ajkula je napisao:
O ukusima ne valja raspravljati ali meni licno Vitaminkin ajvar nije ni za sta. Od kupovnih ajvara je jedino "bakina tajna" (ili bakin ajvar) vrijedan spomena ali mu je zato i cijena vesela

Pri kupovini najbitniji faktor su mi sastojci a proizvodjac aposlutno nebitan. Ionako je sve teze pronaci prirodne sastojke bez dodatih aditiva i pojacivaca ukusa.
E, tako mi i treba kad sam u mladosti preduboko uvlačio... Ja bih vam preporučio samo jednog proizvodjača slatkih "tegliranih" proizvoda i postoji mogućnost da je to ova firma o Kojoj AJkuliš govori al' ne dam ruku u vatru... Uglavnom, njihove proizvode možete kupiti u velikom Tempu, nalze se na rafi kod, odnosno, do rafe sa "zdravom hranom", pahuljicama i sl., lijevo od proizvoda za dijabeticare... ako vas je ovo zbunilo - ne gubite nadu, prepoznaćete ih po veoma atraktivnoj cijeni (cijene su im tako seksi lašus - dezajerabl irezistibl). Imaju odličan pekmez od šljiva kuhan u kotlu na proplancima srbijanskih planina, razne vrste slatkih slatkoa od dunja, kajsija, borovnica, malina, jagoda, meda, ušećerenih uštipaka uhhhhhh... Teglice i tegle neobičnog, skoro srcolikog, izgleda kriju izuzetno kvalitetne proizvode koje najtoplije preporucujem... već rekoh, ne sjecam se naziva firme al' nema šanse da promašite. Nisu toliko ni skupi koliko su kvalitetniji od ostalih. Tegla pekmeza od šljiva od 850g je oko 10 ili 12 KM, nisam siguran, a manja tegla slatka od dunja sa orasima (ha ha ha) je oko 8KM - čini mi se. Imaju skroz lako zapamtljivo ime al'... Ma, nije to... kontam, ovako ce vam biti zanimljivije da ih potražite i tako.