Dugo koristio CDBurnerXP, ali u zadnje vrijeme me počeo ekstremno nervirati. Mislim da se sve počelo dešavati sa jednom od novijih verzija. Prije je normalno radio na istom sistemu sa Win7 x64. Ali ne znam koja je verzija bila, pa da se vratim na nju.
Možda je i do DVD medija, ali mu treba da jedan DVD snimi sa verifikacijom preko pola sata. čak i preko 40 minuta. Počne normalno da radi, ali onda uspori. Naročito nakon 1/3 verifikacije.
Prvo sam pomislio da je DVD rezač otišao u PIO mode, zamjenio IDE kabal, ... opet isto. A podešen na UDMA 4.
I imam osjećaj da koju god brzinu ja podesio, on istom brzinom snima. A DVD rezač počne da diže buku, i na kraju bi mogao na DVD-u jaje ispeći

Trpio sam ga dok mi nije prijavio da verifikacija nije uspješna nakon 45 minuta maltretiranja i mene i računara.
Onda sam otišao na
http://www.nero.com/eng/downloads-nbl-free.phpSkinuo i instalirao zadnju lite verziju. Samo isključio update, newsfeed, Ask Toolbar i sl gluposti. Brzinu podesio na safe mode i da svaki put verifikuje...
I što se tiče običnog narezivanja, zadovoljan sam. Jedino nisam provjeravao zauzeće procesora. Brzo se podiže, ne bruji rezač, minimalni interfejs, besplatan, podržava drag&drop ...
Jedino što svaki put kada pokreneš program, traži registraciju. Ali za sada mi ne smeta Remind Me Later.
Ipak, ostaje potreba za alternativu za Image Burning. Ako je za utjehu, radi Image Recorder

I najvažnije, ubuduće kada nekome instaliram
program za narezivanje i on pita ima li Nero ja samo potvrdim. A ne moram pričati priču... nema, ali ima drugi, manji, jednostavniji, besplatan, ...