pa bas ima puno stvari sto se mogu ponijeti, idealno je ako na poslu ima mikrovalna, mini frizider za sve ili mogucnost negdje drzati manju flasu ulja/sirceta, soli, biberajer onda se moze ponijeti milion salata i zacini se prije jela (npr tunjevina, grah, luk, paprika znaci meksicka, ili kuvana jaja, sunka, sir, zelena salata , mozzarella paradajz itd, salate na bazi rize, tjestenine (one masnice recimo)
dal cu ponijeti keks na posao ili u manjoj posudi, mozzarella sir i paradajz i jedno integralno pecivo..jednako prostora zauzima..jedino ako nema bas nigdje frizidera tj ako nije klimatizovano i slicno a unutra +30 onda ne bi jela tu mocarelu
zatim ima barem 20 varijanti sendvica koji se mogu ponijeti, samo treba malo maste, i ovdje se moze ubaciti dosta povrca, uz to kiselo mlijeko ili jogurt
ili tjestenina i neki sos, riza + povrce i komadi pilecih prsa itd
meni licno su kombinacije tipa banana+jogurt uzas, uopste se ne osjecam dobro nakon toga, ali svako je drugaciji. Inace ne volim banane, i cak se uopste ne prepocuju jer stvaraju "slajm" u tijelu , pogotovo zimi su lose , bolje je voce koje prociscava organizam.
kome treba slatko svakako da cu prije preporuciti integralni keks nego cokoladu, jer ja licno mogu pojesti manje keksa uz kaficu recimo nego cokolade , jer mi dvije-tri kocke cokolade nisu dovoljne, a od svega mi je jos najbolje ponijeti komad domace strudle sa jabukama, ili neki vocni kolac
a ko voli slatko moze kupiti i suseno voce, sljive, smokve, ananas i slicno, ja kad pojedem saku toka i par badema/oraha uopste ne mogu vise slatko. A ovo je i zdravo iako je kaloricno
a vani se moze jesti isto relativno zdravo, npr raznjici sa rostilja sa punooooo salate bez lepinje, ili u onim restoranima tipa tempo/vidovic, tamo bas ima izbora i corbica i priloga od povrca itd..ko radi blizu takvih restorana najbolje se isplati tamo kupiti rucak
corbe su negdje 2,80 do 3,5 KM zavisi kako koja