Citiraj:
Evandro je potpisao, Borha dolazi u utorak, a vracaju se Petkovic i jos jedan bivsi reprezentativac. To prakticno znaci da cemo ostati bez mnogo igraca u prvom redu stranaca jer ce oni biti visak.
Trener, trener, trener... Džaba i da se dovede Mesi, ako igrače nema ko da postavi na terenu, da im kaže, šta i kako treba da igraju, da ih pripremi za utakmicu i sve ostalo. Kristić je najobičniji pajac, kome je jedina preporuka za trenersko mjesto, to što je bivši fudbaler i Lukićev kum. Znanja nema ni gram, pitanje je ima li autoriteta, a i da ga ima, opet je pitanje, čemu bi on mogao nekoga da nauči... Sve u svemu, samo kod sadašnje uprave, trener prvog tima, može da postane neko ko nije bio ni pomoćnik krštenom treneru. Najviše što je imao dodira sa trenerskim poslom, jeste to što je bio prevodilac Zemanu...
Uglavnom, u upravi su izgleda skapirali da se konkurentan tim, ne može sastaviti, bez imalo ozbiljnijih ulaganja i da samo ime Crvene Zvezde, neće biti dovoljno da pokrije očigledan manjak kvaliteta, koji imaju "pojačanja", koja je dovodio Adžić. Dakle, dotični i njegov pomoćnik Maza Vasilijević, dvojica najgorih igrača koji su u istoriji Zvezde, svojevremeno nosili kapitensku traku, shvatili su da nemaju veze sa životom, pa su u cilju zadržavanja svojih funkcija, makar na simboličnom nivou, odlučili da zapitaju za savjet, ljude koji u suštini nešto znaju (čitaj:Ramba Petkovića)...
Tako i dolaze pomenuti Brazilci, ali ako se tim istim Brazilcima i ostalim najavljenim pojačanjima, ne dovede pošten trener, odnosno čovjek koji o fudbalu zna nešto, već sada možemo da ih upišemo kao promašene investicije... Mislim da se nikada u istoriji Zvezde, nije dogodilo da toliki broj poluigrača, amatera i rekreativaca, dostojnih možda osrednjih prvoligaša ili čak ni toga, nosi dres Crvene Zvezde. Ali kad na odgovornim funkcijama, sjede ljudi koji su i sami, u svoje igračko vrijeme, bili puki marginalci, odnosno ime gradili kroz šlepanje na uspjehe svojih generacija, onda to i nije čudo...
Elem, ako dođu ova trojica stranaca, to znači da neko iz kruga Isah, Savio, Kadu, Adi, mora da leti. Vešović će vjerovatno dobiti državljanstvo Srbije, a iskreno se nadam da se to neće desiti i sa tim Reljićem, te da će i on ekspresno biti lifrovan u neke Pljevlje, Rožaj ili Mojkovac, gdje će iskazati svoj raskošni talenat...
Kad se pominje bivši reprezentativac, meni je prva pomisao uvijek Ivan Ergić i iskreno se nadam da je on u pitanju, ali mislim da čovjek njegove inteligencije, nema baš namjeru da dolazi u ovu i ovakvu Zvezdu. Što se Petkovića i njegovog povratka tiče, nisam znao da je u opticaju i mada je dotični, poprilično trknut u glavu, njegovo angažovanje bi, po meni, bio dobar potez. Sudeći po dosadašnjem radu SD-a i njegovog visoko cijenjenog pomoćnika, slutim da u narednom prelaznom roku, neće puno raditi svoj posao...
Drugim riječima "Adžo i Mazo, nahranite majmuna i ništa ne dirajte"...