banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 06:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 63  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Dec 2010, 21:43 
jenny je napisao:
[
U pravu si da nema nikakve veze, ali kad s'rajom pricas onda vidis da kao novost u zivotu bi ih vise obradovalo nesto drugo,,, a vize,,, fino je to ali nema raja neke velike koristi od toga. O masi naroda pricam, pricam o onima koji nikad nisu ni isli u Sarajevo da je prave....Normalno da je ljepse i lakse, kupis kartu i krenes kao slobodan covjek a ne kao prase u toru pa moras moliti nekog da izadjes van. A u svakom slucaju meni je samo korist sto nas narod moze bez vize van, prema tome narode sretan put.

ja jos nisam cula nikog ko je razocaran ovom odlukom, svi su ushiceni i svi su to jedva cekali.. to je bila jedna od zelja svih mojih prijatelja..
ne kontam ja tebe..

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2010, 01:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Leona je napisao:
laoce je napisao:
Kao sto vec rekoh - neka kaze da ostaje jedan ili 2 dana , pokaze 150 odnosno 300€ i ne mogu mu/joj nista.

A na garantnom pismu ne pise koliko ce boraviti?

A ako ima garantno pismo, sto ce joj onda pare?Valjda onaj koji salje to garantuje za tu osobu. A i ne kontam sto ce nekome sada garantno pismo,kad su vize ukinute.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2010, 07:03 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
lollipop je napisao:
hahahah koja si ti kraljica... ko misli ici raditi tamo.. gdje ti zivis??

Mnogi. Mnogi se vec nadaju da ce zaraditi koji cent. A i cula sam , u slucaju da uhvate nekoga na crno da radi, da nece to samo imati konsekvence za doticnog nego i za osobu koja garantuje za njega.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2010, 07:05 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
laoce je napisao:

A ako ima garantno pismo, sto ce joj onda pare?

Ne znam ni ja, pitam samo da se osiguram sto posto da je tako. Da ne bude poslije " kako niste znali, kako niste culi ".

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2010, 09:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Leona je napisao:
A i cula sam , u slucaju da uhvate nekoga na crno da radi, da nece to samo imati konsekvence za doticnog nego i za osobu koja garantuje za njega.

To nije nikakva novost. to je odvajkad tako. Iz tog razloga se i gledalo kome saljes garantno pismo jer nije samo rad u pitanju.. Citav spisak sta i kako se smije a sta ne smije :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2010, 09:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Putovaće onaj ko je i do sada putovao. Nisu toliki problem bile vize (ja sam bar po tom pitanju imao dosta sreće i uspjeha), novac je veći problem. Putovanja po Evropi su jako skupa, a mi živimo u zemlji u kojoj većina naroda nema para ni do Makarske da skokne. Putovaće i oni koji imaju familiju i prijatelje kod kojih mogu da odsjednu, a da ne plaćaju hotele i sl. Dobra je to vijest, ali daleko od toga da umirem od sreće.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2010, 09:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
ne treba biti ogranicen samo na svoj zivot , treba sagledati sta je realnost i sta se desava u nasoj drzavi .. ako je meni ekonomski dobro u RS onda znaci da pripadam manjini, dok vecini nije bas bajno niti imaju financije da putuju po Evropi, sem ako ne idu kod rodbine
Ukidanje viza naravno da je dobro, ali i jenny je djelimicno u pravu. Unutar drzave se ne rijesava nista, ima milion problema ali eto skrece se paznja na pozitivne vijesti kao ukidanje viza, i kao korak blize ka EU..Ali unutar drzave ne vidim bas neki pomak, koliko je ono socijalna pomoc 40 KM? :roll:
I naravno da ih ima puno koji jedva cekaju da probaju rad "na crno" i nadaju se nekim parama, a toga vise nema. Mozda i ima, ali ovdje kod nas malo ko zeli da riskira, jer su kazne ekstremne a posto ima mnogo ljudi bez posla koji ce raditi i za manju platu, poslodavaocu se ne isplati.

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2010, 12:05 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 05 Dec 2010, 15:17
Acrobatico je napisao:
Putovaće onaj ko je i do sada putovao. Nisu toliki problem bile vize (ja sam bar po tom pitanju imao dosta sreće i uspjeha), novac je veći problem. Putovanja po Evropi su jako skupa, a mi živimo u zemlji u kojoj većina naroda nema para ni do Makarske da skokne. Putovaće i oni koji imaju familiju i prijatelje kod kojih mogu da odsjednu, a da ne plaćaju hotele i sl. Dobra je to vijest, ali daleko od toga da umirem od sreće.

Ovo ja cijelo vrijeme govorim, da se sa ovim samo olaksalo onom ko je i do sad putovao, (i ponavljam nisam protivna) a da vecina naroda malte ne i nema koristi od toga. Osim psihickog stanja da se osjeca slobodnim. Ali opet kazu da sam ja budala.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2010, 12:11 
Početnik
Početnik

Leona je napisao:
laoce je napisao:

A ako ima garantno pismo, sto ce joj onda pare?

Ne znam ni ja, pitam samo da se osiguram sto posto da je tako. Da ne bude poslije " kako niste znali, kako niste culi ".

Nazovi Slovensku ambasadu(posto su oni na ulazu Evrope) u tvojoj drzavi i pitaj kakav je postupak i sta treba osobi da bi mirno putovala.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2010, 14:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Гарантно писмо?
Знам гро људи који су путовали из Србије и ником није требало никакво гарантно писмо.
Откуд сад то :С

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2010, 14:50 
Početnik
Početnik

АЛЕКСАНДАР je napisao:
Гарантно писмо?
Знам гро људи који су путовали из Србије и ником није требало никакво гарантно писмо.
Откуд сад то :С

U biti i netreba, slobodno moze da se putuje. Pismo treba da se pokaze da kod nekog ides da ti ne bi trebalo onih 150 eura po danu............

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2010, 21:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
_zoka je napisao:
Nećeš nikad ni j3bat' (da prostiš) Hale Beri pa je razlikuješ od Opre...

:lol: :lol: :lol:
@Filozofe , a zasto kazes da nikad ne bi letio? Zar te ne vuce da odes negdje? Nece uvijek biti ovakva nestasica, bice jos i gore :D . Ozbiljno, ne mozes zivjeti bez nade u bolje sutra , bice godina kad ces zaradjivati dovoljno da se maknes malo iz nase krajiske ljepotice.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 08:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2009, 16:30
Dobra je stvar sto mozemo slobodno putovati po Evropi.
Neka mali Mujo i Perica vide koliko zaostajemo za Evropom. Neka vide da Beograd, Zagreb i pogotovo Sarajevo nisu centar svijeta.
Valjda ce se poslije putovanja po Evropi mali Mujo i Perica zapitati: "A, gdje smo mi u tome svemu?"
Mozda im dodje iz guzice u glavu. Da prostite. :)

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 15:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Kad smo već kod te zarade od viza znam lika koji je već izgubio 250 maraka dnevne zarade. Dobro oduzmimo cijenu goriva od BL do Sarajeva i nazad i ostaje čist odlična dnevna zarada kojom se ne može baš previše ljudi pohvaliti...

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 16:31 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Jul 2010, 21:58
Ja ipak mislim da je to super za sve. Ukopali smo se u mjestu, a ovako bar možemo krtkoročno vidjeti kako ljudi žive i koje smo mi budale. Po nama mlati ko stigne, a mi aplaudiramo ili ćutimo. iskreno se nadam da ćemo se ipak preporoditi i povećati svoje ambicije da soj život uljepšamo.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 16:50 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Prošle sedmice sam bio u Sloveniji...

3x krompirići + kobasice + čaj = 27Evra....

A u Vrbasu karađorđeva 15-16KM....

O tome ti pričam...

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 20:33 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Jul 2010, 21:58
ne moramo trošiti novac, onako sirotinjski snimimo one kule, vile gradove i fontane i zelenilo, možda poželimo da to i odradimo kod sebe i da prestanemo biti ovce. Možda malo ulovimo i kulture

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 20:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
На црно је опасно радити, причали су ми неки гастарбајтери који се тамо одавно крију, али релативно се извучеш ако имаш неке документе из већ друге државе ЕУ-а, нпр. ако си био на раду негдје у Чешкој или Пољској.
Друго, ви јадни сви причате о храни, па и кад одете у неку земљу ЕУ-а то ће вам бити најмањи проблем, неко ''неугледно'' али задовољавајуће јело попут неке домаће плате (не новца него роштиља :D ) практички вам се нуди чим се појавите негдје гдје има неке ''вајт треш'' бораније и народа.
У Словенаца је све скупо, али то вам је бивши комад екс-Ју-а гдје су стандарди подигнути и одржани до данас.

Смјештај је највећи проблем, али ако већина иде код родбине онда нема проблема.
И да, онај задњи ко остане у Републци Српској нека угаси свјетло :D

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 21:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Super stvar. Ukidanje viza nije privilegija nego potreba, tako da je suvisno pricati o tome da li je neko zasluzio da mu se ukinu vize, ovo je samo uspostavljanje normalnih uslova.
Preporucujem oprez onima koji ce kupovati vani, nasa carina ne zavrsava smjenu a da se ne omasti. Dobro se informisite sta se carini.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 22:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Pa da, ja kao najveći evroskeptik sam znao da je ovo čisto tehničko, a ne političko pitanje. EU je nama dala uslove, mi smo se našli u mogućnosti da ih ispunimo i super svima. Sada je na narodu da ne osramoti i ne dovede u pitanje viznu liberalizaciju, jer ako nam se to nije sviđalo mogli smo ranije dati do znanja političarima, pa da uštedimo na vremenu i novcu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 63  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]