banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jun 2025, 09:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 939 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 47  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Dec 2010, 08:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Tražili su dok je komunjara Slobo bio na vlasti, čak su potpisivali i nekakve sporazume od kojih nije bilo ništa.
Rusi su stari zajebi i samo gledaju sebe zato nikad i nisu bili istinska sila poput Amera.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 08:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
eugene of savoy je napisao:
Tražili su dok je komunjara Slobo bio na vlasti, čak su potpisivali i nekakve sporazume od kojih nije bilo ništa.
Rusi su stari zajebi i samo gledaju sebe zato nikad i nisu bili istinska sila poput Amera.

Хахахаха без коментара.
Тражили су да уђу у конфедерацију са Русијом и Бјелорусијом и то неколико дана пред почетак бомбардовања. И пази потписаше споразум Шешељ, Жириновски и Лукашенко. Нигдје ту не би ни Слобе ни Јељцина. То је било замазивање очију српској јавности.

И на крају крајева ајде замислимо тај сценарио да Руси поставе своје базе овдје. Шта би то значило за Србију? Или боље одговори шта би онда Србија заузврат требала да учини?

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 08:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sinny je napisao:
Или боље одговори шта би онда Србија заузврат требала да учини?

Pa ebote zar nije dovoljno pustiti ih da naprave te baze i omoguće Rusij da se uvuče duboko u u nato teritorij, nato je Rusij na granici, a ovako bi i Rusi bili vrlo blizu zap. evrope.
Na svu sreću Srbija je shvatila da od starih zajeba Rusije nema ništa i ide ka članstvu u nato i to je pravi potez, zašto više moljakati Rusiju koja nije u stanju da bilo šta učini i koja na kraju i ne može da bilo šta učini, koja je izgubila i ono malo ugleda i što je imala.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 08:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sinny je napisao:
Или боље одговори шта би онда Србија заузврат требала да учини?

Pa ebote zar nije dovoljno pustiti ih da naprave te baze i omoguće Rusij da se uvuče duboko u u nato teritorij, nato je Rusij na granici, a ovako bi i Rusi bili vrlo blizu zap. evrope.
Na svu sreću Srbija je shvatila da od starih zajeba Rusije nema ništa i ide ka članstvu u nato i to je pravi potez, zašto više moljakati Rusiju koja nije u stanju da bilo šta učini i koja na kraju i ne može da bilo šta učini, koja je izgubila i ono malo ugleda i što je imala.

Чисто информативно Русија није правила своје базе по свијету као Америка. Осим наравно у Варшавском пакту. Југославија је требала да буде дио тог пакта, одбила је.
Русија више нема такву војну доктрину и не постоје никакве шансе да би они градили некакве војне базе било где.
Али ајде чак кад би то и било тако, шта Србија може од тога да очекује. Опет почетак свјетског рата на њеној територији?

Русија се полако али сигурно увлачи у Европу финансијски, а самим тим и политички.

Питате ли зашто ОХР не дејствује више онако агресивно као пре неколико година?

Шта би са том Украјином (проблем гаса) и Грузијом и њиховим ставовима.
Америка још увијек агресивно наступа према Русији, али ЕУ то смирује јер јој је јасно да је много боље да има пријатељски настројени Русију, него непријатељски.
На пррвом мјесту ту је Њемачка која највише извози у Русију али исто тако је највећи увозник нафте и гаса и била је главни играч у смиривању Пољске а затим и Украјине.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 11:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
Ja ne znam zasto vi raspravljate sa evgenijem koji ovdje dolazi samo da bi kontrirao a nema pojma o cemu pise, na jednoj drugoj temi je napisao da s. koreja nema nuklearni reaktor :lol:

On oktobra 1917. rusija je prestala da postoji i njom su vladali svi drugi samo ne rusi. rusi su uglavnom zavrsavali po konc. logorima. trebalo je jako puno vremena da se promjene stvari i kada sam napisao da odluka Putina da pocne sa hapsenjem i protjerivanjem oligarha taj trenutak, mislio sam na politicki obracun sa stvarnim neprijateljima rusije. jer njima , objektivno, spoljni neprijatelj ne moze nista ako su stabilni i dobro organizovani pogotovo sada kada se kula od karata amerikanaca i nato polako rusi.

Rusija se na ponasa imperijalno kao Amerikanci, ona ne zauzima druge zemlje da bi od njih pravila bazu za nova osvajanja jer njima to nije potrebno, oni su prirodna imperije evroazije, za razliku od amerike koja ce ili biti unistena,ili ce se vratiti tamo gdje je bila prije 100 godine.

Ja protiv amerike nemam nista ali ona treba da se vrati sama sebi tj. na svoju neutralnu izolacionisticku politiku koju je proklamovao jos Dzordz Vasington i zbog koje je bila postovana u evropi. Problem je sto od 1917. (a ta godina je kljucna za istoriju evrope) americke federalne rezerve prelaze u privatne ruke jedne porodice koje se preziva rotsild i oni svoje poslove iz berlina prebacuju u njujork. ameriku preuzimaju bankari i vec u februaru 1917. odustaju od neutralnosti i ulaze u prvi sv. rat.
Mi danas imamo sukob onih koji su se oslobodili jevrejskih bankara i onih koji su jos uvije pod njihovom potpunom kontrolom i ako to razumijete bice vam jasnije kako svijet funkcionise.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 12:02 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Silvio Dante je napisao:
Питање једно за ове "дежурне пљуваче Русије": Шта би Русија могла (требала или морала) да уради па да ви кажете: "Екстра, свака част"?

Bolje je pitanje; šta je trebala uraditi?
Po meni Rusija je trebala da u Srbiji instalira par vojnih baza, da postavi nekoliko strateških sistema, ako smo mi Srbi strateški saveznik Rusiji onda je jebena Rusija trebala da uradi ono što Ameri rade u zemljama koje su njima strateški saveznik, ali mi Rusiji nismo ništa i zato oni ništa nisu ni uradili, a niti će.
Dakle, Ameri imaju svoje baze i sisteme skoro na ruskoj granici i čik neka neko napadne koju od tih zemalja strateških saveznika amera, a Srbi sutra da krenu da oslobode KiM lupo bi nas ko stigne, a jebena Rusija kurcom ne bi makla, već bi samo ušićarili neki svoj hajr, a nas ko jebe, u to sam siguran, a to se već i desilo.

Ti si dao pravi recept za našu totalnu propast...Vidjećeš kako će proći te zemlje u koje je Amerika postavila baze.Biće prve na udaru....
Frisky_Dingo je napisao:
J

Rusija se na ponasa imperijalno kao Amerikanci, ona ne zauzima druge zemlje da bi od njih pravila bazu za nova osvajanja jer njima to nije potrebno, oni su prirodna imperije evroazije, za razliku od amerike koja ce ili biti unistena,ili ce se vratiti tamo gdje je bila prije 100 godine.
Buraz,ti se kao razumiješ u istoriju?Pogledaj onda odakle je Rusija krenula i kako je došla do teritorije koju sada ima.Osvajanjem! Osvajanjem tuđe zemlje.Ako to nije imperijalizam i kolonijalizam onda ne znam šta je.Ne znam šta bi razni Finci,Poljaci,Ukrajinci,Armenci,razni zakavkaski narodi rekli na to...Jer to su sve zemlje koje je Rusija okupirala i držala jedno vrijeme ili ih drži i sada....
Evo "mala" sličica koja ilustruje ruski "nekolonijalizam" i "neimperijalizam"
Spoiler:
http://www.lib.utexas.edu/maps/historical/shepherd/russian_growth_1300_1796.jpg

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 12:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Frisky_Dingo je napisao:
na jednoj drugoj temi je napisao da s. koreja nema nuklearni reaktor

Napisao sam da nema A bombu, a ne reaktor, reaktor ima i Slovenija pa šta?

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 13:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
zoka, da si mjesto rusi napisao srbi, a mjesto finci, ukrainci, armenci... crnogorci, bosanci, makedonci dobio bi istu propagandu koju mi slusamo zadnjih 20g. budi pazljiv sa tim stvarima.
kontekst 18v.nakon napoleona kada su svi ratovali protiv svih (rusi, francuzi, englezi, turci) i svi se imperijalno ponasali, se ne moze porediti sa danasnjom situacijom.evropski narodi su nastali ili grupisanjem malih etnickih grupa koje su se prelile u vece (francuzi, italjiani, nijemci) ili velikih imperija iz kojih su izasli mali narodi. rusija je inkubirala vecinu tih naroda koje si pomenuo. poljaci nemaju razlog da se ljute na ruse. ok. jesu dugo bili pod njima ali su pod rusima sacuvali jezik i kulturu, da su bile druge okolnosti sada bi pricali njemacki.

rusija brani svoj interes u gruziji kada su ugozeni rusi, obracunava se sa teroristima u ceceniji koji ubijaju civile. ona nikoga ne napada vodi miroljubivu politiku iako je okruzena otvoreni neprijateljima. sa druge strane amerikanci ubijaju milione afganistanaca i iranaca zarad svoje "bezbjednosti"

.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 13:43 
Administrator
Korisnikov avatar

OK su osvajanja koja su Rusi napravili jer su bila prije par storina godina?
Frisky_Dingo je napisao:
poljaci nemaju razlog da se ljute na ruse. ok. jesu dugo bili pod njima ali su pod rusima sacuvali jezik i kulturu, da su bile druge okolnosti sada bi pricali njemacki.
Možda.A možda da nije bilo Nijemaca,Francuza i ostalih sada bi govorili ruski...Nemoj mi reći da su Rusi okupirali Poljake da ih zaštite od Nijemaca...
Nisam ja rekao da su Ameri bolji,rekao sam da su isti.Velike sile su velike jer nemaju "prijateljske i bratske narode"....Velike su jer imaju samo svoj interes na umu.Može nas prosječan Rus voliti kao braću,ako Rusiji kao sili nije u interesu da nas podrži ona to neće uraditi...Meni bi bilo draže da ste vi u pravu,jer bi to onda značilo da će i nama jednog dana biti bolje jer nas neko štiti.Ali neće.Ne dok sami ne uspijemo da se zaštitimo....

Elem,što se tiče ruske pomoći Kraljevu...Svaka čast.Taško,Papa je takođe pozvao katolike da pomognu Kraljevu.Je li Vatikan srpski prijatelj?

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 13:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Aha. Ko i Tomislav Filipović-Majstorović...

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 13:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Citiraj:
Aha. Ko i Tomislav Filipović-Majstorović...

Ispravak: Fra Vjekoslav Filipović Majstorović - Fra Sotona

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 13:53 
Administrator
Korisnikov avatar

E,a vidiš da je Benedikt na našoj strani....Ne priznaje Kosovo,apeluje za pomoć Kraljevu...Zašto?Zato što je to interes Vatikana.Da se konsoliduju hrišćanski redovi pred navalom islama.....Znači,svjetska politika je vođena samo jednom mišlju.Vlastitim interesom.Tj pametni se time vode.Glupi se vode "bratstvom","jedinstvom" i ostalim manipulacijama....To mi uspješno dokazujemo već stotinama godina....

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 13:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hvala na ispravci, nepokoreni...

Elem, da elaboriram... Ne uzimam ja Ruse kao univerzalno dobro i kao rodjenu bracu. Ono sto rade politicari, tj. drzava, to mi je malko manje bitno od samog naroda. Politicari su generalno sljam najveci. Osim Putina. On je tata igrice. Upoznao sam dosta Rusa, uglavnom mladje raje. I vecina osjeca neku simpatiju/povezanost, nazovi to kako god hoces, sa Srbima. Zoka, znas da su me pozvali da dodjem na par dana ako budem isao u Moskvu sljedece godine :) O njihovom trosku. Moje je samo da se udarim nogom u guzicu, pasos u ruke i to je to. Rusi su uvjek, manje ili vise, pomagali Srbima. Jesmo i par puta izvisili. Ali kao sto rece Putin:"Vi Srbi ocekujete da mi Rusi budemo veci Srbi od vas.". I Rusi su jeli go*na kroz istoriju, ubijali, osvajali itd... Amerika, sa svojim vjernim pratiocima VB, FRA, NJEM itd, radi to i dan-danas. Mozda bi i Rusi tlacili Afganistance, Iracane, Korejce da im se moze. Ne znam. Ali Rusi nas nisu nikad klali, bombardovali. A zapadnjaci jesu. I to mi je dovoljan razlog da gotivim Ruse, a ne smrdljivi zapad. Ako grijesim negdje, to je stvar pogresnog izbora literature :D

Zapad nas je klao i bombardovao zbog interesa, a Rusi su nas u najgorem slucaju zaebali zbog istoga. Ali su nas i podrzavali i pomagali.

Mislim da bi to bilo to. Za sada :)

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 14:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@Зока
За разлику од свих других империја, руска империја једина није освајала 1000 километара од своје земље већ се ширила на исток и југ заузимајући ненасељене или веома мало насељене територије разних малих племена. Такође ЈЕДИНА је тим племенима дала аутономију и сачувала њихово постојање. И садашње републике, окрузи, крајеви и остали административни дијелови су управо дати тим народима који живе у Руској Федерацији и апсолутно немају никаквих претензија према Русима. Ту једино можемо убројати она племена која су дуго била под Турској и примила ислам.
Једина је империја која није имала робове, резервате и остале благодети "западне демократије".
Ханти, Манси, Јакути, Евени, Камчадали, Чукчи, Бурјати, Тувинци, Њенци....... и многи други мали народи који сада имају своје аутономије у саставу РФ. Када у Америци видимо Апачки округ, или Навахо Републику онда можемо слушати и њихове аргументе. До тада shut the fuck up!

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 14:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja sam za malko normalniju raspravu na ovoj temi :) Zato sto mi je zanimljiva i draga. Ovde se svi ponasaju kao da sve znaju o Rusima, Srbima, istoriji itd. Milanko, evgenije pljuje Ruse maksimalno iako neko drugi pokaze/objasni razloge nekih ruskih postupaka. Mislim da je zoka skoro pa objektivan :) pa onda ja...Jesam skroman, u pm... Vamos! Idemo dalje... Sinny, dolazim za jedno pola godine, vjerovatno :D

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 14:06 
Administrator
Korisnikov avatar

TaškoBL je napisao:
Hvala na ispravci, nepokoreni...

Elem, da elaboriram... Ne uzimam ja Ruse kao univerzalno dobro i kao rodjenu bracu. Ono sto rade politicari, tj. drzava, to mi je malko manje bitno od samog naroda. Politicari su generalno sljam najveci. Osim Putina. On je tata igrice. Upoznao sam dosta Rusa, uglavnom mladje raje. I vecina osjeca neku simpatiju/povezanost, nazovi to kako god hoces, sa Srbima. Zoka, znas da su me pozvali da dodjem na par dana ako budem isao u Moskvu sljedece godine :) O njihovom trosku. Moje je samo da se udarim nogom u guzicu, pasos u ruke i to je to. Rusi su uvjek, manje ili vise, pomagali Srbima. Jesmo i par puta izvisili. Ali kao sto rece Putin:"Vi Srbi ocekujete da mi Rusi budemo veci Srbi od vas.". I Rusi su jeli go*na kroz istoriju, ubijali, osvajali itd... Amerika, sa svojim vjernim pratiocima VB, FRA, NJEM itd, radi to i dan-danas. Mozda bi i Rusi tlacili Afganistance, Iracane, Korejce da im se moze. Ne znam. Ali Rusi nas nisu nikad klali, bombardovali. A zapadnjaci jesu. I to mi je dovoljan razlog da gotivim Ruse, a ne smrdljivi zapad. Ako grijesim negdje, to je stvar pogresnog izbora literature :D

Zapad nas je klao i bombardovao zbog interesa, a Rusi su nas u najgorem slucaju zaebali zbog istoga. Ali su nas i podrzavali i pomagali.

Mislim da bi to bilo to. Za sada :)
Znam i ja par Bugara....Sa simpatijom gledaju na nas.Kao pravoslavnu braću....Znam i da su Bugari okrvavili ruke do lakata srpskom krvlju.Zato uvijek odvajam postupke naroda od države.
U se i u svoje kljuse...Jednom nam je uspjelo.Valjda će ponovo neko pametan zasjesti na tron.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 14:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
U se i u svoje kljuse...Jednom nam je uspjelo.Valjda će ponovo neko pametan zasjesti na tron.

ПОТПИС!

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 14:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

TaškoBL je napisao:
Sinny, dolazim za jedno pola godine, vjerovatno :D

ОДЛИЧНО!
Само сад није јасно, ко ће коме да плаћа ћевапе у Москви :D

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 14:09 
Administrator
Korisnikov avatar

Sinny je napisao:
До тада shut the fuck up!

Žuti karton!
Neću brisati,ispašće da brišem zato što se ne slažem.Pristojnosti malo!

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 14:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ok zoka. A jesu li Rusi "okrvavili ruke do lakata srpskom krvlju"?! Meni nije prirodno da poredis Bugare i Ruse. Ajde mozda Cehe, Slovake, Poljake. S njima skoro pa nikakve interakcije nemamo. Neko nas simpatise, a neko i ne.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 939 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 47  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]