banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Avg 2025, 18:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24442 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 259, 260, 261, 262, 263, 264, 265 ... 1223  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ATP/WTA Tour
PostPoslato: 05 Dec 2010, 23:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Slika

Slika

Necu vise! :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 23:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
извини се :lol: :lol: :lol: :lol:

Slika

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 00:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
Serbian tennis announces grand plans

Ana Ivanovic is much too young to be talking about how things were in her day. But when the Serbian Tennis Federation’s National Tennis Centre is finished in 2012, the former French Open champion is the ideal person to tell the young players how lucky they are and remind them: “In my day I used to train in an abandoned swimming pool while bombs fell all around.”
Serbian tennis has come a long way in a very short space of time. If this young nation :roll: can produce players of the calibre of Novak Djokovic, Jelena Jankovic, Janko Tipsarevic, and Ivanovic with those kind of facilities and in that kind of situation, one shudders to think what they can achieve with an all-singing-and-dancing tennis centre in peace time.
Plans for the centre, which were announced at the Belgrade Arena on Saturday, involve the building of six clay courts and four hard courts outdoors and five courts of various surfaces indoors plus a medical department and gymnasium.
Most of the above went to “finishing schools” abroad to fine-tune their tennis education and the hope is that that will no longer be necessary for up and coming young players at the new centre, which is to cost a modest five to seven million euros, according to the president of the federation, Slobodan Zivojinovic.
“This is the moment when the tennis starts to grow and become a big sport in Serbia,” he said.
The Serbian government is helping to finance the project, but Dragan Djilas, the mayor of Belgrade, said that the city, for its part, wanted nothing in return “only that they carry on producing players of the quality of Djokovic, Tipsarevic, Jankovic and Ivanovic.” No pressure then.
No one would argue, though, with Zivojinovic’s estimation that Serbia had teams that were “capable of winning both the Davis Cup and the Fed Cup.”
By
Clive White

O autoru
Citiraj:
As ghost writer to John McEnroe for six years, he learned that sport, far from being a matter of life and death, was, in fact, much more serious than that.

Bolje da je malo učio i istoriju.

A u vezi planova za teniski centar, ako urade pola od ovoga šta pričaju biće ubuduće još mnogo slavlja i veselja sa teniserima.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 00:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
http://edition.cnn.com/2010/SPORT/tenni ... s/?hpt=Mid

Davis Cup: Serbia's journey from war-torn nation to tennis superpower

ПОКУШАВАМ ДА НЕ ОПСУЈЕМ! :angry4: :angry4: :angry4: :angry4:

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 00:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
Pita Djoković Monfilsa: "Ko je šampion sveta?" Monfils:" Neću da ti kazem ćelavi!"

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 01:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Drago mi je ako je "moja" gudra pomogla. :lol:
Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 07:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2009, 16:30
Cestitke komsijama na osvojenom Davis kupu!!!
Svaka cast, nema dalje.
Lijepo je biti komsija svjetskog prvaka. :D

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 09:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
-Mama, mama...osvoji sam prvo mjesto na školskom takmičenju u matematici!!!
-TO SINE!!! Dodji da mama ošiša na ćelavo!!!

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 09:09 
BRAVO!!!
Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 09:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2009, 21:11
Cestitke teniserima, sta drugo reci nego sampioni svijeta :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 11:31 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
wolfsburg_rapsodija je napisao:
Svaka cast, nema dalje.

А још љепше бити свјетски првак :D

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 15:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2009, 21:11
јан_де je napisao:
wolfsburg_rapsodija je napisao:
Svaka cast, nema dalje.

А још љепше бити свјетски првак :D

Neka si mu rekao :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 18:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Znaci, neki Dejvis je osvojio neki kup u Srbiji...? :D

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 20:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Mijenjajuči kanale na TV-u nisam mogao da ne primjetim, kako se i Tihić ošišao na nulu. Izgleda da je i on gledao tenis.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2010, 21:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Sad si uz'o trofej Bogdane, Bogdaneeee :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bbZqdrJeGaE[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2010, 01:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
ATP: Nadal - Mari meč godine
Zvanični sajt profesionalnih tenisera (ATP) objavio je listu od pet najboljih mečeva 2010. godine.

Čak tri od pet mečeva su sa poslednja dva turnira, a drugo mesto na listi zauzela je pobeda Novaka Đokovića nad Rodžerom Federerom na US openu.

Prvo mesto pripada pobedi Rafaela Nadala nad Endijem Marijem na završnom Mastersu, treći je najduži meč u istoriji tenisa između Džona Iznera i Nikole Maua, četvrto mesto zauzima duel Soderlinga i Ljodre u Parizu, a peto meč Monfisa i Federera na istom turniru.

1. Rafael Nadal – Endi Mari 7:6, 3:6, 7:6 (polufinale završnog Mastersa u Londonu)

“Ovo danas je razlog zbog kojeg igram tenis”, rekao je Endi Mari nakon poraza od Nadala u polufinalu završnog Mastersa u Londonu.

Oba tenisera u ovaj duel su ušla sa velikim motivima. Mariju bi pobeda donela treće mesto na kraju godine i priliku da osvoji najveći trofej u karijeri, dok je Nadal jurio jedini trofej koji mu nedostaje, nakon neverovatne godine u kojoj je osvojio tri Gren slema.

Mari je tokom tri sata i 11 minuta pred 17 i po hiljada gledalaca u ‘O2’ areni prikazao bolji tenis, ali je na kraju ipak poražen. Škotlanđanin je gubio sa 5:3 u trećem setu, vodio je 4-1 u taj-brejku istog seta, ali ni to nije slomilo Nadala koji je na kraju uspeo da pobedi.

“Bio je to fantastičan meč. Veoma sam srećan što sam pobedio velikog šampiona kao što je Endi.”

2. Novak Đoković – Rodžer Federer 5:7, 6:1, 5:7, 6:2, 7:5 (polufinale US opena)

Novak Đoković nije osvojio US open ove godine, ali je svakako ostavio veliki utisak pred Njujorškom publikom nakon što je spasao dve meč lopte i na kraju pobedio Federera, sprečivši tako Švajcarca da stigne do svog sedmog uzastopnog finala na US openu.

Đoković je u meč ušao nakon što je u prethodne tri godine na US openu poražen upravo od Federera.

“Znao sam da moram da budem strpljiv i da ne gubim emocije previše, jer je to bio slučaj u prošlosti. On koristi tu nervozu protivnika, on to može da oseti.”

Srbin je u petom setu pokazao da ima čelične živce kada je gubio sa 4:5 i 15:40. Spasao je dve meč lopte drajv volejom i forhend vinerom, dobio je poslednja tri gema i dobio meč poenom koji je trajao 22 udarca. Duel je trajao tri sata i 44 minuta.

Đoković je tako sprečio finale Federer – Nadal, o kojem su svi pričali u ‘velikoj jabuci’.

“Bilo bi sjajno da sam igrao protiv Nadala ovde. Ja sam u poslednjih šest godina igrao finale ovde, ali on nažalost nije. Sada sam bio na poen od tog meča. Sigurno je da sam razočaran”, rekao je Federer.

3. Džon Izner – Nikola Mau 6:4, 3:6, 6:7, 7:6, 70:68 (prvo kolo Vimbldona)

Ovaj meč možda nije imao fantastične relije ili briljantne udarce kao preostala četiri, ali je svakako bio sjajno izdanje servisa i izdržljivosti, a zbog konačnog ishoda duel Džon Izner – Nikola Mau ušao je u istoriju pa tako i na Top5 listu.

Izner i Mau su posetu kraljice Elizabete druge Vimbldonu posle dugo godine bacili u drugi plan pošto su na terenu broj 18 odigrali meč za pamćenje. Ovaj duel je najduži u istoriji tenisa, a trajao je 11 sati i pet minuta, i protegao se na tri dana. Konačno, meč je završen tako što je Izner ispalio bekend što je bio njegov 246. viner na meču.

Sam peti set trajao je osam sati i 11 minuta što je 98 minuta uže nego bilo koji meč u istoriji.

“Momak je apsolutni ratnik. Stvarno je bezveze što je neko morao da pobedi”, rekao je Izner nakon pobede nad Mauom.

Izner je na kraju imao 113, a Mau 103 as udarca.

4. Robin Soderling – Majkl Ljodra 6:7, 7:5, 7:6 (polufinale turnira serije 1000 u Parizu)

Francuz Majkl Ljodra je oduševio parisku publiku tokom nedelje pobedivši Davidenka i Đokovića, i uspeo je da stigne do svog prvog polufinala na nekom turniru serije 1000.

Imao je Francuz dobijen meč protiv Robina Soderlinga, ali onda se bajka Parižanina završila. Ljodra je podsetio sve na neka stara dobra vremena kada se uglavnom igrao servis-volej, ali je na kraju popustio.

U odlučujućem setu vratio se od 1:4, imao je tri meč lopte u 12. gemu, ali se Soderling izvukao i na kraju je posle dva sata i 49 minuta trijumfovao u taj-brejku.

“Ovo danas je bio sjajan meč. Možda nije bio lep, ali ja sam uspeo da trijumfujem na kraju”, rekao je Soderling nakon duela.

Ipak, ovaj poraz nije bio najbolniji za Francuza u 2010. godini. Svi znamo koji jeste...

5. Gael Monfis – Rodžer Federer 7:6, 6:7, 7:6 (polufinale turnira serije 1000 u Parizu)

Navijači koji su bili u dvorani na polufinalnim duelima u Parizu imali su očigledno zlatne ulaznice, pošto su bili svedoci dva od pet najboljih mečeva godine. Nakon što je publika bila razočarana porazom Ljodre u prvom polufinalu, usledilo je drugo gde je ponovo igrao jedan rođeni Parižanin – Gael Monfis.

Monfis je podigao ‘Bersi’ na noge spasavši pet meč lopti protiv Federera. Francuz je pre tog 12. gema gubio sa 4:1 u odlučujućem setu. Na kraju, Monfis je posle dva sata i 41 minuta pobedio u taj-brejku.

“Srećan sam jer sam pobedio Rodža. On je neko kome se divim. On je legenda tenisa. Pamtiću ovaj dan do kraja života”, rekao je Mo0nfis nakon prve pobede nad Švajcarcem.

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2010, 01:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Vader je napisao:

3. Džon Izner – Nikola Mau 6:4, 3:6, 6:7, 7:6, 70:68 (prvo kolo Vimbldona)

Ovaj mec cu pamtiti do kraja zivota :) Cekao sam Isnera na tiketu i nikako... Nece i nece. Jedva nekako. Kako ljudi samo serviraju. Naravno ovakvom mecu je kumovala i cinjenica da su obojica panjevi po pitanju tehnike.

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2010, 01:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nadal - Murray se slazem, isto kao i Soderling - Llodra, dok su ostali smjesni stvarno, Djokovic - Federer prva 4. seta su bili losi, jedino je peti set bio vrhunski i zato sto je zadnji set ljudima je citav mec ostao u dobrom sjecanju.. Isner - Mahut je bio ocajan mec, samo as ili servis winner, eventualno izlazak na mrezu i volej poslije jedva vracenog servisa.. Svaka cast njima dvojici na svemu ali mec ko mec je ocajan.
A i Monfils - Federer je precjenjen mec, nije los ali daleko od toga da je u top5 meceva ove godine.. Deset puta je bio bolji mec izmedju Soderlinga i Federera na RG.. Ili Gasquet - Youzhny na AO..

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2010, 01:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ili Federer - Berdych u Torontu, uf kakav je to mec bio! A ima jos barem 10-20 meceva boljih od ova tri sto sam nabrojao ali ne mogu se sad sjetiti svih..

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 00:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Otac Novaka Đokovića, Srđan, ruši Bobu Živojinovića
Srđan Đoković, otac najboljeg srpskog tenisača Novaka, objavio je kandidaturu za skorašnji izbor predsjednika srpskog teniskog saveza.

Đokovići žele srušiti dosadašnjeg prvog čovjeka Slobodana Živojinovića, pod čijim je vodstvom Srbija osvojila Davisov kup. Srđan Đoković najavio je da će u slučaju pobjede savez organizirati kao poduzeće, u kojem bi svi bili profesionalci.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24442 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 259, 260, 261, 262, 263, 264, 265 ... 1223  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]