрати правом новоградњом.. Имам друга који живи у згради која је направљена 2000-те, чини ми се, ма то је хаварија жива...

Него, живио сам читав живот у Борику у старој згради и прије 2 године се преселио у нови стан.
Разлика-неупоредива!
Тамо смо улагали хиљаде и хиљаде у реновирање, али увијек је то био стари стан, ма колико се ми трудили да га средимо... Једноставно, не можеш од бабе направити дјевојку :D

А сад, овај нови, ма милина, да куцнем у дрво :D , за 2 године ни најмањи проблем.

Чујем да и сад понекад има проблема у новоградњи, али то је нормално, ко ради тај и гријеши...
Исто тако има и квалитетних старих станова, али то је лутрија за пронаћи...

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 09:56 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Okt 2010, 19:32
hvala na svjetima, riješio sam pitanje stana ... radi se o objektu u izgradnji u jevrejskoj.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 11:38 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
јан_де je napisao:
Него, живио сам читав живот у Борику у старој згради и прије 2 године се преселио у нови стан.
Разлика-неупоредива!
Тамо смо улагали хиљаде и хиљаде у реновирање, али увијек је то био стари стан, ма колико се ми трудили да га средимо... Једноставно, не можеш од бабе направити дјевојку :D

Pravu razliku ćeš vidjeti tek u slučaju,ne daj Bože,kakvog jačeg potresa.Zgrade u Boriku su pravljene poslije potresa 1969. da se smjesti stanovništvo koje je ostalo bez stanova.Sve su pravljene sa maksimalnom zaštitom od potresa i rađena su ispitivanja i atesti.Moja zgrada u Boriku je prva zgrada napravljena tamo i mislim da je ispitana do 7 stepeni Rihterove skale...Ove današnje se fušere samo tako...

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 15:19 
Početnik
Početnik

_zoka je napisao:
.Moja zgrada u Boriku je prva zgrada napravljena tamo i mislim da je ispitana do 7 stepeni Rihterove skale...Ove današnje se fušere samo tako...

ove nove, kažu, da mogu izdržati i do 9 ? elastičniji su materijali

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 16:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

sigurna sam da novo sagradjene, koliko toliko kvalitetne, mogu izdrzati dobar potres..zoka bas ga pretjera, pa nije karton
slazem se sa jan_de, da smo kupovali stan samo novija gradnja, naravno da ima svega sto se tice kvaliteta, i prodaju mooda pod bubrege, ali zato treba dobro istraziti, pogledati, informisati se itd..
znam da ima i kvalitetnih novogradnji u BL

stonyx koliki je stan i koliko je po qm? koliko stanova je u zgradi?

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 16:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
breskvice, meni ta zgrada deluje malo tanano, tj. noseci zidovi. :D
Pise da su stanovi do 60m2, a sama zgrada je prilicno mala, ne znam jesi je videla uzivo.
Od samog pocetka radova, secam se da sam tu videla traku od inspekcije i izvestaj o pecacenju gradilista, ne secam se zbog cega, ali radnici su i dalje radili na zgradi. Mislim da ta traka i dan danas stoji, a zgrada je ozidana do krova.

U svakom slucaju bi izabrala novu zgradu, neku kvalitetnu i regularnu gradnju, sa do najsitnijeg detalja definisanim ugovorom, ako je zgrada u izgradnji i zavrsne radove da radis sam.
U straim zgradama, koliko god ti renoviras stan, opet to nije to. Mene bi nerviralo sve to staro, fasada hodnik, stepeniste, lift... te starije zgrade bas imaju neki cudan miris, cim udjes. :S

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 17:49 
Početnik
Početnik

breskvica je napisao:
stonyx koliki je stan i koliko je po qm? koliko stanova je u zgradi?

na pp

Poslednji put menjao stonyx dana 12 Dec 2010, 18:12, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 18:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jel to sa PDV-om ili bez? Ne svidja mi se raspored, pogledala sam 4 razlicita stana.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 18:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
@hugolina, hodnici u novim zgradama vrlo brzo izgube tu urednost o kojoj mozda mastas :)

Najvise im glave dodje unosenje namjestaja i podmladak od 16- godina.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 19:01 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
HugoLina je napisao:
Pise da su stanovi do 60m2, a sama zgrada je prilicno mala, ne znam jesi je videla uzivo.
Od samog pocetka radova, secam se da sam tu videla traku od inspekcije i izvestaj o pecacenju gradilista, ne secam se zbog cega, ali radnici su i dalje radili na zgradi. Mislim da ta traka i dan danas stoji, a zgrada je ozidana do krova.

U svakom slucaju bi izabrala novu zgradu, neku kvalitetnu i regularnu gradnju, sa do najsitnijeg detalja definisanim ugovorom, ako je zgrada u izgradnji i zavrsne radove da radis sam.
U straim zgradama, koliko god ti renoviras stan, opet to nije to. Mene bi nerviralo sve to staro, fasada hodnik, stepeniste, lift... te starije zgrade bas imaju neki cudan miris, cim udjes. :S

Да ли мислимо на исту зграду?
http://agitek.net/images/gradiliste/16.jpg

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 19:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mislim da ne, breskvica je mislila na zgradu kod prve pasarele.
breskvica je napisao:
Ima zgrada preko puta NV i Cajaveca, jel to naselje Sunce? Cini mi se da je dobar kvalitet , nije ostalo jos puno stanova, mislim samo dvosobni i da je kvadrat 2000 km, na 3D lijepo izgleda zgrada
Ima 800 m od opstine, kad se ide preko ulice Ive Andrice do tranzita..

@TNS, opet to zavisi od stanara u ulazu, ali slozices se da je puno lakse odrzavati nesto sto je novo i vidi se svaka mrlja. :D
Ja sam bakteriofob. lol

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 19:20 
Početnik
Početnik

јан_де je napisao:
HugoLina je napisao:

Да ли мислимо на исту зграду?
http://agitek.net/images/gradiliste/16.jpg

mislim da misli na onu u naselju sunce

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 19:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
A izbor stanara je pod nasim uticajem :)

Mada si u pravu. Za sada nisam nezadovoljan.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 19:32 
Početnik
Početnik

instalisati kamere :wink:

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 21:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

stonyx hvala..Hugolina nisam vidjela zgradu uzivo..samo kazem da znam covjeka i da je dobar majstor i od povjerenja, barem je sa nama tako poslovao jer je njegova firma zidala nasu kucu i nista lose ne mogu reci
A vecina stanova je vec rasprodata mislim da je ostalo jos 2 ili 3

uglavnom kuca je zakon, i mislim da se za 150.000 KM moze uzeti plac i napraviti lijepa kucica sa dvoristem na periferiji recimo ca. 10 km od grada..a auto tako i onako svi koriste :)

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2013, 21:58 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Posto planiram uskoro da kupim jedan stan, koji bih iznajmljivao studentima, zanimaju me aktuelne informacije o agencijama/firmama, koje prodaju/grade stanove, te sta mislite, koja bi lokacija bila najbolja/najpovoljnija za kupiti tako jedan stan samo za iznajmljivanje, od recimo 50 do 70 m2?

I koliko je aktuelno kvadrat stana u BL?

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2013, 22:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Eudaimonia je napisao:
Posto planiram uskoro da kupim jedan stan, koji bih iznajmljivao studentima, zanimaju me aktuelne informacije o agencijama/firmama, koje prodaju/grade stanove, te sta mislite, koja bi lokacija bila najbolja/najpovoljnija za kupiti tako jedan stan samo za iznajmljivanje, od recimo 50 do 70 m2?

I koliko je aktuelno kvadrat stana u BL?

Ako mislis iznamljivati studentima...onda samo borik...ili podnozje starcevice(nove zgrade-ulica stepe stepanovic)...

Cijena kvadrata polovnih stanova zavisi od stanja nekretnine,zgrade,kvadrature itd...za borik i tu kvadraturu ja bih rekao cc 1500km

Sto se tice nivogradnje ....2100-2200 za tu lokaciju

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2013, 22:44 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Il' trenutno nema bas puno stanova u ponudi, il' ja na internetu ne znam naci...

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2013, 07:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
http://www.remax-bh.ba

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 478 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 24  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]