banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 20:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Mar 2010, 11:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
ImgBurn itekako moze da iskopira disk. Za stampu po disku, ne bih znao, ali ne bi trebalo biti tesko, naci neko kvalitetno freeware rjesenje.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2010, 19:52 
Evo danas vec prvo iskustvo i veoma pozitivno za powerISO.

Naime otvara bin fajlove, dok nero to isto nije mogao da uradi...

Zamolio bih i vas da navedete svoja pozitivna i negativna iskustva sa ovom vrstom softvera.

Edit:
Skidam surething (disc-print software), pa cu javiti utiske za koji dan cim uzmem CD-ove.
Kazu da je jedan od naj softvera te vrste...

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2010, 20:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
PowerISO podrzava gomilu formata, veoma dobar i koristan program(bar meni,kad instaliram igre)

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2010, 14:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2007, 10:40
Tenssa, ako sam te dobro razumio u vezi pisanja po cdovima pomoću rezača, riječ je valjda o Lightscribe-u. Ako imaš rezač koji podržava takvu opciju, možeš koristiti program "lightscribe template labeler".

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2010, 17:03 
Iggy_PoP je napisao:
Tenssa, ako sam te dobro razumio u vezi pisanja po cdovima pomoću rezača, riječ je valjda o Lightscribe-u. Ako imaš rezač koji podržava takvu opciju, možeš koristiti program "lightscribe template labeler".

Da, to je u pitanju.

Hvala na prijedlogu, probacu program pa javljam utiske.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2010, 20:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Koristim Neru odavno ali nekako mi kompjuter zna biti trom dok on narezuje, uspori. Pa sam mislio da probam neku free alternativu, neki "lakši" program koji ne jede toliko resurse a da radi sasvim dobro. Želim program koji ima treeview sistem, znači da izgleda kao Nero da mogu drag-and-drop da ubacujem foldere i fajlove, ne sviđaju mi se ona rješenja gdje samo ima Add dugme pa ubacuješ jedno po jedno. Sad sam malo googlao i na par sajtova o free Nero alternativama sam našao da se pri vrhu liste nalaze

InfraRecorder
CDBurnerXP
DeepBurner

Skinuo sam sva tri pa sam malo probao ali ako je neko radio sa njima volio bih da iznese svoja iskustva, koji se pokazao kao najbolji, da li neki baguje i zezne narezivanje, i slično. Na prvu mi se grafički najviše sviđa CDBurnerXP, a sva tri zadovoljavaju onaj uslov sa drag-and-drop mogućnosti kao i Nero.

Narezao sam danas jedan DVD sa CDBurnerXP ali je zauzeo oko 33% procesora tokom narezivanja, previše. Onda sam narezao jedan DVD sa DeepBurner i jedan sa BurnAware (koji sam naknadno skinuo) i kod njih je to bilo oko 5% tokom narezivanja.

InfraRecorder me nešto zezao, nije htio da narezuje, probaću ga ponovo.

Svi nabrojani osim BurnAware zadovoljavaju uslov da imaju treeview kao Nero gdje samo drag-and-drop ubacujem šta želim.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2010, 23:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2007, 10:40
Ja pored nere imam i cdburnerxp, mada, kontam ga izbrisati, jer sad kako sam promijenio dvd snimač, shvatio sam da nije bila greška u neri ;), tako da se držim dobre stare 6ice.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2010, 00:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Zadnje tri godine koristim Ashampoo Burning. Prvenstveno jer je free, štampa labels i covers i za razliku od nera nije trom.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2010, 01:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Ја користим Nero 9, јебга некако сам се навикао на њега, а има и доста додатних функција које користим.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2010, 17:02 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2007, 17:13
Koristim ImgBurn, jako jednostavan, free i sto je najvaznije odradi posao.

Udruzenje linux korisnika Republike Srpske

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2010, 18:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Nero 8 i NTI CD & DVD-Maker Gold. Najviše sam volio Nero 5.5, koristio sam ga do nedavno, jer je jednostavan i pouzdan. NTI je isto OK i zadovoljava Vaderove kriterije o izgledu prozora, samo nisam uspio nigdje da ga nađem na netu. Znači, imaš ga ili nemaš (tj. dobiješ uglavnom kada kupiš neki hardware).

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2010, 17:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
CDBurnerXP

Позитивна искуства: једноставан, мален, бесплатан, *функционалан, user-friendly
Негативна искуства: потребан .NET Framework

*Под функционалним мислим на операције које ради 99,9% корисника: Burn (Data, Audio), Copy, Burn Image, Make Image, Erase,...

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2010, 18:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

CDBurnerXP uzima previše procesorske snage, nekidan sam narezao nešto sa njim i uzeo je oko 33%, a danas sam mu dao da nešto narezuje sa 4x brzinom a on je narezao 4 GB za 5 minuta iako bi trebao da narezuje 3 puta duže, ko zna kojom brzinom je narezivao ali sigurno dosta velikom iako je i na kraju javio da je narezao sa 4x, a CPU zauzeće tokom narezivanja je išlo i do 60%.

Sledeći na testu mi je Ashampoo Burning Studio 6 FREE.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2010, 18:48 
Ja sam na powerISO-u, odlicno radi posao, a malo zauzima.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2010, 13:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Dugo koristio CDBurnerXP, ali u zadnje vrijeme me počeo ekstremno nervirati. Mislim da se sve počelo dešavati sa jednom od novijih verzija. Prije je normalno radio na istom sistemu sa Win7 x64. Ali ne znam koja je verzija bila, pa da se vratim na nju.
Možda je i do DVD medija, ali mu treba da jedan DVD snimi sa verifikacijom preko pola sata. čak i preko 40 minuta. Počne normalno da radi, ali onda uspori. Naročito nakon 1/3 verifikacije.
Prvo sam pomislio da je DVD rezač otišao u PIO mode, zamjenio IDE kabal, ... opet isto. A podešen na UDMA 4.
I imam osjećaj da koju god brzinu ja podesio, on istom brzinom snima. A DVD rezač počne da diže buku, i na kraju bi mogao na DVD-u jaje ispeći :)
Trpio sam ga dok mi nije prijavio da verifikacija nije uspješna nakon 45 minuta maltretiranja i mene i računara.
Onda sam otišao na
http://www.nero.com/eng/downloads-nbl-free.php

Skinuo i instalirao zadnju lite verziju. Samo isključio update, newsfeed, Ask Toolbar i sl gluposti. Brzinu podesio na safe mode i da svaki put verifikuje...
I što se tiče običnog narezivanja, zadovoljan sam. Jedino nisam provjeravao zauzeće procesora. Brzo se podiže, ne bruji rezač, minimalni interfejs, besplatan, podržava drag&drop ...
Jedino što svaki put kada pokreneš program, traži registraciju. Ali za sada mi ne smeta Remind Me Later.
Ipak, ostaje potreba za alternativu za Image Burning. Ako je za utjehu, radi Image Recorder :)
I najvažnije, ubuduće kada nekome instaliram program za narezivanje i on pita ima li Nero ja samo potvrdim. A ne moram pričati priču... nema, ali ima drugi, manji, jednostavniji, besplatan, ... :)

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2010, 14:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

danijell je napisao:
I imam osjećaj da koju god brzinu ja podesio, on istom brzinom snima. A DVD rezač počne da diže buku

To se meni desilo juče, ja mu dao da narezuje sa 4x a onda vidim da rezač huči, pravi buku, i onda završi narezivanje za samo 5 minuta, odmah mi je bilo jasno da je narezivao na velikoj brzini, mozda na maximum brzini.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 14:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Nero 9. I to instaliran samo Nero Express. To je to. Doduse nije legalno, ali...

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 22:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2010, 22:15
jedno vrijeme sam koristi AVS disc creator verzija 3, malen programcic (26mb) ima apsolutno sve caki i opciju da reze blu-ray. ja sam potesko nasao krek... mada sma se vratio na Nero jer na mom kompjuteru ne funkcionise nesta osim nere...imam pioneer rezac i ne znam zasto ali bilo koji drugi program mi samo sj.be cd ili ga nareze tako da stopa.
Slika
e'o nesto ovako izgleda. meni je bio jako zanimljiv koristio msa ga prilicno ali nisam mogao vise da trpim unistavanje cd-ova. inace kod svih mojih prijatelja radi perfektno... :-?

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 23:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Ne kaže se "ja sam poteško našao krek" već se kaže "namučio sam se dok sam ga legalizovao"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

To što ti se dešavalo sa medijima je možda do brzine narezivanja. Kod nas se na tržištu moglo naći takvo smeće od Pioneer-ovih DVD-rezača da je to zlo. Ponekad pomogne update firmware-a, ali ko će se još sa tim mučiti.

Što se tiče software-a, probao sam stvarno mnogo varijanti tako da više i ne znam šta bih rekao. Nero je program koji koristim po inerciji, navici. Ali to samo zato što je na skoro svakom računaru i kad mi se žuri. A ako ćemo realno:

- Ako ti treba jednostavno free rješenje, posao će sasvim korektno da odradi CDBurnerXP.
- Ako govorimo o non-free opcijama, evo jedan prijateljski prijedlog programa kojeg sigurno treba probati, da ne kažem da se ne smije zaobići:
http://www.magiciso.com/
Njemu je narezivanje diskova skoro pa sporedna opcija. A stvaranje image-a, nevjerovatno lako editovanje istih, konvertovanje image-a pravljenje boot-abilnih diskova... su njegovi stvarni aduti. Kad god sam u prilici, upravo MagicISO koristim.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 13:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2010, 22:15
dtb_pro je napisao:
Ne kaže se "ja sam poteško našao krek" već se kaže "namučio sam se dok sam ga legalizovao"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

To što ti se dešavalo sa medijima je možda do brzine narezivanja. Kod nas se na tržištu moglo naći takvo smeće od Pioneer-ovih DVD-rezača da je to zlo. Ponekad pomogne update firmware-a, ali ko će se još sa tim mučiti.

Što se tiče software-a, probao sam stvarno mnogo varijanti tako da više i ne znam šta bih rekao. Nero je program koji koristim po inerciji, navici. Ali to samo zato što je na skoro svakom računaru i kad mi se žuri. A ako ćemo realno:

- Ako ti treba jednostavno free rješenje, posao će sasvim korektno da odradi CDBurnerXP.
- Ako govorimo o non-free opcijama, evo jedan prijateljski prijedlog programa kojeg sigurno treba probati, da ne kažem da se ne smije zaobići:
http://www.magiciso.com/
Njemu je narezivanje diskova skoro pa sporedna opcija. A stvaranje image-a, nevjerovatno lako editovanje istih, konvertovanje image-a pravljenje boot-abilnih diskova... su njegovi stvarni aduti. Kad god sam u prilici, upravo MagicISO koristim.

:lol: :lol: pardon! moja greska. :D :lol:

moguce da je brzina narezivanja igrala neku ulogu ali sam uvijek obracao paznju na to...imao sam problem i sa Nerom 6 ili 7 ne sjecam se bas, ali sad koristim Nero 8 i nemam apsolutno nikakvih zamjerki, ni jedan jedini cd mi nije upropastio ili narezao da stopa, a koristim ga skoro godinu i po. i iz tog razloga sam odustao od testiranja drugih softvera :D

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]